Maminky stredoškolákov: Ako riešiť desiatu?
syn od septembra nastúpil na strednú a zrazu si nechce nosiť desiatu z domu. majú tam bufet a vraj si tam skoro všetci niečo kupujú, tak nechce byť „za divného“ s jedlom z domu 😅
neviem, či mu mám jednoducho dávať peniaze do bufetu alebo mu aj tak baliť aspoň niečo malé.
prajem pekný deň všetkým 🌞
@anonym_autor Povedz mu, že ak chce, nech si kupuje bagety zo svojho vreckového. A navyše mu nepridaj ani cent. Garantujem ti, ze si desiatu nielenže začne nosiť z domu, ale si ju bude aj chystať.
@anonym_autor
No panačik aby sa nepokakal, že skoro všetci! Tak on bude ten z mála, čo nosí z domu. On pozná hodnotu peňazí? Ako vyššie napísané, nech kupuje z vreckového a nezvysit mu ho! Keď ti príde s tým, že feši odviedla má iphone za 1800€ a tiež chce, čo potom? Tiež kúpiš aby nebol za divného so Samsungom? To sú móresy. Nemám stredoškoláka ale aj keď ním bude, toto nehrozí. Kľudne občas, keď to bude mne pasovať ale inak nie. A taký veľký si kľudne urobí desiatu aj sám.
@anonym_autor ty mu vážne chceš robiť desiatu? Mladý pán nemá ruky???????
@anonym_autor ty mu vážne chceš robiť desiatu? Mladý pán nemá ruky???????
@anonym_e7d8a2 si predstav ze ja som mu nielen urobila desiatu, ale aj obed!!!! On mi umyl auto, ponosil drevo na zahrade a po obede upratal kuchynu.
Moja nosí desiatu z domu. Keď si zabudla doma, tak som jej vravela nech si kúpi v bufete. Aj tak si nekúpila.
syn je už dospelý. On si nosil desiatu a obed. Vtedy veľmi dbal na stravu. No boli chlapci v triedy ktorí si normálne kupovali desiaty od spolužiakov, ktorým rodičia robili klasické desiaty. Par krát si priniesol do školy mrkvu hovoril, že jeden kus zjedol, ostatné mu chlapci zjedli. Tak prestal nosiť, že on cudzích kŕmiť nebude 😀
Tak to si musite vyriesit medzi sebou. Ja som starsiemu synovi chystala az kym nezmaturoval. A nijako mu to neublizilo. Teraz je samostatna jednotka, je na vysokej a tam si riesi vsetko sam. Sice 9kg schudol 😀 za prvy rok, ale stale este nie je podvyziveny.
Mladsi je druhak na strednej a desiatu mu robim. Vyjde to lacnejsie. Ak by sa chcel stravovat v bufete, urcite by som mu povedala, aby si to hradil z vlastnych financii. Nastastie moje deti vzdy vedeli setrit a nikdy nemuseli mat to, co maju ostatni.
@anonym_e7d8a2 si predstav ze ja som mu nielen urobila desiatu, ale aj obed!!!! On mi umyl auto, ponosil drevo na zahrade a po obede upratal kuchynu.
@mirage Pýtala som sa autorky
maminka robí z komára somára. Daj peniaze - mladý šuhaj sa už zariadi.
Nechápem čo sa pohoršujete ja som si tiež na strednej kupovala v bufete bagetu 😀 absolútne vôbec ma nemusela mamka vypraviť do školy to už nie je zš
Však nech sa zariadi ako chce, vreckové má môže si kupovať. Keď dôjdu peniaze bude rád aj za chleba z domu.
Záleží čo ponúka bufet, peniaze by som mu na nezdravé hlúposti nedávala. My sme mali na škole bufet kde ale robili desiatu, väčšinou pečivo, nátierka + zelenina/ovocie. Cenovo to vychádzalo rovnako ako keby si desiatu zoberiem z domu takže som to využívala celkom často. Takúto desiatu by som dieťaťu ochotná platiť bola.
Dcéra tento rok strednú skončila. Desiatu si nosila z domu, občas niečo dokúpila v bufete.
Boli veľká škola 500 žiakov, jeden bufet. Reálne si neviem predstaviť ako tam všetci stíhajú kupovať desiatu.
Dostal by vreckove a nech sa zariadi. Nebolo by vsak vyssie, ako dostaval bezne. Nech si, mladeznik, rozmysli, ako si zadeli peniaze. Dnes je tazko nieco kupit, a este v bufete, pod dve-tri eura a isto by nedostal navyse 40/60 € len preto, ze je rozpistany.
Moja si nosi, urcite by som ju nepodporovala v kupovani bagiet, hotdogov a dopekanych peciv.
maminka robí z komára somára. Daj peniaze - mladý šuhaj sa už zariadi.
