Riaditeľka zakázala vynechanie školy z osobných a rodinných dôvodov
Ahojte, ako by ste riešili situáciu keď riaditelka strednej skoly kam chodí vaše dieťa Vám oznámi, že od 1.1 tohto roku nebude akceptovať žiadne ospravedlnenie vyučovania z osobných, respektíve rodinných dôvodov? Citujem “ Prosím rešpektujte tento oznam a neposielajte mi žiadosti o uvoľnenie z vyučovania s odôvodnením, že už máte zaplatenú dovolenku.”
Čo je to za diktátorsky prístup? Zaplatíte si dovolenku mesiace dopredu len preto aby vaše dieta nemohlo s vami ist, pripadne mohlo ale hrozila by mu minimálne 2 zo správania? Je to vôbec s nariadenymi predpismi?
Autorka-odporúčam si premyslieť či neskontaktujete aj iných rodičov spoluziakov, ako to oni riesia alebo budú riešiť
@luboslav653 ja odporúčam dopredu si zistiť, ako je zaradená škola, čo sa týka vymeskavania. Ono od septembra je totižto zmena zákona a nie, rodic si nemôže robit co chce.
@janinah pisem, ze sa primarne snazime vtesnat do prazdnin, ale nikdy nam to nevyjde tak, aby sme minimalne jeden skolsky den nevynechali. A inak hej, je malo - syn studuje na dvoch ZS, zijeme v zahranici a je v normalnej skole a aj v slovenskej. Takze ci chceme alebo nie, syn obcas skolu vynecha aj z dovodu, ze ide na preskusanie do tej slovenskej.
@anonym_6ca838 toto je situácia ktorú má viacero detí na SK a je akceptovateľná, toto nemá s dovolenkami nič spoločné, syn tiež chodil na preskúšanie
@jaskolka autorka píše 3-4 dni nie 7-10
@luboslav653 veď aj 3-4 dni je už bez jedného dňa v podstate celý vyučovací týždeň,takže celkom dosť. To vážne je taký problém,ísť na dovolenku v čase prázdnin?
@luboslav653 veď aj 3-4 dni je už bez jedného dňa v podstate celý vyučovací týždeň,takže celkom dosť. To vážne je taký problém,ísť na dovolenku v čase prázdnin?
@jaskolka a čo vy viete??? Alebo ja?? Nie každý robí v kancli 8-16 a ma vyhradené 2 tyzdne dovolenky na rok, sa zamyslite trosku
@noname12345789 aj v praci sa tak chovas, ze si kúpiš dovolenku a potom iba oznamis, ze na nu ideš? Alebo sa vopred dohodnete kto ma kedy dovolenku a keď ju máš schválenú, tak si kupuješ dovolenku? Detto je to aj v škole. Tak sa teraz nečuduj ako také teliatko, ze ti riaditeľka povedala nie. Ma na to plne právo.
@simsalabim so zlomenou rukou áno, ale nohou nie. ani so zápalom moč. ciest sa nechodilo.
@anonym_a4cdb1 mojho spoluziaka rano otec doniesol na rukach do triedy cez velku prestavku ho odniesol skolnik na WC a poobede ho otec odniesol na rukach zo skoly. Ked mu dali barly, tak ho vynasali len po schodoch.
@simsalabim so zlomenou rukou áno, ale nohou nie. ani so zápalom moč. ciest sa nechodilo.
@anonym_a4cdb1 do nasej skoly sa chodilo so zapalom mocovych ciest. Dobre si spominam, lebo vtedy sme mali povole odist pocas hodiny na wc. - inak len cez prestavku A rovnako aj s nohou - sama som tak chodila a to v 3. triede na ZS. Za sociku.
@luboslav653 hlavne sa nezavzdušňuj, očividne tomu nerozumieš.
@noname12345789 tak keď chcem ísť na dovolenku, tak žiadam o uvoľnenie zo školy skôr než si ju zaplatím...riaditeľ ma pravo rozhodnúť o tom ci dieta uvoľní keďže školská dochádzka je povinná....u nas na skole poznám rodinu co sa bola hádať aj u zriaďovateľa, ze im riaditeľka neodsuhlasila uvoľnenie a nepochodili..bolo to dieta co vela vymeskavalo....vela ľudí to už zneužíva a robia si zo školy holubnik...
@rachel36a počkaj ale toto je stredná škola nie základna , čiže povinna školska dochadzka ako u koho je už
Jezis no poďte autorku ukameňovať za to že si dovolila si vybaviť dovolenku inokedy než vy, možno idú v juny na konci roka kto vie. Riaditelka nema čo zakázať všetky osobne dôvody na vynechanie vyučovania.
@noname12345789 neviem, ako je to zakonom osetrene u nas, ale v Anglicku by ti za to este zriadovatel vyrubil pokutu... Ono chapem obe strany - vypadnutie zo skoly moze ovplyvnit aj vzdelavanie aj prospech. Ale chodit na dovolenky v case prazdnin je pre mnoho rodin neskutocne financne narocne.
