icon

Čo vidieť na východe Slovenska?

simi82
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som navštíviť východ Slovenska, čo by ste okrem Košíc poradili? Fakt by som tam chcela vidieť ten skutočný život , nikdy som tam nebola... ďakujem 🙂

simi82
autor
19. jan 2025

@slovakboy skôr som sa stretla s tým, že Slováci "zo západu" v zahraničí si o sebe mysleli niečo viac a akonáhle počuli Slováka radšej stíchli . Mám skúsenosti s ľudmi z východu že boli oveľa priateľskejší a pohostinnosti, však sme pravidelne chodili spolu grilovať a toľko jedla a pitia , tak to boli aj na mňa moc.. a to je moja babka veľmi pohostinná:D zasmiali sme sa spolu pobavili a tam prišla myšlienka viac pocestovat SK...

simi82
autor
19. jan 2025

@slovakboy inak tiež som sa raz stratila na biku v jednej časti dediny , kde bývali Rómovia a oni sa na mna pozerali ako na exota:D a ja som sa ich spýtala ba cestu a poradili mi všetci 🙂

simi82
autor
19. jan 2025

@kataleya ďakujem krásne za tipy! Veľa toho som ani nepoznala🙂

simi82
autor
19. jan 2025

@zuzika87 zasa zle pochopená otázka, no nevadí... krčmy len kvôli ľuďom... veď to je jedno už mám zapísané kam sa chcem pozrieť, ďakujem za nazor

fairyy
19. jan 2025

@simi82 no ja by som nesla obzerat slumy v LA ak si pojdem pozriet toto mesto... ani fetakov a hladat v parkoch injekcne striekacky... tiez by som v KE sa nesla pozriet do Maslickova, ked pravidelne hlasia zltacku ... a nie nesla by som.ani do pentagonu naco? .... dobre skusenosti s osadami preto, ze ti to napise jeden diskutujuci na MK, ja ta viem poslat aj dnes na miesta po celom vychode, kde zarucene dostanes kamenom do auta a ked vystupis tak ta oberu aj o oblecenie ... aj echt krcmy viem vybrat take, ze dnes tam zazijes bitku aj ozranov aj oslavovanie Rusov a Fica... a nie nesla by som toto pocuvat naco? ci myslis, ze osvetu im spravis? ved akurat taka hadka sa tam strhne, ze pojdes radsej rychlo prec... a inak toto ti pise zena co je multikulturnej rodiny a zije mi rodina po celom svete a nie nechodim si obzerat alkoholikov ani slumy... a preco ti takto tu pisu ludia je len preto, ze si sa katastrofalne vyjadrila ...keby si napisala, ze ci nepozname nejaku agroturistiku na vychode alebo ci niekde nevies zazit ja neviem vychodniarsku svadbu podla tradicii ci ine zvyky spojene s vychodom Slovenska .... ale ty si to napisala strasne zle ...

viestta
19. jan 2025

@simi82 tak chod do Košíc. Uvidíš aj civilizáciu, aj históriu aj si môžeš spraviť výlet na LIX, tam chodí MHD z centra, a pri tej príležitosti pozrieš maslickovo

simi82
autor
19. jan 2025

@viestta maslickovo voláte Luník? Prečo ?

simi82
autor
19. jan 2025

@fairyy ja nemôžem zato, že som sa "zle" vyjadrila... vyjadrila som sa normálne podľa seba , nebudem tu hrať formu a formulovať príspevok aby sa nikto neurazil... aj tak si vždy vo všetkom najde každý to čo chce :D

earlgrey
19. jan 2025

@simi82 Ja som z východu, a žila som dlho v zahraničí a ver mi, že keď som počula Slovákov, tak som stíchla aj ja 🤣 len hanbu robili všade 🤣

simi82
autor
19. jan 2025

@earlgrey to fakt? Ja zasa som sa nestretla s nejakými bulvárni alebo čo tak neviem 🤪

earlgrey
19. jan 2025

@simi82 Záleži, kde si bola 😉 v Londýne, kde som žila ja, tak Slováci robili riadnu hanbu - ožratí, nafetovaní, hluční, hádaví, vo všetko najlepší...🤣 akože nie všetci, neškatulkujem, ale neozývala som sa, keď som počula Slovákov...napr. v metre, v autobuse, v obchode...

