Školský výlet do Viedne
Ahojte...potrebujem radu od niekoho kto bol vo Viedni v posledných dňoch,alebo tam býva...syn ide zo školy (1.SŠ)do Viedne na 1 deň...koľko eur by som mu mala dať do rúk? Kedze som na rodicaku a otáčam každé euro pri 3 deťoch,tak by som mu dala max 20 eur,ale nikdy som tam nebola a myslim si,že je to tam drahé a keď si bude chcieť dať niečo na jedenie a kávu, či mu to vôbec výjde...Poprosím tých ktorí BOLI v blízkej dobe vo Viedni, aby mi poradili...nepotrebujem rady tých čo tam,ako ja v živote neboli a myslia si,že by bolo to či ono dobré,to si môžem radiť s mojou mamou,ktorá tiež nikdy tam nebola...potrebujem reálnu predstavu...VELMI PEKNE DAKUJEM
Pokiaľ bude mať v ruksaku z domu jedlo/desiatu a vodu na celý deň tak mu 20 stačí na nejakú zmrzlinu/sladkosti...majú poplatene už vstupné predpokladám...
Ak pôjde do potravín, kúpi sladkosť za približnu cenu ako u nás, ak do cukrárne tak káva+zákusok dokopy 10 eur... záleží čo si chce kúpiť
@akzuzs ceny sú ako v SR rozdiel plus mínus ako keď kupis v akcii a bez akcie. Koľko závisí od programu aký budú mať to treba zistiť v škole co majú zaplatené, väčšinou take deti skončia v Mc Donalds alebo kfc a tam su ceny ako nás burger 2e kava 2-3 e podľa toho aká. A treba mu povedať že to je na jedlo haraburdy akože darčeky nech vam nenosí (magnetky a pod.) neekologické zbytočne. Mne sa zdá na jednodňový výlet 20e az až pre 15r.
Na co presné ma mať tie peniaze? Ak na jedlo tak v potravinach alebo mekaci dačo kupi. Ak aj na niečo viac tak nie, nezmesti sa. Isto idú do centra Viedne, tam je všetko drahe.
@akzuzs, aký majú program? Budú mať nejaké múzeum, sprievodcu alebo len voľný rozchod po meste? Majú zabezpečený obed alebo vo vlastnej réžii? Káva v kaviarni stojí od cca 4, 50 nahor. Nejaké pitie tiež približne tak. V stánkoch okolo 2,50 až 3 eura (a viac). Kebab od 5 euro, nejaké parky/klobásky od 4, obedové menu v reštaurácii od 9 euro (ale to uz musí veľmi hľadať), hlavne jedlo od cca 12 euro, rezeň od cca 15.
@akzuzs syn 14r - dostal 100€, 40€ usetril.
Boli v muzeu, pozreli nejake pamiatky, chvilku mali rozchod v G3.
@zeldia, ved jasne, ze nie. Ale ja si neviem ani predstaviť, ze by ich učiteľka bez problémov len tak "vypustila" v cudzom meste v zahraničí, nech sa popozeraju. Ale možno sa mýlim, takže som napísala ceny. Chalan po vlastnej osi podľa mňa najskôr lapne kdesi kebab a nebude v restike obdivovať výhľad ako gurmán, ale tak, vieme my? 😉
@veronikaszabova fuuuha...to je hodne na náš rozpočet...ale viem,že realita je taká...
Zalezi ci pojdu do mekacu ci do dakej restiky ale aj to je min 10€ v tom mekaci, plus isto bude zas smadny hladny. Mne pride 20€ malo, min by som daka 30€ ked uz. Ja osobne by som dala 50€ s tym ze cakam ze donesie aj spat 😀 nieco. 100€ isto nie, to neminiem ani ja na vianocnycj trhoch a v restike tam, samozrejme jedine ze by sli aj do obchodov na nakupy
dajte 100 ked neminie vrati... radšej mať viac..ako nemať .......podla mna určite neminie...ale pre istoto by som dala
@marcellka32 15 ročný puberťák určite nepôjde do cukrárne na kávu a zákusok a v zime na zrmzlinu asi tiež nie 🙂
@belllinka tak 20 na obed v reštaurácii stačiť isto nebude...keď tak kebab/currywurst +cola

@akzuzs dcéra bola začiatkom septembra, dala som jej 100, ostali jej nejaké drobné. Jesť, piť, .....20 je nič.