Ako veľmi sú samostatné vaše deti
v kolkych rokoch nechate dieta...
- chodit same do skoly viac ako 2km
- ist same do vedlajsej obce ci mesta autobusom.
- nechat same doma spat ked ste prec v noci
- nechat same doma pocas dna na viac hodin
- dovolit prespat dcere u kamaratky ktora nema doma rodicov
- dovolit prespat dcere u kamarata ked nema doma rodicov.
Dakujem.
Prespavacky nedovolím u kamaráta a kamarátky nikdy. Toto u nás neexistuje.
Chodia samé do školy na bicykli od 1.rocnika.Byvame v obci a nechodia cez hlavnú cestu. Samé busom nemám problém. Starsi každé ráno cestuje do školy 40 km.
V noci samé nemám problém ale starší musí byť doma. Vtedy môžu byť dvaja sami. Cez deň bez problémov hocikoho na hoci koľko hodín.
Vek detí 15 a 10
@anonym_autor Toto predsa zavisi od dietata a to by si mal kazdy rodic dobre poznat.
@anonym_autor Toto predsa zavisi od dietata a to by si mal kazdy rodic dobre poznat.
@anonym_b51648 prave preto sa pytam.
Syn bude mat v decembri 10 rokov. Este nic z toho vyssie vymenovaneho neabsolvoval. Myslim, ze by zvladol sam cestu MHD do vedlajsieho mesta, aj doma by vydrzal niekolko hodin, ale zatial sme sa vzdy dokazali zariadit tak, aby to nemusel absolvovat sam. Aj skolu mame blizko. Na noc ku kamosovi/kamoske, ktory nema doma rodicov, by som ho nepustila a doma by som ho v noci tiez sameho nenechala.
@anonym_autor syn od 10 tich iba sam doma cca do 4 hodin. Inak nic
@anonym_b51648 prave preto sa pytam.
@anonym_autor tak staré dieťa ešteemed nemám, ale keď to beriem, ako to bolo u mňa:
- domov sama som začala zo ZŠ chodiť 1,5km chodiť ako 11-ročná s tým, že doma nikto nebol. V 9tich som chodila sama pešo túto trasu do školy s tým, že ma vyprevádzala z domu mama. Predtým sme tak ďaleko nebývali, tak neviem či by to prišlo skôr.
- chodila som tak až počas gympla, teda od 15 r., ale u nás bol aj 8-ročný gympel a tam od nás z mesta dochádzali aj 10ročné deti busom (14km)
- u nás bol furt niekto doma, rodičia si to zariadili vždy tak 😀
- od tých 10 rokov som tak ostávala po škole, kým neprišli naši z práce, no neznášala som to. Cca v tých už 15-16 r. s radosťou.
- dovolit prespat u kamaratky ktora nema doma rodicov - také sa nedialo, vždy boli kamoškini rodičia doma na noc, keď sme mali 10-11, tak sme sa napr. cez prázdniny zobudili a oni/naši už boli v práci, ale zase bola doma napr. suseda alebo ďalšej kamošky babka 2 domy od nás.
- nikdy som neprespávala u kamoša opačného pohlavia, až potom u partnera dlboko po 20-tke, áno, vážne 🙂
Je to ale prípad od prípadu. Ja som z domu okrem mojej babky nechcela chodiť spávať až do tých 10 r. Ani k inej rodine, nikde. Môj 3,5 ročný syn ide v pohode na 4-5 dní k mojim rodičom na prázdniny (vyše 100km ďaleko) a bol by aj dlhšie, keby moji rodičia ešte vládali 🙂 Ja som ako asi 4-5-ročná revala, keď mi babka povedala, že si ide dokúpiť bavlnku na vyšívanie do asi 100m vzdialeného obchodu, kým ja sa za bytovkou hrám s kamoškou (na ten obchod som videla, ale po pár min som už plakala, že čo ak sa jej niečo stane a kde je tak dlho 😀 ). Moje dieťa som min.týždeň zložila u kamošky a s dieťaťom na 3 hodiny, kým ja som šla na rodičko. A on, že čo tak skoro idem naspäť 😀 Ja som bola extra citlivé a úzkostné dieťa, syn je veľmi citlivý, no v takých veciach "samostatnosti" nemá problém - trénujem (s rešpektom k jeho povahe) ale záemrne, aby raz nebol úplne taký bojino ako ja 🙂
@anonym_autor obec...od 2.rocnika, mesto 25km podla dietata 11r, 14r sam na buse 100km.
