18-ročná neter odmieta návrat do školy
Dobrý večer.
Potrebujem poradiť, naviesť správnym smerom.
Neter 18r.odmieta nastúpiť opäť do školy(stredná škola 3.ročník) obchodná.nechodí tam už asi cca 3 mesiace.doma má ťažkú situáciu ohľadom rodičov, ktorí sú už rozvedení, nepozná kľud len neustále hádky.nevieme sa pohnúť ako ďalej.. školu odmieta aj kvôli situácii so spolužiakmi a dá sa povedať že ju ani nezvláda.ake má možnosti na prestup a hlavne kde?bude opakovať ročník alebo rozdielové skúšky? ďakujem za prečítanie.
@eva8 práveže nevyhodim ale prácu si nájde aj bez školy nie každý musí byť dokonalý a mať školu lebo si to želá niekto druhý dospelý a čo tak nebude mať školu nie každý je dokonalý ako vy tu dokonale najlepšie čo máte neustále potrebu diktovať svojim deťom zivot
@jarmillka2 nemusi mat kazdy skolu. Tu sa pisalo, ze sa dievca styka s nejakou partiou, ze doma je napata situacia kvoli hadajucim sa rodicom. Z toho dovodu je potrebne zistit, preco unika zo skoly, co sa s nou deje.
alebo skončí ako moja - už sa do školy nevrátila. stratené deti doslova 😏
@biba_18 prečo stratené?
@roja01 no ja mam 1660eur v cistom,operatori aj 2000eur ked su sikovni ale to je u nas,nie sme montovna,ani pasova fabrika.Takze naozaj netreba toto hadzat do 1 vreca,a mas pravdu keby take eura zarabala uz by sa do skoly nevratila.
@anonym_0c655e ty operatori su tam bez dokoncenej skoly ktory zarabaju 2000? Lebo ja neverim ze bez SS zoberu dakohonna zodpovedne moesto .
@anonym_0c655e fakt vo fabrike nemusí byť vyžadovaný výučný list.
Aky diletanti tam niekdy pracujú (ale to na druhú stranu všade) by som niekedy pochyboval ci majú vôbec dokončenu ZŠ.
Jasne ze tam pracujú inžinieri, ale na niektoré pozície fakt netreba vzdelanie.
@misanthropicdann pravda. Na upratovacku.
Na jednej strane píšete, že škola nie je všetko. A potom zakladáte témy, ako vyžiť do výplaty/ konca týždňa. Bohužial, my, rodičia vo veľkej miere školou resp.vzdelaním predurčujeme našim deťom ich potenciál do budúcnosti, s čím súvisí aj potenciálny budúci príjem. Iste, sú aj príklady, že bez školy/vzdelania je možné dosiahnuť úspech, ale to sú často izolované individuálne čierne labute, ktoré sú viditeľné... potom je tam obrovská masa "neviditeľných", ktoré živoria...
@zlatovlaska111 obehla by som s nou skoly. Kludne aj lahsie ako kadernicka, kozmeticka, elektrotechnickú… proste nech ma nieco v ruke. A je uplne jedno ci zacne od zaciatku alebo nie. Tak proste to tak je a zacne znova. Kolko tazko chorých deti zacali stredne skoly po liečbe a aj ako 20 rocny. Tak jej to aj vysvetli. Ona mala tazku životnú situaciu, niekto je chory. Proste to je zivot. A prestup.
@roja01 no ja mam 1660eur v cistom,operatori aj 2000eur ked su sikovni ale to je u nas,nie sme montovna,ani pasova fabrika.Takze naozaj netreba toto hadzat do 1 vreca,a mas pravdu keby take eura zarabala uz by sa do skoly nevratila.
@anonym_0c655e mozem sa spytat kde tak platia? Zategistrovala som ta uz vo viacerych forach. Kludne aj do ip ak nechces verejne. vdaka

@jarmillka2 nechala by si svoju neter upadat? Svoje deti vyhodis na ulicu, ked dovrsia 18r.?
@eva8 práveže nevyhodim ale prácu si nájde aj bez školy nie každý musí byť dokonalý a mať školu lebo si to želá niekto druhý dospelý a čo tak nebude mať školu nie každý je dokonalý ako vy tu dokonale najlepšie čo máte neustále potrebu diktovať svojim deťom zivot