icon

Pustili by ste 14-ročné dievča kúpať sa s kamarátkami?

anonymna435
Dnes o 12:46

Ahojte, chcem sa vás spýtať či by ste vy zo strany rodiča pustili vašu dcéru kúpať sa samu s jej kamarátkami. Mám 14 a moji rodičia poznajú všetky moje kamarátky s ktorými chcem ísť. Chceme ísť na Zemplínsku Šíravu. Ja bývam od Širavy 10-15min auto a moje kamarátky bývajú oveľa ďalej. Moje kamarátky môžu a ja sa snažím mamku presvedčiť. Mamka vie že som zodpovedná, na vysvedčenie budem mať samé jednotky a domov stále prídem do tmy a aj to nechodím každý deň vonku. Preto sa chcem vás ako rodičov spýtať váš pohľad a keď tak radu ako mám mamku presvedčiť. Predbežne ďakujem za odpovede.

Strana
z2
zuzana76
Dnes o 12:47

Ja nie, mam synov.

anonym_56638e
Dnes o 12:49

@anonymna435 na kúpalisko by som asi pustila, ale na jazero nie.

anonym_58ab11
Dnes o 12:49

Áno. Veď nejde sama. Ide s kamoškami na kupko.

anonym_9dcc0c
Dnes o 12:50

Pustila, veď tam teraz bude kopec ľudí.

anonym_bcbe35
Dnes o 12:51
@anonym_58ab11

Áno. Veď nejde sama. Ide s kamoškami na kupko.

@anonym_58ab11 Šírava je kúpalisko?

biba_18
Dnes o 12:53

na šíravu by som nepustila… na kupko v meste pustila..

terezia74
Dnes o 12:54

Na kúpalisko ano, na jazero nie. Pochopíš, keď budeš matkou

crazy_cat_lady
Dnes o 12:57

Na siravu nie, na kupalisko ano

anonym_7fa47b
Dnes o 12:59

Nie. Mala by ísť v sprievode aspoň jedného z nás rodičov a kľudne aj s tými kamarátkami.

januska12323
Dnes o 13:00

@anonymna435 na kúpalisko s plavčíkmi áno, na jazero bez dospelého dozoru nie.

slavomira236
Dnes o 13:12

@anonymna435 na kupko v pohode aj ja som chodila ako 10 rocna sama s kamoskou..na siravu nie

anonym_5bdb50
Dnes o 13:13

@anonymna435 prave vcera / dnes som riesila podobnu dilemu. dcerka bude mat 13 za mesiac. pustila som ju nakoniec s kamaratkami. poobede pride jednej z nich mamina. na plavaren som teda pustila, na siravu by som nie. spodne prudy atd. je to podla mna nebezpecnejsie

nikuskaa92
Dnes o 13:15

Nie

anonymna435
autor
Dnes o 13:18

Ďakujem za odpovede. Chápem to, no za sa aj pozerám na tu stranu že ja chodím len tam kde dosiahnem a na tej pláži sú stále aj plavčíci aj ľudia. Ale zase ako som spomenula tak to aj chápem.

metoyou4
Dnes o 13:25
@anonymna435

Ďakujem za odpovede. Chápem to, no za sa aj pozerám na tu stranu že ja chodím len tam kde dosiahnem a na tej pláži sú stále aj plavčíci aj ľudia. Ale zase ako som spomenula tak to aj chápem.

@anonymna435 si veľmi dobre vychované dievčatko,ale rodičia sa o teba boja, v televízii neustále počúvajú o utopení, aj dobrí plavci sa utopili

ernina
Dnes o 13:27

Tiez máme 14 rocnu byvame v Senci co mame jazerá...ale nepustila by som ju..radi by sme ale bojime sa aby sa nic nestalo tiez nasa je zodpovedna nikdy nevies..pred 2 rokmi sa 16,17 rocny zaciatkom leta traja utopili...vzi sa do situacie svojich rodicov...radi by ti to dopriali ale tu bolest nedajboze budu niest do konca zivota.. vychovavaju ta s laskou..radsej nechod...poojdete ked tam budu aj rodicia..nikdy clovek nevie...raz aj ty budes mat deti daj si otazku ci by si ich ty pustila...maj pekne leto uzivaj si prazdniny bud rozumna🫠

anonym_a6caea
Dnes o 13:29

Mam 15r a nie,na jazero ho sameho s chalanmi nepustim. Plavat vie,ale nie je to top plavec a viem,ze cim vacsia partia, tym vacsie hecovacky,co kto dokaze. Nie proste bez dospeleho dozoru,nie.

