icon

Aké vreckové dávate dochádzajúcim stredoškolákom?

1. sep 2026

Ahoj, aké vreckové (na mesiac/týždeň) dávate stredoškolákovi, ktorý dochádza do školy cca 40 km? Čo všetko si z toho platia sami(strava, doprava, voľný čas)?

anonym_95b836
1. sep 2026

Stravu zabezpečíme aj dopravu platíme. Dostane 10 eur na týždeň ak náhodou

anonym_738ef8
1. sep 2026

Nedávam. Dostáva štipko každý mesiac 40 €. Načo potrebuje si vypýta. Keď chce nieco extra

anonym_1bacdc
1. sep 2026

žiadne

anonym_738ccc
1. sep 2026

@anonym_autor preboha.. mne mama dávala 40 eur mesačne pred 10 rokmi..

anonym_758398
1. sep 2026

Dávam 50tku na mesiac. Kúpi si nejakú kofolu, idu so spolužiačkami na nejakú akciu, koncert. Výpise sa pero, zošit. Tak aby mal.

Sú mesiace keď si ušetrí a kúpi niečo pre nás všetkých
Neciem si prestaviť že by nemal ani cent

anonym_e4b6c0
1. sep 2026

Dostaval 20eur týždenne, platil si dopravu ( spolu100km tam a späť bus, jedlo,pitie, čokoľvek čo mu bolo treba. Čo nestrovil, mu ostalo. On zas je finančne dosť gramotný, keby míňal na sprostosti ,riešili by sme to inak.

anonym_de89b8
1. sep 2026

Ked potrebuje poslem mu na ucet,ked chce ist s kamosmi dostane eura ale vreckove nedavam,lebo teraz si objednal akusi kravinu do auta,35eur,teraz usiel s kamosmi 20eur.Vlak ma zadarmo do skoly.Svacinu do skoly si berie kazdy den,ale ked zabudne poslem mu eura na bagetu.
Inac skor chce brigadovat,ako sofer v pizzerii.Dokaze si brigady najst a poriesit aj cez kamosov a sam.
Na veci okolo skoly mu hradime my,to nejde do vreckoveho.

anonym_35bd89
1. sep 2026

10 e /týždeň

anonym_6c2ca9
1. sep 2026
anonym_cee436
1. sep 2026

ziadne, mala som brigady v tom veku uz...

anonym_684d25
1. sep 2026
@anonym_cee436

@anonym_cee436 Stredoškolák sa má v prvom rade učiť, a nie zarábať peniaze, ešte aj na rodičov...

anonym_8de6c1
2. sep 2026

@anonym_autor Dávam 30e, môže si ich odložiť alebo minúť . Desiatu si nosí z domu, aj peniaze na cestu mu dávam zvlášť.

anonym_fc3c75
2. sep 2026

@anonym_autor 100€, ale z toho 50€ si platí fitko. Bus, telefón, platíme my, aj stravu.
To má len na občasné jedlo, ak má na niečo chuť alebo iné drobnosti.

anonym_cee436
2. sep 2026
@anonym_684d25

@anonym_cee436 Stredoškolák sa má v prvom rade učiť, a nie zarábať peniaze, ešte aj na rodičov...

@anonym_684d25 nie, na rodicov, na seba, od 16 rokov sa moze zamestnat

anonym_2ad583
2. sep 2026

Stravu má, dopravu do a zo školy hradíme. Dostáva týždenne 15 eur. Ale z týchto peňazí ši šetrí, čiže minie možno 8 eur. Je to čisto na nejaký snack, na kofolu, na sladkosť apd.

anonym_adaf51
2. sep 2026

doprava, strava, oblečenie, mobil, všetko hradené nami... Plus vreckové mal týždenne 30 €. Väčšinu ušetril alebo utratil na darčeky k narodeninám, kiná, Vianoce atď.

anonym_5064e9
2. sep 2026

dávala som 100 euro na mesiac, keď boli stredoškoláci. To mali len na občasné jedlo, ak mali dlhšiu školu, alebo na kávu a tak. Veď je to 5 euro na deň, z toho si nekúpi decko denne ani jeden kebab preboha ak je hladný, naši mávali dni, že mali aj 8-9 hodín, medzitým nejakú voľnú hodinu, všetci išli na jedlo a na kofolu, bolo by mi ľúto, že moje decko by pri ostatných sedelo hladné, alebo vytiahlo nejakú nezjedenú desiatu zo zlepeného rožka alebo chleba.

anonym_6c2ca9
2. sep 2026
@anonym_5064e9

dávala som 100 euro na mesiac, keď boli stredoškoláci. To mali len na občasné jedlo, ak mali dlhšiu školu, alebo na kávu a tak. Veď je to 5 euro na deň, z toho si nekúpi decko denne ani jeden kebab preboha ak je hladný, naši mávali dni, že mali aj 8-9 hodín, medzitým nejakú voľnú hodinu, všetci išli na jedlo a na kofolu, bolo by mi ľúto, že moje decko by pri ostatných sedelo hladné, alebo vytiahlo nejakú nezjedenú desiatu zo zlepeného rožka alebo chleba.

