icon

Ako riešiť posmešné pokrikovanie od detí mimo školy?

Včera o 17:46

Pracujem v malom meste na ZŠ ako asistent. V tomto meste zároveň bývam. Každý deň stretávam deti zo školy. Väčšina pozdraví, niektoré ignorujú, neriešim. Tento mesiac sa mi stalo viackrát, že tam sedel 13 ročný žiak z našej školy s kamarátkou. Ona môže mať 14-15rokov. Nie je žiačkou našej školy, čiže nemá odkiaľ vedieť moje meno. On jej ho povedal a vždy keď idem okolo nich, ona začne vykrikovať moje meno, doslovne škriekať. On sa len usmieva alebo pozdraví. Všade okolo je veľa detí, stretávam ich na ihrisku. V škole s ním mám dobrý vzťah, aj ked nemá prideleného asistenta veľakrát mu pomáham s dovysvetľovaním učiva. Tak nechápem toto správanie z jeho strany. Snažila som sa to ignorovať ale už ma to nebaví počúvať. Človek má obavy jej dohovoriť lebo sú rómovia a ich rodičia to hneď otočia na rasizmus. Čo robiť? Ignorovať, zavolať si ho bokom alebo počkať do septembra a potom mu dohovoriť do duše?

anonym_8f2809
Včera o 17:49

@anonym_autor nic neriesit osamote a bokom ... moze sa to zvrtnut proti tebe.. nevsimat si to a v skole to riesit oficialne ak sa da ... on ale ak som pochopila nerobi vobec nic- to len dievca z inej skoly -a to chces ako riesit? ich to coskoro prejde najdu si inu "obet" zrejme ani nebude normalna ale postihnuta ...

domkakvet
Včera o 18:02

@anonym_autor ignoruj.

anonym_d97fff
Včera o 18:14

Keď sa pri nich zastavíš a spýtaš sa, prečo vrieska, že nie si hluchá, počuješ dobre?

anonym_4bb5b0
Včera o 18:37

@anonym_autor mlademu by som to v septemri spocitala ziadne pomahanie. Bola by som odmerana on vie o co ide, ziadny nevinny chudacik uz len to ze ma taku kamaratku

ankare
Včera o 18:45

@anonym_autor Skús to nejako obrátiť na srandu, alebo, keď začne vykrikovať, podíď k nej a povedz: Jeeeej, Ty poznáš moje meno, teším sa. Ako sa máš?
Proste nejak to uhrať, že nie si z toho v strese, lebo to ich posilňuje a baví.

ljmmm
Včera o 19:34

preco s nim? vykrikuje dievcina. Nuz pridi k nej a spytaj sa co chce?Dajte sa do debaty. Rozumiem ti, je to neuctive a ty si nemozes dovolit jej povedat nevyvreskuj po mne soplana, tak jedine sa zoznamit

anonym_54526f
Včera o 20:04

Ak ta dokaze rozhodit pokrikovanie nejakej 15 rocnej puberriacky ta praca asi nie je uplne vhodna pre teba - tvoju psychiku. Ja by som sa nad tym ani nepozastavila, jendym uchom dnu druhym von. Nemas ako to inak riesit. Keby sa jednalo o nieco vaznejsie tak podnet na socialku, policiu (zalezalo by od pripadu).

anonym_54526f
Včera o 20:09

A ako sa spravas v skole? Nesnazis sa byt prilis kamaratska, familiarna? Ja ked si spomeniem na skolske casy 2.stupen ZS-SS tak prave take ucitelky mali najviac posmechov vo vseobecnosti a niektori ziaci nemali voci nim ziadnu uctu a respekt. Na jednu tiez aj po skole otvorene pokrikovali krstnym menom a smiali sa, k prisnejsim si to nedovolili.

thirstymonk
Včera o 20:26
@anonym_54526f

A ako sa spravas v skole? Nesnazis sa byt prilis kamaratska, familiarna? Ja ked si spomeniem na skolske casy 2.stupen ZS-SS tak prave take ucitelky mali najviac posmechov vo vseobecnosti a niektori ziaci nemali voci nim ziadnu uctu a respekt. Na jednu tiez aj po skole otvorene pokrikovali krstnym menom a smiali sa, k prisnejsim si to nedovolili.

@anonym_54526f Tiež sme mali taku učiteľku. Obdivoval som ju. Bola trošku svojska, robili si z nej všetci prdel, lebo nikdy nezasiahla. Ja som obdivoval jej nekonečne vedomosti a znalosti z biologie, každú jednu poondiatu burinu poznala ešte aj po latinsky. :D