icon

Ako často chodíte s deťmi na pobyty?

24. feb 2024

Chodite na wellnes pobyty s detmi?my nie a tak mi je to luto.manzel ani nechce a potom takev vyhvioky, ze to vela stoji.uvedomujem si, ze nie sme na tom tak aby sme kazdy mesiacc chodili do hotelov ale raz dvakrat do roka myslim, ze penzion si dovolit mozeme.vraj pojdeme po dlhych rokoch na dovolenku k moru.no z jeho strany iniciativa hladat nieco nie je.este mame cas.a ja ked nieco najdem nevyjadri sa k tklomu.takze mam pocit ze ma len natahuje aj ked tvrdi aj pred ostatnymi z v lete ideme na dovolenku.teraz jarne prazdniny a tak mi je to luti, ze deti len doma a kamaratka zase na pobte s manzelom a dcerkou uz 2x tento rok a my nic...sama s detmi nechcem ist nesuhlasil by.a rozmyslam, ze ak to s tou letnou dovolenkou bude tak natahovat pojdem v lete sama len synom.a on nech ostane doma s dcerkou.dcerka je este mala za nou by som musela vkuse behat syn by bol odstrceny.tak nech ostane doma s nou.syn je uz vacsi on uz v pohode dovolenku zvladne...ako travite jarne prazdniny a ako casto chidite vy na pobyty a vylety?najhorsie je ze ani na vylety neche ist to ho musim doslova uprosit.skor ma zaujimaju "obycajni" ludia nie ti ktori zarabaju mesacne 3000.

Strana
z2
pieksamaki
25. feb 2024

@letfenixa dakujem pekne

letfenixa
25. feb 2024

@pieksamaki a samozrejme Kalvária. Tam sme teda išli vždy autom, lebo vždy máme ubytovanie v centre. Užite si pobyt.

dankabetka
25. feb 2024

Ahoj, tak my teda chodime vela a casto a samozrejme s detmi...sem tam bez nich 😂 aby sme utuzili manzelsky zivot...
Jarne prazdniny nase deti stravia u babky ( my v praci )
Velkonocne prazdniny tahame do Chorvátska na Krk ( syn aj muz je alergik, a aj keby neboli... by sme sli)
V maji... Kedze su tam sviatky ideme na Izibu
V juli do Talianska...zas v ten tyzden kde je sviatok
V auguste do Ciech - na Vysocinu, tiez je tam sviatok v tyzdni
Jesen este doriesenu nemame ( cakame na dobre letenky ). Ano, chodime a moceme sa ... Predlzeny vikend hocikedy po slovensku... Chodime s detmi, s rodinou a aj s partiami kamaratov...
Neviem ci som pomohla...asi skor nie. Je ale dolezite povedat, ze chodime na vlastnu past, na ubytko nepotrebujeme 5*hotel, stacia nam penziony a privaty..

majlo1234
25. feb 2024

Su taki muzi, aj od mojho nejde ziadna iniciativa, ale uz ked nieco zabukujem, ide. Tiez mam obdobia, ked ma to nebavi, lebo ist s nim je ako mat dalsie dieta, ma furt len pindy😀 ked ideme sami so synom, je to jednoduchsie.
A inak mam dost nekonvencny nazor, ze vyletovanie nie je o peniazoch. Kazdy priemerne zarabajuci clovek si podla mna mpze dovolit zopar vyletov, ak chce. Da sa na chvilku priskrtit rozpocet v niecom inom a usetrit par stovak, jest sa musi vsade ale zmena prostredia je super.
A co sa tyka spominaneho mstenia, mne to tak nepride. Ved to je jeho dieta tiez, aka pomsta, len sa bude starat o jedno dieta sam. Ja sa chystam teraz na welness sama na par dni, a muz nech sa doma stara o syna, ved ho splodil😅

autor
25. feb 2024

@mamatroch na slovensko by som sa pustila aj sama, ale do zahraničia s malou by to to bolo zatiaľ ťažké.

