icon

Čo vidieť na východe Slovenska?

simi82
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som navštíviť východ Slovenska, čo by ste okrem Košíc poradili? Fakt by som tam chcela vidieť ten skutočný život , nikdy som tam nebola... ďakujem 🙂

margotka17
19. jan 2025

@simi82 ja žijem na vchode celý môj život. Máme tu hrady Šarišský hrad, Kapušansky hráč, Čicvansky hrad, Brekovsky hrad.....Domaša, Šírava, Morské oko, Hanusovsky viadukt, Tokajsku oblasť, Bardejov......A osada? Videla som takú v Rudnanoch.

zuzika87
19. jan 2025

Poloniny, vodná nádrž Starina, miniatúry drevených kostolíkov v Uliči, Medová baba a chalúpka deduška Vecernicka v Novej Sedlici, Kremenec, Vihorlat vyhasnuta sopka, Sninsky kameň a Morske oko a milión ďalších veci ti viem odpurucat u nás na krajnom východe

skeblicka777
19. jan 2025

My sme boli v Košiciach vlani v lete a určité idem na východ aj tento rok, veď tam je všade čosi. Ale my sme prešli historické centrum Košíc, zs mňa spievajúca fontána top, určité ju pôjdem pozrieť aj tento rok. My sme boli aj na dukle, Dukliansky priesmyk, plus údolie smrti, bunkre. Toto bolo na celý deň, nohy ma boleli, ale chlapci spokojní. A keď sme išli z Dukly, tak jesť sme boli v moterste na poľskej strane a doslova za pár eur 🫢

viestta
19. jan 2025

Ja zas odporucim juh "vychodu". Slovensky kras vratane Jasova, Zadielu, Gombaseku a Domice. Hajske vodopady, Silicka planina, Zadielska planina. Betliar (Krasna horka este stale nie). A najdes tam aj krasy prirody, aj pamiatky, aj tie nefalsovane dedinske krcmy a osady.

skeblicka777
19. jan 2025

@viestta krásna Hôrka prečo nie? Môžem pogooglit, ale keďže to píšeš, tú som mala v pláne tento rok, máme to po ceste z a do Košíc

viestta
19. jan 2025

@skeblicka777 lebo este stale ju opravuju po poziari. Zastavit sa mozte, v podhradi je mauzoleum ale hrad je este stale nepristupny

cakanka22
19. jan 2025

@simi82 dedina Havaj 🙂 no vidíš, tak je čas vyraziť 😁
Ak ťa zaujíma história, tak Údolie smrti, pamätník na Dukle, všade tu máme tanky, aj v našej dedine je jeden 🤭 to sa tiež len tak nevidí 👍

skeblicka777
19. jan 2025

@viestta ďakujem, aj som zabudla, že tam horelo 😌

skeblicka777
19. jan 2025

@cakanka22 tie tanky a celkovo tá história je fajn aspoň raz za život vidieť

simi82
autor
19. jan 2025

Ďakujem vám srdečne za všetky tipy! Je toho toľko, te budem musieť ísť ešte inokedy na dlhsie 🙂

cakanka22
19. jan 2025

@skeblicka777 veru áno 🙂 ja tu žijem, už prechádzam okolo údolia smrti úplne bez povšimnutia 😁 a uvedomím si to Väčšinou ked niekto príde k nám a je očarený z toho🤭

viestta
19. jan 2025

@simi82 a to sme este vynechali Presovsky Solivar, opalove bane v Dubniku, Zlu džuru v Lipovciach, Sarisky hrad, Kapusiansky hrad, Levocu, Spisky hrad neviem ci niekto spomenul, Spisku kapitulu, Drevenik a potom cely Slovensky raj

kataleya
19. jan 2025

@simi82 nie je zač. Ešte ma napadla na šírave plavba loďou. V okolí Levoče-prechádzka námestím, klietka hanby, chrám sv. Jakuba, gymnázium sa oplatí pozrieť, Mariánska hora, sivá brada, prechádzka cez Spišskú kapitulu do spišského podhradie a odtiaľ pešo alebo autom na spišský hrad

zeldia
19. jan 2025

@simi82 nikdy som tam nebola ale dedina Osadne (okres Snina?) je tým kostnica.

