Dospievajúca dcéra a dlhé sprchovanie. Normálne alebo problém?
Má 15 rokov a kúpeľňa je večer prakticky nepoužiteľná.
Keď sa sprchujem ja, som hotová za pár minút. Ona tam zmizne a po troch pesničkách v rádiu je stále vo vnútri.
Je to normálne tínedžerské správanie alebo by ste to riešili?
@anonym_autor preco je kupelna u vas nepouzitelna? Teenagerka je tam 24/7 zamknuta alebo ty zrovna potrebujes do sprchy vtedy ked ona a ani predtym ani potom ti to nevyhovuje?
Ja zasnem, ze niekto bude vlastne decko obmedzovat a vypocitavat, kolko casu travi v sprche. Co je vo vazeni?? U nas sa kazdy sprchuje kedy chce kolko chce, a raz by mi to niekto vycital - sa moze zbalit a ist prec.
A nebudem sa tu ani hrat na eko - my sa tu ideme posrat z plastovych slamiek a spotreby vody na splachovanie ci sprchovanie a tam bezosovi exploduje raketa len tak z roztopase…o masivnom znecistovani a devastovani prirody oligarchami kdekolvek na svete (aj u nas) ani nehovorim.
@sissy27 .... Je to absurdné. Slovenské ženy tu zakazujú deckam dlhú sprchu a v Amerike ani nerecykluju. Fakt, chudence deti
Mame v rodine chlapca, ktorý minie na spr hu celý bojler. Ale ma PAS. V rodine si uz zvykli.
@anonym_8a7adc
Pokrytci hlavne ze triedite igelitove sacky
@anonym_918e62 ... Ty sa kľudne aj nesprchuj kvôli šetreniu.
no to kde sme aby mi niekto nakazoval kolko mam byt v kupelni.Ja sa odjakziva sprchujem aj pol hodiny no 20 minut urcite a to je iba sprcha.Vlasy si umyvam zas inokedy samostatne a to je zas osobitna kapitola kedze su dost dlhe.Zo mna autorka by si mala mindraky na dozivotie z minutej vody 🤣a nie nerobim tam blbiny ak by mal na to niekto sproste reci,Proste si odychnem v sprche, vypnem relaxujem.Neznasam takychto lakomcov nastastie som mala normalnych rodicov a ani svojim detom by som toto nikdy nerobila.Este aby clovek mal aj doma stres.Vy ste niektori ozaj asi pribrzdeni.
Boze vdaka ti za mojich rodicov, ked som sa sprchovala aj hodinu a pol a voda tiekla potokom vkuse🤣akoze sorry ale umyt vlasy po zadok (2xsampon, maska, kondicioner), vycistit si tvar cistiacim gelom, oholit pazuchy, susku a nohy, vypilovat chodidla, vypeelingovat si cele telo) trva dost dlho, do toho v kupelni umyt zuby, pouzit medzizubnu a aj nit, nakremovat cele telo, plus skin care, olej na vlasy.. ja som tam vyse 2hodin stale🤣este nevies co sa da dalsie vsetko robit a nerobim to lebo som leniva🤣
Ty kokos, ty co riesis, ty si neni normalna 🤣. Ved mozno sa len potrebuje oholit. A mozno len ma rada sprchovanie. Akoze to je strasne, ako niektori rodicia prehnane kontroluju deti
@anonym_autor moja dcéra, má ocd a sprchuje sa aj 2 hodiny
Bože, toto som nenávidela doma, bolo nás veľa, takže nebolo možné nejak veľa času tráviť v kúpelni, chápala som, ale.. teraz si to užívam.. moja 12 ročná, tiež si začala robiť kúpele, pena, skincare, no je tam extrémne dlho a v živote jej nepoviem na to ani pol slova. Ako tu bolo vyššie rozpísané vlasy,maska,holenie atď. Atď. To proste niečo trvá.. fakt som to neznášala a všetko rýchlo, raz dva aby nikto nemal pripomienky 🙄 nech tam je koľko chce a nech spraví čo potrebuje, ja sa okúpem pred ňou alebo po nej dohodneme sa a neriešim, nech tam robí aj stojky vo vani.
