Dokedy nechávate svoje šestnásťročné deti vonku?
Maminy, dokedy dovolíte byť svojim 16 ročným vonku? Cez školský týždeň, cez víkend, cez prázdniny...
Ja som bola už na strednej na intráku a v tých časoch sme museli už do 19.00 byť "doma" , inak sme potrebovali priepustku od vychošky. Takže sme po škole labzovali po vonku, ale už potom nie. Priepustku nám dala, ak sme raz za čas šli do kina, divadla, inak nie. No intrák mal výhodu - boli sme stále spolu s kamoškami. Na víkend som rada chodila domov, lebo som našich celý týždeň nevidela, tešila som sa.
Teraz mám 16 ročnú dcéru a vadí mi trochu, že cez školský týždeň chce bývať do 10 vonku. Bývame v BA a sú s kamoškami zo školy v meste, v podstate rovno zo školy, celý čas až do večera. Občas sa stane, že nepočuje telefón, keď bľabotajú spolu, alebo sú niekde, kde je rušno. Čiže ju vidím tak pár minút ráno a pár minút večer. A teda vôbec jej nechýbame, jej tých pár minút stačí bohate 🙂
Cez víkendy aj v piatky občas chodia na koncerty s kamoškami, to okolo pol noci končievajú, chodí ju počkať na zastávku tatino, ale už sa stalo, že im nešiel bus a čakali v meste dlho... Ja viem, že sa musíme pripraviť ako rodičia na to, že raz úplne odíde a nedá o sebe vedeť kľudne aj dva týždne, mesiac... Tak len, že ako to máte s deťmi nastavné vy, ako to zvládate, aby ste ich s pokojom bez obáv pustili a nečakali 🙂 Áno, mám svoje koníčky, ale tak akosi na pozadí v hlave aj tak čakám, či a kedy už dôjde domov 🙂
Sme z BA, ak ide dcéra z koncertu alwbo nejakej akcie tak si domov berie taxík. Idu 2-3 kamosky tak sa zložia
@anonym_autor joj keď sme my s babami v 16 “bľabotali v meste” 😃 tak sme sa väčšinou bozkávali s frajermi a chlastali s kamarátmi v baroch.
A do 2 som v piatky z diskotek mala prísť domov, klasicky taxikom, oco si dal budik na 2:10 či som už doma a ak nie tak volal
Mám 15,5 ročného. Cez prázdniny do 23:00.Ak bude meškať čo i len minútu tak volá. Väčšinou chodieva domov skor
Aby mal 16ročný chalan večierku do pol 9 večer? To je snáď vtip, nie?
@anonym_autor naši nemali nikdy určený čas a ani nemajú. Ale teda my sa môžeme na nich 100 % spoľahnúť. Nikdy nechodili dlho do noci
@anonym_autor Mam 16 rocneho a strasne tlaci, ze chce byt dlho vonku. Ja by som mu v lete aj dovolila do 21:30, ale muz je proti, preto max do 20:30 vynimocne dlhsie. Tazko sa zvyka, ze su uz taki velki ale ma nladsich kamosov co mozi aj do polnoci
@anonym_476f42 chudák chalan
tiež sa bojím, že natrafia slečny na blbcov a zlých ľudí.
tiež sa bojím, že natrafia slečny na blbcov a zlých ľudí.
@anonym_3ac5ab aj to sa môže stať. Moju kamarátku v meste v parku znásilnil jeden chalan, o rok starší. Všeličo sa môže stať, hlavne treba sa rozprávať, na čo si dávať
Pozor.
Panebože. Ja mám teda ešte malé deti ale na toto vôbec niesom pripravená že sa bude diať trošku si mi privodila predčasný stres 😀
Keď som mala 16, tak mi dovolili byť von aj do polnoci, chodili sme aj na diskotéky a robili sa teda kadejaké blbosti 🤭🤣, proste ako mladí ľudia. No keďže mám túto skúsenosť, tak moja dcéra bude môcť bývať max do 22 hod. Dlhšie ani minútu
Ja som nikdy nemohla byť dlhšie vonku než do 22:00 a ak som nahodou prišla neskôr tak bol problém. Prvý krát ma pustili na zábavu keď som mala 18 takže som dovtedy nič také nepoznala a na žiadne akcie ani koncerty či do barov som nechodievala. Brat chodil od 15 domov po nociach ožratý a nikomu to nevadilo. Od kedy som skončila strednú žijem sama a je mi tak lepšie, už by som sa k našim nevrátila. Vlastné deti nemám takže poviem len toľko, čo som sama v tom veku zažila.