Druhe dieta sa v 9r odviezlo o dedinu dalej ako byvame...takze kazde dieta inak. Prve byva samostatnejsie a zodpovednejsie a u nas to plati.
my sme v ke a môj muž mal hrôzu z toho púšťať ho aby jazdil dám mhd - ja som s tým problém nemala 😏
doma bol sám kým sme došli z práce až na druhom stupni, dovtedy nie… detto občas aj keď sme boli dlhšie, to mal cez 10…
sám cez noc až keď mal viac ako 15 (nie že by si neporadil, ale nechceli sme..).
na prespávačky nechodil. ani k nám nikto…
@anonym_autor 11 a 14, škola električka plus autobus od 1 triedy,noc sami občas asi tri roky dozadu, cesta vlakom 200 km
@anonym_autor (dcéra 9.r.) cestuje sama autobusom do vedľajšej obce, je sama doma 2-3hod, spala u kamošky, ráno išli rodicia do prace, úlohou dievčat bolo prísť ku nám keď vstanú. Ostatné nie.
@anonym_autor my zijeme v BA, a teda za nas - dcera, 14 r.
- chodit same do skoly viac ako 2km - skolu ma blizko, cize chodi len pesi po sidlisku,
- ist same do vedlajsej obce ci mesta autobusom - sama sa MHD boji chodit, ale s kamoskou ked su dve, idu aj do mesta do nakupnych centier, to plati pre tento rok, minuly este nechodila
- nechat same doma spat ked ste prec v noci - nikdy sa nestalo, ze by sme boli cez noc prec
- nechat same doma pocas dna na viac hodin - od malicka, neviem, od kolkych rokov presne, ale uz ked mala styri-pat som ju nechavala pocas vencenia, t.j. nie niekolko hodin, a tak postupne sa ten cas predlzoval. prirodzene, nenasilne. Teraz je doma bezne celu sobotu az do zotmenia, ked sme s muzom na chalupe. Ked ide von, napise nam, ze ide von aj s kym. Ked pride domov napise, ze je uz doma.
- dovolit prespat dcere u kamaratky ktora nema doma rodicov - prespavala, ale rodicia boli doma
- dovolit prespat dcere u kamarata ked nema doma rodicov.- nestalo sa, nema tak blizkych kamaratov opacneho pohlavia. A keby aj mala, v tomto veku by som jej to urcite nedovolila. Nie, ze by som neverila jej, ale hociktoremu kamaratovi ;)
Prepáčte, ešte nie som mamkou hoci čoskoro budem , ale zapojím sa trošku k téme .
Čo sa týka tých prespávačiek... 🙈... Ja by som nedovolila radšej lebo keď si spomeniem ako sme s kamoškami chodili k sebe prespávať navzájom. To bolo také že každá povedala rodičom že ideme spať jedna k druhej a išli sme nakoniec na diskotéku alebo niekde úplne inde. Teraz sme už po 30tke , už sú aj deti, kamošky majú rodiny a sem tam si na to spomenieme tak sa zasmejeme ale .. radšej by som svoje dieťa nepustila "spať" ku kamarátke/ kamarátovi aspoň kým nebude dospelé..asi 😀😀
Chodia samé do školy na bicykli od 1.rocnika.Byvame v obci a nechodia cez hlavnú cestu. Samé busom nemám problém. Starsi každé ráno cestuje do školy 40 km.
V noci samé nemám problém ale starší musí byť doma. Vtedy môžu byť dvaja sami. Cez deň bez problémov hocikoho na hoci koľko hodín.
Vek detí 15 a 10
@anonym_fe599f busom ráno 40km? To koľko cestuje, kým príde do školy?
@anonym_autor nasa 12rocna :
- skolu ma 300m takze pohoda
- v noci bola sama prvýkrát ako 11 ročná, ked nam vysli nočné spolu, ale ja mam prácu 2min od domu takze pohoda
- este necestovala spojom sama nikde ,ani s tym neprišla, ze by chcela
- pocas dna vydrzi kolko treba, ak treba celu 12hod sluzbu tak vydrží, uz je celkom rada sama
- prespavacka ak ano, tak jedine, ked su doma rodicia
- prespavacku u opačného pohlavia neplánujeme povoliť este par rokov
@anonym_fe599f busom ráno 40km? To koľko cestuje, kým príde do školy?
