icon

Prvá menštruácia u 10 ročnej dcéry. Nie je to skoro?

misul78
13. júl 2014

ahojte, moja dcéra má len 10 rokov a počas tohto víkendu má také slabé špinenie.Je síce o trocha vyspelejšia než jej spolužiačky, ale môže ísť v tak skorom veku o menštruáciu? Najprv ma napadlo, či nemá zápal moč. ciest, predsa je teraz stále len vo vode, tak či nenachladla, ale ona ani neudáva žiadne bolesti, pálenie, svrbenie, nič. Ja som mala prvú men. v 12. rokoch a bolesti až som stenu škriabala, tak neviem. Viem že pre istotu budem musieť zájsť s ňou k lekárovi, ale som len zvedavá, či máte niektorá s týmto skúsenosť. Díky.

kamajka
14. júl 2014

Ja mam desat rocnu dceru,menstruaciu este nema ale cakame kazdy den:D. Za to je jedina v triede,ktora ma chlpky v podpazusi a prsia. Ja som mala tiez menstruaciu v desiatich. U mna to bola dost tragedia,kedze sme vyrastali len s otcom,nevedela som o tom viac ako nam povedali v skole. Dufam ze moja dcerka to prijme ivela lepsie. Ale my o tom vela debatujeme,vsetko jej vysvetlujem,ako sa co robi,ze keby dostala,tak sa nema bat a hlavne nema hodit nohavicky do pradla ale ze ich treba najprv predprat:D. Ina priprava,no:D. K lekarovi dcerku urcite neber,podla mna by sa citila divne,mohla by si mysliet,ze je to chyba,choroba. Vysvetli jej radsej,ze je to uplne prirodzene. Fakt ak nema ziadne ine problemy,nie je lekara na to treba. Zelam vsetko dobreeee🙂

lulistek
14. júl 2014

Ja som mala v 9tich prvy krat takze je to normalne 🙂

amonet
14. júl 2014

ja som svoju prvu dostala presne na 10 narodeniny

majka99999
14. júl 2014

Ja som mala cca 10-11, aj prsia mi narastli (v 16 som mala vacsie ako ma vacsina zien teraz) skor... Ale na gynekologiu som sla az v 18, to som mala aj prveho frajera. Ak nema bolesti, tak by som s doktorom do tych 14 pockala urcite, nie je to nic prijemne, naco ju stresovat.

cobhan
14. júl 2014

k lekarovi s nou zbytocne chodit, ak ma menzes tak sa s nou porozpravaj, vysvetli jej co a ako. Ja som dostala menzes v 13tich, den po skolskom skoleni na tuto temu a prvy den sme nevedeli, co mi je, lebo vytok ani krv sa nekonali, ale namiesto toho sa mi menstruacia prestavila v plnej parade - zimnica, diagnoza vrchom-spodkom a krce

miminka327
14. júl 2014

Ja som dostala ,ked som mala 11 rokov,presne si pamätám ten deň 🙂. Prvá z triedy 🙂

atreyu
14. júl 2014

@misul78 tiež som dostala prvýkrát ako 10ročná a to som mala pravidelnú a dosť bolestivu ms 🙄 a k lekárovi s ňou určite nechoď...

sunny15
14. júl 2014

Ahoj,k lekarovi ju neber,to je v dnesnej dobe uplne normalne ze take mlade kočky dostanu menzes...ja som tiež mrchu dostala 3mesiace po 11narodeninach...bola som prvá z triedy-piatačka...a nejak extra vyspela som nebola-akurat mi zacali pekne rast prsia a tiez ochlpenie...ak sa tieto sprievodne javy objavili aj u tvojej dcerky je uplne normalne ze dostala menzes...predsa uz u nej zacali pracovat hormony na plne obratky a puberta je tu... 😉 skratka jej vysvetli ,ze o co ide tak aby tomu co najviac rozumela...u niektorych dievcat potom menzes nabehne pravidelne kazdy mesiac ako u mna...a az do porodu som mala silne bolesti...a u niektorych ako u mojej setry kt.to dostala ako 14rocna sa menzes objavil len slabuckym spinenim a bez bolesti...no mala to nepravilne mozno kazde 3mesiace len...kazda sme iná...v dnesnej dobe kočky velmi skoro su vyspele...a takisto ovela skor zacinaju sexualne žiť...skratka teraz je ten svet rychlejsi...len ju tiež posmel ze aj ty a kazda vyspelá kočka ma menzes,nema sa začo hanbiť...a nech je nato hrda...
ja si pamätam aka som bola hrda ze ja mam 1.z triedy mrchu a ze som žena 😀 😀 este chlapci chceli vidiet ako vyzeraju vložky a ja som ich poučovala co a ako...skratka som vytiahla ciste vložky z hygienickeho vrecuška a bola som za hviezdu...ale to bol moj pripad mozno dnesny chlapci by ma zato vysmiali 😀 😀

blahowoman
14. júl 2014

Ahoj. Ja dostala menzes v triede ako posl.t.j 14r co bolo pred 15r. Moja dcera bude mat 10r v decembri a uz teraz je na nej vidiet,ze je vyspela riadne. Co sa tyka aj ochlpenia aj rast pŕs. Tvar ma celu pupakovu a ja fakt cakam kedy mi oznami,ze to dostala ☹. Ja sama mam z toho strach,nie to chuda ona ved stale je to dieta.

