icon

Pustili by ste dcéru na dovolenku s priateľovou rodinou?

evaplev
Dnes o 16:48

Ahojte. Mám otázočku. Naša dcéra 17 ročná má priateľa sú spolu 10 mesiacov. Poznáme ho chodí ku nám je v pohode. Jeho rodičia a sestra s priateľom idú na dovolenku tu na Slovensku . Chcú aby išla dcéra s nimi. Nam sa to moc nepáči zdá sa mi že sú spolu krátko a nemá ešte 18. Ja viem že je šikovná, zodpovedná na vysvedčenie mala samé jednotky. Samozrejme že sa ešte o tom porozprávame a rozhodneme sa podľa toho. Ale zaujíma ma aj názor niekoho iného. Ďakujem.

Strana
z2
anonym_343d59
Dnes o 16:51

Co maju jednotky na vysvedceni spolocne, ze ju na dovolenke niekomu predaju. Mozno jednotkarky stoja viac. 🙂

domkakvet
Dnes o 16:54

@evaplev za mna nie, nepustila.

martinka13
Dnes o 16:54

Nepustila by som ju. Nie je plnoletá. Okrem iného...

anonym_051e82
Dnes o 17:00

Ja by som ju pustila, ved tam budú jeho rodičia a ešte k tomu je to na Slovensku.

anonym_4ec858
Dnes o 17:04

@evaplev Nevidím problém. Pustila by som, povedala by som, nech sa občas ozve.

anonym_7c0a62
Dnes o 17:09

V 16-17 som behala s kamošmi po Slovensku sama, chaty, túry, výlety… s priateľom a ešte aj jeho rodinou v tom ja nevidím vôbec žiadny problém

zuzana2910
Dnes o 17:13

Tiež ma zaujalo spomenuté vysvedčenie, nerozumiem prečo sa tým tu chváliš a aký by bol rozdiel medzi dievčaťom s dvojkami na vysvedčení...pustila, keďže píšeš, že ho poznate a dcéra jednotkárka podľa Tvojho popisu je mudra a poučená, čo sa môže stať, keď budu mat sex bez ochrany..

anonym_268556
Dnes o 17:17

Nie. 17 rocnu s "10 mesacnym" frajerom, neexist ze by bola na zodpovednost inym, pre mna cudzim, dospelym ludom.

anonym_99913c
Dnes o 17:17

Mám 17 ra19r dcéru, tá staršia má priateľa tri roky a boli spolu v ČR aj HU niekoľko krát.
Mladšia patrnera zatiaľ nemá ale so staršpu kamarátkou boli napr v Budapešti na koncerte, prespali u jej sestry a partnerom.
Nikto nikoho nepredal.

belllinka
Dnes o 17:21
@anonym_268556

Nie. 17 rocnu s "10 mesacnym" frajerom, neexist ze by bola na zodpovednost inym, pre mna cudzim, dospelym ludom.

@anonym_268556 Na zodpovednosti?? Veď je skoro dospelá, nemá 6, že sa o ňu treba starať.
A jasné, pustila by som, čoho sa akože bojíte niektoré?

evaplev
autor
Dnes o 17:22
@zuzana2910

Tiež ma zaujalo spomenuté vysvedčenie, nerozumiem prečo sa tým tu chváliš a aký by bol rozdiel medzi dievčaťom s dvojkami na vysvedčení...pustila, keďže píšeš, že ho poznate a dcéra jednotkárka podľa Tvojho popisu je mudra a poučená, čo sa môže stať, keď budu mat sex bez ochrany..

