icon

Je možné dostať sa s trojkami na zdravotnú alebo pedagogickú školu?

p_451
Dnes o 13:36

Ahojte neviete či je možné sa dostať aj s trojkami na zdravotnú alebo pedagogickú školu na Orave alebo Kysuciach? Nemáte skúsenosti?

Strana
z2
anonym_24c8b3
Dnes o 13:41

Na Kysuciach určite . pozri aj v ZA, tam je veľká škola. Určite bude dosť miesta, pretože Mt otvára tiež tr. sestričiek - bude asi o 30 detí menej z tohto smeru. Budú brať všetko.

anonym_aa5a64
Dnes o 13:49

S trojkami na zdravotnú, alebo pedagogicku? To musí byt strašne slabá úroveň škol
Nechcem byt zlá, ale trojkari na takúto školu nepatria

radacak
Dnes o 13:59

@p_451 no podľa mňa nie
Ako sa píše vyššie, musí to byť potom slabá úroveň školy
Moja dcéra je jednotkarka,mala na vysvedčení a aj bude mať 2 x 2 ku (matematika/fyzika)a tiež chcela ísť na zdravotnú (farmaceut)ale hlási sa tam strašne veľa detí a berú len 30 škola v BB,podľa mňa je dosť ťažké sa dostať na zdravotnú ale ako som už písala asi záleží od školy a aj od mesta v ktorom sa nachádza
A dcéra má spolužiačku ktorá bude mať na vysvedčení aj 3 ky a ide na pedagogickú..no či ju vezmú je otázne

betulinka1
Dnes o 13:59
@anonym_aa5a64

S trojkami na zdravotnú, alebo pedagogicku? To musí byt strašne slabá úroveň škol

@anonym_aa5a64 preco nie? Isla som s 3 z matiky na gympel a po Vs mam aj doktorát a aj dalsie vzdelanie. A mozno prave zdravotna a sestricka, ci ucitelka s 3 na ZS, ma na svoju pracu ovela viac empatie a robi ju srdcom. Tie znamky by som nebrala tak vazne.

anonym_bff255
Dnes o 14:02
@anonym_aa5a64

@anonym_aa5a64 nie je trojkar ako trojkar...u nas je trojka aj 80% uspesnost...

skor pozri kriteria prijatia na sš, minule tu jedna mama ukazala kriteria na zdravotnu skolu, a tam islo hlavne o prospech.......ze 40 b za prij. sk. z 2 predmetov, a za 1 na vysvedceni zo sj 144 b, z chem 144 b, z bio 98 b, z mat asi 45 b. a neviem ci za oba polroky, alebo za kazdy zvlast....

cize, kto uplacal znamky v zs, mimo tych deti, co sa naozaj snazia, ma vyhrate...

anonym_bff255
Dnes o 14:05
@betulinka1

@anonym_aa5a64 preco nie? Isla som s 3 z matiky na gympel a po Vs mam aj doktorát a aj dalsie vzdelanie. A mozno prave zdravotna a sestricka, ci ucitelka s 3 na ZS, ma na svoju pracu ovela viac empatie a robi ju srdcom. Tie znamky by som nebrala tak vazne.

@betulinka1 ano, u nas deti dostavaju z mat body len za spravy vysledok, ked ma spravny postup, a v zavere sa pomyli napr. v sucte, ma 0 b, a niektore pisomky maju deti vypocitane , staci 1 mala chyba, a vysledok je v haji a pokojne aj 4 ci 5 z pisomky...

anonym_bff255
Dnes o 14:06

co skola to iny pristup, a ine kriteria hodnotenia...ja sa cudujem, ze toto je kazdemu jedno....ale, potom sa maju vsetky deti postavit na 1 startovaciu ciaru...

simoli
Dnes o 14:07
@anonym_bff255

@betulinka1 ano, u nas deti dostavaju z mat body len za spravy vysledok, ked ma spravny postup, a v zavere sa pomyli napr. v sucte, ma 0 b, a niektore pisomky maju deti vypocitane , staci 1 mala chyba, a vysledok je v haji a pokojne aj 4 ci 5 z pisomky...

@anonym_bff255 tak to je riadna hlúposť. Ja ozaj niektoré učiteľky nechápem...

simoli
Dnes o 14:09
@anonym_bff255

co skola to iny pristup, a ine kriteria hodnotenia...ja sa cudujem, ze toto je kazdemu jedno....ale, potom sa maju vsetky deti postavit na 1 startovaciu ciaru...