@anonym_29b3c8 a koľko? 10€ denne aby mladý nebol za trapka? Asi ťažko. A potom ešte koľko na von? Vsak aby aj tam nebol za trapka? Keď chce mlady sekať formu, nech si nájde brigádu aby sa naučil hodnote peňazí.
@anonym_autor vsak daj mu do bufetu peniaze alebo my sme chodili pred skolou normalne do potravin podla mna je uplne jedno, ci peniaze minies na desiatu z domu alebo on si vyberie tak ci tak, tie peniaze by isli na desiatu. Jedine co by som ustriehla je primerane vreckove aby nemal 10eurove desiaty kazdy den 😂
A kolko by ho stala desiata v bufete? Nasa maju napriklad bagetove automaty a ked jej nechuti obed, podla jedalnicka, neobjedna si ho a kupi si v ten den bagetu. Ma vreckove, zvysila som jej ho kvoli tomuto, nebudem ju nutit co nelubi jest a mali tri dni do tyzdna vyucko 9 hodin, tak som rada, ze sa o seba postara. Nasa ale ranajkuje doma smoothie, vlocky alebo jogurt a nechcela desiate, preto to beriem ze to ma taku obedo-desiatu.
Ak by bl bufetbvelmi predrazeny, skuste kompromis, vysvetli mu, ze nech si jeden den berie z domu, a druhy moze do bufetu. Vsak uz by mal byt financne gramotny a porozumiet hodnote penazi. Nema vreckove?
Ja netuším, čo to tu riešiť. Ešte okolo roku 1996 som dostávala na deň 15 korún a kupovala som si v bufete. A rovnako dcéra dostáva peniaze na jedlo. Nevidím v Tom problém. A určite som spokojnejšia, keď viem, že si môže kúpiť to, na čo má chuť.
@anonym_autor My sme si na gymku pred xy rokmi nosili aj desiatu aj sme zbehli do bufetu na nejaku drobnost.
Neexistuje, aby som na toto pristúpila. Po prvé - je to v bufetoch predražené a po druhé, nevedela by som, čo v skutočnosti je. Nosiť si jedlo z domu a vedieť, čo ješ je benefit, treba mu opraviť optiku.
Keď som chodil na SŠ, tak som si desiatu nosil z domu. Ak nevydalo, tak sme mali bufet. Nikto nebol kvôli tomu divný, bez ohľadu na to odkiaľ si čo nosil.
O chvíľu začne fajčiť aby nebol za divného, lebo "všetci" fajčia. A za tvoje peniaze na desiatu si bude kupovať cigarety?
Alebo bude zapíjať desiatu energeťákmi lebo to pijú všetci?
normálne si nosí desiatu z domu , ked náhodou su dlhšie pre triednicku alebo mu ujde bus ano kupi si v bufete ale z vreckoveho aby vydržal domov
nemá zdvihnuté vreckove ...
@anonym_autor Ja mám dcéru teraz druhacku a desiatu si kupuje sama každé ráno v obchode čo je pri škole. A keď má prax tak tam dostávajú desiatu aj obedy zadarmo.
A presne takto sú potom deti šikanované, vysmievajú sa im a rodičia o tom ani netušia, lebo sú lakomci dať blbé 3 eura dieťaťu na bagetu 🤦♀️
Však z domu nech si zoberie jablko banán čučoriedky oriešky a v bufete nech di kúpi bagetu alebo hod dog
On spokojný aj ty
@anonym_3aed98 Školské bufety bývajú dosť predražené. Ovocie si z domu nosiť nebude🙂.
@anonym_autor Na základnej i na strednej mi stačil sáčok s tvarohovníkom či lekvárovníkm, inokedy Horalka alebo Mila, k tomu občas banán alebo jabko, žiadne fľaše s vodou. V prípade potreby sa pila voda z vodovodu. Doma som zjedla raňajky a v škole obed. Stačilo to. Dnes sa zo všetkého robí veda.
Ver tomu, že určite nie SKORO všetci. Akú desiatu mal tento týždeň? za čo by sa mu mali smiať? za jedlo?? moja dcéra si ju robí sama, dbá na stravovanie, robí si zdravé jedlá a bagetu by nezjedla ani za nič. Nik sa jej preto nesmeje. Rovnako tak nezačala fajčiť, ani piť energeťáky. Mali by ste doma hodiť reč a prebrať to. Čo by vlastne jedol, koľko by ho to stálo? A ešte jedna vec. Nech si "niečo malé" zbalí sám. Je už dosť veľký, nemyslíš?

Však z domu nech si zoberie jablko banán čučoriedky oriešky a v bufete nech di kúpi bagetu alebo hod dog
On spokojný aj ty