icon

Ako zvládnuť lyžovačku s 8-mesačným bábom?

9. dec 2023

Muz si zmyslel novoročnu lyžovačku, maly ma 8 mesiacov okrem par lyžičiek prikrmy dojcim .. absolútne sa neviem pripraviť - čo budeme potrebovať čo keď sa bude chcieť dojcit niekde vonku ? Tam kam ideme je okolo -12. Hotel je síce 5* ale neviem so stravou či zobrať prikrmy ? Chodili sme ako bezdetný ale tersz si asi tazko zalyzujem, muz jeneoblomny ide cela jeho partia … ako by ste sa zariadili?

mogaa
9. dec 2023

nech ide sám s partiou....ty s dieťaťom si to tam neužijete, leda tak pobyt v hotely🙂 večer kým sa budú baviť, tak ty budeš s dieťaťom na izbe...

thoughtfulweirdo
9. dec 2023

My sme s prvou dcérou od bábätka chodili s mužovou partiou, ale boli tam aj dve ďalšie ženy s bábätkami, čiže muži sa zabávali spolu, my sme mali iný program s ohľadom na deti 🙂 takže ja by som sa rozhodla podľa toho, či by si si ich spoločnosť užila, oni by mohli doobeda lyžovať, ty by si si vyšla niekde s malým v kočíku/nosiči a poobede by ste trávili čas vy s mužom a malým spolu. Ale ak to sú len mužovi kamoši, nie tvoji a nevyhovujú ti ako spoločnosť, tak nech ide muž sám.

jj298
Odpoveď bola odstránená
lubina
9. dec 2023

no 8-mesacne je este dost male, asi si to tam neuzijes. Ta strava sa mi nezda az taky problem, my sme cestovali aj s mladsou, skor to bude to, ze ostatni budu lyzovat a ty sa starat o dieta, alebo ho nechas niekomu inemu tam?? To asi nie. Vecer sa budu bavit a ty s dietatom....je skor smutne, ze muz nevie pochopit, ze jeden rok by ste mohli vynechat a ist na buduci rok uz s vacsim dietatom, ktore by mozno uz aj snech ako tak chapalo 🙂. S takymto malym a pri teplote -12 asi ani vonku vela nebudes. Cize len vo vnutri, ale to budes ty a dieta iba, ked ostatni budu lyzovat. Alebo ak ti maju tiez deti, tak aby ti este aj tie nedali na starost, ked uz aj tak budes so svojim dnu...

miky132
9. dec 2023

Normálne zmenis prostredie budete spolu, etse ti niekto aj navarí....dieťa vydrží na mlieku plus nejakých pár kúskov zeleniny alebo kupovane prikrmy....s bábätkom sú super dovolenky keďže ešte len spí je a pozerá....moc to riešiš s dieťaťom život nekončí , ak lyžujes tak sa prestriedate aj ak je welnes....buď rada za to, že môžete....my máme štyri deti a chodíme skoro každý rok,keby že mám zúfať kvôli bábätku tak neviem....jemu je dobré tam kde je mama a prso

simca06022011
9. dec 2023

Asi by som nesla, alebo ako osm chodila ja: nabrala prikrmy, ohrievacku na flasu na izbu. Je jasne ze vonku dojcit nebudes.. to je proste blbosti. Budes vnutri, tak ako keby si bola doma, len proste prejst sa s drobcom pojdes s kocikom. Len tym ze mu ide partia budes podla mna bud sama s malym, alebo neviem co s nimi robit.. neviem si to predstavit. Asi by som mala doma dost dusno kvoli tomu.. teda.. ja... lebo dieta ma male raz, tak si moze toto raz odpustit, uz je otec a zmysliet si moze cokolvek, treba sa uz trochu prisposobit... nap. na poslednej lyzovacke to u nas skoncilo urazom a to si neveim predstavit riesit to a este batola...
Alebo ak tak striedanie, jeden bude lyzovat doobeda, druhy poobede alebo podobny rezim. Za mna inak zbytocnost dost :D a to tiez teda chodime, ale s takymto drobcom sme boli skor hotel a welness.. pamatam sa ze este s 3-4r sme isli na silvestra a ja som mala celu noc nervy... lebo hurhaj, ja som muslea s malou ist na izbu... proste z celeho pobytu predrazeneho s programom som nemala nic..:D

rebrambora
9. dec 2023

My sme chodili s malymi este ooovela skôr, ale vyberali sme si stale bud babyfriendly hotel alebo som nasla niekoho na opatrovanie na par hodin.

