icon

Ste ako rodičia nervózni z prijímačiek na stredné školy?

4. feb 2026

Maminy aj vy ste uz nervozne z prijimaciek na stredne skoly?Mam pocit ze my rodicia stresujeme viac ako deti.Ked to dobre chapem tak tento rok budu posuny pod ciarou len minimalne a ked minule roky mal sancu aj 20. pod ciarou tak tento rok mozno ani ten 3. kedze kazde dieta potvrdi prioritu.Tak ked mi dieta nevezmu na prioritu, tak na druhu skolu tiez v prvom rade prijmu tie deti ktore mali tuto skolu ako prvu.Alebo tomu nechapem.

lucya89
8. feb 2026
@sidicek

A ak urobi prijimacky na skolu s talentovkami ,ale ma ju ako 2. moznost tak moze ist na dalsie prijimacky a potom sa rozhodnut?

@sidicek ak ju ma ako 2. prioritu ide ďalej na prijímačky a následne automat bude rozhodovať až potom ako urobí ďalšie prijímačky .... rozhodovať sa už on nebude. Bud na skole s prioritou 1 bude prijatý a tým pádom nastupuje tam. Ak nebude prijatý na prioritu č. 1 ide na talentovú školu, ktorú mal ako prioritu č. 2.

gabika99
8. feb 2026

K pôvodnej otazke, ano som nervozna, mam nervy uz teraz a stresujem. Snazim sa neukazovat to pred dcerou, do 1.6. ma asi porazi.... Ona vyzera byt v pohode.
Ja mam otazku, ak odoslem prihlasku a potom by som chcela este nieco zmenit, doplnit, da sa to do toho 20.2.? Alebo to vie zmenit este v skole vychovna poradkyna? Alebo tam mam nieco zle, napr. zle pripojenu prilohu, viem to ja alebo skola zmenit?

andreakotesova
8. feb 2026
@gabika99

K pôvodnej otazke, ano som nervozna, mam nervy uz teraz a stresujem. Snazim sa neukazovat to pred dcerou, do 1.6. ma asi porazi.... Ona vyzera byt v pohode.
Ja mam otazku, ak odoslem prihlasku a potom by som chcela este nieco zmenit, doplnit, da sa to do toho 20.2.? Alebo to vie zmenit este v skole vychovna poradkyna? Alebo tam mam nieco zle, napr. zle pripojenu prilohu, viem to ja alebo skola zmenit?

@gabika99 do 20.2. to vieš zmeniť ty, po tomto dátume už len ZŠ.

gabika99
8. feb 2026
@andreakotesova

@gabika99 do 20.2. to vieš zmeniť ty, po tomto dátume už len ZŠ.

@andreakotesova jaaaj super, muz mi hovori, aby som ju este neposlala, kebo uz nebudem vediet robit upravy. Cakam este na triednu ma nam nieci zistit, tak neviem, ci nebudem este pridavat sutaze a prilohy.

andreakotesova
8. feb 2026
@gabika99

@andreakotesova jaaaj super, muz mi hovori, aby som ju este neposlala, kebo uz nebudem vediet robit upravy. Cakam este na triednu ma nam nieci zistit, tak neviem, ci nebudem este pridavat sutaze a prilohy.

@gabika99 dnes som prihlasku uz minimálne 1x zmazala 😅

gabika99
8. feb 2026
@andreakotesova

@gabika99 dnes som prihlasku uz minimálne 1x zmazala 😅

@andreakotesova aj ja, ale nebola odoslana. Ty si ju mala v tom poslednom kroku a odoslanu? Teraz ju mam v stave pripravenu, vsetko mam vyplnene, len som ju nedala odoslat, cakam na vyjadrenie triednej k sutazi. Potom bud pridam este sutaz alebo uz len odoslem.

6mia6
8. feb 2026
@anonym_28fdbb

@6mia6 nechápeš to správne. Napriek priorite chcú predsa v škole študentov, ktorí su najlepší. Napr. zoberú študenta s prioritou 3, lebo prijímačky urobil lepšie, ako ten s prioritou 1.

@anonym_28fdbb napriek tomu vsade hovoria o tom aby sa deti dostali v prvom rade na skoly ktore chcu, takze uvidime. Aj na tom automate vidno ze sa riesia najprv jednotky

anonym_53ff3c
8. feb 2026
@evkatk

Ak sa dieťa učí a učenie berie vážne, nemôže sa stať, že pokazí monitor a nedosiahne vždy také známky, ktoré by bránili v prijatí na školu. Ak sa učí, tak hravo zvládne monitor aj prijímačky. Najhoršie je, ak sa stresuje rodič a strach prenesie na dieťa. Nikdy som sa nebála o prijatie ani jedného dieťaťa. Dokonca boli na gymnázium všetky prijaté bez prijímačiek. To, že musí urobiť prijímačky a byť prijaté na školu, ktorú si vybralo, sme v rodine brali ako samozrejmosť , iná možnosť neprichádzala do úvahy.

