Ako požiadať o uvoľnenie predškoláka na dovolenku?
Ahojte , mám syna predškoláka v septembri plánujeme dovolenku , písala som žiadosť pani riaditeľke o uvoľnenie z vyučovania . Odpísala mi že od septembra sú nejaké nové zmeny ohľadom ospravedlnenia .. (čítala som, a vzťahujú sa len v prípade choroby . O dovolenke nie je spomenuté nič . ) a budem potrebovať potvrdenie od lekárky .. lenže lekárka nie je povinná mi pečiatku dať nakoľko syn chorý nebude. Máte niekto skúsenosť ?
@szpj Rodič môže ospravedlniť len z dôvodu choroby 7 vyučovacích dní po sebe, ak idete na dovolenku, správne si požiadala riaditeľku o uvoľnenie, ona nemusí súhlasiť, pretože aj škôlkam sa už pri predškolákoch bude hodnotiť dochádzka. Ak dieťa neuvoľní, na dovolenku nemôže ísť.
@anonym_6593f8 Verím že , to že je predprimárne vzdelávanie povinné, neznamená, že dieťa má zákaz vycestovať s rodinou na dovolenku.
@anonym_6593f8 Verím že , to že je predprimárne vzdelávanie povinné, neznamená, že dieťa má zákaz vycestovať s rodinou na dovolenku.
@szpj len po novom budú tieto pravidla platiť aj pre škôlky , ja by som išla k detskej lekárke a určite ti napíše ospravedlnenku
@szpj Povinné znamená povinné. Znamená to, že na dovolenku dieťa ísť môže cez prázdniny.
To už je trocha choré nie? Do exotických krajín typu Maledivy sa chodí práve keď je u nás jeden zima- lebo u nich je krásne a neprší tam toľko. Cestovanie a spoznávanie iných kultúr mi príde obohacujucejsie ako tyzden v škôlke …
Vie niekto, ake by boli dosledky, ak by dieta na tu dovolenku slo bez ospravedlnenia lekarkou a povolenia riaditelky?
@szpj vidim,ze sa Slovensko priblizuje zapadu.
Vo Švajciarsku, pises ziadost o uvolnenie 3.mes.dopredu,ak nestihnes,smola,dieta neuvolnia.Potreboval som 3 dni volna pre dceru,samozrejme zamietli,az po mojej osobnej intervencii a vysvetleni situacie,sa mi podarilo volno vybavit.Keby som vedel,aky cirkus a byrokracia ma caka,navstivil by som s dcerou lekara.
Vie niekto, ake by boli dosledky, ak by dieta na tu dovolenku slo bez ospravedlnenia lekarkou a povolenia riaditelky?
@anonym_5a42bb Zrusili by jej pridavky na dieta, co je 60 eur mesacne.
Toto sikanovanie je uz chore…
@anonym_5a42bb Zrusili by jej pridavky na dieta, co je 60 eur mesacne.
@anonym_d20d39 Na ake dlhe obdobie?
Az teraz citam,ze predskolak,tak to by som urcite vycestoval.Riaditelka je trochu premotivovana😂.
Aj u nas na zs rodic moze odpravedlnit z rodinnych dovodov( dovolenky,lyzovacky). Pise sa oficialna ziadost, stiahnute tlacivo zo stranky skoly. Musi to odsuhladit najskor tr.ucitel.
Az teraz citam,ze predskolak,tak to by som urcite vycestoval.Riaditelka je trochu premotivovana😂.
@tundra Od septembra bude novy zakon pre predskolakov. Tak najprv si nastuduj a potom "mudre" rady davaj.
@szpj vidim,ze sa Slovensko priblizuje zapadu.
Vo Švajciarsku, pises ziadost o uvolnenie 3.mes.dopredu,ak nestihnes,smola,dieta neuvolnia.Potreboval som 3 dni volna pre dceru,samozrejme zamietli,az po mojej osobnej intervencii a vysvetleni situacie,sa mi podarilo volno vybavit.Keby som vedel,aky cirkus a byrokracia ma caka,navstivil by som s dcerou lekara.
