Príspevok na dopravu pre školákov. Ako ho získať?
Syn teraz začal chodiť autobusom do školy do vedľajšej obce, lebo u nás škola nie je. Dnes mi jedna mama povedala, že vraj sa v takom prípade dá dostať príspevok na cestovné. Úplne ma to zaskočilo, v škole nám o ničom takom nehovorili. Viete, ako sa to rieši? Treba o to niekde žiadať alebo to vybavuje škola?
@anonym_autor
Musí chodiť do spádovej školy, aby mal nárok na cestovné/dopravné.
@anonym_autor
Musí chodiť do spádovej školy, aby mal nárok na cestovné/dopravné.
@anonym_766b22
@ssnowwhitee
Áno, je to spádová škola, u nás základnú školu nemáme. Tak sa skúsim opýtať priamo triednej, ďakujem 🙂
Pokial ma narok, cestovne mu bude preplatene. Musi to byt spadova skola a ina obec. Moji dochadzaju 15 km busom do spadovej skoly (u nas skola nie je) v ramci dediny a nemaju narok.
@anonym_autor dvoncova o tom píše viac na FB, tak si to tam pozri
@anonym_autor ano, u nas tiez dostavame cestovne. Niekedy bolo treba doniest listok z busu na zaciatku roka, teraz uz to ide automaticky podla dochadzky a rovno na ucet....podla km to je.
Pytaj sa triednej.
@anonym_autor u nás to tak bolo, cestovné sa preplacalo podľa dochadzky. Stačilo dať ekonomke číslo účtu.
Prepláca sa za dni, kedy bol prítomný v hodnote lístka autobusovej dopravy. Aj keď chodia deti autom (nepreplatí sa im benzín v plnej hodnote).

obráť sa na triednu učiteľku