icon

Mám pustiť 17-ročnú dcéru na víkend k priateľovi?

25. máj 2022

Ahojte dcéra je s priateľom 6 mesiacov, býva hodinu od nás vlakom. No dcéra sa ma spýtala či môže ísť buduci týžden spať ku fajerovi od piatka do nedeľe, jeho rodičia ju aj pozvali. Má 17 a on 18 mam ju pustiť? stále váham…
Chlapca osobne nepoznám

mandzula
25. máj 2022

Ja osobne vidim na takomto "pobyte" par vyhod. Ludia zistia, ako funguje rodina partnera, ako spolu komunikuju, ake maju nazory, zivotne priority, vztah k poriadku, ako sa stravuju... Podla mna velmi uzitocne veci pre spolocny zivot. Par hodin sa pretvarovat da, viac dni je to troska zlozitejsie.

luccija
25. máj 2022

@kitycat aj ja som občas prespávala u frajera v 17, ale rodičia ho poznali bol to spolužiak, poznali jeho rodičov....

sasa1983
25. máj 2022

Dievča má za 3 m 18 rokov ...

ivangeline
25. máj 2022

Ja by som chcela tiez spoznat... ak mas teda zaujem. Inac ano pustit..budu tam jeho rodicia a pozbali ju. Ja som takto chodievala k frajerovi. 🙂 A u nas nemal nik zaujem spoznat ho.....Co mi bolo velmi luto..

autor
25. máj 2022

Chlapca spm videla iba na fotografiach alebo videach, rozpravala som sa prave s dcerou a vraví že nas teda zoznámi, len sa hanbí za nás to ma trocha zasiahlo…

autor
25. máj 2022

Jeho rodičia ju poznajú, pretože boli spolu na takej maratónovej sútaži ona a jeho rodina a aj on samozrejme.

autor
25. máj 2022

@martul to sa mi zdá prehnane ked Vaša dcera je už dospelá…

mandzula
25. máj 2022

@martul a dokedy jej v tom chces branit?

autor
25. máj 2022

@majkabambulik chodí na gymnázium, kde už majú uzatvorené známky pretože budú mať divadlo koncoročné , tak sa znamkami trapiť nemusíte.

nikpa
25. máj 2022

No pokiaľ by som ho osobne nepoznala tak určite nie.

alchemilkazltozelena
25. máj 2022

Hanbí sa za vás? A prečo?

moni73
25. máj 2022

Chlapca by som chcela určite spoznat. Ja sa chystám pustiť 16tku do zahraničia k frajerovi.

daniela1911
25. máj 2022

Určite trvaj na osobnom stretnutí, pred spomínaným víkendom. Alebo ho pozvite vy, na tento víkend k Vám.. naplánujete spoločný program, nejaký šport/výlet, obed. Zároveň, im dopriať aj čas osamote… Možno aj dcéra zisti, že ste “Ok” a nebude riešiť trápnosť a hanbenie.
A niektore komentáre vyššie mi prídu prehnané. Chápem, že dnešný svet je zlý, ale netreba zas za všetkým vidieť len nešťastie. A znovu opakujem, bude mat 18, keby chcela - tak vám pravdu nepovie, pôjde “ku kamoške”, počká do augusta a bude argumentovať dospelosťou… treba vybrať zlatu strednú cestu 🙂

lalala94
25. máj 2022

Ja by som ju pustila, dámam tu asi ušlo, že za dva mesiace má už 18 rokov a ten sex už pravdepodobne dávno mali. 😀 Skôr ma prekvapilo, že ho nechce predstaviť, tušila som, že za tým niečo bude - treba s ňou hodiť reč, prečo sa za vás hanbí. Či je to podmienkami, v ktorých žijete, vašim správaním alebo niečím iným.

baskustek
25. máj 2022

Pokojne, veď má čochvíľa 18, sama musíš uznať, či jej veríš, či je zodpovedná...my tvoje dieťa nepoznáme. Musí ti byť jasné, že určite príde aj k sexu a podobným veciam, tak nejaké poučenie z tvojej strany by bolo na mieste. Ale keď vycíti z tvojej strany, že jej veríš, bude mať k tebe lepší vzťah. Ja som už v 17 chodila s kamošmi na chaty

kittykat22
25. máj 2022

nebudem ti radit co mas robit, lebo neviem. Ale 18 rokov je len cislo ktore urcuje, ze dieta je dospele v zmysle ze na seba berie trestno/pravnu zodpovednost a kompletnu tarchu za svoje rozhodnutia. To neznamena, z uderom polnoci v den jej 18 narodenin, sa z mladeho dievcata stane zena ktora ma patent na rozum. Nemam pochybnosti, ze keby boli u neho doma a on na nu zatlaci, ze nieco chce tak to aj dostane - aj keby jej to prave neboli po voli. Mlada baba v cudzom meste, u ludi ktorych nepozna s chlapcom pre ktoreho by sa rozdala. Este pochopim ked ide partia na chatu, pretoze su tam spolocne a keby nieco, tak su vedla seba jedna vedla druhej. Ale niekde takto ist sama bez toho aby si ho poznala alebo jeho rodicov? No neviem ...