@tundra našťastie na ďaleký západ tieto maniere ešte nedošli. Keď sa ako rodič rozhodnem, že moje dieťa pôjde cez školský rok na dovolenku, tak tam pôjde a nik ma nezastaví. A nebudem sa tváriť, že je dieťa choré, lebo zatiaľ aspoň u nás o dieťati rozhoduje rodič a nie štát. Toto zasahovanie štátu do práv rodičov naberá v Európe fakt už neprípustnú mieru.
A ešte sa nájdu nadšenci, ktorí sa z toho tešia. Ľudia sa nechajú tak jednoducho brainwash, že ma to znova a znova šokuje.
@anonym_d20d39 ja nemusim nic,musim len zomriet,studuj ty a rozdavaj rady,si na to uplne stvorena.
@tundra Tak naco sa zapajas do diskusie o ktorej nic nevies? Uplne od veci sa zapojis a napises nejaky nezmysel. Ja aspon sa zapojim do diskusie o ktorej nieco viem, ze idu byt zmeny v zakone. Si divny clovek naozaj, a toto nie je prva diskusia kde pises od veci. A to ja do malo diskusii chodim, ale hlupu odpoved si zapamatam, teda nick hlupej odpovedi...
@tundra našťastie na ďaleký západ tieto maniere ešte nedošli. Keď sa ako rodič rozhodnem, že moje dieťa pôjde cez školský rok na dovolenku, tak tam pôjde a nik ma nezastaví. A nebudem sa tváriť, že je dieťa choré, lebo zatiaľ aspoň u nás o dieťati rozhoduje rodič a nie štát. Toto zasahovanie štátu do práv rodičov naberá v Európe fakt už neprípustnú mieru.
A ešte sa nájdu nadšenci, ktorí sa z toho tešia. Ľudia sa nechajú tak jednoducho brainwash, že ma to znova a znova šokuje.
@sisaka Neviem ci sa z toho niekto tesi. Matky su nahnevane. Ja by som sa im zrejme na tych 60 eur mesacne vykaslala a predskolaka si vzala na dovolenku kedy chcem.
@sisaka nastastie deti,uz su po skole,ale tiez nechapem, tu sikanu rodicov.Podla prispevkov to vyzera,ze niektore diskutujuce,to beru velmi vazne😂.
@tundra Tak naco sa zapajas do diskusie o ktorej nic nevies? Uplne od veci sa zapojis a napises nejaky nezmysel. Ja aspon sa zapojim do diskusie o ktorej nieco viem, ze idu byt zmeny v zakone. Si divny clovek naozaj, a toto nie je prva diskusia kde pises od veci. A to ja do malo diskusii chodim, ale hlupu odpoved si zapamatam, teda nick hlupej odpovedi...
@anonym_d20d39 co som napisal hlupo?Ze by som zobral dieta na dovolenku?
@sisaka nastastie deti,uz su po skole,ale tiez nechapem, tu sikanu rodicov.Podla prispevkov to vyzera,ze niektore diskutujuce,to beru velmi vazne😂.
@tundra Pre niektore zeny je pridavok 60 eur mesacne vela a tak to budu plnit. Tak sa z nich nesmej. Blbo si napisal o premotivovanej riaditelke. Ona len bude od 1 septembra plnit novy zakon a nahlasovat predskolakov, ktori nesplnaju predskolsku dochadzu a urad prace zrusi matke pridavok na dieta. No velmi vesele.
@tundra Pre niektore zeny je pridavok 60 eur mesacne vela a tak to budu plnit. Tak sa z nich nesmej. Blbo si napisal o premotivovanej riaditelke. Ona len bude od 1 septembra plnit novy zakon a nahlasovat predskolakov, ktori nesplnaju predskolsku dochadzu a urad prace zrusi matke pridavok na dieta. No velmi vesele.
@anonym_d20d39 vzdy je prvy ludsky pristup a o vsetkom rozhoduju ludia.Takze ano,riaditelka,ktora bude nahlasovat deti,ktore su s rodicmi na dovolenke je premotivovana.
