icon

Dovolenka na Slovensku pre dve osoby. Aké máte skúsenosti?

Dnes o 08:11

Len taky povzdych... za 4 dni, 3 noci som dala za jednu dospelu osobu a jedno 8 rocne dieta spolu okolo 750€. Ubytovanie na 3 noci s polpenziou, k tomu zvlast obedy, benzin(paradoxne najmensia polozka), vstupne, kaviarne, pitie(limonady bezne okolo 5€ za 400-500ml, to uz sladka kofola sa oplati viac) atd.
A keby aspon kvalita tomu zodpovedala... Na hotelovej izbe uz zajdeny koberec, len v ponozkach by som tade nechodila. Kupelne uz mali svoju slavu za sebou, do sprchy som tiez len v slapkach isla. Na izbe wellness hotela nebolo kde susit uteraky ci plavky. Balkon bol len za priplatok, aj to som zistila az na mieste. Dopredu nikde ziadna informacia. Susiak na izbe ziadny, ale ani by ho nebolo kam dat. Bazen na mna bol studeny. Pitie k veceri sa len objednavalo, ceny za limonadu tiez okolo 4-5€ za 400ml, alebo maly 300ml dzus za 3,5€. A to nevravim, ze kym sa nam dostalo pitie na stol, mali sme skoro zjedene. V dalsom hoteli bol problem sa vobec dostat do izby, lebo karta alebo zamok blbli. Jeden vypinac v izbe poskodeny, zo 4 okien sa otvorit dali len 2, aj to komplikovane(dvojite starodavne okna). Oba hotely bez klimy, este ze sa trochu ochladilo oproti tym 40-tkam.
8 rocne dieta uz pri vacsine vstupeniek platilo plnu sumu. A aj atrakcie, ktore sa na internete prezentovali ako putave, az take putave za tu cenu neboli.
A clovek pride domov z "dovolenky" unaveny, lebo na to aby s dietatom nieco na Slovensku zazil, musi obehat hotel v okoli 100km a viac. Lebo na viac dni nie je na jednom mieste co robit.

Strana
z2
sisa_s
Dnes o 08:12

Napises nazov hotela?

anonym_1726c2
Dnes o 08:15

@anonym_autor a teraz ako co? Napis recenziu na google maps a nepis sem sprostosti. To, kolko si za to ubytko zaplatila, si vedela uz pri rezervacii, tak sa nestazuj. Co chces v hlavnej sezone?!

autor
Dnes o 08:16
@sisa_s

Napises nazov hotela?

@sisa_s nie, toto nie je staznost na hotel. len taky povzdych, na co clovek cely rok setri a co za to dostane...

anonym_9823eb
Dnes o 08:17

my sme sa prave vrátili z BS dali sme za 2 noci pre 4 ludi s ranajkami 200€ bolo uzasne krasne zariadeny apartmán luxus ono cosi vyberies je na tebe a pozeram recenzie.

anonym_607bd1
Dnes o 08:18

@anonym_autor Presne kvoli tomuto chodim s deťmi k moru. Vždy hľadám first alebo last moment a all inclusive a keď to rozpočítam na osoby a dni, vždy nás to vyjde lacnejšie ako doma. A deti majú aj zážitky z lietadla, mora, bazénov, vidia cudziu krajinu...

anonym_b4d780
Dnes o 08:19

Pred mesiacom som bola na 4 dni v Ríme - cesta + ubytko s raňajkami vyšlo pre 2 osoby okolo 350€. Vreckové tu písať nejdem, možnosti má každý iné, ale v reštauráciách v centre Ríma to bolo "drahé" ako v Bratislave. Takže za mňa SVK nehrozí, už bookujem pomaly jar/leto na budúci rok.

autor
Dnes o 08:24
@anonym_9823eb

my sme sa prave vrátili z BS dali sme za 2 noci pre 4 ludi s ranajkami 200€ bolo uzasne krasne zariadeny apartmán luxus ono cosi vyberies je na tebe a pozeram recenzie.