@anonym_5064e9 žiadne dieťa nemusí byť v škole hladné, na Slovensku máme dotované školské obedy kde dostane polievku a čerstvo uvarené teplé jedlo za približne 3€ na deň a na ZŠ za menej ako 1€

anonym_5064e9
2. sep 2026
@anonym_6c2ca9

@anonym_5064e9 žiadne dieťa nemusí byť v škole hladné, na Slovensku máme dotované školské obedy kde dostane polievku a čerstvo uvarené teplé jedlo za približne 3€ na deň a na ZŠ za menej ako 1€

@anonym_6c2ca9 a ty nečítaš, že píšem, ak mali dlhšiu školu? Ak mal obed o 11-tej, o 16-tej už bol hladný, čakali ho ešte ďalšie 2 hodiny, kým sa dotrepal domov. Chlapci sú v tomto veku dosť hladní. Alebo im niečo odpadlo v škole, mali 2-hodinové okno a išli si niekam sadnúť.
Ale zamudrovala si si, snáď ti to dobre padlo, niektorí ste fakt vševedkovia.

anonym_758398
2. sep 2026
@anonym_cee436

@anonym_cee436 od stredoškoláka vyžadujeme študijné výsledky a nie brigadovanie a navyše v 15tich ho nikto ani na legálnu brigádu nezoberie

anonym_db7c97
2. sep 2026

40 eur/týždeň. Obedy má v škole. Fitko, tréningy, MHD mu platím ja.

anonym_684d25
2. sep 2026
@anonym_cee436

@anonym_684d25 nie, na rodicov, na seba, od 16 rokov sa moze zamestnat

@anonym_cee436 môže, nemusí, ale rodičia ho živiť musia!

anonym_b9bac5
2. sep 2026

To fakt niektorí nedávate stredoškolákom peniaze, alebo len 10 eur na týždeň? To ja som dostávala viac pred 17 rokmi 😐 a keď tu ešte prečítam že si za vreckové kúpi pomôcky do školy, alebo niečo rodine, no fakt smutné.

anonym_19f156
2. sep 2026

Ja som pred 17 rokmi dostávala zhruba 15-20€ na tyzden. Z toho som tankovala kedze som chodila 30km do skoly, ale chodili sme štyri baby tak sme sa skladali na benzín, este cigi som si kupovala a sem tam nejake jedlo ked som bola hladná a nemala som.. a na vikend som zas dostala tých 10-15 eur na von..a to sme boli úplne obyčajná rodina, žiadny prachaci ci podnikatelia..kamosky dostavali rovnako niektore aj viac..

negymama
2. sep 2026

Ja dávam cca 20 až 25 eur týždenne. Doma ranajkuje aj ma školský obed kupeny. Ale chodí. 3x týždenne na ttenihg a vtedy príde až o 21. Hod domov. Mina to hlavne na jedlo. Občas si odloží na lístky na koncert.
Dopravu ma kúpenú časový listok nhd aj medzimestkundopravu. Platíme aj tréningy, sútaže, sústredenia.
Teraz začal s obcasnou brigádu. Z toho chce mať peniaze na hudobný festival stanovcjy a p.

anonym_2265bf
2. sep 2026

@anonym_autor nema vreckové my platime mobil, dopravu, oblečenie, veci do školy, kozmetiku, strihanie, stravuje sa doma.Ma peniaze na účte z narodenín, tento rok prvý x brigádoval v 19 r mesiac ak týždeň, ale to si šetrí na bicykel.Nechceme, aby brigádoval cez školský rok
Ak ide do kina, alebo vianočné trhy dám mu peniaze.Tvoj, keď dochádza dávala by som 30 eur na jedlo, pitie, keby niečo ..ale nie pravidelne

anonym_2265bf
2. sep 2026
@anonym_6c2ca9

@anonym_6c2ca9 môj má obed o 13:00, ktorý mu nechutí tak nechodi a musia to do seba nahádzať, lebo sa ponáhľajú na hodinu.Konci aj o 15 a pol hodinu dochádza.Berie si viac desiaty, ovocie, jogurt tie obedy nemajú úroveň polovica spolužiakov si hneď po škole ide niečo kúpiť nevidím v tom zmysel.Co sa naje chalan z 2 parných buchiet, keď ma poobede tréning, alebo z privarku.

1sally12
2. sep 2026

Nikdy som nič nedostávala. Platili mi obedy a dopravu. Prachy som dostavala tak na narodky a meniny.

anonym_f5616b
3. sep 2026

Je úplne v poriadku ak niekto dostane vreckové v rozumnej výške a je úplne v poriadku ak nedostane nič - dôležité je aby boli zabezpečené všetky základné potreby - strava, cesta do školy, oblečenie.... Nie kazda rodina si môže dovoliť vreckové.
Od 16 mozu brigádovať.
Môj ms 17, je integrovaný, nakoľko pracuje muž tam kde chodí do školy (40km), vozi ho,, dostáva 20eur na mesiac.

doda3103
3. sep 2026

Teraz nastúpil syn SŠ,dopravu mu zaplatí štipendium tento rok od zupy prispievajú 1.rocniku,z hotela dostane štipendium 40€ a to ma vreckové na mesiac,stravu mu platím v škole v hoteli mu oni zabezpečuju,desiatu tiež kupujem čo si povie alebo chce,barbera mu platíme,paušál mu platíme čiže 40€ je podľa mňa dosť a keď treba napíše mi a pošlem mu na účet peniaze s tým nemám problém. Pomôcky do školy,výlety všetko platíme to sám viem,že on má peniaze pre seba iba. Drogéria čo potrebuje na tvár či od koznej všetko platíme. Budúci rok bude štipendium vyššie čiže bude zas mať väčšie vreckové. Plus čo dostáva peniaze na meniny,narodky,veľkú noc všetko si väčšinou ušetril a keď chce niečo tak si kúpi sám a iba povie že si to kúpil za svoje.
Na ZŠ mal vreckové 15€ na mesiac a neminul ho niekedy vobec