Je možné dostať sa s trojkami na zdravotnú alebo pedagogickú školu?
Ahojte neviete či je možné sa dostať aj s trojkami na zdravotnú alebo pedagogickú školu na Orave alebo Kysuciach? Nemáte skúsenosti?
co skola to iny pristup, a ine kriteria hodnotenia...ja sa cudujem, ze toto je kazdemu jedno....ale, potom sa maju vsetky deti postavit na 1 startovaciu ciaru...
@anonym_bff255 a postavia sa na nu uz na zaciatku diskriminovani niektori. Je zrejme,ze je obrovsky rozdiel medzi posudzovanim v jednotlivych skolach. Jednotkar na jednej nie je zdaleka tak dobry ako 2-3 na druhej. A vedia to aj ucitelia na strednych,kde presne vedi ze deti z ktorych ZS pridu s vedomostami a ktori bez nich ale s dobrymi znamkami. A to je tragedia,lebo prave tito jednotkari zabrali miesto lepsim.
Takze moja odpoved je - kludne chod skusit skolu ktoru chces.
@p_451 na zdravotnú bežne berú trojkarov a na pedagogickú neviem, ale býva to aj o tom šťastí, napr.keď by aj na tú pedagogickú trojkarov nebrali, ale vypadol by im jeden, dvaja uchádzači, tak keby si bola dalsia v poradí, tak by ťa zobrali. Trojky sú dobre známky a myslím si celkovo, že známky odzrkadľujú len mieru ochoty človeka učiť sa.
Ja som.bola tiež trojkarka a strašne som chcela ísť na zdravotnú ,ale hned mi povedali že to nezvládnem že je to ťažká škola ,že by som sa len trápila
Záleží aj od počtu prihlásených, lebo posledné roky býva na zdravotnej prihlásených dosť veľa. A aj záleží z akého predmetu sú tie trojky.
Ja by som odporučila ísť na strednú odbornú, na niečo ca ta baví, samozrejme s matirutou, alebo potom spraviť nadstavbu. S maturitou v pohode vieš ísť na VŠ a tam môžeš študovať učiteľstvo, tým pádom budeš mať vystudované minimálne dva odbory, ja som to tiež tak robila a medzitým ešte jeden odbor som vyštudovala. Na ZŠ veľa žiakov ma aj trojky, ktoré na SŠ zmiznú, keďže žiak študuje to čo ho baví.
@p_451 Ahoj, na pedagogickú som chodila do TN. Na konci 9. ročníka som mala takmer samé 3. Na pedagogickú školu sa robia aj talentové skúšky ( pozri stránku danej školy, budú tam mať vypísané z čoho sa robia). To znamená, ak vie pekne kresliť, hlas, intonáciu ( ja som mala básničku, rytmizáciu ľahkej detskej piesne a spev detskej piesne), je tam aj telesná, mala by byť zdatná ale nič ťažké ( zostava, kotúľ..). Ak má predpoklady určite by som to aspoň vyskúšala. Najviac sa pozerajú práve nato. Ak by ju aj nezobrali, dať odvolanie a možno sa pošťastí. Držím palce.
Trojky určite stačia, neter tam študuje a nemá snáď ani jednotky, plochá ako lata a nemá problém.
@p_451 samozrejme že áno. Budeš študovať čo ťa baví a budú hneď jednotky. Vôbec nepočúvaj ženy ktoré tu ťápu že ne... Vôbec. Chod si za tým . Ja som mala spolužiačky ktoré na základnej robili len reparaty a na strednej mali super prospech.
@p_451 samozrejme že áno. Budeš študovať čo ťa baví a budú hneď jednotky. Vôbec nepočúvaj ženy ktoré tu ťápu že ne... Vôbec. Chod si za tým . Ja som mala spolužiačky ktoré na základnej robili len reparaty a na strednej mali super prospech.
@misiacik22
@lipovycaj
@klaudinenka baby aj na pedagogického asistenta myslíte že stačia známky 1-2-3? Tam nie sú talentovky, prijímačky zo SJ a bio.
@p_451 Dostaneš sa na zdravotku ak urobíš dobre prijímačky. Mňa všetci strašili, že so 4 z matiky, chémie a fyziky na pól roka môžem ísť tak max na učňovku aj to zaťažko. Prijímačky som napísala na 89% z bio aj sjl. Zobrali ma na odvolanie. Treba sa učiť na bio a sjl a nezaťažovať sa s predsudkami a podceňovaním okolia a zvládneš to na pohodku. Teraz jednotky z matiky si idem.🤣🤣🤣 Držím palce.
@misiacik22
@lipovycaj
@klaudinenka baby aj na pedagogického asistenta myslíte že stačia známky 1-2-3? Tam nie sú talentovky, prijímačky zo SJ a bio.
@anonym_935d4e určite áno
@anonym_935d4e určite áno
@misiacik22 boli sme na DOD a tam sa hlásilo vraj dokopy 230 deti, berú 92 na učiteľa v mš a 18 na pedagogického asistenta. Celkom som dostala strach, že taký nával, dcéra chce ísť na asistenta...
@misiacik22 boli sme na DOD a tam sa hlásilo vraj dokopy 230 deti, berú 92 na učiteľa v mš a 18 na pedagogického asistenta. Celkom som dostala strach, že taký nával, dcéra chce ísť na asistenta...