@anonym_9823eb recenzie som samozrejme pozerala. nikde sa nespominal spinavy koberec, podivne vyzerajuca sprcha, nefungujuce okna atd.

katkaseiner
Dnes o 08:28

chapem ta, zato uz v SR velmi nikam nechodime.... proste ide vsetko dole vodou. Odkedy su Dankove poukazky na rekreaciu, ceny sa zdvihli na presne 500+ Eur. Jedlo - vsade by ti najradsej vybrali nieco z mrazaka a hodili do oleja a zaplat aspon 20E na hlavu. Za tie peniaze by som radsej vybrala lacne letenky kamkolvek - kludne Rumunsko, vybrala by som ubytko, auto a za tolko dni by sme presli okolie... TEraz sme sa z Rumunska vratili, sme 2+2, ubytiek sme riesili viac, kedze sme sa dost presuvali, a vzdy to bolo pod 100E na nas vsetkych na noc, ziadne spanie na gaucoch, vsetci sme mali plnohodnotne postele. Vyberali sme vacsinou 3izbove byty - 2 izby, kuchyna s obyvackou a kupelna. Pripadne by som hladala lacne letenky do talianska, len teda nie v Auguste lebo vtedy je tam koniec sveta, taliani maju volno a ubytka uz tiez drahsie. V SR skapal pes. Kvalita ide dole vodou ale suma sa denne zvysuje

anonym_2e8a97
Dnes o 08:28

presne preto my robíme trip, vyberieme si krajinu,urobíme plán - 7 dní, 3-4 mestá, pamiatky, múzeá, galérie, nejaké atrakcie ... do 2000,- € pre 4 osoby (2 dospelí, 2 teenageri) vrátane všetkých nákladov ako strava, ubytko, poistenie auta, cestovné poistenie. Len raňajky jeme na ubytku, ostatné jedlo vonku. Tento rok cez 2000 km, cena 1900 € a zážitkov veľa. Ubytká vyberáme čo najviac v centre s parkovaním, alebo s veľmi dobrou dostupnosťou MHD.

crazy_cat_lady
Dnes o 08:31

Ved si zratam veci dopredu a idem radsej dajme tomu k moru..

anonym_893646
Dnes o 08:31

@anonym_autor a este aj teplo k tomu? 🙂
Nerozumiem, davate si nezdrave sladke limonady za 5 eur a potom tu nad tym vzdychas? Tak chod do Polska, Zakopane, nove hotely, bazen, wellness, dobre jedlo, da sa buknut na zlavomate za 60 eur na noc pre 2 osoby s ranajkami, chodte na turu,... Kvoli Ficovym vysokym a vymyslenym daniam sa na Slovensku neoplati dovolenkovat, kym nemas ten ich poukaz.

anonym_893646
Dnes o 08:34
anonym_45f563
Dnes o 08:39
@anonym_893646

Nerozumiem, davate si nezdrave sladke limonady za 5 eur a potom tu nad tym vzdychas? Tak chod do Polska, Zakopane, nove hotely, bazen, wellness, dobre jedlo, da sa buknut na zlavomate za 60 eur na noc pre 2 osoby s ranajkami, chodte na turu,... Kvoli Ficovym vysokym a vymyslenym daniam sa na Slovensku neoplati dovolenkovat, kym nemas ten ich poukaz.

@anonym_893646 a čo má teda piť, zdravé pivo alebo vodu s vodovodu s kolieskom citróna za 3€?

anonym_893646
Dnes o 08:41
@anonym_45f563

@anonym_893646 a čo má teda piť, zdravé pivo alebo vodu s vodovodu s kolieskom citróna za 3€?

@anonym_45f563 Radler nealko 0,5 eur, mineralka z obchodu,... Niekto relaxuje v prirode, niekto v restauraciach a to druhe ide do penazi a aj do nadvahy.

la_dolce_vita
Dnes o 08:46

Chapem ta, je smutne, ako sluzby na sk upadaju.. Chodime k moru kazdy rok, ale vzdy aj tu, kedze chcem vyuzit rekr.poukaz. Tym padom sa to este da, inak by to bolo fakt predrazene. Napr pivo tento vikend na Bukovci pri Ke 4 e, na Malorke 4,50 e, ale ja si predrazene napoje nedam, pijem vodu. Uz V Cechach je to ovela lepsie. Ked zrusia tie poukazy, budule to uplne niekde..