@zuzana2910 spomenula som to preto aby bolo jasné ze nieje žiadna flákačka a je šikovná aj v škole čo podľa mňa je dosť dôležité. Kebybsa zle učila nepotrebovala by som to tu riešiť pretože by určite nikam nešla. Ale takto keď je šikovná je tom pre mňa ťažké ju nepustiť . Preto si prečítam každú radu. Ďakujem

belllinka
Dnes o 17:23
@evaplev

@zuzana2910 spomenula som to preto aby bolo jasné ze nieje žiadna flákačka a je šikovná aj v škole čo podľa mňa je dosť dôležité. Kebybsa zle učila nepotrebovala by som to tu riešiť pretože by určite nikam nešla. Ale takto keď je šikovná je tom pre mňa ťažké ju nepustiť . Preto si prečítam každú radu. Ďakujem

@evaplev A z čoho konkrétne máš obavy? Prečo ju nechceš pustiť?

anonym_ca83f7
Dnes o 17:27

Tuto boli všetky panny svate nepoškvrnenej až do svadby

Normálne nech ide, veď nejdú particka 5 chalanov a 7 babke to bude grupen sex a možno sa pridá niečo čo havka mňauká

Píšeš že dcéra je fajn, tak jej vet

anonym_204c6e
Dnes o 17:30

Ano, pustila by som.

anonym_268556
Dnes o 17:32
@belllinka

@anonym_268556 Na zodpovednosti?? Veď je skoro dospelá, nemá 6, že sa o ňu treba starať.
A jasné, pustila by som, čoho sa akože bojíte niektoré?

@belllinka presne tak. Skoro. Nie je plnoletá. 🙃

Ak niečo vyvedie v zmysle zákona, zodpovedá za to sama pred políciou a súdmi. Ak však napr. spôsobí finančnú škodu, rodičia sú stále tí, ktorí musia škodu pomôcť zaplatiť (ak zanedbali dohľad). V tomto prípade to budú riešiť s frajerovými rodičmi, ktorý ju mali pod dohľadom mať. Nepríjemné.
Napríklad.

Ale veď nemusíš sa do mňa vôbec obúvať. Je to môj osobný názor. Ani ja som sa neobula do žien, ktoré mali iný názor, než ja 😉 O tom je azda diskutovanie - slušne vyjadriť svoj názor a nelynčovať iných za ten ich. Či?

katarinaba
Dnes o 17:33

Ja mam 17 rocneho, ma 16 rocnu priatelku. Su spolu uz vyse roka. Nedavno jej rodicia zobraki oboch na stanovacku do Lipotu v Madarsku, do aquaparku. V auguste ich ja beriem na dva dni do Energylandie do Polska. Coho sa mam akoze bat? Su to skveli a rozumni "preddospelaci".
Mala by si byt rada, ze v nej tiez vidia mile, rozumne dievca, s ktorym nemaju problem cestovat.

miricka77
Dnes o 17:34

@evaplev Pustila by som. Prečo nie? Načo hneď rozmýšľať nad katastrofickými scenármi?

anonym_56a827
Dnes o 17:39

@evaplev mohla by ísť jedine vtom prípade, že by som dobre poznala priateľových rodičov, s cudzími ľudmi by som ju určite nepustila.

evaplev
autor
Dnes o 17:42
@belllinka

@evaplev A z čoho konkrétne máš obavy? Prečo ju nechceš pustiť?

@belllinka práveže neviem asi zo zásady. Keď nemá 18 . Chcem si prečítať názory aj od iných niekedy je to fajn. Ale rozhodneme sa podľa nášho spoločného rozhovoru.

anonym_d2ddab
Dnes o 17:53

mne mama v 17 zaplatila dovolenku s frajerom v Tatrach

sissy27
Dnes o 17:57
@evaplev

@belllinka práveže neviem asi zo zásady. Keď nemá 18 . Chcem si prečítať názory aj od iných niekedy je to fajn. Ale rozhodneme sa podľa nášho spoločného rozhovoru.

@evaplev z akej “zasady” ju nechces pustit? Ved maj aspon normalne argumenty, nie len ze “lebo som povedala” 😃
Ja by som pustila. A zaplatila vydavky za nu co sa tyka ubytovania, cesty atd., nenechavala by som to jeho rodicov. Alebo potom na revans zobrala ja jeho s nami.

nelca84
Dnes o 18:12

Na čo mám najkrajšie spomienky z tohto veku sú práve tieto letné akcie, chatovačky, stanovačky na letných festivaloch... Bez dospelých samozrejme. A to sme boli pomerne veľká partia a nikoho rodičia a tým nemali problém, jednoducho to k tomuto veku patri. Ona chce ide s jeho rodinou a ty špekulujes prečo ju nepustiť. Fakt nechápem. Vlastne jej dávaš najavo, že jej nedôveruješ.

