icon

Aké pravidlá platia u vás doma pre tínedžerov?

30. aug 2026

Mamky teenegeriek 13-14 ročných čo všetko majú od vás povolené? Dokedy von? Do kedy večer telefón? Ako dlho denne mobil? Pomáhajú vám doma?

lucik194
Včera o 06:39

vykladat umyvacku. odlozit si pradlo z vesiaka, vysypat plast, papier, zalohovanie flias (peniaze si nechava). prezlecenie postele.1x tyzden povysavat izbu.
drogeriu si kupuje sama, peniaze len preposlem na ucet.

vonku teraz do svetla (t.j. do 20:00)

inak vsetko s hundranim a 25x pripomenutim.

anonym_557897
Včera o 06:43

@anonym_autor vo väčšine rodín žiadne 🙃

sense
Včera o 06:49

Telefón cez týždeň do 20.00, cez víkend do 20.30. vyberá umývačku, skladá ponožky,urobí menší nákup, utiera prach, každý druhý týždeň čistí mačkám záchod, prestiera stôl a po večeri sprace zo stola. Svoju izbu aj kúpeľňu so zachodom si čistí sama. Ak treba pomôcť s ničím iným spraví, nie vždy je to hneď ale ani nefrfle.a keď mi povie že to spraví za hodinu, tak to ozaj spraví aj bez napominania. Chodí zo školy o štvrtej, takže popri povinnostiam je moc času na telefón neostáva. A keď tak buď pozerá seriál, alebo pozerá videá ako sa robia nechty a trénuje potom na umelých nechtoch.
Ma 13,5 roka

kristina2412
Včera o 07:55

Vonku môže byť podľa dohody, telefón neobmedzujem, keď sa doučí večer o pol 9 , tak mi nevadí, že je ešte hodinu na telefóne a píšu si s kamarátmi. Jej najväčšou pomocou je, že každý deň poobede chodí po sestru do školy a kým prídeme domov tak sa o ňu postará. V lete,keď boli samé aj varila obedy , lebo ju to baví . Mimo pomoci so sestrou od nej domáce práce nevyžadujem , samozrejme izbu si upratuje.

anonym_33b739
Včera o 09:03

Upratovat svoje izby,vzdy sa dohodne kto co urobi a rozdelime si pracu,umyt po sebe riad.Vecera o pol 7,kazdy za stol a jeme ako rodina za velkym stolom.Mam 5deti,takze musia robit a posluchat.Vonku mozu byt do 9 cez prazdniny,dospely nema vecierku.Ale aj ten musi robit.Tel.neobmedzujeme,aj tak su len na tik toku,alebo you to be.

anonym_dfa2b9
Dnes o 13:17

Telefón nepotrebuje, veď je doma v bezpečí. Pomáha s domácimi prácami, vonku môže byt kým sa nezačne stmievat.