Majú pubertiaci naozaj všetci iPhone?
Ahojte. Chcem vedieť aký je pohľad iných rodičov na toto: Dcéra, 16 ročná mi tvrdí že všetci majú iphone, len ona nie a cíti sa preto menejcenne. Rozumiem tomu a mrzí ma to. Ona zas rozumie že je to draha vec a že neprehadzujeme peniaze vidlami aby sme jej ho mohli kúpiť. Ide však v prvom rade o princíp, prečo by také decká mali mať hneď zrovna najdrahší telefón, skôr ako sú schopné si naň zarobiť alebo minimálne prispieť. Z toho čo počúvam jej kamošky ktoré majú možno aj nižšiu životnú úroveň ako my, majú iphone, značkové kabelky.... nerozumiem z čoho tí ľudia potom žijú...tak ma zaujíma pohľad z druhej strany...naozaj majú všetci tie najdrahšie telefóny? Ak ano, tak prečo, čo vás vedie k takejto kúpe, prečo myslíte že nestačí jednoduchší, obyčajnejsi mobil?
Môj 15 ročný syn teraz na Vianoce dostal prvý krát nový telefón Samsung a taký bol happy, dovtedy mal len po nás. IPhone nechce aj keď veľa spolužiakov ich má, on sám povedal ,že načo. Takže ja som aj rada, že je spokojný.
@blanblan v jej veku už môže brigádovať takže nech si posetri aspoň 300€ a potom pozrite na swappie nejaký používaný iphone..na začiatok si myslím že stačí
@dskjhfdlkdjhl úplne si to vystihla.
@20erika07 to je fain že sa syn poučil a že má aj iné hobby okrem toho mobilu. To moja teda nemá, takže ľutovať asi nebude, iba mňa to bude mrzieť že toľko peňazí len za logo. Lebo to na čo ho využíva naozaj nepotrebuje špeciálnu značku, je to čiste tlak okolia. Ona si šetrí, chodí pracovať keď môže tak keď bude mať, zakázať jej to nemôžem, možno si aspoň uvedomí potom tu hodnotu.
@pikachu999 ale ja jej nechcem kúpiť žiadny, ja sa len pýtam aky je pohľad iných rodičov, keďže poznám len pohľad z jej strany. Keď si našetri nech si teda kúpi.
syn 15 r. ma iphone, stary model po muzovi, je mimo jeho rozlisovacich schopnosti o aku radu ide, jemu je to jedno, ma mobil? ma.
a ake mobily maju spoluziaci absolutne netusi a nezaujima ho to. mna vzdy prekvapi, ekd tu citam, ako deti poznaju znacky, vsimaju si , kto co nosi, aky ma kto mobil, kedze ja to doma nepoznam.
mimochodm, aj ja mam iphone , model taky, aky by ste nasli v muzeu apple, asi nejaky uplne prvy model, malinky, kde vytiahnem, vsetci obzeraju😀
@kofa77 inak je to strašné, keď sa už ľudia dospelí, deti selektuju podľa mobilu, oblečenia.Tak asi to je vek kedy sa potrebujú odlíšiť a toto je jedna z možností, ale nepáčia sa mi takéto veci
Ale zase pamatam si, keď som bola ja pubertacka tiež bol in ten, kto mal bicykel skladačku🙂)či elektronickú hru, videorekordér
@blanblan Môj syn má 11 rokov a má iPhone aj Apple watch ....manžel má tak isto iPhone ...ja mám Android ...dcéra bude mať v Apríli 9 rokov a tak isto jej ideme kúpiť iPhone.
Tvoja otázka čo nás k tomu vedie....neviem ..je to trend ...proste niečo s čím ideš s dobou....
Každopádne je to na tebe alebo na vás ako rodičoch čo kúpite....