@anonym_bff255 Práve preto vymysleli T9, síce je tam veľa otáznikov okolo férovosti, nehovoriac o slabej kvalite úloh...

lucik194
Dnes o 14:12

myslim, ze na zdravotku este skor , ako na pedagogicku.
pozrela by som si kde vsade je pedagogicka aj zdravitna skola, ake je tak z domu cestovanie a ake ma kriteria na prijatie.

anonym_bff255
Dnes o 14:13

a myslim si, ze na testovanie t9 ked sa deti rozdeluju do tried -a vybrana skupina deti ma zvlast vyhody...s pridelenym dozorom-aj takto to moze fungovat, nie?

akym sposobom sa dorucuju testy do skol?vie niekto?

anonym_bff255
Dnes o 14:16
@simoli

@simoli no ved ako inak prinutit rodicov prist na kabinetove rodicovske zdruzenia s plnou penazenkou? velmi chytre...

anonym_e16541
Dnes o 14:17
@anonym_aa5a64

@anonym_aa5a64 mala som na základnej trojky z dôležitých predmetov. Prijímačky ma zdravotnú som napísala medzi najlepšími. Urobila som prijímačky aj na gympel , tam som nakoniec študova a bola som jednotkarka. VS ukončená s červeným d. Netreba sa vzdávať.

simoli
Dnes o 14:18

doručovanie a otváranie testov je podľa všetkého sledované, ale bolo tu už viac diskusií, kde písali ako pomáhali, aj keď by mal byť vždy dozor z externej školy. U nás nepomohli ani čiarku, ale syn nepotreboval, našťastie pe neho a smolu pre učiteľky...

cimage
Dnes o 14:20

Od nas najhorsi ziaci isli na gympel co bolo par rokov predtym nemozne. Zalezi aj od urovne danej skoly. Niekde nemaju dostatok kandidatov, tak zoberu aj slabsich. Moj nazor je, ze znamky vobec neodzrkadluju vedomosti a schopnosti cloveka. Niekedy staci zmena ucitela, prostredia a hodnotenie sa zlepsi, vlastna skusenost. Ja by som vyskusala prijimacky a uvidi sa.

anonym_bff255
Dnes o 14:21

...a potom ma dezko z osady-bez urazky 4 na vysvedceni, aby neprepadol...a 4 maju aj deti, ktore neodovzdaju prazdny papier na pisomke, poznaju ucivo, aj postup, len sa pomylia...toto je ta slovenska rovnost...alebo dieta s dgnemoze na vysvedcku dostat horsiu nez 3 a este ma na prijimackach prednost...

anonym_bff255
Dnes o 14:27
@simoli

doručovanie a otváranie testov je podľa všetkého sledované, ale bolo tu už viac diskusií, kde písali ako pomáhali, aj keď by mal byť vždy dozor z externej školy. U nás nepomohli ani čiarku, ale syn nepotreboval, našťastie pe neho a smolu pre učiteľky...

@simoli raz som sa rozpravala s uc. slov.j. a ona mi medzi recou povedala, ze ona test na t9 vecer pred testovani vypracovavala, a ze aj ona urobila 1 chybu-nespravne vypracovala otazku...kukala som na nu ako baca do tuzexu....ale pokracovala dalej akokeby nic...no, asi som sa mala chytit na udicku...a ja sprosta nic...

anonym_f06156
Dnes o 14:50

@p_451 určite sa nenechaj odradiť, poznám trojkarov, dnes vysokoškolský vzdelaní ľudia, inteligentní, schopní. Poznám aj jednotkarov, ktorí sú nepoužiteľní pre život. Smelo do toho, to, že teraz máš trojky neznamená, že sa nestaneš top študentkou. Svet potrebuje odvážnych a schopných, nie takých, ktorí vidia len známky.

anonym_16bbe3
Dnes o 14:51
@anonym_aa5a64

môj muž mal na gymnáziu 4-ky (z ruštiny a slovenčiny) a VŠ (Technická univerzita) skončil s červeným diplomom, nie je to vždy o známkach a na zdravotnú sa nehlási až toľko detí tam by sa mala dostať
@anonym_aa5a64

anonym_bff255
Dnes o 15:16
@anonym_16bbe3

môj muž mal na gymnáziu 4-ky (z ruštiny a slovenčiny) a VŠ (Technická univerzita) skončil s červeným diplomom, nie je to vždy o známkach a na zdravotnú sa nehlási až toľko detí tam by sa mala dostať
@anonym_aa5a64

@anonym_16bbe3 na zdravotky sa praveze hlasi velmi vela deti...a po ostatne roky este aj uprednostnovali ukrajinky...

anonym_24c8b3
Dnes o 16:19

čo nepoznáte úroveň škôl? je mizerná.
spolužiačka mojej dcéry sa dostala na pedag. sš, a to mala v 7 tr. 5 na polroka z matematiky. čo nato povedať.
Staršia dcéra chodila na gymn. a tam dievčatá bežne rozprávali že mali 3 z mat. na zš.
chcete aj ako to je na VŠ? spolužiačka mojej dcéry spravila maturitné písomky ako 2,5 perc. študentov na SK. Slovom mizerne. zmaturovala a dostala sa na právo.
Spolužiačka zo zš povedala že ryby sú párnokopytníky. chodí na ped. vš a bude učiť "s jej vedomosťami" biológiu. Nemám slov.