@anonym_935d4e a kde ste boli na DOD? V Trenčíne? Ak zvládne skúšky, myslím, že ju zoberú. Ak by aj nie, podať odvolanie. Nie každý žiak, ktorý sa na školu hlási na ňu aj nastúpi, môže si vybrať inú školu a tým pádom sa uvoľní miesto pre iného
@anonym_935d4e a kde ste boli na DOD? V Trenčíne? Ak zvládne skúšky, myslím, že ju zoberú. Ak by aj nie, podať odvolanie. Nie každý žiak, ktorý sa na školu hlási na ňu aj nastúpi, môže si vybrať inú školu a tým pádom sa uvoľní miesto pre iného
@misiacik22 v Turčianskych Tepliciach sme boli...
@misiacik22 v Turčianskych Tepliciach sme boli...
@anonym_935d4e ja som z Martina🙂. Určite sa nemáte čoho báť. Ešte je myslím aj v Čadci pedagogická
@anonym_935d4e ja som z Martina🙂. Určite sa nemáte čoho báť. Ešte je myslím aj v Čadci pedagogická
@misiacik22 no neviem, je síce ešte len osmacka, ale už teraz mám stresy. Nie je nejaká excelentná v učení a väčšie písomky vie pokaziť, preto sa bojím aj T9 aj prijímačiek... A v Martine je tiež pedagogická?
@misiacik22 a teda hľadáme školy, kde sa nerobia prijímačky z matiky.
@misiacik22 no neviem, je síce ešte len osmacka, ale už teraz mám stresy. Nie je nejaká excelentná v učení a väčšie písomky vie pokaziť, preto sa bojím aj T9 aj prijímačiek... A v Martine je tiež pedagogická?
@anonym_935d4e v Martine nie je pedagogická škola. Turčianske Teplice sú od Martina asi 15 min. autom, preto som napísala, že som z Martina. Na asistenta nie sú až také nároky ako napríklad na učiteľa. Tam sú aj talentovky. Ale možno by som viac odporúčala aj toho učiteľa skrz talentovky. Pokiaľ vie spievať, kresliť má dobrú intonáciu tak má vyhraté. Ešte ma napadá jedna škola, nie je to priamo asistent ale veľmi podobný odbor. Kľudne napíšte ss
@anonym_935d4e v Martine nie je pedagogická škola. Turčianske Teplice sú od Martina asi 15 min. autom, preto som napísala, že som z Martina. Na asistenta nie sú až také nároky ako napríklad na učiteľa. Tam sú aj talentovky. Ale možno by som viac odporúčala aj toho učiteľa skrz talentovky. Pokiaľ vie spievať, kresliť má dobrú intonáciu tak má vyhraté. Ešte ma napadá jedna škola, nie je to priamo asistent ale veľmi podobný odbor. Kľudne napíšte ss
@misiacik22 joj talentovky nie, lebo to by isto nespravila, nie je talent na spev a z tv je dokonca oslobodená, čo nemôže byť. Ale chcela by toho asistenta...
@misiacik22 joj talentovky nie, lebo to by isto nespravila, nie je talent na spev a z tv je dokonca oslobodená, čo nemôže byť. Ale chcela by toho asistenta...
@anonym_935d4e treba skúsiť a uvidí, možno sa pošťastí. V Trenčíne je súkromná odborná škola, je tam odbor vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť ( z tohto odboru môže robiť asistenta). Skúsiť dať prihlášku aj tam. Prípadne ak by ju nevzali nech nastúpi na akúkoľvek školu a potom prestúpiť na toho asistenta. Musela by spraviť skúšky... ale určite by to zvládla
@anonym_935d4e treba skúsiť a uvidí, možno sa pošťastí. V Trenčíne je súkromná odborná škola, je tam odbor vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť ( z tohto odboru môže robiť asistenta). Skúsiť dať prihlášku aj tam. Prípadne ak by ju nevzali nech nastúpi na akúkoľvek školu a potom prestúpiť na toho asistenta. Musela by spraviť skúšky... ale určite by to zvládla
@misiacik22 ďakujem. Z toho odboru môže robiť tiež pedagogického asistenta?
@misiacik22 ďakujem. Z toho odboru môže robiť tiež pedagogického asistenta?
@anonym_935d4e áno môže. Kuk ich stránku ( súkromná stredná odborná škola Trenčín), preklikajte sa na ten odbor, je tam vypísané, aké má možnosti po ukončení štúdia
@anonym_935d4e áno môže. Kuk ich stránku ( súkromná stredná odborná škola Trenčín), preklikajte sa na ten odbor, je tam vypísané, aké má možnosti po ukončení štúdia
Myslim že nie . U mojej v triede kozmetička nezoberu keď ma 3

Mne napríklad matematika a cudzie jazyky nikdy nešli. Na strednej pedagogickej som dokonca prepadla z angličtiny učiteľka ma neznášala a rodičia boli neustále v škole. Napriek tomu som sa dostala na vysokú školu. Počas štúdia som si ani raz neprenášala skúšku a štátnice som spravila na samé áčka. Dnes pracujem ako špeciálna pedagogička a v tejto práci som sa našla. Aj preto viem, že nie všetko je o známkach.