anonym_619039
Dnes o 18:14

Bežne som ja ako dieťa a to deti fakt o dosť mladšie chodila s kamoskou a jej rodičmi na výlet/dovolenky
Tak isto ona s nami
A nasi rodičia sa ,,len tak,, z videnia poznali
Keď som bola staršia,nebol žiadny problém,ak boli rodičia niekoho
Takže za mňa v pohode(nemám ešte tak staré dieťa,tak píšem len skúsenosť za moju osobu)

anonym_f745bd
Dnes o 18:18

@evaplev Nuz..zariad sa, ako to citis.. Mna rodicia nepustili v17tich na chatu s kamoskami - vsetko slusne baby.
A vazne rozmyslam, co by sme spravili my, keby syn ci dcera by prisli s takymto niecim. Syn ma 16 a chcel ist. S kamosmi a ich mamami do cudziny. Tak to sme zamietli, ze ked, tak musim ist aspon ja. Pritim mamicky tych chlapcov poznam Lenze to je zahranicie, to je ine ako dovolca na Slovensku... No ako poznam mojho muza, on by s tym mal problem. Ale tak..nas frajerku nema.

belllinka
Dnes o 18:27
@evaplev

@evaplev z akej zásady? Kým nemá 18, nemôze vystrčiť nos z domu? Nechápem

alex49
Dnes o 18:44

Slečna je s frajerom 10 mesiacov, myslíš, že na rande sa len držia za ruku? V 17 môže slečna robiť všetko čo v 18. Okrem alkoholu. Aj to sa nebude opíjať, ked pôjde s rodinou frajera ... Dokonca má jednotky. Dokedy ju chceš držať doma.

anonym_debc43
Dnes o 18:45

však idú s priateľovými rodičmi, to by som ju pustila, prípadne sa s nimi skontaktuj aby si bola v kľude

joannita
Dnes o 18:53

@evaplev jasné že pustila.
Nechápem tie komentáre že nieje plnoletá a čo v prípade ak...... 🙈
Ja som od 14 bývalá na internáte v Bratislave, sama dochadzala mhd do školy a na tréningy, na intrak sa vracala o 9 večer z tréningu, cestovala som po celom Slovensku s trénerom a 15timi ďalšími babami a to je ok? Že jeden tréner na 15 dievčat 14 ročných? Vlakom každý týždeň sama som cestovala.
Čiže áno, absolútne bez problémov pustila. Veď tam budú jeho rodičia
A ja aj chápem že si spomenula jej prospech, hovorí tomto jej zodpovednosti.

mondolina
Dnes o 18:54
@anonym_268556

@belllinka presne tak. Skoro. Nie je plnoletá. 🙃

Ak niečo vyvedie v zmysle zákona, zodpovedá za to sama pred políciou a súdmi. Ak však napr. spôsobí finančnú škodu, rodičia sú stále tí, ktorí musia škodu pomôcť zaplatiť (ak zanedbali dohľad). V tomto prípade to budú riešiť s frajerovými rodičmi, ktorý ju mali pod dohľadom mať. Nepríjemné.
Napríklad.

Ale veď nemusíš sa do mňa vôbec obúvať. Je to môj osobný názor. Ani ja som sa neobula do žien, ktoré mali iný názor, než ja 😉 O tom je azda diskutovanie - slušne vyjadriť svoj názor a nelynčovať iných za ten ich. Či?

@anonym_268556
a do školy môže ísť sama? 🙏 čo keď spôsobí škodu 🤣🙏

@evaplev
pravdaže by som ju pustila.

anonym_562251
Dnes o 18:55
@evaplev

@evaplev a ked bude mat 18 a jeden tyzden , tak ju pustis a vobec sa nebudes nad tym zamyslat? Aky je rozdiel 17 , 18 , 19 ??? , stale bude chodit do skoly a byvat u teba ...bude to stale to iste tvoje dieta ...dokonca aj ked bude mat 21

Strana
z2