icon

Dovolili by ste stredoškolákovi prespať u frajerky?

9. nov 2023

Dovolili by ste svojmu 19 r, ktorý este neskončil ss, spať u frajerky?

janka1011
9. nov 2023

Ja som toho názoru, že nech trávia spoločný čas koľko chcú, ale spať by mal každý doma. Nie sú ani manželia, ani spolu nežijú. Takých frajeriek ešte môže mať aj 10 a to u každej bude prespávať? A čo na to tí druhí rodičia? Neriešila by som to však striktným zákazom, skôr by som išla cestou rozumného rozhovoru.
A ďalšia vec, keď sa tu máte toľko s tou dospelosťou - nie každý 18 ročný je aj skutočne dospelý. To sú skôr výnimky.

h2
9. nov 2023

@miskakyska Ale takto otázka neznela. Ak by to frajerkini rodičia nedovolili, asi by sa ani nemusela pýtať.

denisa0504
9. nov 2023

Tak si s ním pohovor o chránenom sexe a prípadne ho pošli si kúpiť kondómy

matkahelka
9. nov 2023

@h2 a to je co za hlupost? rodicia mozu byt na nocnej, ci odcestovani. vobec nemusia o tom prespavani vediet.

renab
9. nov 2023

Ak ma frajerka 18, tak ano. Samozrejme s poucenim, aj ked viem, ze uz nie je o com poucat. 😉

monikkatt
9. nov 2023

18tkou sa rozum do hlavy nenaleje.. ty ho poznas, vies ci je zodpovedny.. stale je to stredoskolak byvajuci v detskej izbe u rodicov. Cez vikend by som dovolila ale cez tyzden nie. A samozrejme by som prizvukovala ze na babku som mlada

tana85
9. nov 2023

@tilly pripomenut, ze treba byt zodpovedny? ano, aj takemu a mozno prave takemu ked pise autorka, ze nema ani SS ukoncenu

h2
9. nov 2023

@matkahelka Všetko je možné, ale ja som vychádzala z predpokladu, že sa jedná o normálnych ľudí, ktorí vedia, kde a s kým je v noci ich dcéra.

sense
9. nov 2023

Dovolila... Predpokladám ze v jeho veku už vie ako sa treba chrániť a tým ze he dospelý si následky svojho konania bude znášať sam

mamamasama
9. nov 2023

To si snad robis srandu. 19 rocny je dospely clovek. Zabal mu kondomy.

tom_i
Autor odpoveď zmazal
tilly
9. nov 2023

@tana85 máloktorý 19 ročný už má dokončenú SŠ u nás. A máloktorý 19 ročný je panic. Keby som sa bála o jeho zodpovednosť, kúpim rovno kondómy alebo escapelle 🤷‍♀️.

mima1608
9. nov 2023

Preboha, však je dospelý. V 19r som sa už nepýtala rodičov, proste som oznámila že budem tam a tam, nečakaj ma 😂

tt247
9. nov 2023

Prečo by prípadné dieťa malo ostať na krku tebe, ak jeho rodičia budú dvaja dospelí ľudia v čase pôrodu dajme tomu 20-ročný a 19-ročná? Veď ak si dvaja dospeláci urobia dieťa, je to ich starosť a zodpovednosť.

tilly
9. nov 2023

Pozri, hranice nastavuješ ešte stále ty. Ty rob, čo uznáš za vhodné.
Nie som naivná matka 5 ročného anjelika, tiež mám dospelé dieťa a teda do druhej v noci sa mi flákať nemôže, na to som háklivá, ale na prespatí jeho u frajerky alebo frajerky u nás nevidím nič zlé. Kondómy kúpim, ak nemajú. Som radšej keď viem, kde to robia. A to, že to robia je zaručené a úplne normálne. Veď sa ľúbia. Tiež sme to v ich veku robili ako králiky 🤣🤣. A som teda radšej keď to mám pod kontrolou, než keby to robili niekde v parku, alebo v aute na lesnej cestičke, to by som sa bála, že im niekto ublíži.

tana85
9. nov 2023

@tilly a kde som napisala, ze je panic? odkial to mas?

tilly
9. nov 2023

@tana85 tak keď ho treba poučovať? u sexuálne aktívneho človeka je to neskoro. Keď tak, nech kúpi kondómy rovno 😆

pribinak
9. nov 2023

Ale veď chod za ním a dajte reč o ochrane, používaní kondómov. Toto ste už dávno mali mat prebrané

radacak
9. nov 2023

Áno,je dospelý

radacak
9. nov 2023

Ale teda tiez by som netolerovala tulanie po nociach,veď ešte chodí do školy..A očakávala by som to že sa opýta či teda môže ísť alebo teda aby to aspoň oznámil že ide k nej...ale teda bola by som za to aby to bolo cez víkend ,nie počas školy

sisaka
9. nov 2023

Dovolila? Predpokladam, že syn sa ma v tom veku nebude pýtať o povolenie.
Dcéru mám dospelú, strednú končila v 17 rokoch, v 19. už bola na VŠ, povolenie odísť z domu si v tom veku určite nepýtala, robila si, čo chcela. Platenie jej školy a poskytovanie stravy a ubytovania som nepodmienovala “poslušnostou” a nenárokovala som si na rozhodovanie o jej živote. Poradiť, vyjadrit názor to áno, ale určite ju neovládať, je to pod úroveň spravať sa k dospelému človeku ako k decku.

