icon

Nevhodný frajer

jazminn
26. feb 2023

Moja dcéra má 18 rokov. Našla si chlapca, ktorý má 19 rokov a už bohatú minulosť. Mamka ho mala za slobodná a potom ked mal asi 12 rokov si našla chlapa s ktorým má dalšie tri deti a toho času sa s ním už rozvádza. Chlapec bol už súdený, mal podmienku, mal do činenia s tvrdými drogami a bol asi na odvyk a preto odišiel zo strednej školy. Takže škola žiadna nič. Potetovaný, piersing kde sa len dá vlasy pofarbené jednoducho šašo. Mikina s kapucňou, rifle na nom len tak visia, ako na vesiaku, chudý nenormálne, pije a fajčí samozrejme a zje len čo mu asi doma ostane. Aj ho ľutujem, lebo to asi všetko je následkom detstva. No a naša slečna ho miluje a nemôže bez neho žiť. Žiadny iný neprichádza do úvahy, do konca života. Dievča jak obrázok, talentovaná...stratila záujem o akýkoľvek okolitý svet. Nič len mobil v ruke a čaká kedy jej zavolá. Telefonuje jej najviac v noci...kde asi rozpráva len on...Zhoršila sa v škole, pretože myslí len na to kedy jej zavolá a sleduje mobil aj v škole. Poraďte čo robiť...nemám už síl, je naivná a zmanipulovaná, veľmi sa bojíme!

lucmirka124
5. mar 2023

Drzte sa 🍀🙏 verim ze sa coskoro ozve🙏 pisala si jej? Napisala nieco?

majada35
5. mar 2023

@dadis suhlasim, ako píše dadis. Je dospelá! Ty ako matka jej môžeš radiť, vidíš, že ide zlou cestou...ale dospelý človek si už nedá do života veľmi zasahovať, a ak sa príliš tlačí...nedosiahnes žiaduci efekt, skôr naopak.

majada35
5. mar 2023

Držím ti prsty, snáď sa jej rýchlo otvoria oči a zmení názor...sama časom u neho objaví aj tú druhú stranu, ktorú kvôlsa i zaslepeniu nebola schopná odhaliť...ťažké obdobie, vy ste sa jej snažili pomôcť...asi sa musí sama popáliť..aj to je škola života. ❤️

luccija
6. mar 2023

@jazminn niektore "dobre dievcata" si myslia, ze chalana zmenia a privedu na lepsie chodnicky.Chcu ho spasit.Vrati sa, neboj sa toto nema sancu

jazminn
autor
6. mar 2023

Tak žienky moje, prišla domov....jeho matka zavolala zo soboty na nedeľu po polnoci, že ju oklamal syn, a že ich niekde našla v dome, tam ich býva totiž viac, aj jej brat a ten sa zrejme vrátil a oni boli v tej jeho izbe. Tak ako nazlostená zavolala, aby som si pre ňu prišla, lebo v ich dome nemôže spať a ona ju tam ani nechce. Tak som išla...čo už....Ta vyšla s kufrom, ale v aute som nič nepočula, len to, že ona sa dlho nezdrží. V nedeľu sa vyspala, ja som z domu odišla k rodičom, len manžel ostal doma, robila celé poobedie testy, lebo o týždeň má skúšky z vodičáku. Večer som sa vrátila, potom dnes celý deň som sa s ňou vôbec nebavila! dourážala ma v aute, tak som ticho, iba manžel s ňou komunikoval. Ale teraz k večeru manžel postrehol, že ona sa zajtra zrejme asi znovu chystá na útek. Ale povedali sme si, že koniec! nech ide, povieme jej ale domov návrat iba z prehlásením, že z nim skončila. Môže si zobrať osobné veci a dňom odchodu blokujeme telefon, školu, internát...nech jej on zaplatí všetko... uvidíme, čo bude zajtra, ten chlapec ju po telefóne lanári, zrejme niečo zohnal na prespatie a chce nám silou mocou dokázať, že on je pre ňu viac ako my-rodičia!!!

ahhola
6. mar 2023

Jojoj... nádejnej svatke dcéra dala telefón na teba a mladý ju nehajil, ze u nich miesta habakuuuk a ešte vás zamontovali do odvozu domov, ked zdrhnut vedela sama.... Takovidle poníženi... Tak nezaháľa a robí vodičák, aby mohla voziť svojho pobudu, on ho zrejme nemá, kde by aj vzal love... Máš to veselé teda... Vypáč z muža, co do nej hudie, ked ty už si nad ňou zlomila palicu💦🌦️💔

matabb73
6. mar 2023

@jazminn kedy mi ešte aj nadávala po tom čo po ňu idem, tak by som konala rovnako. Keď chce byť samostatná, tak nech je. Ale aj finančne. Potom keď nebudú mať čo do úst, keďže mladý nepracuje, tak možno konečne pochopí akú blbosť spravila. Niekedy to treba nechať na nich, nech sa vyváľajú v sra..ch, keď si nechce nechať poradiť. Asi už nič nezmôžeš. Budeš musieť počkať kým sama dostane rozum.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ysseba
6. mar 2023

@jazminn Dcéra zlatá, že sa učí na jednej strane sa učí na skúšky na autoškolu, ktorú ste VY zaplatili a na druhej strane sa chystá byť stráááášne samostatná a odísť od vás. A nedá sa zavolať inštruktorovi do autoškoly a vysvetliť mu situáciu? A nech ju nepustí ku skúškam, pretože "neobdržali platbu"? Tam nech pekne pred policajtom a ostatnými čo budú na skúške zistí čo je život a samostatnosť.

