icon

Ako mať pekné leto aj bez peňazí?

1. júl 2025

Kam ísť na lacné výlety a ako si užiť pekné leto s rodinou (máme 9 mesačnú dcérku) aj bez toho aby sme museli mat veľa peňazí ? Nemáme financie aby sme išli k moru ale aj tak chceme nejaký program a mať niečo pekné z tochto leta , ďakujem za tipy 🤍🤍🤍 najlepšie zapadne až stredne Slovensko.

Strana
z2
balerina2025
1. júl 2025
@cukroska

@balerina2025 Presne tak! Ha ha ja celý život ľudom musím vysvetľovať, že nie nemáme kopec peňazí ,keďže sme stále niekde boli na výletoch.Leb väčšina nás nestála nič len čas a benzín. A ja strašne rada pridávam fotky a dávam ľuďom tipy na výlety.A nestojí to veľa krát nič.
Stačí dobré tenisky a ísť a toľko toho najdem aj v našom okolí ešte stále. A ako chodím na biku tak som zbehala celé naše okolie aj kde sme nikdy ani neboli.
Ja sa len teším keď o dva dni sú tam aj ľudia z môjho okolia 😊

@cukroska

niekedy clovek musi dozriet aby sa prestal porovnavat s tymi, co maju potrebu sa chvalit ze idu all inklusiv do zahranicia. mna skor nadchne to, ked si sama sebe zariadim svoj cas a naplanujem kazdy den daky vylet. netvrdim ze Slovensko je lacne, skor ide oto si dat namahu a pozriet vylety, kde sa nemusim za vstup platit a aj tak sa da urobit pekny den.

ale vies, nam uz nestaci maslovy chleba s rajcinou, my uz musime mat sunku a avokado. toto je chyba, sme rozmaznani. a takto je to vo vsetkom....

OTAZKA ZNIE, naozaj toto vsetko v zivote potrebujeme? ved v konecom dosledku ide stale len o jedno, aby sme nasli pokoj v dusi. a boli aj stastni z mala...

cukroska
1. júl 2025
@balerina2025

to su take otazky, prepac. ...jasne ze leto moze byt pekne aj bez mora.

kamnavylet
kamsdetmi

daj do gugla. tam zadas presne lokaciu
je tam mnoho toho

@balerina2025 Presne tak..človek by mohol aj každý deň celý rik a ešte by neibehal všetko 😀

cukroska
1. júl 2025
@balerina2025

@cukroska

niekedy clovek musi dozriet aby sa prestal porovnavat s tymi, co maju potrebu sa chvalit ze idu all inklusiv do zahranicia. mna skor nadchne to, ked si sama sebe zariadim svoj cas a naplanujem kazdy den daky vylet. netvrdim ze Slovensko je lacne, skor ide oto si dat namahu a pozriet vylety, kde sa nemusim za vstup platit a aj tak sa da urobit pekny den.

ale vies, nam uz nestaci maslovy chleba s rajcinou, my uz musime mat sunku a avokado. toto je chyba, sme rozmaznani. a takto je to vo vsetkom....

OTAZKA ZNIE, naozaj toto vsetko v zivote potrebujeme? ved v konecom dosledku ide stale len o jedno, aby sme nasli pokoj v dusi. a boli aj stastni z mala...