@wanduska327 9 a 11 ročne iphone... Kde to spejeme
A čo čakáš od tejto spoločnosti? Stačí si len prečítať tu vyjadrenia na mobil od matiek,dnešné deti sa živia virtuálnym nechutným svetom, hodnoty idú bokom. Väčšinou tie deti majú podedene alebo bazarove i phony, na ktorých im batéria vydrží 45 min a myslia si aké to je cool urobiť si nejakú neviem nájsť správe pomenovanie, aj by som vedela, ale nemôžem, fotku o zrkadielko. Poznám osobne aj takú ktorá svojmu 14 ročnému vzala na splátky 15 PRO a ledva vyzije každý mesiac, nevadi aj takí ľudia sú. Hlavne nauč dcéru, aby vnímala tie skutočne hodnoty a nie povrchové, podedene...
@blanblan tak niekto je bohatý na ulici a chudobný v truhlici 😁 myslím, že dieťa si zaslúži mať rovnakú životnú úroveň ako rodičia...teda ak majú rodičia iphone, prečo nie aj dieťa a naopak...
Ale poznám aj takých, čo si aj od úst odtrhnú len aby dieťa malo aj to čo je mimo ich reálnych možností🤦♀️
@blanblan 14r syn ma 15tku. Muz aj ja mame iphone. Mladsi syn ma xiaomi.
Neviem co sa tu robí z iphonu taky klenot, ale ok. Je to akože štýl keďže to vidia v TV. Ja tiež nerozumiem a chápem presne co myslíš a aj prečo ta to "trápi". Chceš svojej dcére dopriať, aby bola spokojná a necítila sa menejcenna. Dcéra tiež chápe, že je to dráha vec, čo je v podstate super. Ja by som jej ten iphone nekúpila ak má funkčný telefón akejkoľvek značky. Ide o princíp. Naučiť a potvrdiť dieťa v tom, že naše hodnoty nie sú o tom co mame aký majetok. Ona to teraz kvôli veku prežíva, ale dospie a nebude mať z toho žiadnu traumu len preto, že nemala. Ja som tiež nemala strašne veľa veci co mali "všetci" a presne si pamätám ako ma to trápilo, ale v duchu som vedela, že aj tak sú to len veci a proste keď bude možnosť tak si zarobím. Keď bude mať mobil pokazený a bude stále trvať na iphone tak nech si nájde nejakú brigádu a ty jej naň niečo dolozis podľa dohody. Tak by som to teda urobila ja. Ale len keď sa znefunkcni telefón lebo predsa nebudete meniť co je dobre
@blanblan nás má síce 13r a koľkokrát povie že by chcel ale povieme mu keď si naň zarobí nech sa páči môže si ho kúpiť. On pokazil 2mobily a 2tablety odvtedy mal nokiu úplne malú tlacitkovu iba aby vedel volať a sms poslať. Mal ho vyše roka a uvedomil si sám že si ma veci vážiť teraz má starý Samsung ešte po mne tak 6rocny. Nepoviem áno kúpili sme mu herný počítač na Vianoce za vyše 1,5tisica ale mal aj narodky potom,za vysvecko,na meniny a tak isto ani od starkej a babky nedostal nič prispeli naň. Chceme aby si to vážil a nebral to ako samozrejmosť. Tiež nemáme drahé mobily načo,pre nás nepodstatné. Ale osobne by som jej povedala že nech si niečo našetri určitú sumu jej povedz a zvyšok doplatis. Aj môj brat si tak šetril keď mal 16r a teraz si platiť určitú časť vodičáku a šetrí na auto( mal 18r tento mesiac). Osobné ju chápem aj náš je taký že chce a povie celá trieda má pritom poznáme spolužiakov a isto vieme že tak možno jeden spolužiak má a aj to je kamarát jeho(jedináčik).Plus tiež som koľkokrát chcela ale naši si to nemohli dovoliť.
Nie, naše deti nemali iphone do 21r., až teraz ho najstarší dostal na Vianoce + narodkami, posledný mobil od nás, teda v to verime🤭😁 samozrejme nie najnovší model. Tiež mi pilil uši od 15r., a stredný dostal svoj prvý nový mobil v 17r., nie iphone, inak stále dedil po nás.