Kludne ma zablokuj a nemusis citat moje prispevky,alebo mi napis nick a mozem to urobit ja.
@anonym_d20d39 vzdy je prvy ludsky pristup a o vsetkom rozhoduju ludia.Takze ano,riaditelka,ktora bude nahlasovat deti,ktore su s rodicmi na dovolenke je premotivovana.
Kludne ma zablokuj a nemusis citat moje prispevky,alebo mi napis nick a mozem to urobit ja.
@tundra Veru zablokujem ta, lebo to je otras co pises, a toto nie je prva diskusia. Zapajas sa do diskusii, kde sa matka nieco pyta a ty od veci pises. Viac na mna nereaguj. Maj sa.
Normálna doktorka nemá problém ospravedlniť keď ju poprosíš. Mojej stačí zavolať, vypíše papier a ja si už len prídem zobrať. Dieťa mám choré veľa ale sú to bežné choroby, nič čo by si vyžadovalo návštevu lekára. Vždy sa lieči dlhšie ak chcem aby šlo naozaj zdravé, nebudem tam ale chodiť aby chytilo všetky choroby sveta. Dohodli sme sa že jej zavolám, ona napíše a vybavené, nikdy nevyšetruje prečo - iba sa spýta čo dieťaťu bolo aby mohla zapísať do karty.
Veď jej odpíš, že dieťa choré nebude tak nebudete mať potvrdenie od lekára a že jej týmto zároveň oznamuješ, že bude chýbať v škôlke od do, nakoľko idete na dovolenku a vybavené. Hlásenie na UP sa posiela pri opakovaných neodôvodnených absenciách. A nie každý lekár je ochotný dávať potvrdenia, len aby mala pani riaditeľka papiere v poriadku. Keď s tým má problém nech ti schváli na to obdobie individuálny plán a zašle podklady čo má dieťa ovládať po návrate, nakoľko sa dieťa bude nachádzať v zahraničí.
Je to škôlka pre kristove rany nie basa.
@sisaka hej primarne to robia kvoli osadnikom ale doplati na to dieta bezneho slusneho dane platiaceho a rodicovske povinnosti si plniaceho obcana. Vcera v telke davali ze maju deti z osad vymeskanych niekolko desiatok hodin v skole a boja sa im siahnut na pridavky. Ale tu budu rodica sikanovat ked chce vopred ospravedlnit dieta zo skolky na par dni kvoli dovolenke. Chory tento svet.
Veď jej odpíš, že dieťa choré nebude tak nebudete mať potvrdenie od lekára a že jej týmto zároveň oznamuješ, že bude chýbať v škôlke od do, nakoľko idete na dovolenku a vybavené. Hlásenie na UP sa posiela pri opakovaných neodôvodnených absenciách. A nie každý lekár je ochotný dávať potvrdenia, len aby mala pani riaditeľka papiere v poriadku. Keď s tým má problém nech ti schváli na to obdobie individuálny plán a zašle podklady čo má dieťa ovládať po návrate, nakoľko sa dieťa bude nachádzať v zahraničí.
Je to škôlka pre kristove rany nie basa.
@anonym_2af2e6 presne, nahlasila by som ze sa budeme cela rodina nachadzat mimo SK a hotovo. A nie este aby doktorka mala popotahovacky lebo bude vydavat potvrdenie o chorobe pre zdrave dieta. Tento system nuti rodicov a lekarov klamat pre uplne normalnu ludsku situaciu a pritom pamatate na Maly Slivnik? Tym deckam ani skolu stat nevedel mesiace zabezpecit tak to zakryli distancnym vzdelavanim. Ha-ha.

@szpj Rodič môže ospravedlniť len z dôvodu choroby 7 vyučovacích dní po sebe, ak idete na dovolenku, správne si požiadala riaditeľku o uvoľnenie, ona nemusí súhlasiť, pretože aj škôlkam sa už pri predškolákoch bude hodnotiť dochádzka. Ak dieťa neuvoľní, na dovolenku nemôže ísť.