@evkatk to moze platit pre sikovne dieta, nie pre KAŽDÉ dieta.Niektore sa moze ucit cele dni a testy nezvladne.Ty asi zijes na nejakej inej planete, ked nevies ,ze ludia su rozni s rozlicnymi schopnostami.

sidicek
8. feb 2026
@bleelka

@sidicek áno, ide ďalej na prijímačky a rozhodne automat podľa priority.

@bleelka aha ,takze dieta sa uz potom nerozhoduje, len automat rozdeluje podla vysledku a priorit.Uz si to nemoze tzv. rozmysliet a zmenit prioritu

uglybetty1234
8. feb 2026

Skola kam chce ist syn na e-prihlaske nie je. Tak som to zacala cez edupage kde bolA

andreakotesova
8. feb 2026
@gabika99

@andreakotesova aj ja, ale nebola odoslana. Ty si ju mala v tom poslednom kroku a odoslanu? Teraz ju mam v stave pripravenu, vsetko mam vyplnene, len som ju nedala odoslat, cakam na vyjadrenie triednej k sutazi. Potom bud pridam este sutaz alebo uz len odoslem.

@gabika99 áno, už bola odoslaná. Takto mi to poradilo ministerstvo.

gabika99
8. feb 2026
@andreakotesova

@gabika99 áno, už bola odoslaná. Takto mi to poradilo ministerstvo.

@andreakotesova fuuu, tak tomu sa chcem vyhnut, nemazat uz vytvorenu prihlasku, uz tam mam pripojene prilohy, zabralo mi to kopu casu. Takze neodoslem, az ked budem vediet, co potrebujem. Hadam sa do buducnosti poucia a opravia to tak, aby sme v termine aj ked odosleme prihlasky vedi robit upravy.

anonym_a3c362
15. feb 2026

Pekny vecer vsetkym 🙂 neviete mi prosim poradit, vo stvrtok som podala e prihlasku na strednu skolu. Vyplnila som tam vsetky potrebne udaje, nahrala prilohy, dala som to odoslat. Prisiel mi aj potvrdzovaci e-mail, ze prihlaska bola uspesne zaevidovana, kod prihlasky a dostala som aj pristupovy kod na prijimacie konanie. Ked sa ale prihlasim do systemu, prihlaska tam stale svieti ako pripravena, a nie je tam ziadna moznost odoslat ani nic podobne. Mate to takto aj vy alebo som niekde urobila chybu?

luliu
15. feb 2026
@anonym_a3c362

Pekny vecer vsetkym 🙂 neviete mi prosim poradit, vo stvrtok som podala e prihlasku na strednu skolu. Vyplnila som tam vsetky potrebne udaje, nahrala prilohy, dala som to odoslat. Prisiel mi aj potvrdzovaci e-mail, ze prihlaska bola uspesne zaevidovana, kod prihlasky a dostala som aj pristupovy kod na prijimacie konanie. Ked sa ale prihlasim do systemu, prihlaska tam stale svieti ako pripravena, a nie je tam ziadna moznost odoslat ani nic podobne. Mate to takto aj vy alebo som niekde urobila chybu?

@anonym_a3c362 odosiela to ZŠ po 20.2, keď ju skontroluje. Ty už nerobis nic

tehulka2011
15. feb 2026

Ahojte, ked sa 9tak dostane na bilingvalne gymnazium, ktore je 5 rocne, tak tym vlastne strati 1 rok, ze? Lebo bude maturovat az 20 rocny.

luliu
15. feb 2026
@tehulka2011

Ahojte, ked sa 9tak dostane na bilingvalne gymnazium, ktore je 5 rocne, tak tym vlastne strati 1 rok, ze? Lebo bude maturovat az 20 rocny.

bleelka
15. feb 2026
@sidicek

@bleelka aha ,takze dieta sa uz potom nerozhoduje, len automat rozdeluje podla vysledku a priorit.Uz si to nemoze tzv. rozmysliet a zmenit prioritu

@sidicek nie, rozmyslieť si to môže len do 20.2., potom už je poradie škôl definitívne.

catrena
15. feb 2026
@anonym_a3c362

@anonym_a3c362 aj mne to tak ukazuje,ale posielala som v piatok poobede...ide skúsiť z 8 rocnika na OA bilingválnu...známky som nahrávala všetky manuálne a presne ako tebe ukazuje že pripravená ,ale kódy poslali.Ucitelka povedala že vysvedčenie nemám skenovať...tak neviem.

bleelka
15. feb 2026
@catrena

@anonym_a3c362 aj mne to tak ukazuje,ale posielala som v piatok poobede...ide skúsiť z 8 rocnika na OA bilingválnu...známky som nahrávala všetky manuálne a presne ako tebe ukazuje že pripravená ,ale kódy poslali.Ucitelka povedala že vysvedčenie nemám skenovať...tak neviem.