autor
Dnes o 08:47
@anonym_893646

@anonym_893646 ake nezdrave sladke limonady? praveze som nechcela dzusy a kofoly, tak som volila limonady. ani jedna nebola presladena. takze pytali 5€ za sodu s trochou ochuteneho sirupu.
a ja bohuzial nie som tak sofersky zdatna, ze by som si trufla ist do ineho statu.

autor
Dnes o 08:49
@la_dolce_vita

Chapem ta, je smutne, ako sluzby na sk upadaju.. Chodime k moru kazdy rok, ale vzdy aj tu, kedze chcem vyuzit rekr.poukaz. Tym padom sa to este da, inak by to bolo fakt predrazene. Napr pivo tento vikend na Bukovci pri Ke 4 e, na Malorke 4,50 e, ale ja si predrazene napoje nedam, pijem vodu. Uz V Cechach je to ovela lepsie. Ked zrusia tie poukazy, budule to uplne niekde..

@la_dolce_vita a myslis, ze potom pojdu ubytovania s cenou dole? skor si myslim, ze budu este nedostupnejsie. ale ano, citala som, ze ceny su take aj kvoli poukazom...

anonym_893646
Dnes o 08:51
@anonym_autor

@anonym_893646 ake nezdrave sladke limonady? praveze som nechcela dzusy a kofoly, tak som volila limonady. ani jedna nebola presladena. takze pytali 5€ za sodu s trochou ochuteneho sirupu.
a ja bohuzial nie som tak sofersky zdatna, ze by som si trufla ist do ineho statu.

@anonym_autor https://cp.sk/vlakbusmhd/spojenie/vysledky/?f=B...
vlakom do Popradu, autobus do zakopaneho. Aky je rozdiel soferovat na Slovensku a v Polsku? Ides na Oravu, do Trstenej a odtial pomaly podla navigacie 30km cez dedinky do Zakopaneho. Kebyze neuvidis polske napisy, ani nevies, ze si v Polsku.

ivicatolic
Dnes o 08:52

@anonym_autor blbé že...zato som bola 2 týždne v Chorvátsku 💋

anonym_fd18f8
Dnes o 08:55

@anonym_autor vnimam to uplne rovnako. Drahe ako prasa , sluzby slabe hlavne co sa tyka stravy a po ranakach robit dalsiu financne nakladnu vypravu za atrakciami.. prides domov utahana z cesty , tisicka eur prec za predlzeny vikend 😑

la_dolce_vita
Dnes o 08:56
@anonym_autor

@la_dolce_vita a myslis, ze potom pojdu ubytovania s cenou dole? skor si myslim, ze budu este nedostupnejsie. ale ano, citala som, ze ceny su take aj kvoli poukazom...

@anonym_autor dole nepojde uz nic si myslim. To skor vela hotelov proste skonci. Tie poukazy tiez nie kazdy ma narok. Akosi to tu nevieme proste, kvalita je casto mizerma. Ja si vzdy najdem svoje a som spokojna, pretoze chodim do prirody, na turistiku, prirodne kupsnie a po pamiatkach, ale ked nebude poukaz, zvolim si radsej CZ alebo Polsko.

katkaseiner
Dnes o 08:56
@anonym_893646

@anonym_893646 ani s tym poukazom to nie je ziadna slava... sice trochu usetris na ubytku, ale zoderu ta tie takzvane restauracie..

katkaseiner
Dnes o 08:57
@ivicatolic

@anonym_autor blbé že...zato som bola 2 týždne v Chorvátsku 💋

@ivicatolic ani to Chorvatsko nie je co byvalo...

autor
Dnes o 08:59
@anonym_893646

@anonym_autor https://cp.sk/vlakbusmhd/spojenie/vysledky/?f=B...
vlakom do Popradu, autobus do zakopaneho. Aky je rozdiel soferovat na Slovensku a v Polsku? Ides na Oravu, do Trstenej a odtial pomaly podla navigacie 30km cez dedinky do Zakopaneho. Kebyze neuvidis polske napisy, ani nevies, ze si v Polsku.