luckana2
12. aug 2014

Vobec to nie je skoro ja som ju dostala v 15. Moja dcera v 11. A moja mamka ju dostala v 19 a to je chodila kazdy mesiac na injekcie.

araia
15. júl 2015

Dobrí deň.Viem že je to trochu od veci no mám 11 a dostala som to. Ale neviem ako to mám povedať svojej mamke keďže ona si myslí že ja o ničom takom neviem proste sa o tom so mnou nebaví. Prosím neporadíte mi ako jej to povedať? ☹

loradora
7. aug 2015

No moja dcérka Karolína Liv mala tiež takéto niečo ale asi tak 1.ročne

eskover652
29. júl 2016

Moja dcerka ma 9 o 4 mesiace 10 a ma menstruaciu menzes 🙄

eliska1986
14. okt 2016

ahojte ako tak čítam tak sa mam s dcerkou na čo pripravit.Dcerka ma 8rokov je aj vyspelejšia.Tak uvidime kedy to zavita k nam.

anezka9645
5. nov 2016

To je úplne v pohode ja som dostal prvú v 5 tich a to som chalan..

sunny8
5. nov 2016
bonaquaba
5. nov 2016

To vazne v 10 tich rokoch Sa mi zda velmi skoro

timikaj1
5. nov 2016

@sunny8 stručné jasné výstižné!!!!🙂

sunny8
5. nov 2016

@timikaj1 :D 😂😂😂

sunny8
5. nov 2016

@bonaquaba moze to byt ja som tiez dostala v desiatich ale bez ostatnych znakov puberty prsia poriadne doteraz nemam chlpky ledva nejake :D ma to vyhody nemusim sa casto holit:D

tamus002
8. nov 2016

nevedeli by ste mi pômocť trápi ma PMS (
sydrom) ?

Ďakujem 🙂

88patka88
8. nov 2016

Aj moja dostala v 10 dokonca pár dní po narodeninách

lolitkaxi
26. nov 2016

Moja dcéra má 13 a pol, koncom septembra mala 1x asi tri dni špinenie, potom cca o mesiac zase a teraz sa jej to opakuje po asi dvoch týždňov. Myslíte, že toľko teda môže byť menzes? Alebo s ňou radšej k Dr.? Vďaka

tamus002
27. nov 2016

lolitkaxi - podľa mňa že to je menzes

maxaf
14. mar 2017

čaute moja dcéra ma 11 a ešte nemá. Poradte mi kedy už bude mat ??

maslenka
14. mar 2017

@maxaf mozes mi povedat, ako to mi mozeme vediet? To co je za otazku? Ved je to individualne.

limoncino
Autor odpoveď zmazal
tatalin
14. mar 2017

Čo keby sme sme menštruáciu brali konečne ako niečo čím sme požehnané??? každý mesiac máme cca týždeň absolútneho čistenia... áno môže to bolieť ale nemusí ... zažila som aj úplne bezproblémove cykly aj kruté bolesti... naše deti rastú tak sa z toho tešme a netvárme sa že to čo im prirodzene vstupuje do života by sa ich nemalo týkať 🙂

maxaf
14. mar 2017

@maslenka Sorry len zo zaujímavostí 😢

santine
22. mar 2017

Dcerka piatacka dostala asi 3 mesiace po 11. narodeninach teraz na jesen. Potom par mesiacov nic a teraz jej to nabehlo, mala uz tretiu ms v zivote. P. ucitelka ju poslala domov z vyucovania, pretieklo jej a navyse jej byva vzdy 3 dni dost zle, ma to velmi silne. Nastastie sa jej to asi ako tak ustalilo posledny raz a po tyzdni bol pokoj. Gynekologicka vravi, ze do 16. rokov sa cyklus ustaluje a byva nepravidelny. Tak ju k lekarovi neberiem, iba si vezme Ibuprofen, ked treba.
Moja dcerka je uz velmi vyspela, poziciavali sme si v lete kratase, teraz este viac narastla, je taka mala zena. Aj so svojimi naladami. Kupili sme spolu vlozky, vsetko dopodrobna prediskutovali 🙂 Ale aj tak, skoda, ze to nepockalo. Motka sa po kupelni, perie, umyva sa, postel prezlieka... nemusela mat este take trampoty.