icon

Ako riešiť posmešné pokrikovanie od detí mimo školy?

26. júl 2026

Pracujem v malom meste na ZŠ ako asistent. V tomto meste zároveň bývam. Každý deň stretávam deti zo školy. Väčšina pozdraví, niektoré ignorujú, neriešim. Tento mesiac sa mi stalo viackrát, že tam sedel 13 ročný žiak z našej školy s kamarátkou. Ona môže mať 14-15rokov. Nie je žiačkou našej školy, čiže nemá odkiaľ vedieť moje meno. On jej ho povedal a vždy keď idem okolo nich, ona začne vykrikovať moje meno, doslovne škriekať. On sa len usmieva alebo pozdraví. Všade okolo je veľa detí, stretávam ich na ihrisku. V škole s ním mám dobrý vzťah, aj ked nemá prideleného asistenta veľakrát mu pomáham s dovysvetľovaním učiva. Tak nechápem toto správanie z jeho strany. Snažila som sa to ignorovať ale už ma to nebaví počúvať. Človek má obavy jej dohovoriť lebo sú rómovia a ich rodičia to hneď otočia na rasizmus. Čo robiť? Ignorovať, zavolať si ho bokom alebo počkať do septembra a potom mu dohovoriť do duše?

anonym_8f2809
26. júl 2026

@anonym_autor nic neriesit osamote a bokom ... moze sa to zvrtnut proti tebe.. nevsimat si to a v skole to riesit oficialne ak sa da ... on ale ak som pochopila nerobi vobec nic- to len dievca z inej skoly -a to chces ako riesit? ich to coskoro prejde najdu si inu "obet" zrejme ani nebude normalna ale postihnuta ...

domkakvet
26. júl 2026

@anonym_autor ignoruj.

anonym_d97fff
26. júl 2026

Keď sa pri nich zastavíš a spýtaš sa, prečo vrieska, že nie si hluchá, počuješ dobre?

anonym_4bb5b0
26. júl 2026

@anonym_autor mlademu by som to v septemri spocitala ziadne pomahanie. Bola by som odmerana on vie o co ide, ziadny nevinny chudacik uz len to ze ma taku kamaratku

ankare
26. júl 2026

@anonym_autor Skús to nejako obrátiť na srandu, alebo, keď začne vykrikovať, podíď k nej a povedz: Jeeeej, Ty poznáš moje meno, teším sa. Ako sa máš?
Proste nejak to uhrať, že nie si z toho v strese, lebo to ich posilňuje a baví.

ljmmm
26. júl 2026

preco s nim? vykrikuje dievcina. Nuz pridi k nej a spytaj sa co chce?Dajte sa do debaty. Rozumiem ti, je to neuctive a ty si nemozes dovolit jej povedat nevyvreskuj po mne soplana, tak jedine sa zoznamit

anonym_54526f
26. júl 2026

Ak ta dokaze rozhodit pokrikovanie nejakej 15 rocnej puberriacky ta praca asi nie je uplne vhodna pre teba - tvoju psychiku. Ja by som sa nad tym ani nepozastavila, jendym uchom dnu druhym von. Nemas ako to inak riesit. Keby sa jednalo o nieco vaznejsie tak podnet na socialku, policiu (zalezalo by od pripadu).

anonym_54526f
26. júl 2026

A ako sa spravas v skole? Nesnazis sa byt prilis kamaratska, familiarna? Ja ked si spomeniem na skolske casy 2.stupen ZS-SS tak prave take ucitelky mali najviac posmechov vo vseobecnosti a niektori ziaci nemali voci nim ziadnu uctu a respekt. Na jednu tiez aj po skole otvorene pokrikovali krstnym menom a smiali sa, k prisnejsim si to nedovolili.

thirstymonk
26. júl 2026
@anonym_54526f

A ako sa spravas v skole? Nesnazis sa byt prilis kamaratska, familiarna? Ja ked si spomeniem na skolske casy 2.stupen ZS-SS tak prave take ucitelky mali najviac posmechov vo vseobecnosti a niektori ziaci nemali voci nim ziadnu uctu a respekt. Na jednu tiez aj po skole otvorene pokrikovali krstnym menom a smiali sa, k prisnejsim si to nedovolili.

@anonym_54526f Tiež sme mali taku učiteľku. Obdivoval som ju. Bola trošku svojska, robili si z nej všetci prdel, lebo nikdy nezasiahla. Ja som obdivoval jej nekonečne vedomosti a znalosti z biologie, každú jednu poondiatu burinu poznala ešte aj po latinsky. :D

anonym_a67a99
4. aug 2026
@ankare

@anonym_autor Skús to nejako obrátiť na srandu, alebo, keď začne vykrikovať, podíď k nej a povedz: Jeeeej, Ty poznáš moje meno, teším sa. Ako sa máš?
Proste nejak to uhrať, že nie si z toho v strese, lebo to ich posilňuje a baví.

@anonym_autor ono je veľmi dôležité, čo sa odohráva v zbohom vnútri, lebo nech povieš hocičo, to sa prederie na povrch.
Takže najskôr si to ujasní.. prečo si doteraz nereagovala, prečo sa bojíš, že ta z niečoho obvinia, prečo to teraz riešiť už chceš, čo by sa stalo, keby si to nechala ďalej tak, ako sa zmení tvoj vzťah ku chlpacovi po tejto skúsenosti..?
Ja by som asi prvý krát tiež ignorovala, pri druhom raze by som k nim prišla a riešila vec s ňou (nie s tým chalanom); normálne, skôr priateľsky, nie dotknuto ani nahnevane - Vidím, že poznáš moje meno. Potrebuješ niečo? A ako sa volas ty? Keď povie, ok, keď nie, tiež v poriadku. A potom, - ako prázdniny? máte nejaké plány? Nudite sa?… ved toho chalana poznáš, tak vyznie veľmi prirodzene.
Oni chcú zrejme zábavu, nejakú pozornosť, skúšajú hranice, sledujú reakcie.. Nemyslím, že ich cieľom ti je ublížiť.
No a keby potom naďalej vykrikuje, tak zakričím “Čaute.” a idem si po svojom.

sidicek
7. aug 2026

Neriesila by som to ,ale prestala by som pomahat niekomu kto si to nevazi, 13r nie je dieta ,co nerozumie aspon zakladom slusneho spravania