@catrena a na ktorú OA idete skúsiť? Dávate iba jednu školu?

autor
15. feb 2026
@catrena

@catrena ani odo mna to nepytalo sceny vysvedceni, dva rocniky som dohadzovala rucne

catrena
15. feb 2026
@bleelka

@catrena a na ktorú OA idete skúsiť? Dávate iba jednu školu?

@bleelka Senica a áno len túto jednu

anonym_2a18c5
15. feb 2026

@anonym_autor nemaj paniku, deti je rovnaky pocet, kopa deti ma rovnake skoly. Ano stres mam, ale nie z toho , ze by mi dieta nikam nezobrali, len z vyberu skoly. Ukludnili ma aj v skole dost, s tym, ze aj deti co neurobili z nasej skoly, sa vzdy v septembri dostali na "ich skolu". Treba tie skoly vybrat s rozumom aj s ohladom na schopnosti/vysledky dietata, nehlasit zbytocne deti co nemaju na to aby isli na gympel, nemaju na to vysledky atd, na gymnazia kde sa uz aj tak hlasi pomaly 350-400 deti, z toho je tam 150 jednotkarov... ja som min. rok mala dost na prijimackach, ze tam isli deti, co v prijimackach dosiahli naozaj zlomky bodov. Neviem ci isli z recesie, alebo ako sa tam dostali = za mna premarnena sanca, dostat sa na nejaku inu vhodnejsiu skolu, ale zase boli to bilingvalne gymple, cize vela islo asi na "skusku" robit prijimacky pred tymi vseobecnymi.

anonym_2a18c5
15. feb 2026
@anonym_a3c362

@anonym_a3c362 odoslielat to bude skola, este to musia skontrolovat a potvrdit, aspon my sme to tak na rodicku mali vysvetlene. Myslim, ze spominali ze po 20tom na to ma terminy skola este (?)

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
saraxyz
15. feb 2026

Baby prosím vás, čo z cpp mám dať ako prílohu? Povedali odporúčanie. Tam je v jednej časti odporúčanie pre sš. Stačí iba to? Ale dcerine údaje sa ku tomu "neviažu"

tilly
15. feb 2026
@saraxyz

Baby prosím vás, čo z cpp mám dať ako prílohu? Povedali odporúčanie. Tam je v jednej časti odporúčanie pre sš. Stačí iba to? Ale dcerine údaje sa ku tomu "neviažu"

@saraxyz mne dali z cpp vyjadrenie pre účely prihlášky na SŠ. Riešila to školská špeciálna. Na zdravotku ani to nestačilo, vypýtali si ešte jedno podrobnejšie, vybavila to celé pani z cpp, ta bola úžasná. Nedostala si nič také?

gabika99
16. feb 2026
@saraxyz

@saraxyz spravu z CPP, musi tam byt napisane, ze sa opatrenia vztahuju aj na prijimacky. Odfot ju celu, nie len cast, kde je to napisane.

babyangel
16. feb 2026
@anonym_2a18c5

@anonym_a3c362 odoslielat to bude skola, este to musia skontrolovat a potvrdit, aspon my sme to tak na rodicku mali vysvetlene. Myslim, ze spominali ze po 20tom na to ma terminy skola este (?)

@catrena moja ide tiez skusit z 8. na bilingvalne. My sme mali znamky uz predvyplnene, nemusela som manualne nic zadavat. Ja mam iba obavy, ci je s prihlaskou vsetko v poriadku, lebo nemam ziadnu spatnu vazbu :/ priloh som nahravala viacero, ale vsetky, ktore chceli, su tam. Nepise mi tam, ze nieco chyba.
@anonym_2a18c5 dakujem. Uz ostava len dufat, ze prihlaska je v poriadku.

anonym_a3c362
16. feb 2026
@luliu

@anonym_a3c362 odosiela to ZŠ po 20.2, keď ju skontroluje. Ty už nerobis nic

@luliu dakujem

tilly
16. feb 2026
@babyangel

@catrena moja ide tiez skusit z 8. na bilingvalne. My sme mali znamky uz predvyplnene, nemusela som manualne nic zadavat. Ja mam iba obavy, ci je s prihlaskou vsetko v poriadku, lebo nemam ziadnu spatnu vazbu :/ priloh som nahravala viacero, ale vsetky, ktore chceli, su tam. Nepise mi tam, ze nieco chyba.
@anonym_2a18c5 dakujem. Uz ostava len dufat, ze prihlaska je v poriadku.

@babyangel neboj, keby niečo chýbalo, vyzvu ta na doplnenie