@blanblan možno majú rodičia nárok na služobný a dali ho dieťaťu keďže sú spokojní s tým čo majú a prečo nevyužiť možnosť ak sa dá 😉 .Môj 13r ho tiež má 🤫ale on nepatrí medzi tých , čo sa potrebujú chváliť a vyťahovať pred priateľmi . Ja som ťa,čo mobil dokáže nechtiac zničiť a bol to práve syn ktorý mi bez váhania dal v čase núdze svoj 🙏. 20 ročný syn si naň zarobil . Možno dieťaťu treba len vysvetliť ,že na značke telefónu nezáleží .... Dôležité je aby fungoval ten čo majú . Inak tie Iphony sú peckove 👌 tiež šetrím na 15pro 🤫🤣
@brisilda ja si šetrím na Motorolu sklapacku🤣🤣
@huginko Prečo, kde to spejeme? Chodia do školy, krúžky, potrebujeme vedieť kde sa predsa nachádzajú
@blanblan Ja mam este male dieta, netusim aky telefon raz dostane, ale ja ked som mala 16, tiez sme vsetci chceli mat znackove veci.. Telefony sa vtedy este neriesili, ale znackove oblecenie, to bolo to "nase". Vtedy boli in ROXY, Wrangler, Levi's a pod.
Vnimam to tak, ze doba sa posunula, vtedy nosila najvacsia macherka v triede Wrangler rifle a teraz je to Iphone a Guess kabelka (Prada kabelky snad to skoly nenosia 🙈).
Iphone maju vyborny marketing, preto ma urcite vela teenagerov pocit, ze ho musi mat. Aspon, ze su to zaroven vyborne spolahlive telefony.
Ak raz dostanú moje deti mobil bude to iphone, máme ho v rodine všetci, nevidím dovod prečo im kupovať iný… samozrejme budeme si posúvať použité, deťom nový mobil netreba 🙂
Nebola som spokojná s androidom, takže toto by som im neurobila 😁
No ja mám iPhone a je to dobrý tel. Má asi 3,5 r milionkrát mi spadol (obal nemám) nič mu nie je, rýchli je, pekne fotí atď. Nemám ho, že 🍏 pre image ale naozaj mi najviac vyhovuje. Dcérka keď bude staršia, tak ako píšu vyššie- dáme jej ten starší alebo kupim nejakú starú radu - napr 6s (ten som mala predtým) teraz stojí nový do 200€ alebo teraz mám 11-tku, ten je aj krajsi okolo 500€, aj nejaké iné rady sú tam lacnejšie, iPhone nie je hneď telefón za 1.500+€, taký by som ani nebe nekúpila. A druha vec naozaj tie Apple produkty sa spolu párujú, možno rodičia tak aj svoje deti sledujú kde sú, čo robia. Alebo keď chce niečo ešte lepšie, nech si nájde brigádu a nech prispeje ale nech má možnosť ten mobil nejako získať keď veľmi chce. Argument, že nebude poznať hodnotu je trošku nefér, veď autorka na začiatku píše, že vie koľko to stojí a je to drahé. Myslím, že by si ho vážila.
@blanblan my máme Samsung komplet všetci dvaja dospelí a stryri deti SŠ a ZŠ a rozhodne nie všetci v triede majú iPhone. Samsung má aj dospelá dcéra a šiesty v poradí ma doggee, ešte si nevie dávať pozor na veci a nosí ho len do ZUŠ, keď ide do mesta

@blanblan moja sestra chcela raz ale fakt ze drahé tenisky... si pamätám, že mama jej povedala ze OK, prispejeme ti polovicou a polovicu si pekne zarob.
Btw, chcem vidieť, že niekto dá viac ako ma svoj plat len tak za iPhone 🤦♀️ to sú len vydieracky deti, aby mohli machovat. Mimo to, veľa detí ma iphone aj preto,lebo mu ho rodicia vezmú na firmu a pod. Alebo zdedia starší po nich. Veľmi malé % im ho kupi priamo za cash.