Maminky stredoškolákov: Ako riešiť desiatu?
syn od septembra nastúpil na strednú a zrazu si nechce nosiť desiatu z domu. majú tam bufet a vraj si tam skoro všetci niečo kupujú, tak nechce byť „za divného“ s jedlom z domu 😅
neviem, či mu mám jednoducho dávať peniaze do bufetu alebo mu aj tak baliť aspoň niečo malé.
prajem pekný deň všetkým 🌞
A presne takto sú potom deti šikanované, vysmievajú sa im a rodičia o tom ani netušia, lebo sú lakomci dať blbé 3 eura dieťaťu na bagetu 🤦♀️
@anonym_8f694a Jasne, dat dietatu vsetko, co si zazela, urcite zabrani sikanovaniu. Ako prevenciu sikany mu rovno treba pribalit aj energetak a zuvak.
Tak to si musite vyriesit medzi sebou. Ja som starsiemu synovi chystala az kym nezmaturoval. A nijako mu to neublizilo. Teraz je samostatna jednotka, je na vysokej a tam si riesi vsetko sam. Sice 9kg schudol 😀 za prvy rok, ale stale este nie je podvyziveny.
Mladsi je druhak na strednej a desiatu mu robim. Vyjde to lacnejsie. Ak by sa chcel stravovat v bufete, urcite by som mu povedala, aby si to hradil z vlastnych financii. Nastastie moje deti vzdy vedeli setrit a nikdy nemuseli mat to, co maju ostatni.
@anonym_3e187d mne môj otec robil desiatu ešte aj keď som bola na výške v magisterskom externom štúdiu a síce som už bývala sama v inom meste led sme mali prednášky 2 dni po sebe, spala som u rodičov 🤣 to bolo take milé dostať na cestu rožok so šunkou, jablko a keksik 😁 a toez mi robil desiatu počas strednej skoro každé ráno 😁
Neexistuje, aby som na toto pristúpila. Po prvé - je to v bufetoch predražené a po druhé, nevedela by som, čo v skutočnosti je. Nosiť si jedlo z domu a vedieť, čo ješ je benefit, treba mu opraviť optiku.
@anonym_aee3b3 súhlas s tebou. Aby si v bufete kupoval predražené bagety a kolu, len aby nebol za trapka? Ja u nás ráno vidím, že čo.si decka kupuju v obchode. Energetaky a čipsy. Pekne si mladý muž môže urobiť bagetu aj doma a do fľaše si vziať malinovku. To ako keď ma niekto napr.3 deti, denne len 30€ akoze na bufetik? Kde sú ostatne náklady na stravu?
@anonym_aee3b3 súhlas s tebou. Aby si v bufete kupoval predražené bagety a kolu, len aby nebol za trapka? Ja u nás ráno vidím, že čo.si decka kupuju v obchode. Energetaky a čipsy. Pekne si mladý muž môže urobiť bagetu aj doma a do fľaše si vziať malinovku. To ako keď ma niekto napr.3 deti, denne len 30€ akoze na bufetik? Kde sú ostatne náklady na stravu?
@anonym_1445c5 Presne tak. Ani ja si v praci nedovolim kazdy den kavu z bufetu, pekne si robim v kuchynke svoju.
Netreba decka ucit ist za kazdu cenu s davom.
Náš tiež nastúpil na strednú a má desiatu normálne z domu, nikto sa v triede nestará do toho kto čo má a čo je a jeho to taktiež absolútne nezaujíma. Na to má normálne zdravé sebavedomie, aby riešil seba cez druhých optiku.

A presne takto sú potom deti šikanované, vysmievajú sa im a rodičia o tom ani netušia, lebo sú lakomci dať blbé 3 eura dieťaťu na bagetu 🤦♀️
@anonym_8f694a takze treba teenegerovi dovolit kazdy blby napad aby rodic mal istotu ze potomok nebude sikanovany. Blbost. Je nutne vysvetlovat a s rozumom nastavovat hranice dokial rodic ma este (aj legalny) vplyv