Na tvojom mieste poviem, ze on moze prist k vam. Keby som sa uz mala rozhodnut. Vo vztahu mi pride dievca zranitelnejsie a potrebuje viac ochrany a dohladu ako chlapec.

juliasb
25. máj 2022

Nieeeeeeeeeee.

marsmykkok
25. máj 2022

@lalala94 Tu nejde o sex, ale že ju môže nútiť k niečomu čo nechce... On bude doma, ona v cudzom neznámom prostredí. A ak napríklad majú doma starší nábytok a hanbí sa, vždy sa dá stretnúť mimo domu, ale je čudné, že ho prestaviť nechce (respektíve on možno sa stretnúť nechce) a to ani jednému z rodičov.

autor
25. máj 2022

@baskustek Dcera je zodpovedna nikdy sme s ňou problémy nemali, a mali sme reč aj o téme sex v 15tich, panna už nieje mala uz 2 roky priateľa predtým, rozumieme si o všetkom mi hovorí, len mi povedala že prehnane všetko riešim a že vyzvedám a že sa bojí ze ked chlapec pride tak budem velmi vyzvedať, že je to neprijemne a hanbi sa za to

dominiciatko
25. máj 2022

kokos :D to je zábava toto čítať... tu podľa mna píšu asi ženy čo mali samé sex tak v 25
@mandzula
@solange7 ale som rada že aj normálny názor sa nájde...
však nech sa prídu ukázať .. povedz jej že to chápeš.. zabal jej kondomy.. vysvetli že by si bola rada aj keby ich používala..a hlavne sa preboha bavte otvorene... lebo toto čo sa deje v tomto storočí .. dievčatá moje keby ste vedeli čo robia 14 ročné deti by vám zle bolo.. otvorenosť, úprimnosť je dôležitá hlavne od mám

mondolina
25. máj 2022

pravdaže by som ju pustila, čo im treba svietiť pri sexe?
poučiť o bezpečnom sexe.
a nech ju príde chalan vypýtať.

0silvia0
25. máj 2022

Mam 18rocnu dceru a 20rocneho syna. Ja svojej dcere verim, par mesiacov hore dole, ja by som pustila. Ale teda viem ze moja dcera by nemala zabrany frajera priniest domov, cize ja by som ho uz davno poznala. Syn ma frajerku od 16tich, prespavali u nas aj u nich, uz davno pred 18kou.

dada153
25. máj 2022

Nepustila by som :( ma cas na take nastevy este ich bude mat vela ked bude dospela zbytocne nech sa neponahla 🙂

malav
25. máj 2022

Ja by som pustila, ak je teda zodpovedna a rozumna, nevidim dovod branit. Nie su spolu dva tyzdne... Povedala ti to pekne otvorene, nevymyslala si, ze ide spat ku kamaratke alebo nieco take. Ja som s mojim manzelom tiez od 16 a od 17 som k nemu chodila spavat a tiez ho nasi az neskor spoznali tak lepsie... A tu sme.

maranta_leuconeura
25. máj 2022

Ja som chodila spavat k frajerovi od 15, on mal 18, mama ho poznala a aj rodicia sa poznali. Spavali sme spolu v izbe. Viac ako o sex islo o spolocny cas, tulenie sa a pod. Neotehotnela som ;)

marca12
25. máj 2022

Nech pride chlapec k vam. Vzdy som sa rozculovala,preco ma mama nechce pustit k frajerovi,ale az teraz ked som dospela chaoem hodnotu zeny. Mlada baba by nemala prespavat u chlapca aspon nie prvy krat. Neskor mozno ano,ale urcite by som ho najskor chcela spoznat

denithestrange1993
Autor odpoveď zmazal
danulicek
25. máj 2022

Ja by som dceru pustila, ale asi by som chcela mladeho spoznať predtym aj osobne - len pre ten prvý dojem 😁 urcite sa s dcerou dohodni, že nebudes vyzvedat, ako ti ona povedala, ale bude to bezna navsteva. Moja mama riesila snad všetko, všetko sa pýtala, všetko ju zaujimalo. A mne to v tom veku prislo trápne, ale teraz ju chápem 😅 ale mna nechcela púšťať k môjmu frajerovi vobec, hoci tam sme sedeli cely večer s jeho rodičmi v obývačke. každý mesiac mi od 18tky sledovala, či som dostala menzes a to som ja mala prvý sex až v 20tke 🙈🙈 ako píšeš - tvoja dcéra už vzťah mala, panna nie je, takze tu ide ozaj o nieco iné ako strach, či nahodou 17r dcéra nebude cez vikend s frajerom sexovat. Podľa mna je pekne, že dcéra ti otvorene povedala, kde chce ísť, nerobila to potajomky poza tvoj chrbat. Už len aby si videla jej priatela aj osobne 🙂

0silvia0
25. máj 2022

@danulicek moje nervy, mama ti kontrolovala menzes? 🙈 Moja mama zas mala take napady, ze aby sme jej porodili vnucatko, len aby sme sa nevydavali a byvali s vnucatkami u nich😵🤦‍♀️ sme tri sestry, vsetky tri vydate, deti v manzelstvach, ziadne rozvody zatial. To tusim kazda matka ine chce🤪

elizabet173
Autor odpoveď zmazal