icon

Aká je šanca, že mi učiteľka dá lepšiu známku?

nina30
Dnes o 16:18

Ahojte, som prváčka na gympli. Vychádza mi momentálne 3ka z matiky ake fakt taká tesná k 2. Mám 69.9%.
Matika mi nikdy nešla, som veľmi stresový typ človeka a niekedy sa tak vystresujem a pohorím. Učím sa, som veľmi poctivá, na matiku sa učím asi najviac z každého predmetu ale akosi sa mi vždy niečo pokazí. Učiteľka vie že som snaživá a mám nejaké ciele a proste matika nie je moja silná stránka a úplne to akceptujem.
Z ostatných predmetov mám jednotky, okrem fyziky z ktorej mám 2ku.
Na hodinách nikdy nevyrušujem, robím si domáce úlohy a dávam pozor. Takže aj to by mohla zohľadniť pri zaokurlovaní známok. Teda dúfam. Povedala nám že aj v práci máme nejaký výkon ktorý musíme splniť a ak ho nesplníme tak budeme mať nižšiu výplatu, to povedala ako k prirovnaniu keď niekomu bude vychádzať medzi.
Ale mne chýba tak málo k tej 2ke.
Zajtra sa s ňou posnažím porozprávať a naučím sa aj nové učivo kebyže mi náhodou chce dať nejaký príklad.
Nie je prísna ale predsa sme na gympli a sú tam určite prísnejšie pravidlá ale veľmi by som si priala aby som mala už 2ku. Pred testom ktorý sme písali dnes som mala 70.8% ale bohužiaľ sa mi test nepodaril tak ako som chcela. Nie ani tým že by som bola nejako v strese alebo málo času alebo že by som sa neucila. Proste mi nejako tie príklady nesadli a veľmi som chaosila, čo teraz ľutujem.

anonym_19974e
Dnes o 16:21

ak ti dá 3 , opravíš na konci roka.

minenkaa
Dnes o 16:25

Ale veď 70 % je trojka

midka
Dnes o 16:26

myslim, ze dvojka je 75%, 70% je trojka

nina30
autor
Dnes o 16:26
@minenkaa

Ale veď 70 % je trojka

@minenkaa na našej škole nie, od 70% do 84.9% je 2.

nina30
autor
Dnes o 16:27
@midka

myslim, ze dvojka je 75%, 70% je trojka

@midka na našej škole nie, od 70 do 84.9% je 2

vivincek
Dnes o 16:27

u nas tiez 70% je este trojka

nina30
autor
Dnes o 16:28

@nina30 Predtým ako napíšete že 70% je 3ka. Nie na našej škole. Takže v mojom prípade nie

terry2003
Dnes o 16:28
@nina30

@nina30 Predtým ako napíšete že 70% je 3ka. Nie na našej škole. Takže v mojom prípade nie

Akože to máte celkom fajn hodnotenie. Na vacsine gymnázií býva dvojka od 75 percent. Na niektorých od 80
@nina30

minenkaa
Dnes o 16:30

No tak si treba uvedomiť ,že je to trojka ,lebo ak chces ist ďalej študovať ,pri niektorých profesoroch to budes mať len tak tak aby si spravila skúšku

vivincek
Dnes o 16:35

teraz to pozeram,u nas 89-75 je dvojka,ale mozno to maju inde inak,ale velmi sa mi to nezda..... Tiez gympel....zavisi do ucitela a tvojej aktivity,ci prihliadne alebo nie. ale naco to teraz riesit polrok ti nikde tahat nebude,na konci roka treba pridat.a dalsia vec,tu ti nikto neporadi,ako sa rozhodne tvoj ucitel..... 🙂

kivivi
Dnes o 16:37

@nina30 nuz, tak ludsky by ti mohol dat 2, ale velmi zalezi od ucitela. Synovi chybalo 0.3% do 2, ucitelka mu nedala ani sancu si to opravit, aj ked sa jej pytal a dala mu solovu 3. Z ineho predmetu mu inokedy chybalo okolo 0.5% do jednotky a ucitel par desatin % absolutne neriesil, zaokruhlil 1.

anonym_4db542
Dnes o 16:40

Mať také problémy, tak život je raj na zemi. Vo vesmíre je 2 bilióny galaxií a v každej stovky miliárd hviezd. Nejaký mimozemšťan si tiež láme hlavu nad tým, že mu chyba 0.01% do nejakej lepšej známky. Známky nemajú žiadnu hodnotu, hlavne na vysokej, keďže úžasný štát osekava štipendiá a človek s priemerom 1.25 nedostane ani odborové, ani prospechove štipendium, takže okradnutie o 1000 eur.

simsalabim
Dnes o 16:46

@nina30 u dcery v skole na toto vobec nebrali ohlad, neustupili ani o 0.5%. Kazdy musel mat predpisany pocet znamok, ziadna praca navyse ci oprava. Mozes sa skusit opytat priamo ucitelky ci a ako si mozes zlepsit znamku.

valria
Dnes o 17:11

Známka sa nemusí zhodovať s aritmetickým priemerom; aj iné faktory majú svoju váhu. Každý učiteľ si to vie odôvodniť.

januska12323
Dnes o 17:14

To máte veľmi posunuté hodnotenie, uvedom si, že známka na polroku nič neznamená. Ak dostaneš aj tri do konca roka to môžeš vytiahnuť.

lukbe
Dnes o 17:31

Je to tak, ako to má škola stanovené. U nas bola jedna odpoved a testy a písomky a bonusy. Co vyšlo, to bolo. Učitelia by sa aj zblaznit mohli, ak by za nimi prislo do 200 žiakov, ze chcú toto a nechcú hento. A áno, v konečnom dôsledku známka na polroku nejde do priemeru na výšku. Nič sa nedeje. Netreba z toho robiť stresy, každý je na niečo iné.

letfenixa
Dnes o 17:52
@nina30

@midka na našej škole nie, od 70 do 84.9% je 2

@nina30 veľmi benevolentna stupnica.

personality
Dnes o 18:34

Ako presne to ovplyvní Tvoj život toto si myslíš?

krasneleto
Dnes o 18:59

to je co za gympel, ked ma menej prisne hodnotenie na znamku ako na 5. rocnik ZS?
pozri , ak su percenta, nema dovod ti zlepsovat... navyse... 69,9 je trojka... to k dvojke ma za mna 5,1 % daleko... opravis si koncom roka...

euka210
Dnes o 20:12

@nina30 je to len prvy polrok, do konca roka to mozes zlepsit. Hoci moja skusenost bola taka, ze matika v 1.roc.bola este ok, ale od 2.roc.uz som na 1 proste nemala...ale to bolo pred 20r 😁😁😁

cimage
Dnes o 21:31

Ak by si mala 3, tak sa nieco stane? Polrok sa nikde nerata. Do konca roka mozes mat aj 1. Ja som mala raz na polroka 4 a na konci 2.