martinka13
9. nov 2023

Nie.

janinamojka
9. nov 2023

Úplne ti rozumiem..dcéra má pár mesiacov po 18 a vôbec nie je ,,dospela,,..dospelá bude,keď sa dokáže sama živiť a bude mať svoju strechu nad hlavou..A áno,stále ma rešpektuje ako svoju mamu a pýta sa odo mňa,keď ide niekam..Treba sa porozprávať, zoznámiť s jeho priateľkou, pozisťovať kto to vlastne je ..🙂

vanilkovazmrzka
9. nov 2023

Paci sa mi, ako tu vsetky zeny nenavidia “mamickarov” a presne takych si chcu doma vychovavat. Lebo chudatenko v 18tich nie je dospele. A potom to chudatenko bude po 30ke v detskej izbe stale, a nebude sa ho dat zbavit.

klip0
9. nov 2023

Hej lebo ak k nej nepôjde spať tak nebudú mať sex.
V 19 to budú robiť aj na lúke za stromom, aj na verejných weckach aj hocikde. Absolútne nato nemusí ísť k nej spať.
Ak chodí neskoro a zhoršil sa mu prospech obmedz toto a nie sa tváriť že ak ho nepustim k nej spať, nehrozí vnúča.
A ako tu niekto napísal že niesu manželia ani spolu nežijú, tak zas niesme v stredoveku

medda_beda
9. nov 2023

Úplne chápem, že autorka syna ešte živý a tuším čoho sa bojí, ale sex už určite mali.
Takže odporúčam autorke urobiť len bububu o rodičovstve a to je asi tak všetko.

nykkushka
9. nov 2023

Ja len dúfam, že keď bude mať náš krpec 19 rokov, bude z našej strany (kľudne aj zo školy alebo internetu) dostatočne poučený a informovaný o sex ochrane, že ho bez problémov a obavy z nechceného tehotenstva pustím na školský výlet, chatu, tábor, prespať k frajerke...to je tiež doležitá úloha rodičov, prichystať ho na následky sexuálneho harašenia len tak haj buj :D

sisaka
9. nov 2023

@janinamojka tak to je asi problém výchovy, keď
ste vychovali tak nesamostatné dieťa. Dcéra už v 15. popri škole zarábala, v 18. bola úplne samostatná a schopná sa uživiť. Svoju vlastnú strechu nad hlavou nemá kopec 40nikov, to ešte neoprávňuje ich rodičov miešať sa im do života a ovládať ich.

jessx
9. nov 2023

@janinamojka ach Jaj tento všeobsahujuci názor.. reči typu ja som matka bude ako poviem, kým byvas pod našou strechou, lebo som povedala .. to je trapne. To nie je žiadny argument ku niečomu. Prečo nejaký problém nerozobrat na drobne a rozumne vyhodnotiť prečo/naco? Nevie sa sám uživiť takze preto budete rozhodovat s kým pôjde von alebo kedy sa dospely človek vráti. Takze ak bude mat trebárs o 5 rokov viac, bude mat prácu ( a nebude študovať) ale bude ešte bývať s vami, prispievať do domacnosti, potom nebude mat stanovený čas o akom sa vrátiť domov? Kde je ta veková hranica kedy si takáto matka povie že ok nech príde domov o koľkej hodine chce, len nech všetkých nezobudí. Ja pochopím keby matka neplnoleteleho dieťaťa stanovila čas o akom byt doma a podobne ale pri plnoletom ktore ma už zodpovednosť sám za seba ( jediný prehrešok teda že nezarába) by som dohliadala jedine tak na to aby som mala pre kľud na dusi prehľad o ňom, aby dodržiaval pravidla doma ( typu byt je môj tak nebude si tam čo ja viem prerabat obývačku a pod😃) ..keď odíde na výšku na intrak/ byt budete mu financne pomáhať a ten prehľad rozhodne mat nebudete lebo sa tam asi nenastahujete aj vy 😃

nevenka
9. nov 2023

Ja mam rodicov takmer 70+, moj muz 62+, ale obe strany boli stara skola a nie, nikdy som neprespala u frajera bez toho, aby tam boli rodicia. Spala som v obyvacke. On s bratmi v detskej. A to aj ked sme boli na vysokej. Ja som chodila potom na skolu v ich meste, na privat ku mne chodil, ale neostal na noc nikdy. Bal sa vobec aj opytat. Sex sme teda mavali. A rozhodne nam rodicia nekupovali kondomy, pre pana krala 🙃😅🤣.
No nasi boli nazoru, kym Ta zivime, tak platia nase pravidla. A bolo. S odstupom casu to nevidim zle.
Ked budu chciet ostat spolu, ostanu, ci uz prespi u nej, ci nie. Cesticky a priestor na sex si nasli a aj najdu.
My sme sa naucili byt kreativni a vazili sme si tie spolocne chvile, ktore boli vynimocne. A sme spolu uz 20 rokov. My sme spolu dokonca zacali byvat az po svadbe a nemali sme problem. Ale tak asi sme mali aj stastie.
@autorka Nevidim teda nic zle na tom, nedovolit, ak to tak citis. Tu sa dockas len jednoduchej rovnice - je dospely, nech si robi, co chce. Ale tam vstupuje vela premennych a len Ty vies, ako to cele je.