Prijímačky na 8 ročné gymnázium GAMČA
Ahojte, je tu niekto, kto by mi vedel napísať ako prebiehajú prijímačky na Gamči (8-ročné gymnázium)? Či boli otázky z matematickej olympiády, resp. pytagoriády. Resp. z čoho sa máme pripravovať, či ste využívali aj doučovanie. Ďakujem veľmi pekne za Vaše rady.
@lilke tak to sú naozaj šikovné deti . Ani moja dcéra nemá doučovanie , učíme sa iba doma , len teraz neviem či som neurobila chybu , lebo sa tam veľmi túži dostať .Pozerala som výsledky z minulého roka a zdalo sa mi zvláštne , že je tam také rozpätie bodov , ktoré decká získali na prijímačkách tuším od 156 po 20 . Asi to bude tým logickým myslením , hold to keď dieťa raz nemá, to sa nenaučí
@lenka.25 v talentovej triede je predmet Matematické metódy navyše a tam počítajú príklady, ktoré sa nevyucuju bežné v školách, také skôr ťažšie logické. A tempo na matike je rýchlejšie ako v klasickej triede. Aspoň takto je to prezentované. Tie súťaže dosť pomáhajú ako MO a pytagoriada. V škole majú rôzne matematické súťaže, kde sa deti zapájajú, takže im to pomáha. Syn chodil na doučovanie. Zameriavali sme sa na také ťažšie úlohy, ktoré na ZŠ nebrali. Nechceli sme nič podcenit. Tiež sníval o Gamci iba, hoci ho prijali aj na GJH a GMA, vybral si nakoniec Gamcu. Tento rok sa tuším berie do výsledkov aj pytagoriada namiesto tých prezencnych ako sme mali my.
@lenka.25 Držím palce, aby sa dcéra dostala, nech sa jej darí. 😉😉😉
@maruskaaaa ďakujem veľmi pekne 🍀
@lenka.25 potom napíšte ako sa vám darilo na prijímačkach
@maruskaaaa jasne , napíšem , ale nevidím to ružovo 🫣
@lenka.25 ja som tiež tomu nedávala šancu a vidíte, všetko je možné 🙂
@maruskaaaa ved uvidíme ako dopadne , ale mne u dcéry dosť chýba to logické myslenie
@lenka.25 ale keď spravila testy ohľadom nadpriemernosti, tak je tam vysoká šanca, že bude úspešná.
@maruskaaaa tak testy sa jej zdali o ničom , že to bolo ľahké , ale tie sú zamerané tak všeobecne , čiže to ma veľmi neprekvapilo , že to dobre dopadlo .Tam jej najslabšie vyšla krátkodobá sluchová pamäť .
@maruskaaaa
@lilke tak baby , máme to za sebou , dcéra hovorila , že veľmi ťažké , z prvého testu z mariky ani nestihla vypočítať 4 príklady , z druhého tuším 3 a tie všeobecne testy či čo to bolo, že to tiež tam niečo nestihla . Takže nič z toho nebude , ale každá skúsenosť je skúsenosť . Ďakujeme všetkým za rady 🍀
@lenka.25 To ešte nemusí nič znamenať, kľudne môže byť prijatá. Držím palce, 8.4 by mali mať tuším výsledky.
@maruskaaaa no veď uvidíme , ale dcéra je dosť realistka , tak to zhodnotila jednoznačne
@lenka.25 naša tiež povedala, že to bolo veľmi veľmi ťažké, najmä ten druhý test, tam nestihla jeden príklad. A to ona sa pravidelne umiestňuje na súťažiach v 95 percentile a vyššie, ale že ten druhý test bol veľmi náročný. Presvedčená je, že nespravila, tak som ju aspoň povzbudila, že ďalšie prijímačky by už mali byť ľahšie a môže pokračovať v príprave 🙂
@lenka.25 myslím,že väčšina detí tam mala resty. Šanca teda stále je. Ale aspoň vie,čo by ju mohlo čakať v matickej triede,ten level bude stále omnoho vyšší ako inde. Nech je akokoľvek, precvičila sa v matike. Možno aj toto ju nasmeruje preopakovat si, kde mala rezervy, a každá ďalšia matika bude už pre ňu malina. Nech sa darí!
už vám niekomu prišli výsledky?
@merry9 nie, dúfala som, že snáď dnes by mohli. Vlani posielali skôr ako oficiálny termín, no ale asi až v utorok teda. Mne ešte napadlo, či nečakajú na výsledky okresného kola pytagoriády, keďže aj z toho by mali byť body, no ale to bude teraz v pondelok a asi je nereálne, aby v pondelok boli rovno aj výsledky...
Baby asi blbá otázka , ako zistím , ako dcéra dopadla ? To mi príde na Edu kód ?
@lenka.25 príde vám správa zo školy s kódom a na stránke školy budú vyvesené výsledky. Podľa kódu si pozriete
@maruskaaaa ďakujem

@lenka.25 a ešte, ani jedno z našich detí nemalo žiadne doučovanie, mali len vedomosti zo školy. Ale chodili na pytagoriady aj olympiády, a ten spôsob uvažovania a riešení využili. Plus aj slovenčinu mali dobrú, za tú tiež nejaké body.