dadis
6. mar 2023

@jazminn Haha testy si robi na vodicak. Ci by si ho dokazala sama zaplatit, alebo ten trapko...mas pravdu, treba byt nekompromisny. Bud sa vrati a bude vsetko ako predtym alebo dobre, nech ide a nech si znasa nasledky sama. Vy ste jej toho chlapca zakazovali, ze tak zblbla?

ysseba
6. mar 2023

@jazminn a súhlasím s @dadis treba byť nekompromisný, i keď viem, že sa toho bojíte. Treba jej jasne povedať/napísať, že nech sa deje čokoľvek, čokoľvek urobila a čokoľvek vy urobíte, že vždy bude vaša dcéra, ktorú milujete, že u vás bude mať dvere vždy otvorené. Toto je potrebné jasne pomenovať, nie v náznakoch, proste jasne to povedať, ešte lepšie aj napísať, nech si to môže hocikedy pripomenúť. Ale zároveň treba hrať jej hru - keď samostatnosť, tak samostatnosť - ale vo všetkom.

jazminn
autor
6. mar 2023

@evamarek77 neviem či ostane, mala na pláne ráno zdúchnuť, ale manžel jej zobral doklady, nemá nič...a kluče sa nedá zobrať, dostane sa von aj bez klučov. Z chlapcom sa nedá pokecať, on si zaumienil, že on je viac, ako my, a kedže my nechceme, aby boli spolu, sme proti nemu, tak on toto robí! Zobrať mobil, nedá mi ho, ona je silnejšia, ako ja. Mobil pôjdem zablokovať číslo. Zruším, viac neplatím. Stále tvrdí, že má 18 rokov a doteraz trpela, čo nikdy neprejavila, na svoje narodeniny, nám na FB napísala také vyznanie a podakovanie s fotkami...a zrazu ona trpí a konečne si bude robiť podľa seba. To z autoškolou by sa dalo...a ktovie, či testy urobí v tom strese, ona je tiež v strese, ved ona je ináč neskutočný bojko, len ten grázel je teraz jej radcom a oporou.
@dadis áno zakazovali, ved vyhodený zo školy, bol v podmienke, bral drogy, bol na odvyk-stačí?

dadis
6. mar 2023

@jazminn no vidis. nemali ste zakazovat :( otocilo sa to proti vam

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dadis
6. mar 2023

@evamarek77 Nebola, ale vedela by som, ze to je jej rozhodnutie a akceptovala by som ho. Mam spoluziacku zo strednej, zobrala si ex fetaka (heroin), doteraz su spolu, su manzelia, maju 2 velke deti, spokojne manzelstvo. Ludia robia chyby.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dadis
6. mar 2023

@evamarek77 Ved to autorka pise, ze zakazovali, nie ja..

sono2
6. mar 2023

@jazminn ja ti poviem jedno.
Keby mala sebavedomie a mala zázemie v rodine, v otcovi vzor, nečakala by, kým si ju taký niktoš všimne. Čiže, sadnúť si a rozprávať sa. V akej rodine vyrastala nevieme, môžeme sa len domnievať, prečo jej taky idiot imponuje

sono2
6. mar 2023

@evamarek77 presne!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jazminn
autor
6. mar 2023

@dadis
@sono2 ve to nechápeme...my sme kludný ľudia, otca má dokonca radšej ako mňa, je pre ňu taká autorita. Zázemie v rodine? ved ani to neviem opísať...práveže ten frajer a jeho rodina je pravý opak našej...

jazminn
autor
6. mar 2023

@evamarek77 presne tak, ona nič nevidí, jej neprekáža, že on nemá ani cent...že iné dievčatá sa vyvážajú v drahých autách a ona sedí na stanici takde v kúte!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jonnie
6. mar 2023

Neviem poradiť. Ale snáď, ako to funguje ba odvykacke - dostanú kopu povinnosti a práce . Aby nemala čas vymýšľať sprostosti. Okná umyť, koberce tepovať, maľovať, linku vyumyvat, .čokoľvek. A ak by zdrhla, tiež by som tak postupovala - všetko stopla...iba by som ju uistila, že ju mate radi, dvere ma otvorené.

dadis
7. mar 2023

@jazminn Ake 18r dievca sa vyvazaju v drahych autach???? Toto jej hovorite? Tak sa necudujem...

sono2
7. mar 2023

Ono sa to možno ťažko počúva a podla vás je všetko OK, ale dievča si niečo kompenzuje tým, čo robí. Psychologička by na to prišla, keby sa s ňou bavila.

jazminn
autor
7. mar 2023

@dadis ja jej nehovorím, to ste zle pochopila, ale vidím, že sa vyvážajú...a ona tiež!

dadis
7. mar 2023

@jazminn Ja slm mala v tom obdobi chlapca, co mal dlhe vlasy a vyzeral strasne (fetovat zacal az o par rokov neskor). Laska trvala kratko, jednoducho v tom veku sa zalubis, ale potrebujes si to riesit sam, nie aby ti do toho rodicia kecali. Rodicia ti mozu kecat do skoly, najma ak ide o sukromnu a platia ti ju - platim ti ju, tak ju nebudes flajat. Bodka. Mne by sa napriklad nepacilo, ak by sa moja dcera v 18r sa vyvazala na drahych autach, bala by som sa o nu tiez. Ale nic by som jej nezakazovala.

oravocka
7. mar 2023

@jazminn ako? Vrátila sa?