Koľko sprchovania je dosť?

otec80
9. mar 2025

Chcem sa poradiť, lebo mi je trápne preberať to s manželkou. Ja sa sprchujem každý deň ráno, je to taká moja celoživotná rutina. Manželka ale nie, vlastne ani neviem, ako často sa sprchuje, ani to neviem zistiť. Každopádne mám pocit, že je tak trochu špindíra, a sprchuje sa možno každý druhý-tretí deň. Chápem, že u ženy je to náročnejšie kvôli vlasom, ale aj tak si neviem predstaviť, že by som sa nesprchoval každý deň. Preto sa pýtam prítomných dám, ako to majú ony - pomôže mi to zorientovať sa. Ďakujem za pomoc s týmto delikátnym problémikom 🙂.

martina7578
9. mar 2025

Každé ráno ale vlasy si každý deň neumývam.

gribka1
9. mar 2025

@otec80 A chutí ti? Vonia ti? Zas mne by bolo tiež divné, že večer sa nesprchuješ, kým vojdeš do postele.

ssimusska
9. mar 2025

@otec80 neveim ako sú vlasy prekážka pri sprche, veď si ich dám do copu. A sprchujem sa ráno po tréningu ( cca o 10) a potom večer pred spánkom.

marca12
9. mar 2025

Clovek by sa mal sprchovat kazdy vecer. Neviem si predstavit ist do postele neosprchovana. Mne by vadilo,ze sa sprchujes rano a nie vever. A v lete sa sprchujem podla potreby aj rano a poobede. Normalne jej povedz,ze pachne a nech sa sprchuje kazdy vecer. Ste manzelia,musite sa vediet rozpravat o vsetkom.

sima234
9. mar 2025

@otec80 v zime každý večer, v lete podľa potreby aj 3 krát denne. Ale vlasy si neumývam denne, vypnem si ich a hotovo.

marsmykkok
9. mar 2025

@otec80 Od jesene do jari asi raz za dva mesiace sa sprchujem 😂 Ale vážne, vtedy uprednostňujem kúpeľ. 😉 Inak ja teda ak raz denne uprednostňujem umytie večer, špinavá z celého dňa ísť do perín? V noci sa nepotím okrem tropického leta a ostanem čistá... Teda mne by sa hnusil aj ten tvoj zvyk že z celého dňa špinavý si ku mne ľahneš. Teda každý to má inak, smrdí ti partnerka? Ak sa nepotí, nemá namáhavú prácu je to v podstate jej vec, možno v lete sa bude častejšie a možno časom aj v zime častejšie, možno zvyk z domu, že ak ohrievali vodu ohrievali len každý druhý deň alebo ich bolo veľa a jeden deň sa umyla jedna polovica členov rodiny druhý deň druhá alebo extrémne šetrní rodičia...

zuzikak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gejb
9. mar 2025

@otec80 a vy nežijete s manželkou v jednej domácnosti, keď nevieš kedy sa sprchuje? 😮
Pred manželstvom ste spolu tiež nežili?
Mne príde skôr divné že píšeš o MANZELKE a toto nevieš...

pralinka25
9. mar 2025

inak to rano / vecer ktore sa tu pohorsujete. kazdy to ma inak. niekto sa v noci velmi poti poznam take typy a zas taky covek co sedi cely den v kancli odvezie sa do prace autom sa nema kde zaspinit ani upotit takze uplne v pohode moze byt vhodnejsia sprcha rano.

autor akoto ze nevies zisti kedy sa sprchuje? to mate taky obrovsky dom? alebo pracujete na smeny a nestretavate sa?

lion777
9. mar 2025

@otec80 zvyk je rovnaký každy vecer, to musi byt a ak je leto a velmi teplo, rano a vecer, alebo podla potreby. Divne je, ze sa s manzelkou nebavis o takych jednoduchych veciach.

ivik4
9. mar 2025

Pockaj co
Preco narocnejsie kvoli vlasom? Ja sa sprchujem 2x do dna skoro vzdy, po posilke rano a potom vecer pred spanim. Vlasy mam velmi huste,schnu mi aj 6hodin a ani sa nemastia, takze tie umyvam 2x do tyzdna. Vsak vypnem do gumky a dam sprchu . Ked nejdem do posilky tak sa sprchujem len vecer

kavasmliekom
9. mar 2025

@otec80 ty musíš byť blbý a slobodný, lebo neexistuje, že nevieš, či sa ti žena sprchuje, či nie. Keď nevieš, ovoňaj 😄 ktorú partiu, už nechám na teba.
K otázke, sprchujem sa každý deň.