@anonym_autor ja tam viem byt aj pol hodinu, aj hodinu, ked sa mi treba aj oholit atd. A viem aj za 5 min.
Ano 12r vie byt dlho v sprche, zvykli sme si a pocitame s tym. Nestopova som to nikdy, ale mozno 15-20min? Ked je malo casu a vela hodin, tak mu poviem, nech sa "rychlu verziu" 😁 14r je hotovy raz dva.
Pokial tam nie je hodinu, tak ok. 3 pesnicky je dost kratky cas.
Ved jej to nazorne vysvetli cez peniaze : zapises vodomer pred a po, odpocitas nejake hygienicke minimum povedzme 50 az 100 litrov a o rozdiel jej ponizis vreckove.
@patrike u nas kubik vody stoji cca 4e, ohrev mame solarny alebo v zime na kotol. V lete sa mozme clapkat, v zime setrime, aby vysla vsetkym 5 tepla voda.
To ešte nič, mne to trvá aj 2 hoďky
@stellarstar uz som si pomaly zacinala mysliet, ze som jedina dospela zena, ktora to do 15 min nestiha 🤭
Mame vaňu, dcéra v nej zvykne byt aj hodinu. Druha dcéra v sprche polhodinu. V sprche vonku mala dcéra kým nejde ľadová voda, dnes minula kilový sprcháč😂🙈 ten sprchac ma trochu odrovnal, keďže to bolo plne balenie včera zakúpené…. Ale som rada, že moje deti dodržiavajú hygienu a nebudem im to vyčítať.
@anonym_autor mne to robi syn. Velmi dlho pusta vodu a nepaci sa nam to. Nielen kvoli nedoplatku, ale aj kvoli planete. Je to plytvanie.
@anonym_f2886f Ale on nepúšťa vodu len tak...ale honí si tam vtáka, veď je v puberte😝
Mame vaňu, dcéra v nej zvykne byt aj hodinu. Druha dcéra v sprche polhodinu. V sprche vonku mala dcéra kým nejde ľadová voda, dnes minula kilový sprcháč😂🙈 ten sprchac ma trochu odrovnal, keďže to bolo plne balenie včera zakúpené…. Ale som rada, že moje deti dodržiavajú hygienu a nebudem im to vyčítať.
@anonym_9fdce4 Zase vymýšľanie! Kilový sprcháč? To by sa musela mydliť asi týždeň...aj viac...ŽENY...prečo klamete a vymýšľate si?
@anonym_autor autorka, potrebovala by som vedieť viac informácii kvôli dotvoreniu si obrazu. Koľko minút sa tvoja dcéra vlastne sprchuje? Koľko je to viac než tri pesničky? 10, 20, 30 minút alebo 60? Mas na mysli sprchu alebo celú kupelnu? Čo okrem sprchovania robí? Je to tak každý deň, alebo len niektoré, keď sa napríklad holí, dáva si masku..?
Prakticky nevieme, čo tam dcéra robí a preto ani poradiť veľmi. To musíte vy dve. Povedz jej, kedy chceš ísť do sprchy ty, ostatní, nech sa ona zariadi a dohodnete sa. Ak ti vadi plytvanie vodou, opäť by som riešila, koľko je pre teba optimum, spýtala sa, či to môže dodržiavať. Potom už len počúvala.
Ak chceš s dcérou riešiť problémy, konflikty, snaž sa ju brat ako takmer rovnocenného partnera, hoc s malými skúsenosťami, nemusis jej dovoliť všetko, ale ani to už dieťa.

Ja zasnem, ze niekto bude vlastne decko obmedzovat a vypocitavat, kolko casu travi v sprche. Co je vo vazeni?? U nas sa kazdy sprchuje kedy chce kolko chce, a raz by mi to niekto vycital - sa moze zbalit a ist prec.
A nebudem sa tu ani hrat na eko - my sa tu ideme posrat z plastovych slamiek a spotreby vody na splachovanie ci sprchovanie a tam bezosovi exploduje raketa len tak z roztopase…o masivnom znecistovani a devastovani prirody oligarchami kdekolvek na svete (aj u nas) ani nehovorim.