icon

Zubný asistent alebo praktická sestra. Čo by ste si vybrali?

25. sep 2022

Ahojte..som 9 a idem si vyberať odbor ..nič
Neni vymyslene, vsetko reálne.. Zubný asistent alebo praktická sestra?
Koľko zarába sestrička a koľko asistent? (Cca) pozerala som platy ale malo ktoré vytihuju realitu😀Obyčajna setra nemôže robiť u zubára? Musí mať takýto odbor? Pravdepodobne v živote budem robiť úplne niečo iné ale keby teda tak ktorý by ste brali? A prečo? Keby idem za praktickú tak iba na sanitke..hlavne aby má bavilo štúdium. Ďakujem!🤗

esmeronka
•
25. sep 2022

Prakticka sestra ti na zubara stači ale na zachranku nie....na zachranku musiš mať VŠ odbor urgentná zdravotná starostlivosť....prijímačky su z biologie a fyzicke testy-plavanie 100 m na čas,behanie a brušaky alebo vydrž v zhybe

esmeronka
•
25. sep 2022

V špitaly kde robím je rozdiel v plate medzi sestrou a asistentom cca 80 eur

patka06
•
25. sep 2022

Ak si vyberáš podľa platu, tak rovno hľadaj iné povolanie.
Praktická sestra má väčšie uplatnenie, môže robiť aj u zubára.
"Na sanitke"? Ak si myslela ZZS, tam ti praktická sestra nestačí, ale je dobrým základom pre ďaľšie štúdium na VŠ - Urgentná zdravotná starostlivosť.

autor
•
25. sep 2022

@esmeronka a potom načo je špecifikovaný zubný asistent? Neni to vlastne sestrička pri zubárovi? Ale s tým odborom že zubný asistent? Potrebujem mať nejakú školu ktorá má bude baviť pretože plánujem robiť úplne iné povolanie na ktorú stredná skola nieje…ale možno má to chytí🤷🏼‍♀️Pracovať v zdravotníctve.

esmeronka
•
25. sep 2022

Zubny asisten sa vlastne lìši od štúdia asistenta vlastne tým že sa viac zaoberá v štúdiu dentalnou problematikou ohľadne dentalnej hygieny,zakrokov v ustnej dutine a podobne....kdežto asistent sa uči fungovať v nemocnici-uprava postele,hygiena pacienta,aplikácia injekcii,priznaky a liečba chorôb z rôznych medicinskych odborov a podobne

janinah
•
25. sep 2022

prosím ťa chod mimo zdravotníctva,netráp seba ani pacientov a nezaberaj v škole miesto niekomu,kto túto prácu bude robiť rád a so záujmom

autor
•
25. sep 2022

@janinah môj úmysel nieje zlý, nikomu nechcem zaberať miesto ani nič…ale táto škola najviac vyhovuje tomu čo chcem robiť..pomáhať a chrániť ale nie som stotožnená že v zdravotníctve ale v iných silách..🙂

esmeronka
•
25. sep 2022

Ak ti môžem poradiť v kľude si doma sadni a riadne popremyšľaj čo by si chcela robiť a čo ťa naozaj baví lebo inač sa na tej strednej budeš len trápiť 4 roky keď si vyberieš hocijaku

autor
•
25. sep 2022

@esmeronka cieľ mám jasný ale cestu k nemu úplne nie..hocijaká škola to určite nieje, nieje to žiadna 3-ročná ani podobne..zdravotníctvo pôjde do predu čiže si myslím že by sa dalo uplatniť…

thoughtfulweirdo
•
25. sep 2022

Ahoj, ja len zo zaujímavosti, píšeš, že chceš pomáhať a chrániť v iných silách, myslíš armádu alebo PZ? 🙂

janinah
•
25. sep 2022

Tie iné sily nemajú školy,kde si vychovaju odborníkov? však chod priamo tam.

viestta
•
25. sep 2022

Hasiči majú tiež svoju školu, keď chceš pomahat

autor
•
26. sep 2022

@thoughtfulweirdo plánujem ísť ku policajtom..ale stredná taká nieje..len nadstavbách vysoka

thoughtfulweirdo
•
26. sep 2022

Tak držím palce, ja som svojho času robila prijímačky na akadémiu, aj ma zobrali, akurát som sa nakoniec rozhodla pre inú školu 😁

mimi3008
•
26. sep 2022

Mna pobavila veta, ze Pravdepodobne v živote budem robiť úplne niečo iné ale keby teda tak ktorý by ste brali?
A to s tou sanitkou mas odkial?

evica17
•
26. sep 2022

J byť tebou tak tu sestru, to máš väčšie uplatnenie ko len zubný asistent. A nerozmýšľala si nad nejakým športovým gymnáziom ?

autor
•
26. sep 2022

@evica17 veru gymnázium nie..nechcem, známky mám naň ale nie..chcem mať daky odbor a neviem či chcem ísť na 1000% na vysoku

autor
•
26. sep 2022

@thoughtfulweirdo ďakujem!❤️

evica17
•
26. sep 2022

Sestra pracuje v PZ, a teda strednú mala takú čo by ju bavilo aj normálne robiť,elektrotechniku. A potom šla n nadstavbu v Pezinku čo je policajná, a teraz pracuje už v PZ a ak chce môže ísť n vysokú policajnú aby mohla robiť niečo špecifické v PZ ale zatiaľ to nerieši, tam by jej zamestnávateľ.uprvil pracovnú dobu aby mohla externé študovať. Čiže ak chces byť policajtka takto by som to riešila ak nechceš n vysokú. A áno sú to ešte štyri roky kedy sa môžeš inak rozhodnúť.

eliss37
•
Autor odpoveď zmazal
•