Ako pomôcť dcére s poruchou príjmu potravy?
Ako prosim vas pomoct dcere ktora trpi poruchou prijmu potravy? Zacalo to podla mna zachvatovym prejedanim potom anorexiou to uz dlhsie velmi schudla a mala vysoku podvahu musela pribrat a teraz je medzi normalom ale myslim ze obcas znovu BED…
Ma 17 neveim preco to robi nemame moc dobry vztah co ma mrzi, dakujem vsetkym.
Toto len návštevou psychiatra a psychoterapeuta
Skvelú prácu robí OZ Chuť žiť. Oni sa venuju PPP a majú skvele poradenstvo
obvodna povedala ze nepotrebuje psychiatra ze je dost sikovna ze to zvladne sama… da sa to aj bez vymenneho listka? a ako by pomohol psychiater?
obvodna povedala ze nepotrebuje psychiatra ze je dost sikovna ze to zvladne sama… da sa to aj bez vymenneho listka? a ako by pomohol psychiater?
@anonym_autor PPP je psychiatrická diagnóza,kto ju diagnostikoval,ty?
K psych.netreba výmenný lístok
@anonym_autor PPP je psychiatrická diagnóza,kto ju diagnostikoval,ty?
K psych.netreba výmenný lístok
@anonym_47b54d U psychiatra sme neboli neviem ci to ma urcite bolo to pre predstavu kvoli prispevku aby som nemusela vypisovat vsetko okolo toho (priznaky, chovanie…), ja si to myslim…
No mali by ste podľa mňa chodiť na psychoterapiu - k psychológovi. Nie len ona, táto diagnóza sa týka celej rodiny, vašich vzťahov.
Nie som odborník, ale počúvala som podcast kde práve toto rozoberali, PPP je spôsob, ako podvedome upriamiť pozornosť na seba, ak na pocit, že nie je vsimana, že na nej v rodine nezáleží - na jej názoroch, túžbach atď., alebo často vzniká keď rodičia príliš tlačia na dieťa, chcú jeho živiť mat pod kontrolou, zasahovať do všetkého a toto je únik - toto je to, čo môže mať ona pod kontrolou. Môžeš a teraz brániť, že ale u vás sa to nedeje, atď - ty ale môžeš mať úplne iný pohľad na svoje správanie, ako tvoja dcera a nemusíš mať ani dostatočnú sebareflexiu (napr co sa týka prípadnej nadmernej kontroly nad ňou.) aj o tom hovorili v podcast, že je dôležité, aby v psychoterapii sa liečili aj rodičia, ma sa liečiť rodina ako celok, lebo vyvolávajúci príčinou sú práve zle vzťahy a zla rodinná dynamika (najčastejšie).
Jednoznačne súhlasím s komentárom vyššie.
Napadli mi nejaké rady.
Nekomentovať negatívne jej vzhľad. Niektorí v mojom okolí majú stali potrebuje komentovať každého postavu. Či pribral, schudol, zostarol...
Hovoriť jej, že ju máte radi takú aká je.
Snažiť sa jej ukázať že ju máte radi bezpodmienečne.
Pottebuje odbornika- bohuzial vasa obvodna to nie je. PPP spadaju pod psychicke diagnozy- dcere psychiatra a tebe psychologa alebo vztahoveho "kouča". Toto nevyriesis ibalginom, zakazom ci dojovorom. Znie to mozno kruto- no mozno moze za to aj vas zly vztah- ktory nezvladate. Tam zacnite.
Obvodna ma divný názor. Psychiater je normálny lekár a anorexia choroba. Keď ťa bolia zuby nejdeš k zubárovi lebo si šikovná a zvladnes to sama? Toto je podobne. Potrebujete odbornú pomoc ty aj dcéra aj vas vzťah. Ako ti písali v komentároch vyššie s tým môžem len súhlasiť. Je to záležitosť celej rodiny a dcéra to sama nezvládne. Jej problém je niečo ako zavislost a to potrebuje pomoc odbornú pomoc a podporu a odborníka ktorý presne zisti o čo ide. Treba to riešiť. Poznám ženu ktorej obvodna nedala lístok ku kardiologovi že načo dávala jej lieky na tlak sama a baba sa nechala uchlacholit a neskôr dostala masívny infarkt. Ak už dcéra má anorexiu sama to nezvládne a názor obvodnej je fakt divný. Dcéra sa môže kľudne vyhladovať tak že to nedá vôbec. Psychiater psychológ je lekár normálna pomoc ako každá iná. Obchodná sa kde zasekla?
Pochybujem, ze autorka bola vobec u obvodnej, skor si myslim, ze to povedala len preto, aby sa na nu konikovske maminy nezlietli s vycitkami. Ziaden lekar nemavne len tak rukou nad PPP, kedze je to diagnoza s moznym nasledkom smrti.
Dcera by mala navstivit psychiatra, ak jej na svojom zdravi zalezi. Problem ale je, ze takym ludom zalezi viac na vahe nez na zdravi. Ak by odmietala, mali by ste poradenstvo vyhladat aspon vy, ako rodina, aby ste vedeli, ako s nou jednat a aby ste to este nezhorsili.

psychiater