Dá sa ísť zo 7. ročníka na gymnázium?
Dá sa ísť zo siedmeho ročníka na gymnázium? Nešla som a teraz veľmi banujem. Budem rada za odpovede.
@gugugaga123 už nie, treba si to rozmyslieť do 9 ročníka či si o tom presvedčená, aj také prípady sa stávajú že banuju že nešli a nakoniec si to úplne rozmysleli
po 5. ročníku na 8-ročné alebo potom po 8. ročníku na bilinguálne, inak asi nie
@hettinka nemenilo, ostava po starom(aj ked boli tendencie, ale nepreslo to),
da sa ist na 8roc. z 5.rocnika, na 5rocne bilingvalne z 8roc. (aj z 9r.) alebo klasicky gympel z 9r.
@hettinka tak to sa niečo riadne zmenilo :D ja som išla po 4.ročníku + 8 na gymnáziu a bola vtedy aj 9.trieda na zš, my sme to proste museli stihnúť naraz v kvarte (úroveň. 8.triedy zš), čiže sme vlastne končili o rok skôr ako naši rovesníci, ktorý mali 9. ročník zvlášť.
Gymnázia jsou osmiletá nebo šestiletá. To znamená, že může jít od šestého ročníku nebo osmého.
Jedine prestúpiť na osemročné, do tercie napr. Ak škola umožní, inak najskôr na bilingválne po ukončení 8. ročníka.
@gugugaga123 nie, neda. Do primy musis robit prijimacky, do hociktoreho ineho rocnika iba mozes prestupit z ineho osemrocneho gympla. Zo zs na osemrocne prestupit nemozes
@ibrunova nie, nie je to mozne, prestupit sa da len z ineho gymnazia, nie zo ZS
@sorciera24 aha áno, dcéra mi teraz vraví, že to bolo z 1.ročníka gympla do kvinty. Takže to je iná situácia.
Myslím si že áno, neviem či na klasické ale na tie osemročné by sa dalo dať

@gugugaga123 nie, neda