koniarova
9. dec 2023

Ani stádom volov by ma nedostali na dovolenku s mužovou partiou.

betulinka1
9. dec 2023

Zabalíš prikrmy, pobalíš veci a ides. Budes mat trosku zmeny aj ty. Budes robit to co doma, trosku von, trosku dnu. Ak by mali detsky bazenik, tak super. Ak robis prikrmy, tak vies poprosit o uvarene zemiaky a mrkvu aj priamo tam. Alebo si kludne zavolaj na recepciu a mozes sa spytat, ci ti vedia v kuchyni na požiadanie pripravit prikrm podla želania . Tieto 5 hviezdičkové hotely su na to zvyknuté a poskytuju vsetko aj detickam. Pre nich je dolezite aby sa rodicia citili dobre. Mnoho z nich ma herne pre deticky male aj velke. Dokonca v niektorych ponúkajú aj strazenie deti ci na izbe alebo v herni aby rodicia mohli ist na veceru, welnes alebo si aj zalyžoval.

petamich
9. dec 2023

chodime s muzovou partiou lyzovat kazdy rok 🙂 maly mal 7-mesiacov, ked sme mali ist na prvu, tak tu som napr. vynechala, my ale chodime na taku low low cost chatu, to bol hlavny dovod, strava by nebola absolutny problem, nemal ani tri mesiace, ked sme boli na prvom wellness vikende, tiez bol na MM, v tom obdobi ako pises kasu som mu na izbe zarobila, par prikrmov sme zobrali, pripadne nieco z restauracnej stravy dostal (dusenu zeleninu alebo zemiakovu kasu), pripadne bol detsky bufet, dovod, pre ktory som nesla, ze je to nase miesto odrezane od sveta a co by som tam cely den robila, muz siel sam, lebo ja zasa nevidim dovod, preco akoze narodenim dietata by mal sediet doma na zadku 🤷‍♀️

dalsi rok uz sme ale sli a bolo to super, to uz ale chodil, boli sme vonku na sankach, muz lyzoval kazdy druhy den a tak 🙂 a aj ta low cost chata sa dala zvladnut

ak by sme sli do hotela, tak by som to zvazila aj ten prvy rok ale iba za predpokladu, ze aj muz chape, ze sa musite nejako prestriedat, v opacnom pripade, len zmenis miesto, kde sa staras o dieta :D a to by sa mi nechcelo

7lenka11
9. dec 2023

My máme skoro ročne dieťa a od 5m s ňou aktívne cestujeme. Podotýkam, že neberieme so sebou starých rodičov. Ako 6m bola 2x v zahraničí na víkend, v septembri sme boli na Kréte, cez Vianoce sme mali letieť do Švédska (nakoniec nejdeme kvôli mne). Vôbec sa toho neboj. Veď nemusíš byť na zjazdovke 24/7. Ak ma tvoj muž trochu chochmesu, dopraje aj tebe chvíľu oddychu a lyžovačky. A jasné, neoddychnes si uplne, len si povinnosti a starosti prenesieš na iné miesto. Ale žiaľ o tom je rodičovstvo a materská. Ak ste v 5* hoteli, ten ma všetko pre mamičky a ohrejú ti aj prikrmy. Inak by som len kojila. Veľa reštaurácii a hotelov v okoli zjazdoviek na detské a materské kútiky, kde vies v klude kojiť a pohrať sa s malým.
Ja nie som zástancom toho, že dieťa je malé, tak lepšie nikam neísť. My našu malu berieme všade, v podstate sme ju od začiatku zakomponovali do nášho aktívneho života a od malička je naučená tráviť veľa času v aute, už aj letela a teda za prvý rok bola na x výletoch a dovolenkách. A vo februári nás tiež čakajú Tatry.