@anonym_893646 ja tu neriesim kam inam ist. ja riesim, ze co clovek dostane za svoje peniaze na slovensku. chce dietatu ukazat nas kraj, nasu kulturu atd., zaplati za to obrovske peniaze a pride domov znechuteny. ak by som sla do zahranicia, tak skor cez cestovku alebo nejaky zajazd. ja si proste netrufam. dostanem defekt, niekto do mna nabura, nieco sa pokazi na aute a ako to v zahranici s dietatom poriesim?

zuzubb007
Dnes o 08:59

@anonym_autor pre toto chodím na dovolenku k moru, vyjde to lacnejšie ako na SK čo tu takmer nič nieje

zuzubb007
Dnes o 09:01
@katkaseiner

@katkaseiner prečo? bola som tento rok, ubytovanie 6 metrov od mora spravila som 10 krokov a bola som vo vode, potraviny cenovo presne také ako u nás, dokonca niektoré veci lacnejšie, takže za mňa TOP len treba vedieť kde ísť 🤣, teplota celý týždeň 34 čiže vodička fajnová, pekáreň kúsok od ubytka, pizzeria vsetko

anonym_893646
Dnes o 09:01
@anonym_autor

@anonym_893646 ja tu neriesim kam inam ist. ja riesim, ze co clovek dostane za svoje peniaze na slovensku. chce dietatu ukazat nas kraj, nasu kulturu atd., zaplati za to obrovske peniaze a pride domov znechuteny. ak by som sla do zahranicia, tak skor cez cestovku alebo nejaky zajazd. ja si proste netrufam. dostanem defekt, niekto do mna nabura, nieco sa pokazi na aute a ako to v zahranici s dietatom poriesim?

@anonym_autor Cestovne poistenie v zahranici a zavolas na helpdesk do poistovne, co mas robit. Poslu ti a zaplatia odtahovku.

anonym_2e8a97
Dnes o 09:03

tu je strasne odvodove, danove zatazenie, transakcne dane, danove licencie, kadzy chce byt zajtra milionar. Tak sa to premietne do konecnej ceny. Namiesto toho, aby mali plné reštaurácie za normálne ceny, varia pre 50 ľudí denne za luxusné ceny. Zisk je ten istý, len z dlhodobého hľadiska ide viac Slovákov dovolenkovať do zahraničia. To isté je s lyžiarskymi strediskami. Kto si to vie spočítať pôjde radšej lyžovať do Poľska alebo Rakúska. Pokým sú ľudia to ochotní platiť dovtedy to tak bude.

ivicatolic
Dnes o 09:12
@katkaseiner

@katkaseiner ja som nenáročný spotrebiteľ a dovolenkár 😆, posteľ, teplo, more, vlastné jedlo pripravené 👍

tilly
Dnes o 09:14

@anonym_autor my sme toto leto strávili tri víkendy (piatok-pondelok 3 noci) v Taliansku v horách. Cesta lepšia ako ba-tatry, keďže celá po diaľnici, aj keď teda rakúske diaľnice tiež nie sú bohviečo.
Nápoje okolo 2, strik 1,50, aperol 3,50, capuccino 2, pizza 10-12, mäsové jedlá trošku drahšie, napr veľký tanier grilovaneho masa s polentou 15, syrovy burger s hranolkami okolo 15, cestoviny okolo 12 eur. 90% atrakcií zadarmo, lanovka 13 eur jednosmerná, 18 obojsmerá, deti do 16r za 7. Ubytovanie netuším, čo stojí, ale tak na bookingu sa dá zistiť. Naša najväčšia položka bola nafta, keďže obytka žerie tak 8,5l a v Taliansku stojí cez 2 eurá liter, tankovali sme v rakúsku za skoro 2e.
Len také porovnanie.

Inak, teraz zrekonštruovali legendárnu Moravu v Lomnici. Je to sorea hotel, majú akcie pre dôchodcov, tak som čakala dobré ceny, ale 940 eur za 3 alebo 4 noci sa mi nezdá cena tvorená pre dôchodcov...

Strana
z2