anonym_0aeaea
Dnes o 13:30

Zoberte so sebou zodpovedného dospelého kto na vás dohliadne.

anonym_075b8d
Dnes o 13:31
@anonymna435

@anonymna435 ja mám dcérku o 3 roky staršiu od teba. Na kúpalisko som ju pustila, tiež poznám jej kamarátky. Ale na Síravu by som ju nepustila ani teraz v 17. A to chodí fakt že hocikde, som celkom tolerantná matka. Ale toto nie. Žiaľ, keď sa hocičo stane, kamarátky ta nezachránia.

anonym_218902
Dnes o 13:32

Chapem ze ty to vidis inak, ja som v 14 rokoch tiez mala pocit ze som zodpovedna a ze sa mi nic nemoze stat. Teraz ked moja dcera ma 14 rokov, to vidim uplne inak a uz chapem moju mamu. Mama sa o teba boji. Prazdniny este ani nezacali a neprejde den, aby sa neutopilo niekolko ludi. Skus mamu pochopit, chce vediet ze budes v poriadku. Ns vsetko mas cas, pockaj kym budes starsia, samostatnejsia, zodpovednejsia.

lienka9
Dnes o 13:49

@anonymna435 na kupko asi ano,na jazero nie..len za posledne 3 dni uz 5 mrtvych na jazerach.za mna riziko plus vysoke teploty,mozu sa sirit ovela rychlejsie rozne sinice a bakterie..pri BA na jazere zomrelo viacero psov,co sa napili z jazera kde boli v tomto teple premnozene sinice..

kristina2412
Dnes o 13:50

Na kúpalisko by som ťa pustila, aj na jazero, kde je plavčík ale ak mám dobré informácie ten na Šírave aspoň do minulého roku chýbal. Ak by boli, ešte by som to možno zvážila. Nemáš ty alebo kamarátky starších súrodencov?

anonym_58ab11
Dnes o 13:51
@anonym_bcbe35

@anonym_58ab11 Šírava je kúpalisko?

@anonym_bcbe35 ja všetko okrem mora volám kúpalisko

marca12
Dnes o 13:52

Nie,na jazero by som nepustila. Na kupalisko ano.

anonym_13561b
Dnes o 14:13

Syn má 11 toto leto ho prvý krát púšťam na kupko samého s kamošom, bol zatial 2 krát. Máme kúpalisko pár min.pešo od domu...na jazero v žiadnom prípade, ani v 15, 16 a ani v 17...tvoju mamku úplne chápem. Môže sa to zdať prehnané, ale určite to raz pochopíš aj ty, že tá tvoja mamka rozmýšľa správne narozdiel od matiek tvojich kamošiek..

slavomira236
Dnes o 14:16

Od 16 stich s brigadovala cele prazdniny na sirave kazdy rok aj spala tam. Skor by som ja nepustila dieta same na siravu

anonym_9db10c
Dnes o 14:17

Jednak sa mozes utopit, jednak ti niekto moze nasypat do pitia,... Leto, partia, drinky, hecovanie,...

petulda333
Dnes o 14:18
@kristina2412

Na kúpalisko by som ťa pustila, aj na jazero, kde je plavčík ale ak mám dobré informácie ten na Šírave aspoň do minulého roku chýbal. Ak by boli, ešte by som to možno zvážila. Nemáš ty alebo kamarátky starších súrodencov?

@kristina2412 anima mala vzdy aj plavcikov

kristina2412
Dnes o 14:38
@petulda333

@kristina2412 anima mala vzdy aj plavcikov

@petulda333 tu som to čítala , keď sme plánovali výlety po Slovensku https://spravy.stvr.sk/2025/07/zemplinska-sirav... ....tak neviem

anonym_bcbe35
Dnes o 14:42
@anonym_58ab11

@anonym_bcbe35 ja všetko okrem mora volám kúpalisko

@anonym_58ab11 to je v poriadku, ale vodná nádrž, rieka, jazero jednoducho nie sú kúpalisko.

Strana
z2