danica2711
9. dec 2023

@koniarova len tak od veci, ale čo sú mužovi kamaráti prašiví, že si na nich taká nabrúsená?

hortenziaj
9. dec 2023

@7lenka11 dieťa je malé a popravde načo s nim budem niekde chdout hore dole, ked ono ma iné potreby ako sedieť v aute/lietadle a prevážať sa hore dole. Zachviľu vyrastie a už to zas bud inak brat, ale napr my keď boli mali, sme sa hlavne prisposobovali im, keďže nie som zástancom ze mam dieťa a ono sa ma prispôsobiť môjmu životu ze budeme cestovať kade tade. Nehejtujem, len môj názor

7lenka11
9. dec 2023

@hortenziaj veď to je v poriadku, nie všetci musíme mať rovnaký názor.. ja od začiatku materskej zastávam názor, že narodením dieťaťa sa život nekončí.. nie som za exotické dovolenky počas zimy, veľké časové posuny a pod, ale víkend na horách si myslim nie je nič zle.. čerstvý vzduch môže len prospieť.. a aj mamičky občas potrebujú zmenu, ja napríklad neznášam byť len doma zavretá.. ale opäť je to asi skôr o každého povahe

kitycat
9. dec 2023

Tak pokial ti niekto uvari a uprace izbu, tak kludne chodte aj s malym. Vsak mozes sa s kocikom niekde v Alpach prechadzat, nakojis v kaviarnicke alebo v hoteli... ak by siel muz sam, tak budes sama doma, mozes byt aj obskakovana na horach 😀

beata_k
9. dec 2023

Ak s tym nie si stotoznena, tak nechod. V prvom rade s tym ty musis byt ok. Tak male babatko je v tvojej starostlivosti. Ty s nim budes v noci ked mu zmena prostredia nepadne dobre. Nie kazde dieta ma rado zmenu.

lienka.7
9. dec 2023

@autorka osobne by som nešla nikam a zaželala mu peknú lyžovačku s kamarátmi.

7lenka11
9. dec 2023

@danica2711 tiež mi to napadlo, že prečo dotyčná osoba dala takú prudkú reakciu.. my chodíme každý rok s partiou na chatu a je to uplne super.. niektorí máme malé deti, niektorí sú bezdetni, ale keďže sme ľudia vo veku 30-37 rokov, nie sú to už žiadne opijáše ani divoké žúrky.. a pokojne by som na také víkendy chodila aj častejšie, keby nás nedelila veľká vzdialenosť

bubinko1506
9. dec 2023

My sme boli na lyzovacke s 3 mesacnymi dvojickami - nedojcila som, zarabala som im UM. V termoske horuca voda, vo flasi dojcenska a bolo. Lyzoval muz (4 hodinky, ja som si po sekcii netrufala), zatisl som sa presla s kocikom alebo som bola s malymi v hoteli. Poobede sme sa isli prejst vsetci styria. My s malymi cestujeme od narodenia, dovolenky do ich jedneho roka boli tie najkludnejsie - na jedenie som im brala hotovy prikrm alebo im pripravili nieco v hoteli). Na plazi alebo na svahu si zdriemli v kociku.

majlo1234
9. dec 2023

Chod(pokial to nie je v nejakej extra velkej nadmorskej vyske, tam uz mozu byt nejake minor problemy)ak lyzujes, tak sa prestriedate. A jedlo vobec na tych par dni neries, prezije aj na mlieku.pripadne mu kup sklicka, ak chces aj prikrmovat. Alebo jablcko, mrkvu, struhacik maly a vies mu to pripravit hoc aj na izbe.
Ja by som hned sla, a nemyslim si vobec, ze male deti maju nejake zvlastne potreby, staci im byt pri mame, ci je to v lietadle, na riksi, sankach alebo doma na gauci, im je to ozaj jedno.