icon

Dorastiem ešte do výšky mojich rodičov?

marek30005
4. aug 2022

Zdravím chcem by som sa spýtať ohľadne jednej veci.Mám 16 rokov a som v aktívnej puberte podla hormónov ale za posledný rok a pol som narástol asi tak len 2 centimetre, hlas mi zhrubol za tie 2 roky a aj ochlpatenie prišlo ale serie ma to že som vôbec skoro nenarástol od mojich 15tich, meriam asi tak 164cm , mama má 165cm a otec meria 172cm a chcel by som to dotiahnuť aspoň do výšky môjho otca.Pravidelne spím a aj jem a mám aj dostatok pohybu a rastové štrbiny nemám ešte uzavreté , sú zvlnené ale rastový špurt neprišiel je možné teda že by som sa ešte vytiahol do 17-18tich?

beata_k
4. aug 2022

@marek30005 Urcite este porasties 😉

elizabet173
4. aug 2022

@marek30005 ja nie som odbornik, ale myslim si, ze ano

chatte007
4. aug 2022

Moja mama spominala, ze ked bola este povinna vojenska sluzba, tak niektori chalani sa este pocas tych dvoch rokov na vojne vytiahli. Rodicov nemas vysokych, ale urcite este nieco podrasties. Chalani rastu dlhsie ako dievcata, do tych 19 rokov bezne. Jedz dostatok kvalitnych bielkovin, dodrzuj zdravu zivotospravu, nefajci a uz len dufaj 🙂 Ale keby si aj bol nizsi, tak hlavne sa tym velmi netrap. Super chlap mozes byt aj tak 🙂

joesvk
4. aug 2022

Nemáš uzavreté rastové štrbiny to znamená, že nemáš ukončený rast. Ešte čakaj, že porastieš 🙂

elizabet173
4. aug 2022

@chatte007 ako som si prečítala tvoj príspevok, tak som si spomenula na môjho bratranca a potvrdzujem, že vyrástol na vojne, teda po 18. roku veku. Mala som ho totiž dva krát na svadbe za družbu, ja som sa medzitým určite nezmenšila 😎 a obuté som mala tie isté topánky, on tam za rok aj niečo skutočne podrástol

kacena4
4. aug 2022

do cca 19-20 r. sa rastie takze porasties este mizno uznie 10cm ale tych 5 by si mal dat, rastie sa v tomto veku cca 1-2cm za rok

jaskolka
4. aug 2022

Ešte vyrasties, chalani rastu dlhšie, ako dievčatá, pamätám si, že keď som šla na strednu, tak sme mali dvoch spolužiakov nižších ako dievčatá. Keď sme maturovali, boli to dlhani, že boli vyšší od najvyššej spolužiačky . A ta mala 180 cm. Takže kľud 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
marek30005
autor
5. aug 2022

Akoze je sice pravda ze do puberty som vstupil neskor nez moji spoluziaci na zakladnej tak v 13 som vyzeral este velmi mlado asi aj na 10 a potom neskor v 14 som mal prve stadium puberty ale bojim sa toho ze tento rok som dost pomaly rastol a ze budem uz len tak pomaly rast do 18tich

marek30005
autor
5. aug 2022

A celkovo v rodine mam nizkych ludi ale zase neni su az tak nizky starky moze mat 167cm a druhy mal tiez okolo tak 170

marek30005
autor
5. aug 2022

A ocino mal v 15tich myslim ze 155cm a potom sa vytiahol

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sonia_wiener
5. aug 2022

Ja som nikdy nedorastla, otec mal 183cm a mama 175cm a ja som skoncila na 160cm :D v podstate som v rodine najnizsia. Zdedila som postavu po babičke , ktorá bola cca rovnako vysoka. Ale mam par kamošov , co majú nízkych rodičov a oni su o hlavu vyšší

marek30005
autor
5. aug 2022

Geny nvm po kom mam ale napriklad velkost nohy mam 41 moj otec 42 , starky 39asi

miadi
7. aug 2022

Ja som este v 20ke narastla 2cm 😃v 18 som mala 170cm