Ako sa vyrovnať s prepadnutím na strednej škole?
Neviem ako zacat ale chodim na obchodnu akademiu. V 1. rocniku som prepadla z ekonomiky, ucitelka nevedela vysvetlit ucivo, len nam davala opisovat prezentacie. Absolutne nic nic nevysvetlovala . Bola som velmi sklamana zo seba komisionalky dopadli rovnako tak som opakovala ročník. Už som tu ucitelku zatial nemala na ziadnom predmete a mali sme uzasnu ucitelku novi a z ekonomiky som mala 1,2ky. No do dnes mam take zvlastne pocity, že som rok ako keby pozadu od všetkych kamaratov citim sa, že som hlupa a nič nedokázem…😕
A určite nie si hlúpa, možno ti nesadol učiteľ, možno predmet. Každý máme nadanie na niečo iné.
Praveze by si mala byt na seba hrda! Nevzdala si sa, bojovala si a mas teraz ovela lepsie znamky. To uz nieco znamena.
A ze si pozadu za kamaratmi? No a co! Ved urcite mas novych kamaratov. Ja som napr na VS jeden rok cestovala a zarabala si a vobec som nemala pocit, ze som pozadu, ked som nastupila s novou triedou.
Takze hlavu hore!
Ber to tak,že ked vyjdes zo skoly,nikto sa ta nebude na to pytat. A bud na seba hrda,ze si to nevzdala
Ja ti takto napisem, "bud rada" ze to bolo v 1 rocniku, moju sestru vyhodili v tretom rocniku tesne pred maturitou,komisionalky spravila napriek tomu ju nepustili do 4 rocnika, musela odist zo školy, 🙄 urcite to neznamená ze si hlupa alebo neviem co,,Drz sa, castokrat ucitel nesadne, nevie vysvetliť učivo (to bol aj nas prípad)
Ja nechápem také učiteľky, čo učivo nevysvetlia, len povedia: "prepíšte si toto a toto" a celú hodinu len sedia a pozerajú do blba alebo čumia do mobilu. Veď na toto ani vysokú netreba. Že ich za toto platia. 🤦🏻♀️
A môžete sa uraziť, ale takéto "učiteľky" nerešpektujem.
Dcera mala takeho fyzikara na strednej. Prezentacie a viac nic. Vsetko im len posielal studujte . Neprepadla sice aleala s fyzikou problem. Dovtedy sa prakticky neucila. Oastatne predmeny boli aj na gymky super
Netreba celu vinu hadzat len na ucitelku. Urcite neprepadla cela trieda. Nic sa nedeje, mas o rok viac prazdnin ako tvoji rovestnici. U nas v triede tiez prepadli niektori a potom si aj vysoke skoly urobili, takze to nic neznamena. My sme mali mladu profesorku na ekonomii s malymi detmi, takze vacsinu roka bola na ocr a tiez sme si sami pisali poznamky a ucili sa. Nikdy sme nestihali ist podla osnov.
Ahoj. Určite sa tým netráp. Taký je život, nič si nestratila, práve naopak získala si skúsenosť do života. Si silnejšia a dokázala so sa s tým popasovať. A samozrejme, nevyhováraj sa na pani učiteľky. Tvojou povinnosťou je učiť sa. Píšem Ti to v dobrom. Nech sa Ti darí a buď spokojná🙂
@taynee komisionalky sme robili 6ti z toho 3 odišli na ine školy a 3 sme teda prepadli a pokračovali na rovnakej škole. A ono nie že učiteľka nevedela vysvetliť učivo ona len nam premietala prezentacie, nech si opisujeme nič viac. Potom dala pisomky z 15 učív a nič sa jej nepáčilo no.
@cimage nedávam na ňu vinu, len nam nevyhovoval ten sposob, ja som taká že sa nedokažem bifliť a potrebujem veci povhopiť bez toho sa to neviem naučiť. A aj ked moji rodičia dali odvolanie že nesúhlasia s tým ako vyučuje tak riafiteľka si ju bránila a nedalo sa. Teraz mam užasnu učitelku vysvetli a chápem všetko super
Na jednej strane to si nezistla az v juni po celom skolskom roku, ze 10 mesiacov tomu nerozumies a nemas nic vysvetlene a ze mas zle znamky. Mas okolo 15, hej nemas este toľko skusenosti ale toto nech je pre teba velkym poucenim do budúcnosti, ze sa treba "o seba starať" a zhanat vysvetlenie po spoluziackach, starsich ročníkoch, douckach hned ako vidíš, ze to len s ucitelkou nedavas.... neexistuje, aby si stredoskolsky predmet potom nedala aspon na 4, ked ho teraz davas na 1/2. Ak pojdes na vysoku, uz to tak bude mnohokrát, daju ti knihu, termin skusky a cau :(. Alebo v praci by tu mnohe pisali romany, ze zaskolenie trvalo den a uz to mas robit sama a s velkou zodpovednostou a clovek netusi poriadne co.
Kazdopadne, sprav hrubu ciaru, uz sa stalo. Potvrdim ti to co uz tu pisali, nikoho to v živote nebude zaujimat. Aj na vyske uz mas ten rozptyl velky, niekto si dal rok dva po ss pauzu alebo predlzuje studium (pobyt v zahraničí, tehotenstvo, nespravene skusky) a cim budes starsia, tym viac to bude jedno hore dole par rokov. Kazdy uz ma v zivote svoju cestu.
@evkamotka Nie nezistila len som sa vždy snažila sa nejak na ten test pripraviť ale tolko tém naraz a všetko vždy vyhrotené som nezvládala. Ked som sa učila doma s otcom tak sa jej nepáčilo že sa to učím jeho slovami ktoré boli pre mna jednoduhšie, chcela mat všetko od A po Z z tych prezentácii..
@1ryba Verte mi že skoro nikto tu ekonomiku nezvládal tam bola tam jedna jediná baba ktorá mala 1ky. Všetci sme boli z toho zle… A mama nevypisovala stažnosti🙄raz napisali odvolanie z komisionalnych skušok

Ahoj, je to síce možno nepríjemné, ale život ide ďalej, stalo sa, už s tým nič nenarobis. Na ceste životom musia prísť a určite prídu aj sklamania, aj pády, aby sme si o to viac vážili dobré obdobia a aj to nám má pomôcť stať sa takým človekom, akým sa máme stať.