saska.j
20. jan 2025

@earlgrey ani ja by som to lepšie nenapísala. Tiež som "hrda" Trebisovcanka 😆

saska.j
20. jan 2025

@simi82 taky istý život ako inde. Véd aj v Žiline sú "osady" len sú iné ako u nás na východe. Aj v Martine
Ci naše na východe sú nejak špeciálne? Neviem. Chodím okolo nich denne

lucianak
21. jan 2025

@simi82 3 dni su ozaj malo. Nemozes vyrazit uz v piatok po praci? Na vychode je toho naozaj vela. Za 3 dni toho vela neuvidis. Nejdem pisat tipy, tych tu uz padlo dost, ale zelam ti na tejto ceste, aby si zazila co najviac. Vobec tu tvoju cestu nevnimam tak ako sa niekto vyjadril, ze ides "ocumovat exotov". Ja tiez sa rada trajdam kade tade lebo ma zaujima ako ziju inde (hlavne v zahranici) a popri tom si pozrieme aj pamiatky, nieco v prirode...

staromodna
21. jan 2025

@13valusik13 dokonca skôr ako vacsina dedin okolo Bratislavy...

lucopeda
21. jan 2025

@nikaeli tiez ma to zaraza ze prizvuk , a pritom staci ked sa ja ako vychodniarka dostanem do Trnavy a mam dost.

tetapetra
21. jan 2025

@lucopeda a čo majú hovoriť oni keď ťa počujú 🤣

221girl
21. jan 2025

@simi82 z takych menej typickych veci, a nie tak celkom ten uplny vychod ale určite Slávošovský tunel + viadukt alebo pre mna bolo zaujimave navstivit aj prekladisko v Čiernej nad Tisou, solné bane Prešov, rozhľadňa Údol, pekné prostredie je aj napríklad v okolí Domaši

nikaeli
21. jan 2025

@tetapetra a preto sa budeme jeden druhému vysmievať? vo všetkých štátoch majú ľudia svoje nárečia, to len na Slovensku sa musí stále ukazovať prstom na východ 🤦🏻‍♀️ ideme sa tu byť za toleranciu dúhových a pritom urážame iných za prízvuk. Smutné.

vkatush
21. jan 2025

@nikaeli mne len k tomu prízvuku napadlo. Mne nevadí, ak niekto má, však žije tam pravdepodobne celý život, vyrastá s tým,...
Čo neznášam!!! sú ľudia, ktorí strávia s niekým 10 minút a už chytajú jeho prízvuk 😑 napr celý život východniar gadžo bude 10 minút s Trnavčanom a už začne zaťahovať. Ale to je aj napr s českým jazykom, ide do Česka na víkend a príde domov a "mluví" a tvári sa ako keby tam bol rok. Mňa to vie taaaaak iritovať.
To len taká vsuvka mimo tému kus 😁

tetapetra
21. jan 2025

@vkatush 👏🏻👏🏻👏🏻
@nikaeli trápny výkrik, nakoľko som z východu. Takže mňa s týmto uraziť nemôžeš. A naozaj je to brutálne,keď východniar dôjde na západ a naopak. Stačí keď dôjde k nám moja mama.

nikaeli
21. jan 2025

@tetapetra a čo s tým má človek urobiť? veď je prirodzené, že má prízvuk typický pre oblasť, kde roky žije. To nie je trápny výkrik, to je fakt. Ľudia sú netolerantní a urážajú iných pre nepodstatné blbosti.

jana_eyre_2
21. jan 2025

@lubkovaandrejka nám sa raz pri rakusoch pokazilo auto.. 🥴 celkom zážitok to bol, lebo pri nás zastavili osadníci..

jana_eyre_2
21. jan 2025

Inak ja nerozumiem prečo vlastne táto diskusia tak popudila diskuterky.. keď sa niekto spýta čo zaujímavé vidieť na východe a vy na neho takto urazene vybehnete, ani sa necudujem že turizmus na Slovensku stagnuje... 😒

tetapetra
21. jan 2025

@nikaeli
si to nepochopila a velice sa urazila,, lebo som si dovolila pouzat na prízvuk. Len si netušila odkiaľ som. Taký prízvuk aký má Tásler nemá asi nikto na svete.

nikaeli
21. jan 2025

@tetapetra mne môj prízvuk nevadí 🙂 vadia mi ľudia, ktorí si myslia, že sú niečo viac. O to viac, ak sú z rovnakého cesta a na svojich ukazujú prstom 🤷🏻‍♀️