autor
25. feb 2024

@pohodacka03 ani si staršim sa mu nejak nechcelo, ale aj tak viac ako teraz.neviem presne kedy táto zmena, ale postupne.on teraz na 1 deň na výlet ide.v lete chodí lebo aj starší sa dožaduje, ale mimo leta slabo.raz za 2-3 mesiace.no máme ísť k moru ale nemáme nič.on nehľada keď nájdem ja, nevyjadrí sa k tomu...

pralinka86
25. feb 2024

Nie, este nie na wellness, ale na "pobyty" chodime. Zmena prostredia je na nezaplatenie. Aj hlava ine riesi, aj cosi vidite aj sa inak nastavis.. Prisposobujeme detom, to znamena chata s pozemkom vacsim, nejake ihrisko na dvore a v pesej/blizkej dostupnosti nejake akcie/vylety.. ak sa da, aj bicykel, ci kupanie je fajn. Kebyze len doma sedime a cakame na vysnivany pobyt, kleplo by ma. A potom 2x na tom pobyte 🙈😂 lebo ved s detmi (malymi, mensimi) to sa neda mat vysnívaný pobyt
Mozte ist sami alebo kohosi zavolať so sebou a ani daleko nemusis ist, aj na SK sa bez problemov

autor
25. feb 2024

@pohodacka03 ešte k lietadlu.to neviem či by zvládla. neboli sme.ale syn sa lietadlom bojí a malá neviem.podľa mňa by sa zo začiatku bála a potom vystrájala a chcela chodiť čo v lietadle si nemožež robiť čo chceš.a je porebné byť aj pripútaný aj keď nie celý čas.ona je zatiaľ taká nepodlušná.nie kazďé dieťa je pokojné.ona je z tých yských akčných deti.vekom a keď bude lepšie rozprávať ti bude ľahšie.

autor
25. feb 2024

@maryetta my sme boli raz a bolo super.trochu sme oddychpvalii a ostatne dni po okolí na výlety.ale boli sme len dvaja.odvtedy iba Slovensku a to len raz v lete na 2 noci..

autor
25. feb 2024

@pieksamaki do Banskej Štiavnice by som chcela ísť.vďaka za pripomenutie

autor
25. feb 2024

@letfenixa mali ste to pestré. 🙂 rekreačný bemôžeme.zmenil prácu.

autor
25. feb 2024

@banalu más pravdu.prilis sa vsetkeho obacm.vodičak mam.ale nemam veľa nabehanych km.ja len kratke trasy.na dhe cesty nemam este dostatok praxe.a nechcem.nikoho ohrozit

bodkajp
25. feb 2024

Mame 4deti (8,5,3 a 2) a ano cez jarne prazdniny som ich zbalila, sadli sme do auta a sli sme na 4dni do Ostrihomu. Bolo super, hoci vsetkych mrzelo ze manzel nemohol ist kvoli praci. No je to skor vynimocne ze niekam takto ideme, ked tak skor jednodnovy vylet.
Muz nie je moc akvaparkovy typ a deti to zase maju rady tak cez leto chodim aspon s mojom maminou a detmi na par dni niekam. On ich zase zoberie vsetkych na stanovacku, vtedy mam ja zase cas par dni len pre seba. A ani jeden druhemu nezakazujeme ziadne vylety, vyjazdy, stretavky - ci uz s detmi ci bez.
Ako pise nadomnou @banalu, ty skor sama sebe vytvaras prekazky v hlave a neprijemne scenare. A teda isto by som nesla na dovolenku k moru len s jednym dietatom (resp v mojom pripade bez vsetkych). Srdce by mi to nedovolilo a nasla by som iny sposob dopravy len aby sme mohli ist vsetci.

princezna_bosorka
25. feb 2024

to co mas za manzela? Raz za cas sa pobyt s detmi v hoteli zvladne, aj s malymi.... existuju baby friendly hotely, mozu ist s vami rodicia, kamarati s dalsimi deckami... da sa aj tak, ze vam dcerunobcas postrazi niekto znamy. My sme boli s dietatom do 1 roka niekolkokrat - apartman, ked sme sli sa svokrovcami (300 km), v lete stan u nich na zahrade, Balaton (apartman), Slovinsko (stan)...

