icon

Koľko peňazí dávať 15-ročnej dcére na knihy?

27. jan 2026

Má 15, dostáva vreckové 70€ mesačne. Plus predáva na Vintede. Časť z toho míňa na kozmetiku. Oblečenie platíme my, na to míňať nemusí. No a zhruba tých 50€ dáva na knihy. A okrem toho jej niečo platíme aj my. Nakupuje na Martinuse a na Vintede. Skoro denne nám chodia balíky s knihami. Ja som rada, že sú to knihy a nie nedajbože alkohol alebo cigarety, ale tie výdavky sú strašné. Áno beriem, že aj knihy sú v dnešnej dobe drahé, ale ona si je schopná kúpiť mesačne 10 kníh. Ale zase je pravda, že všetky prečíta. Na Vianoce dostale 5 kníh a všetky prečítala do nového roka. Tak nevieme teda. Či jej okrem vreckového dávať ešte dávať ďalšie peniaze, alebo nechať nech si to platí sama.

Strana
z3
sidicek
31. jan 2026

Ja by som jej kupila knihu o financnej gramotnosti, lebo minut tolko na knihy v najdrhsom knihkupectve a to sa urcite nejedna o nejake hodnotne diela ,co ma vyznam mat v domacej kniznici.Za beletriu su to doslova vyhodene peniaze ,kedze funguju kniznice.

anonym_5a10d6
2. feb 2026

@anonym_autor preco sa neprihlasi do kniznice?nechapem...

anonym_c18d63
2. feb 2026

Úplne jednoduché a bezbolestné riešenie je zaplatiť jej ročné členstvo v knižnici alebo aj dvoch. Skladisko prečítaných kníh by som zo svojho bývania nerobila.

anonym_06c9f7
2. feb 2026
@anonym_c18d63

Úplne jednoduché a bezbolestné riešenie je zaplatiť jej ročné členstvo v knižnici alebo aj dvoch. Skladisko prečítaných kníh by som zo svojho bývania nerobila.

@anonym_c18d63 Áno, je smutné, že v moderných domácnostiach je minimum priestoru vyčleneného policiam s knižkami. Je to vlastne aj hanba

ghoul_
3. feb 2026

@anonym_autor skúste predplatné ( preukaz ) do knižnice, bookbot ( knihobot ), restorio, bazos , swapy , burzy atď

lienka.7
3. feb 2026

@anonym_autor zaplatiť členstvo do knižnice ta vyjde lacnejšie...

Strana
z3