@anonym_autor Do 21 za podmienky, že je naučená, najedena.Toto by som jej nedovolila, že domov príde pomaly len prespať a každý deň.
@anonym_autor Koľko ťa to stojí, ak denne je do 22.00 mimo domu? Vieš aspoň, kde je?
moje deti mohli byt do polnoci
Skola 19:00, pred volnym dnom 21:00 vynimocne 22:00 ak je nejaka udalost napr. ak ma kamosku na prespavacke alebo oslavuju v partii narodeniny atd.
Cez tyzden do 22.00, piatok, sobota do 24.00
Cez školský týždeň o 20.00, víkendy neobedzene kľudne aj celú noc ak je zábava, oslava, stanovačka.
ja mam skoro 17r dceru, vonku chodi dost malo, ak ide moze byt do 23h cez vikend, cez týzden nechodieva, ale asi by to bolo kratsie, kedze rano skola... u tvojej je to uz cey ciaru, do 22h kazdy den? kedy sa uci, kedy vam doma s niecim pomoze?
@anonym_autor Mam 16 rocneho a strasne tlaci, ze chce byt dlho vonku. Ja by som mu v lete aj dovolila do 21:30, ale muz je proti, preto max do 20:30 vynimocne dlhsie. Tazko sa zvyka, ze su uz taki velki ale ma nladsich kamosov co mozi aj do polnoci
@anonym_476f42 fíha, to sa mi zdá extrémne, môj bude mať 15, behajú po okolí,v piatok aj do 22.00, máva stretko v kostole, to kľudne aj do 22.00 býva, ale viem kde a s kým je
@anonym_autor moja memala urceny cas..samozrejme cez skoly bola doma skor sama od seba ked sa trebalo vecer poucit . Ja aom tiez nemala cas urceny niekedy vzdy som prisla domov ok a triezva....v 16 stich som prisla z diskoteky cez vikend ked koncila diskobtskze cca pol 3 tej rano piatok aj sobotu
Som teda velmi prekvapena co tu citam ze do polnoci 😮 neviem mne to pride dost neskoro pre dieta aby bolo vonku, ja v tom veku som mohla byt mozno tak do 21 v lete max 22 a to mi pride dost...a svojim detom tiez dlhsie nedovolim, myslim ze normalne aktivity s kamoskami sa daju robit cez den...
@anonym_autor moju dcérku nechávam približne do polnoci niekedy neskôr. Ak viem že sa v bezpečí dostane domov nech je kľudne aj celú noc.
@anonym_autor joj keď sme my s babami v 16 “bľabotali v meste” 😃 tak sme sa väčšinou bozkávali s frajermi a chlastali s kamarátmi v baroch.
@anonym_222a8a dnešné deti tak nechlastajú, ako generácia pred nimi 🤣. Našťastie, aspoň sa väčšina rodičov nemusí báť otravy alkoholom.
V 16tich som cez týždeň mohla do 21:00, cez víkend do 2:00 ráno, keď som mala však “dozor”, ktorý mama poznala, tak aj o 5-6 ráno som prišla. Staré dobré časy 😅.
Cez týždeň býva do 22.00 hod von? A kedy sa pripravuje do školy? Podľa mňa si dosť benevolentná.
Tiež mám 16 ročnú. Cez týždeň nechodí nikam, ak nepočítam fitko alebo si ide zabehať. Stačí jej, keď je s kamoškami v škole. Von s partiou chodí v piatok alebo v sobotu. Tieto dva dni jej dovolíme do polnoci. Vieme s kým ide a kam ide (aspoň približne). Vie, že musí byť dostupná na mobile a keď zavoláme alebo napíšeme správu, musí sa ozvať.