@balerina2025 Veľmi múdro napísané. Priznávam bez hanby, my sme kedysi počas výletoch vôbec nechodili sa najesť do reštiky, alebo na kávičky. Naozaj len vtedy ak to bolo vyslovene, že priamo na mieste. Na výlety sme si vždy niečo zobrali z domu, keďže krátke (nenáročné turistiky )ani nebolo kde a mali sme nejaký cieĺ a nešlo sa kvôli jedlu. A tak sme to mali radi aj deti. Jasné, že keď bolo tam tak sme kupili .Ale vyslovene aby cestou niekde muž zastavil a hľadali sme to nie. Vždy nás aj odbil,že neskoro zbadal,ze sa mu už nechce a podobne ...Sem tam pizza,mekáč na zmzku.Az neskôr keď deti vyrástli sme zistili, že je to super ,zájsť niekde na kávu v peknom prostredí.Lebo my si radi tú kávu niekde vychutnáme.Aj si doprajeme dobré jedlo. A
najradšej my už pozeráme mestá, pamiatky, na námestí kávu a ten obed nikdy nebol prioritou.
Nikdy sme nechodili na dovolenku all inclusive, žiadne rezorty
Pobehali sme s deťmi už kus Európy, ale keby ľudia vedeli koľko krát ako nás lacno vyšla dovolenka. Ubytko sme aj vlani našli cez Booking .také lacné a naozaj krásne s obrovskou terasou väčšou ako máme obývačku v Toskánsku s raňajkami. Niekto by sa nevošiel do tej sumy ani na 3 dní na slovensku. Taliansko pred rokmi za 300€ na týždeň a tak..
My sme nejako nastavený s mužom tak, že co najviac vidieť, zažiť ako niekde lehniť v rezorte a jesť.
A nepatríme k tým čo majú radi luxus. Skôr naopak. Stačí normálne obyčajné aj ubytko s raňajkami a už do večera na ubytko nechodíme. Raz sme boli all a nikdy viac. Išla som s kože vyskočiť, lebo chceli sne behať a nebolo kam...

margotka17
1. júl 2025

Spravte si výlet do Bojnic, krásne malé námestíčko ponúka obcerstvenie a na prechádzku po zámku, ZOO, dole do kúpeľov sa môžete prejsť.

maya_hi
2. júl 2025

Dnes už sú ľudia neskutočne nároční. Každú chvíľu takáto téma. Veď máš 9 mesačnú dcérku. Čaká ťa jej prvé leto. Za mňa dosť na to, aby bolo pekné 😏. Inak už len stačí aby ste ho prežili v zdraví

sunshine_18
2. júl 2025
@balerina2025

@0silvia0 mne sa pacia tvrdenia rodicov ( teraz nepisem o autorke) ze vsak nech ma babatko pekne leto, ale ved to dieta si na to aj tak nebude pamatat tak skoro :D....ale to je na margo k poznamke pekne leto. nic proti autorke ....

@balerina2025 ty rodicia chcu asi tiez mat pekne zazitky a spomienky s tym babatkom, nie je to vzdy iba o tom dietati

dkethe
2. júl 2025

Uprimne, s 9 mesacnym babatkom je to naprd. Nemozes rano o 6 sadnut na vlak smer tatry, dat turu, a vecernym vlakom spat. Ani nosicom, ani kocikom. Ani nalozit do cyklosedacky a ist na cyklovylet s lepenakom.

Teoreticky - co by si robila v lete zvysnych 7 tyzdnov, keby si bola tyzden pri mori?

Moje prve ked malo 9m boli sme cele leto na chate. Neviem ci mas taku moznost.
A ak nic ine nezlepsi naladu... Ber tak ze ty mas RD - cize toto su len dalsie dva mesiace dlhodobej dovolenky 😂 ja som napr dnes zas 8 hodin v praci. Ktora to ma lepsie? 🤪

balerina2025
2. júl 2025
@sunshine_18

@balerina2025 ty rodicia chcu asi tiez mat pekne zazitky a spomienky s tym babatkom, nie je to vzdy iba o tom dietati

@sunshine_18 to je vsetko v poriadku, len netreba mat prehnane ocakavania alebo to zbytocne silit. chapeme sa verim

lauricka
2. júl 2025

Malému je najlepšie doma. Krátke prechádzky, keď nie je vonku zrovna výpek, niekde na dečku na trávu sa pohrať, čo potrebujete s bábätkom?

orisker
2. júl 2025

S výletmi a dovolenkami je to ako s vianočnými darčekmi: dieťa si po dlhých rokoch už nebude pamätať, aký darček dostalo pod stromček.
Ale čo si zapamätá navždy bude to, že ste boli niekde všetci spolu a bolo vám dobre.

Strana
z2