icon

Ako povedať mame, že sa chcem holiť v 12?

lianulkaa
Dnes o 07:23

Hanbím sa keď si dám dačo krátke a vadí mi to neviem ako jej to mam povedať

anonym_f68a44
Dnes o 07:29

Mami, prosím ťa, dovolíš mi oholiť si nohy? Alebo mi vieš poradiť ako to inak urobiť? Veľmi mi tie chĺpky vadia a hanbím sa za ne. Ďakujem mami

anonym_87889d
Dnes o 07:32

Mami, už je teplo a prekáža mi to. Bola by si taká dobrá a pomohla mi s tým? Ja ako matka by som dcére nebránila. Išla by som s ňou kúpiť kvalitný strojček a poradila jej.

kiki68
Dnes o 07:34

@lianulkaa ja som sa oholila a bolo, rovnako obocie. Ja som sama zacala. Nikto mi do toho nejako nekecal

anonym_df54f8
Dnes o 07:34

@lianulkaa nemusíš nič hovoriť. Keď máš vreckové, kúp si v drogérii žiletku, len nie takú najlacnejšiu. Choď do sprchy, navhči nohy, daj si penu alebo stačí aj sprchač a veľmi jemnučko, opatrne, prechádzaj po nohách. Pomaly, nemáš sa kde plašiť, jemne, aby si sa neposkravala.

anonym_6446b7
Dnes o 07:38

Však sa ohol. Čo chceš kecat okolo toho. Ak nemáš vreckové na žiletku, zober mamke, ste rodina

anonym_266fde
Dnes o 07:46

Ak si tvoja mama holí nohy, zájdi za ňou a povedz jej, či by ti neukázala, ako sa oholiť bez toho, aby si sa porezala. Povedz jej, že sa veľmi hanbíš chodiť v lete po meste neoholená. Keby namietala, že je to priskoro, popros ju, nech ti to predsa len dovolí, že sa takto necítiš dobre. Možno by s tým ani nemala problém, len to berie tak, že keď si nepýtaš vlastný strojček, tak to ešte neriešiš (nám mama vždy vravela: "Nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie.").

sidicek
Dnes o 07:48

Ak mas mamu cudacku , co by ti to nebodaj nedovolila , tak popros kamosku ,nech ti ukaze ako na to ,pripadne si kup krem na odstranenie chlpkov to len natries , nechas posobit a zotries , ziadne porezanie nehrozi, ak sa bojis.

anonym_f79b3c
Dnes o 07:52

Mama to ako zisti? Ved sa normalne hol, potom vsetko uprac, schovaj ziletky a nic jej nehovor.

cyberk
Dnes o 07:52

pozri si tutorialy, videa ako na to a hor sa do toho, nepytaj sa mami, ak si ta natolko nevsima, ze o tom s tebou este nezacala hovorit, nestoji to za ten trapny moment vysvetlovania.

anonym_5eab50
Dnes o 08:00

normálne prídi za ňou, že si chceš oholiť nohy, normálna mama ti kúpi žiletku aj ukáže ako na to. Nehanbi sa, je to normálna vec, nemáš sa čoho hanbiť.

anonym_ac1996
Dnes o 08:04

Áno, normálny rodič z toho drámu neurobí. Ale tu asi bude problém aj niekde inde. Keď sa dieťa "bojí" alebo hanbi mame niečo také povedať. Moja dcéra má 8 rokov a videla ma veľakrát holiť si nohy, dokonca raz mi s tým aj pomáhala, lebo chcela skúsiť.

anonym_5deb64
Dnes o 08:24

Pamatam si ako som skryvala ziletku a holila sa potajomky, lebo som sa hanbila za chlpy. Nikdy by som toto svojej dcere nerobila, aby sa musela niecim trapit a nedovolila by som jej vyriesit taky banalny problem.

anonym_5ee696
Dnes o 08:28

@lianulkaa kúp si žiletku a nemusíš jej nič oznamovať, len si dávaj pozor 🙂

anonym_13c78f
Dnes o 08:36

Mám dcéru 10ročnu. Ma riadne strnisko pod pazuchami, sama som jej navrhla, aby zhodila tie “zimné doplnky”. Dokonca som jej kúpila všetky potrebné pakšamenty k tomu. Podľa mňa je to v pohode, snáď by ti to vlastná mama nezakázala.

saraxyz
Dnes o 08:40

@lianulkaa normálne sa jej to opýtaj. Alebo jej daj prečítať komenty 😉

eeffka
Dnes o 09:52

Ako matky sa ma nikto nic nepytal, holim sa ja, vzali mi ziletku, tak mi doplo a kupila som im vlastne.

sulavikova
Dnes o 09:56

@lianulkaa Ahoj, urob tak, aby si sa cítila komfi ty. Tvoja mama to pochopí.🥰

anonym_99a027
Dnes o 10:03

Ja som to sice skusala sama. Ale... bola by som rada keby dcera prisla za mnou. Mama by ta mala pochopit. Pomoct ti. Poradit ti 😉
Najst vhodne riesenie. Lebo napr ak raz zacnes holit nohy... budes castejsie a castejsie. Nie je to len jednorazova zalezitost.
Ja si nohy depilujem od 15. Ale pre zaciatok asi ta ziletka s ktorou opatrne.

thirstymonk
Dnes o 10:21

My mileniali sme to mali ťažšie. Ja som teda chlap a telisko som si začal holiť až niekedy po 20ke, ale manželka mala tento problém. A samozrejme, že rodičia ju ohundrali, nesúhlasili, nechceli jej kupovať žiletky atď. Jak keby to bol dajaký hriech, alebo čo twl.

Myslím, že dnešné dievčatá to majú super, rodičia už snáď nie sú takí skostnatelí, moja dcera ma ešte len 4, ale už jej vidno jemne chlpky na nohách, takže v deň, keď povie, že by sa chcela oholiť, zaraz jej pojdem kúpiť vlastné žiletky a mamka jej ukáže ako sa to robí. Aj keby to povedala v 8 rokoch. Nevidím najmenší problém na tom.

Len pre zaujímavosť - raz som niekde čítal, že Harry Potter dvojka - ku koncu filmu, keď HP oslobodí Dobbieho od Malfoya, tak potom HP dvihne nohavicu, aby ukázal, že nemá ponožku. Radcliff vraj mal na 10 ročného chlapca neprimerane chlpaté nohy, tak si to musel oholiť.

slavomira236
Dnes o 14:19

Ja som to urobila prvy krat na strednej s dedovymi ziletkami takymi co sa zakladali do sttojceka boli ostre ako britva a veru som sa porezala. Vtedy asi ani jednorazovky neboli. Len stetka pena barbus a tie ostre ziletky

zuzubb007
Dnes o 14:22

Normálne jej povedz, že sa hanbíš a že máš chlpaté nohy, ja by som dcére všetko nakúpila a ukázala ako na to aj v 10tich ak by to potrebovala, dnes normálna vec, ak nemáš mamu sto rokov za opicami samozrejme

lianulkaa
autor
Dnes o 18:07
@zuzubb007

Normálne jej povedz, že sa hanbíš a že máš chlpaté nohy, ja by som dcére všetko nakúpila a ukázala ako na to aj v 10tich ak by to potrebovala, dnes normálna vec, ak nemáš mamu sto rokov za opicami samozrejme

@zuzubb007 nemám 🫶🏽