autor
25. feb 2024

@milanemila ceny na Slovensku sa mi zdaju vo vačsine pripadov prehnane.mam kamaratku ktora je scestovana vyzna sa.odporucila mi Madarsko.ze radsej ako Slovensko.vyjde to menej.takze radsej dolozit a mam aj more ako tu na Slovensku a drahe...aj ked ano aj tu mame toho vela a stojj zato vidiet...

autor
25. feb 2024

@dankabetka mate toho vela.aj ja more hlavne kvoli zdraviu.tak ani ja si nepotrpim na 5* hotely.

autor
25. feb 2024

@majlo1234 aspon yy ma chapes, ze tu vobec nejde o mstenie a ani o ziadne trestanie.aj toto mi tu bolo naznacene.no od mojho manzela tiez iniciativa nejde.ale ked uz ideme a je tam fajn tak sam uzna, ze mali by sme castejsie.

mikadooo
25. feb 2024

No... Chodíme... Vybavím ja, zbalím ja, muž nachystá auto a ideme. Ale tak ja aj sama som sa vybrala, či bolo jedno dieťa, či dve či tri, keď ma už nič mrle žrali šup do auta a aspoň na kupko, jazero alebo do zoo som ich odviezla, muž furt robil, však by ma piclo v lete celý čas len po ihriskách sa trajdákať. Občas sme sa bez muža niekam aj na prespávačku vybrali. Nie som priviazaná špagátikom k nemu, on bol rád, že je chvíľu kľud doma.Wellness to pre mňa zrovna nebol, ale tak lepšie ako furt na to isté pieskovisko čumieť. Teraz chodíme 1x zimné prázdniny, 1x letné prázdniny. Občas nejaký víkend, keď nás niekto zavolá na nejakú chatu. Občas len mňa niekto zavolá tak idem len ja 😁. A tak. Muž si nejak postupne zvykol, jasné, neskáče od šťastia keď ho nechám s 3 deckami doma. Holt takú divnú ženuchu si našiel veru, aj svokrovci občas nechápu... 🤷🤷🤷.

autor
25. feb 2024

@pralinka86 sami nie.ja chcem hlavne lvoli detom.boli sme parkrat aj s priatelmi.ale to s nimi tazko.nic nepohladajy, musime my vybrat termin miesto a potom este 2 dni predtym, ze im nieco prislo do cesty a nevedia ci pojdu.nakoniec isli.jeden rok som tilo nechala tak ci oni menavrhnu.nenavrhli n a ani sami nikde nesli.ona by aj chcela, ale muz vymysla ze nemoze lvoli praci.a kokk on za ten cas mohol spravit.

autor
25. feb 2024

@bodkajp my tiez skor jednodnove vylety

autor
25. feb 2024

@princezna_bosorka ved on urcite zvladne, ale nechce sa mu.ja by som aj viackrat jemu staci ra za rok na 2 dni.potom sem tam jednodnovy vylet.ske ja musim navrhnut on sam nie

autor
25. feb 2024

@mikadooo tak sj n mi uz vravel ze chod sama vyventiluj sa...ale kedy??ked je v praci a cez vikend nieco robi..asi zacnem aj ja vybavovat vsetko sama a zvykne si aj ked sa mu nebude chciet...

ivka_makovica
25. feb 2024

Ale ved chod na vylety aj sama. Starsi uz je samostatny a mala sa prisposobi. My s dietatom cestujeme dost casto kade tade. A ked mam volno v praci, idem s nim na vylet sama. Ked mal 3 roky, zobrala som bike, odviezli sme sa vlakom do BA a isli sme do Zoo, motali sme sa okolo Dunaja, po meste a vecer naspat. Alebo ked mal 4r, tak sme zobrali auto a isli sme do Sulova… tam sme boli v kempe par noci a turistikovali, navstivili sme jaskynu… o rok neskor sme si do kempu do Tatier. Tam opat turistiky, spanie v aute, presuny elektrickami a pod. Chcem len povedat, ze fantazii sa medze nekladu. Da sa vymysliet hocijaky program - lacnejsie aj drahsie. To su vylety skoro zadarmo a syn ma ohromne zazitky z toho. Decka maju aj tak najradsej podla mna opekacky na luke, hranie sa v potokoch a podobne jednoduche akcie… 🙂

Strana
z2