anonym_1aae22
Dnes o 17:18
@radacak

@p_451 no podľa mňa nie
Ako sa píše vyššie, musí to byť potom slabá úroveň školy
Moja dcéra je jednotkarka,mala na vysvedčení a aj bude mať 2 x 2 ku (matematika/fyzika)a tiež chcela ísť na zdravotnú (farmaceut)ale hlási sa tam strašne veľa detí a berú len 30 škola v BB,podľa mňa je dosť ťažké sa dostať na zdravotnú ale ako som už písala asi záleží od školy a aj od mesta v ktorom sa nachádza
A dcéra má spolužiačku ktorá bude mať na vysvedčení aj 3 ky a ide na pedagogickú..no či ju vezmú je otázne

@radacak ale je rozdiel farmaceut.laborant a praktická sestra. Na farmaceutov bol vždy natresk, tam aj s dvojkami mali problém sa dostať. Otvorených je celkovo na SK oveľa menej tried s týmto odborom. Praktická sestra je hádam na každej SZŠ, tam kludne aj s 3 trojkami zoberú.
A aj štúdium farmaceut je oveľa náročnejšie ako sestra.

betulinka1
Dnes o 17:21
@anonym_bff255

@anonym_bff255 o nasich ucitelkach a známkovani by som knihu mohla napisat 🙈🙈🙈🙈. Stare pani ucitelky si vedia spravit aj poriadok v triede aj maju naroky ale známkovanie je fer. A mlade 30 tnicky co predvádzajú je uplna zúfalosť, nestíhajú, potom dobiehajú ucivo. Prídavné mena 6 rocnik, co je podla mna dost tazke uz, mali na dvoch hodinach a spravili 4 cvicenia a sup písomka. Potom sa čuduje, ze priemer v triede z pisomiek je 3 a viac. Diktaty neviem odkial berie, lebo priemer triedy je 4,6 z posledného. Aby som malemu dala adekvátnu pripravu SJL (monitor, prijímačky) chodi radsej na doučovanie, kde ho ucitel tu SJL aj nauci. Za mna známka nie je výsledkom toho co ucitel nauci ale ako sa stara rodic aby to dieta vedelo. Cest výnimkám, kde naozaj je ucitel učiteľom a dieta mi pride uz zo skoly s tym, ze chape učivu. Uplna pikoska je ked vidim testy zo Zborovne, kde su casto aj s odpoveďami a tie odpovede co davaju ucitelky nie su spravne 🙈🙈🙈 a verim tomu, ze podla toho tie pisomky opravujú. Takze asi tak s našim skolstvom.

anonym_b6246f
Dnes o 17:55
@anonym_aa5a64

@anonym_aa5a64 a kam patria?Na ucnovku?Nie je zakladka ako zakladka a znamky nevypovedaju vela krat o vedomostiach ako takych.

anonym_b6246f
Dnes o 18:00
@simoli

@simoli uz je to povacsine tak lebo aj monitor ci testovanie beru len vysledok, preto pripravuju deti uz na pisomkach tak, ze iba spravny vysledok je bodovany

anonym_bff255
Dnes o 18:07
@anonym_b6246f

@simoli uz je to povacsine tak lebo aj monitor ci testovanie beru len vysledok, preto pripravuju deti uz na pisomkach tak, ze iba spravny vysledok je bodovany

@anonym_b6246f ano, ale v testovani si moze vybrat z viac. moznosti, a ked sa nestrafi ani do jednej, moze prepocitat....

je to hlupost, maju hodnotit aj postup..

jankabenji
Dnes o 19:32

@p_451 dcera mala na ZŠ tiež aj 3 ky ,isla na zdravotnú,prijímačky spravila ,ale keďže tiež z vyše 120 deti brali len 30,tak sa tam nedostala. Išla na pedagogicku, talentové spravila a známky na SŠ uz mala úplne iné. Zmaturovala na jednotky a jednu dvojku. Dnes je uz na VŠ...podľa môjho názoru, treba skúsiť.

radacak
Dnes o 19:55
@anonym_1aae22

@radacak ale je rozdiel farmaceut.laborant a praktická sestra. Na farmaceutov bol vždy natresk, tam aj s dvojkami mali problém sa dostať. Otvorených je celkovo na SK oveľa menej tried s týmto odborom. Praktická sestra je hádam na každej SZŠ, tam kludne aj s 3 trojkami zoberú.
A aj štúdium farmaceut je oveľa náročnejšie ako sestra.

@anonym_1aae22 to mi je jasné

simoli
Dnes o 20:34
@anonym_b6246f

@anonym_b6246f naštastie už mám oboch na strednej, a hlavne na takej, kde si ucitelia nič nemusia dokazovať...bohužiaľ, čím slabší pedagóg tým väčšie ego...

jaruska6
Dnes o 20:45

Určite vyskúšaj,pred prijímačkami skús doučovanie .Ono každá škola.ma iné kritériá,niekde berú do úvahy aj výsledky z T9,niekde len priemer.... Držím palce.

Strana
z2