@anonym_9e7cd5 .. 40 min
@anonym_9e7cd5 .. 40 min
@anonym_fe599f tak to je ešte fajn čas. Neunavuje ho to?
@anonym_fe599f tak to je ešte fajn čas. Neunavuje ho to?
@anonym_9e7cd5 ... No tak zatiaľ iba 2 týždne. Je čerstvý stredoškolák. V týždeň teórie sa ako ho poznám bude učiť už v buse, a kým docestuje bude mať hotové úlohy. A v týždeň praxe úlohy nemá a doma je už o 15:00.
Neunavuje, potom ešte chodí na tréningy, teraz išiel rovno zo školy do Maďarska na futbalové sustredenie
kolkych rokoch nechate dieta...
- chodit same do skoly viac ako 2km = 10 rokov
- ist same do vedlajsej obce ci mesta autobusom = 10 rokov
- nechat same doma spat ked ste prec v noci = 12 rokov
- nechat same doma pocas dna na viac hodin = 8 rokov
- dovolit prespat dcere u kamaratky ktora nema doma rodicov = 16 rokov
- dovolit prespat dcere u kamarata ked nema doma rodicov. = nikdy!!!!!
@anonym_9e7cd5 ... No tak zatiaľ iba 2 týždne. Je čerstvý stredoškolák. V týždeň teórie sa ako ho poznám bude učiť už v buse, a kým docestuje bude mať hotové úlohy. A v týždeň praxe úlohy nemá a doma je už o 15:00.
Neunavuje, potom ešte chodí na tréningy, teraz išiel rovno zo školy do Maďarska na futbalové sustredenie
@anonym_fe599f
Tak, super využitie cesty. 🙂 šikovný. 👍
Vek detí 15 a 10
@anonym_fe599f mozem sa opýtať ohľadom prespavaciek? Ja som bolo s tým vždy ok, keď k nam prídu prespať kamosi našich deti.Ale ja osobne, mám problém ich púšťať na prespavacky, aj keď im vždy dovolím!! Poznám rodičov deti.Mozno v teen veku dcéru už nepustím🫣
@anonym_autor moje decko ma 36 a doteraz chodí na nočník😉
@anonym_autor
Nejde o vek, ale vyspelosť, samostatnosť, zodpovednosť. Do školy chodila od začiatku sama. Sama autobusom nemala dôvod chodiť. Prespať u kamošky bez dospelých až od 16r. Nech si každý ma názor aký chce.
@anonym_fe599f mozem sa opýtať ohľadom prespavaciek? Ja som bolo s tým vždy ok, keď k nam prídu prespať kamosi našich deti.Ale ja osobne, mám problém ich púšťať na prespavacky, aj keď im vždy dovolím!! Poznám rodičov deti.Mozno v teen veku dcéru už nepustím🫣
@anonym_38f2af
Ja s tým nie som ok a všetci to vedia. Nikdy, ale nikdy nemôžeš inému cudziemu človeku veriť. Žiadny úchyl ani pedofil nemajú na čele napísané, že sú uchyli a pedofili.
Nikdy som nepochopila, ako môže niekto pustiť dieta samé na noc k cudziemu dospelemu. Učíme ich nerozprávat sa s cudzími, nesadat do auta k cudzím ale dovolíme im spat v cudzej posteli u cudzích ľudí. Šialenstvo.
@anonym_38f2af
Ja s tým nie som ok a všetci to vedia. Nikdy, ale nikdy nemôžeš inému cudziemu človeku veriť. Žiadny úchyl ani pedofil nemajú na čele napísané, že sú uchyli a pedofili.
Nikdy som nepochopila, ako môže niekto pustiť dieta samé na noc k cudziemu dospelemu. Učíme ich nerozprávat sa s cudzími, nesadat do auta k cudzím ale dovolíme im spat v cudzej posteli u cudzích ľudí. Šialenstvo.
@anonym_fe599f toho sa tiež obavám, tiež som nepustila dcéru ku nejakým kamoškam.

Ďalšia chorá téma ...
Do excelu to nechceš
🙈🙈🙈