viestta
19. jan 2025

@simi82 ni, LIX je Lunik 9, Maslickovo je osada vedla

simi82
autor
19. jan 2025

@earlgrey tak to je sila, ja zasa v Rakúsku , ale to skôr v tých nákupných pasážach sa robili dôležití:D a inak vo Švajči, tam som nezažila neslušných Slovákov... možno raz v praci lde robil muž dostal tam Slováka a po týždni ho aj vyrazil lebo stále bol na telefóne a nerobil

tetapetra
19. jan 2025

@earlgrey neviem ja toto počúvam skôr o poliakoch ako o slovakoch. Na slovákov skôr sedí to,že ťa odrbu ako môžu. Poliaci v tomto práveže až neskutočne spolu držia. Ale odrbu teba 😆

earlgrey
19. jan 2025

@tetapetra No Poliaci tiež, to si môžu ruky podať so Slovákmi 🤣🤣🤣 a ver mi, mne veľakrát Poliaci pomohli a Slováci nie, tí odžubali ako mohli...

guiseppinka
19. jan 2025

@earlgrey slovak slovak v zahranici nepomoze ani keby vedel/mohol. Len ma plne reci pomoci a ocakava, ze mu druhi pomozu...

zuzulka558
19. jan 2025

Od Sniny po Novú Sedlicu je to pekné,, a nájdeš po ceste dedinky, ktoré už majú len pár obyvateľov asi

zuzulka558
19. jan 2025

@zuzika87 to hovoria len taky co tam ani poriadne neboli ale chcú byť zaujímavý,, ja som na východ chodila do posledného okresného mesta skoro 3 roky,nie ako turista ale za frajerom,, žiadny zaostali ľudia, myslím si ze co sa týka chlastu na západe sa viac pije ako tam co som chodila, pozerám na to inými očami a nie z reči, TV a neviem co

earlgrey
19. jan 2025

@guiseppinka Z jednej časti súhlasím...ale ide aj o charakter človeka, ja som pomáhala bez ohľadu na národnosť...ale vieš čo? odkedy som na Slovensku, tak ma obabrali viacerí...v zahraničí za 15 rokov sa mi to nestalo 🤣

zeldia
19. jan 2025

@simi82 neviem či sa to dá spätne nájsť na IG alebo niekde inde ale Petra Toth išla v lete “vyšperkovanu cestu po Slovensku” išla do každého regiónu a začala v Medzilaborciach (tam je muzeum A Warhola kt je momentálne v rekonštrukcii). Skús to nájsť možno ta inšpiruje cesta ako išla ona. Ak chces ďaleký východ pozri si naprikkad cestu po drevených kostolíkoch, to sa daju robit pekne fotky. V Košiciach by som pozrela Košický zlaty poklad.

wolfi_19
19. jan 2025
https://www.youtube.com/watch?v=eMRWpc57nrI

pozri a uvidíš, dobré video 😃😃

marca12
19. jan 2025

@simi82 Tak to neobid Lunik IX v KE. Neviem odkial pojdes,ale za zazitok stoji cesta autom cez Kezmarok obec Rakusy. Alebo zajdi do Velkej Lomnice tiez kvalitna osada stoji za pohlad. Ale teraz vazne za zastavku stoji kastiel v Spisskom Hrhove. A potom Kosice,Presov,Bardejov.

simi82
autor
19. jan 2025

@zuzulka558 ďakujem , presne takéto tipy ma zaujímajú🙂

simi82
autor
19. jan 2025

@zeldia ďakujem 🙂 tie drevené kostolíky ma veľmi zaujímajú

zazka666
19. jan 2025

@simi82 som z KE
A v živote by som na Luník 9 nešla. Daj si to do Googlu a pozri si video anglického yotubera, myslím že sa volá Bald Buckrupt , nejak tak. Točí v najnebezpečnejších lokalitách. Prešiel Afganistan, Pakistan, Mexiko, divokú džunglu v latinskej Amerike a tiež v KE v Luníku 9. Utekal jedine z Luníku 9, cigančatá ho skoro uštvali. Tiež cesta z Košíc do Medzeva lemujuca osadami je adrelinovy šport. Pobehujuce cigančatá hádžu do áut kamene, priebehu po ceste krížom krážom...

cakanka22
19. jan 2025

Odporúčam Dobrá vôľa, miestna časť Spišské Vlachy, ďalej Bystrany, Richnava.. Nájdeš ich habadej 😁

cakanka22
19. jan 2025

A skôr ako Medzilaborce odporúčam ísť priamo do Mikovej, kde žili rodičia A.Warhola. Máme blízko chatu, a to ti je veru zážitok z východu 😁 blízko je aj slovenský Havaj 😁 vkuse sa tam dakto fotí s tou tabuľou 🙈

simi82
autor
19. jan 2025

@zazka666 tak to som nevidela, vďaka za tip, extrem

simi82
autor
19. jan 2025

@cakanka22 slovenský Havaj? Tak o tom som tiež nepočula, toľko miest som ešte u nás na SK nevidela... myslím že 3 dni sú skutočne malo... alebo pridám ešte jeden predĺžený víkend 😍

viestta
19. jan 2025

@simi82 pri Medzeve mame aj Mexiko,