lucia13022023
9. mar 2025

Vlasy prekážka nie sú, len výhovorka.
Sprchujem sa 2x do dňa. Raz po tréningu, raz večer. Do postele by som nikdy nešla keby sa večer neosprchujem. Aj keby celý deň len ležím na gauči, proste z celého dňa by ma do postele nikto nedostal.

jamidea
9. mar 2025

@otec80 kazdy den rano je inak tiez pekne humusne. Do vecera smrdis min.na piaich miestach, potom taky chutny lahnes do postele, kde sa pekne poobtieras o pradlo, prip.manzelku, a rano sa vycistis? Grc

jamidea
9. mar 2025

@otec80 a sprchujem sa denne vecer

jamidea
9. mar 2025

@pralinka25 aj kwd sa vnoci spoti, nie je to ta spina, ktoru treba po dni zmyt z inych miest..len nohy musia po dni krasne smrdiet, a rano po spotenej noci iste nie

januska12323
9. mar 2025

Umývam sa podľa potreby a tipujem, že tvoja žena tiež. Smrdí ti? Vyzerá špinavo? Ty sa pred tutumutu neumývaš?

br4n
9. mar 2025

Každý deň nieje stále zdrave...
https://aktin.sk/ako-casto-sa-sprchovat

simsalabim
9. mar 2025

Sprchujem sa kazdy vecer plus este podla pocasia a aktivity. Napr cez den po plavani na plavarni a znova vecer. V letnych horucavach po navrate z prace alebo po navrate z jazera ci vyletu na bicykli... pri mori aj 4x denne 😂

lion777
9. mar 2025

@br4n zdravé sa je sprchovať, podla seba samého, ked citiš, že už treba a nie podla článku. Dnes je voda a kupelna bežne dostupná, nie sme v stredoveku.

tianna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminkadeticiek
9. mar 2025

Umyvam sa rano aj vecer.K manzelke sa nevyjadrujem,neviem ako sa mozes milovat so zenou,ktora nie je osprchovana,blee.Ale ja by som sa nedokazala milovat ani s muzom,ktory sa po celom dni neosprchuje,fujky.

iwesska
9. mar 2025

Fuj,za mna je nechutne ist spoteny spat do cistych perin a rano sa umyt. Takze si nemate co vycitat. A teda neviem,ale vy mate 10 izbovy dom,ze sa so zenou cele dni nestretavate a ty ju nikdy nevidis vchadzat do kupelne?

0silvia0
9. mar 2025

@otec80 a ty sa preco nesprchujes vecer?

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea901
9. mar 2025

Ja viac nechapem, ako sa niekto moze sprchovat len rano. Vecer sa osprchujem a idem spat. Neviem si predstavit ospchovat sa rano a po celom dni si lahnut do postele bez sprchy. V lete sa sprchujem podla potreby, aj viackrat za den.

betulinka1
9. mar 2025

@otec80 vecer pri milovaní to musi u vas vonat, ked ty rano a zena nevies kedy. Ved minimalne dole a pod pazuchou to citi. U nas je základná hygiena vecer a ked je potrebne, tak sa kazdy osprchuje, kedy potrebuje aj pocas dna, podla toho ako sa citi. Vcera napriklad muz robil uz na dvore a 2x sa osprchoval ako prisiel dnu a sam si smrdel a bol spinavy. A vecer sprcha je samozrejmosť. Ja by som ho “zabila”, keby isiel do perin neosprchovany aj ked sa pocas dna 2x osprchoval.

zuzubb007
9. mar 2025

Fuj raz za tri dni, by som neprežila deň bez sprchovania, dokonca v lete sa sprchujem dvakrát tak trošku viac humusáčka tá tvoja žena, ty sa sprchujes ráno? A taký smradľavý po celom dni si lahnes do postele?

zuzanahud283
9. mar 2025

@zuzubb007 presne fuj, ja si neviem ani predstaviť ze sa niekto neumyva po každej potrebe aj takých humusakov nechutnym poznám, človek nemusí mať bidet, my kým sme nemali tak som si pekne vždy vliezla do sprchy ci po malej ci veľkej potrebe a obzvlášť keď ma žena svoje dni aj 10x za den sa treba umyť snad...ved to zaberie asi 1 minútu a človek sa cíti svieži a neotravuje pachom okolie, aj do prace sa daju doniesť také ručne sprchy to sa len naplní vodou a je to

olimuc
9. mar 2025

Kazdy den vecer … v lete castejsie podla potreby. Vlasy netreba umyvat kazdy den staci 2-3 den … max v lete ano