Nechali by ste tínedžera spať cez prázdniny do obeda?
Syn má 15 a odkedy sú prázdniny, režim išiel úplne bokom.
Večer je dlho hore, ráno vstane pomaly na obed. Nejde o to, že by nič nerobil, doma pomôže, aj von chodí, len ten spánok má celý otočený. Ja mám pocit, že cez prázdniny by mohol mať voľnejší režim, muž zas hovorí, že takto sa zlenivie úplne.
Nechávate tínedžerov cez prázdniny spať dokedy chcú, alebo držíte aspoň nejaký režim?
@anonym_autor ano ,aj do jednej
Teda moje decko cez prázdniny ,asi ani skôr domov neprišlo ako o jedenástej a ja tak isto ,treba to dospat
max do 10 hod. Ale o čosi staršie dievčatá. sš, vš.
@anonym_autor cez prázdniny som to nikdy neriešila a ani neriešim. A potrebuješ niečo od neho? Či ho chceš budiť len preto, aby bol hore?
@anonym_autor No myslim ze aj moj bude na tom ako teenager podobne, vyzera ze bude sova po manzelovi 🙂 Planujem ho nechat.
@anonym_autor úplne normálne, nechaj ho žiť 😃
Ja som neznasala, keď ma budili.. bolo to najhoršie obdobie. Aký to ma význam? Ak je šikovný, nie je lenivý, uvedomuje si aj svoje povinnosti, dokáže ich spraviť, tak čo viac ?
moja ma vecer dovolene o hodinu dlhsie ako cez skolsky rok .. ona keby isla neskorsie spat tak je na druhy den na nevydrzanie.. takze 10h a hold je v postely ..ale vstava kedy chce ... ja aj tak som v praci a nebudim ju ked odchadzam ...
Cez prázdniny áno.Aj ja som vtedy vstávala až keď mi slnko svietilo na pupok.
Tiež nechávam dcéru dlhšie si pospať. Chodí spať približne o 22 hodine a spí až do 11 alebo niekedy aj do 12 hodiny. Veď nech si pospí, keď cez školský rok skoro ráno vstáva. V dospelosti, keď bude pracovať bude vstávať furt. A keď sa vydá a bude mať deti, tiež sa nevyspí. Ja ju nechám, nech si užije bezstarostné detstvo.
Moji 6 a 10 sú ešte hore a spať budú, dokedy chcú. Ak ideme niekde rano, vysvetlím deň predtým a budím skôr.
Nechajte tie deti zit, kedy sa poriadne povyspavaju ked nie cez prazdniny? Ved potrebuju vypnut z toho bezneho celorocneho rezimu. Este sa v zivote navstavaju rano dost.
A tebe by bolo lepsie keby vstal o 8:00 rano? Bola by si stastnejsia a spokojnejsia? Aj vies odovodnit preco?
Jasne ze nechavam, chodim potichucky ako muska len aby sa nezobudili a vychutnavam si svoj klud.
Samozrejme, že nechám. Nielen cez prázdniny, kľudne aj cez víkend, keď nemá program.
@anonym_autor Muzovi sa vyspavanie deti nepaci, sle zvycajne su do 10 hore. Ale napr.aj my sme v lete ako tenegerky chodili neskoro spat a vstavali sme aj o 10:30-11... Nie stale, ale niekedy a zvlast na chalupe. Cize ja mam pochopenie. Priznam sa, nemam sice prazdniny, ale minule som aj ja vstala o 10:30, ked som so synom pozerala do pol druhej v noci futbal 😅
Ked od neho nic nepotrebujem a doma pomoze a sprava sa normalne tak preco by som ho mala budit, aby som dosiahla pocit, ze ked som hore ja, musi byt aj on?! 🤣 Nie nebudila by som ho bezdovodne 🙂
cez prázdniny som ja ako pubertiačka vstávala na obed a raňajkovala obed 😀 bolo najlepšie... taká pohoda sa už asi v nijakom veku nezažije 🤔 práca, deti, potom rovno choroby a si na dôchodku 😀 nechám spať dokedy bude chcieť
nebudim, spime obaja aj do obeda
nechavam. sama som taka bola a bola som rada ked boli nasi v robote a dali mi pokoj. spominam si na to ako na skvele obdobie. niektori kamosi mali vojnu ktora ich v nicom neobohatila. vsak ma clovek zivot nalinkovany od kolisky po hrob. trochu utrhnutia im neublizi.
nechala by som ho, ale dohliadla by som aspon trocha na to ponocovanie, nie je to zdrave. alebo by som aspon nenapadne vychovne vplyvala :D a to hovorim ako chronicky ponocovac (na moju obranu, prave pracujem)
U nas sa tiez s uderom letnych prazdnin ponocuje aj do tretej a spia do obeda. Ale cca tyzden pred koncom prazdnin sa sami snazia ist spat skor a vstat skor. Otocit si spankovy rezim naspat, aby zas vedeli cez skolu vstavat o pol siedmej rano.
Nie, moje dieťa spí najdlhšie do 09.00 a keďže nechodí po nociach po vonku a ide spať reálne o pol noci najneskôr, tak vstane o 07-08.
@anonym_autor jedna matka rieši v inej diskusii, či sa deti učia cez prázdniny, druhá, či nechám vyspat doobeda, Bože, však sú prázdniny, nech relaxuju, na čo mám budiť teenegera keď ide spať aj o 1 v noci?
@anonym_autor vy ste strelene niektore...sak maju prazdniny, nechapem, co riesite...
Syn, za mesiac 13, spava do cca 10:30-11:00, jasne ze ho nebudim ked nikam nejdeme. Byva dlhsie hore. Ale su prazdniny, absolutne neriesim 🤷♀️

@anonym_autor moj.ma 14. Tiez je uz dlho hore cez prazdniny. Nechavam ho do 10.00 spat.