@simsalabim cize kazdy si bude prazdninovat ako chce. A prazdniny urcime detom, kde prijem rodiny je nadpriemer? Oni si to mozu dovolit.🙈
@luboslav653 ja odporúčam dopredu si zistiť, ako je zaradená škola, čo sa týka vymeskavania. Ono od septembra je totižto zmena zákona a nie, rodic si nemôže robit co chce.
@noname12345789 moj je sice 6stak. A minuky rok sme tak boli takto v egypte od 8 juna na 12 dni. Pytala som sa najprv riaditelky ci by sme mohli ist povedala ze ano len mame napjsat ziadost podpisala. No dovtedy ne mal syn vynechanu ani jednu hodinu plus prosoech za ceky rok bez jednej dvojky..aj dcerku 3 cku uvolnila. Chodi viac deti na dovolenky zvycajne uz pred vysvedcenim alebo prvy tyzdem skoly kedy sa neucia prakticky. Teraz pojdeme od 27 juna..
Ďakujem za odpovede, samozrejme holubník si nikto zo skoly robit nejde len ma zaujimalo či by sa to nedalo aj inak než cez lekára vyriešiť. K riaditeľke, je to zákerná osoba, minulý rok žiak prepadol z dôvodu, že si zlomil v priebehu školského roka nohu a vymeskal kvôli tomu časť školského roka a tym pádom musel robit komisonalne skúšky asi zo všetkých predmetov… nic ďakujem za relevatne odpovede
@noname12345789 ak ten žiak so zlomenou nohou veľa vymesklal, tak to bol adekvátny dôvod na komisionalky pleties si dojmy a pojmy.A to, že je to kvôli dovolenkami ani sa nečudujem u nás sú 3 momentálne na dovolenke a potom sa rodičia rozčuľujú, že majú toho veľa😂
@simsalabim cize kazdy si bude prazdninovat ako chce. A prazdniny urcime detom, kde prijem rodiny je nadpriemer? Oni si to mozu dovolit.🙈
@natalka13 v UK, to naozaj takto funguje.
Na jednej strane brblete ze deti maju sediet cez sk.rok v skole a dovolenkovat v lete, no si predstavte že mnohi zamestnani si absolutne nemozu brat volno jul-august. A potom co? 10 rokov nikam cela rodina nepojde??? Takej riaditelke sa to lahko hovorí....
Na jednej strane brblete ze deti maju sediet cez sk.rok v skole a dovolenkovat v lete, no si predstavte že mnohi zamestnani si absolutne nemozu brat volno jul-august. A potom co? 10 rokov nikam cela rodina nepojde??? Takej riaditelke sa to lahko hovorí....
@jaond19 presne!! Jednoduché, neviem čo niektorý nevedia pochopiť
pozri si ako je to presne definovane v školskom poriadku
ano riaditelka má možnost to takto nastavit
my keby sme chceli ist k moru tak koniec maja, jun alebo september lebo som ekzematik , manžel tažky astmatik a horučavy nedava , samozrejem je to aj o financiach
povedzme si na rovinu po uzavreti znamok tie deti v podstate zabijaju čas len , ine je že by sa učili do 28 😂😂😂
nechápem čo z toho robia taku vedu , a zase napr u nas nemame sa ako prestriedat v praci aby každy mal dovolenku , zavret sa nezavre ...
no žial len mudr ospravedlnenku alebo kašlat na to nech ma 2 zo spravania
@jaond19 presne náš pripad
@noname12345789 moj je sice 6stak. A minuky rok sme tak boli takto v egypte od 8 juna na 12 dni. Pytala som sa najprv riaditelky ci by sme mohli ist povedala ze ano len mame napjsat ziadost podpisala. No dovtedy ne mal syn vynechanu ani jednu hodinu plus prosoech za ceky rok bez jednej dvojky..aj dcerku 3 cku uvolnila. Chodi viac deti na dovolenky zvycajne uz pred vysvedcenim alebo prvy tyzdem skoly kedy sa neucia prakticky. Teraz pojdeme od 27 juna..
@slavomira236 ano,na konci juna s tym nie je problem,nam dokonca triedna na strednej skole povedala,ze po klasifikacnej porade tusim 20.juna kludne môzu ist deti na dovolenku.ze ich chce mat v triede co najmenej,lebo uciť sa uz v podstate nebudu. Ale do tohomdatumu makali a urcite by som dieťa nevzala zo skoly,ked sa riesia koncorocne znamky,co zaciatkom juna sa este deje vo velkom.
@natalka13 nechapem, o co ti ide? Ved iba pisem, ze chapem obe strany. Ty si urcuj prazdniny komu ako chces, moje deti vzdy pocas skoly do skoly chodili.

@anonym_6ca838 tak jeden deň je niečo úplne iné,ako celá dovolenka v dĺžke 7-10 dní. Aspoň ja ti vnímam,že o týchto dôvodoch sa v úvodnom príspevku debatuje