Je 1700 EUR za dovolenku na Slovensku veľa?

4. jún 2025

je cca 1700 euro vela , odhad na 13 dni, 12 noci.
strava ubytko benzin atrakcie.(atrakcie nie len platene ale aj priroda zadarmo)
3 osoby

premyslam ci sa viac neoplati ist k moru ale to tiez vyjde asi dost draho nie?
kam sa chystate vy za kolko

lucia13022023
4. jún 2025

Na SK to veľa nie je. Slovensko je omnoho drahšie ako Turecko napr. My ideme do Talianska low cost - ideme autom, ubytko mame zdarma, čiže len čo minieme tam na výlety a jedlo. Ideme na mesiac.
V priemere nás ale dovolenky v zahraničí vychádzajú okolo 2500-3000€ na 18 dní, so všetkým pre tri osoby.

lasona
4. jún 2025

Slovensko je dražoba. Za nás len zahraničie, all inclusive, more oveľa lacnejsie

miruska655
4. jún 2025

My máme pri mori ubytko za 1290 eur na 21 dni samozrejme strava, doprava plus. Ale každopádne radšej more ako SK, už len parkovať na Slovensku je luxus

cukroska
4. jún 2025

Vždy záleží na koľko idete,koľký idete ako idete .A aké máte nároky.Či all,polpenziu,iba raňajky, alebo vlastnú stravu. Takže sa to nedá jednoznačne povedať.My sme vlani boli Toskánsko na týždeň vlastným autom. Ubytko sne vychytali perfektne a veľmi lacné na,IT aj s raňajkami a vyšlo nás to o dosť menej. Ale zase polovica menej dní.

martinka13
5. jún 2025

1700 na 12 nocí je veľmi nízky rozpočet na dovolenku na Slovensku. A ešte strava, atrakcie a benzín v tom? No jedine nejaká chata a strava vlastná. Hotel v tejto cene s PP nie.

autor
5. jún 2025

@martinka13 ano ubytko som masla do 65 eur na noc. a strava ranajky vecere vlastna rezia a obedy vonku ( ale mne niekedy staci len polievka) a atrakcie? niektore su za 20 euro, niektore za 5...benzin tipujem budeme dvakrat takonvat plnu. do 130 euro cca.

autor
5. jún 2025

@martinka13 niekedy len vylet na nejaku zrucaninu tak tam sa nie vsade plati. ale tak uvidime ci mi vyjde mojd odhad :D potom napisem realitu

mamaaja82
5. jún 2025

Po tomto vikende v bojniciach ja uz na slovensku nenecham ani cent na dovolenku za 1300eur,vies ist aj k moru.

autor
5. jún 2025

@mamaaja82 tak bojnice, to si ani netrufma pytat kolko ste platili ved ja som tam nevedela najst lacnejsie ubytko nikde.

mamaaja82
5. jún 2025

Ubytko sme rezervovali uz v marci,takze cena fajn,ale to vstupne je podla mna vsade predrazene v Bojniciach.Za mna uz Slovensko nie. boli sme v zoo zlin ubytovanie bolo na Tesaku a vyslo nas to lacnejsie omnoho.Ja som so slovenskom skoncila

martinka13
5. jún 2025

@mamaaja82 my sme chceli ísť na lyžovačku do Jasnej s deckami. Šli sme radšej do Ománu....

autor
5. jún 2025

@mamaaja82 pokukujem aj po CR to je pravda

luccija
5. jún 2025

Išla by som k moru ja nie som lakoma, ale dala som.si nacenit pár ubytovaní na Orave, Tatry a nechápem z tých cien😂ešte k tomu rataj stravu, raňajky a večere kupovať, pripraviť atď...nie, to už radšej ČR.. včera mi kamarátka hovorila, že 3 osoby Turecko 2400 eur

teki1
5. jún 2025

Ja stále čakám,či niekto nepridá ponuku ubytka na Slovensku,napr.víkend pre štyroch a ze prečo práve k nim by clovek mal prísť.😉

mamaaja82
5. jún 2025

@martinka13 jasna,to urcite,rovno zaplatis alpy.Ked pozries kitzbühel,st.johann in tirol,Kufstein.

madeincssr
5. jún 2025

Myslim, ze na dnesnych SK cenach a aj nepriatelskosti niektorych miest/obci voci parkovaniu (dokonca aj v SO popoludni a v NE; toto uz je bohuzial niekde aj v CR) mnohe lokalne podniky (ubytovania, obchody, sluzby...) nepreziju. Ludia zvolia zahranicie s lepsim pomerom hodnota (moznosti, sluzby...) / cena.

petracandle
5. jún 2025

To je snáď všeobecne známe už roky, že lacnejšiu vyjde nejaké Turecko ako dovolenka na Slovensku 😃

Ale ja chodím aj po Slovensku vzhľadom na rekreačné poukazy, kedy 55% platí zamestnávateľ a na izbu si vieš napísať aj raňajky či masáže atď.
No nie každý má túto možnosť. Inak by som si to v dnešnej drahej dobe tiež 2x rozmyslela

autor
5. jún 2025

@petracandle viem, :/ preto bude,m volit aj vylet velmi rozumne
ale drahota neskutocna, po svk chodim uz vyse 15 rokov ale z roka na rok horsie...

jurly
5. jún 2025

@mamaaja82 ahoj, mozem sa spytat, co sa stalo v Bojniciach?

zuzubb007
5. jún 2025

Akože na 12 dní ti poviem, že je to celkom dobrá cena, nakoľko mám pocit, že tri dni v Tatrách vyjdú to iste

autor
5. jún 2025

@zuzubb007 jaj tak zase mi to nemame ziaden luxus ubytko 🙂 a skor mi ide o to ze za par dni vela muziky. a na obedy si nedavame 15 eurove a la carte... takze zase hospodarime s rozumom
jasne ze zahranicie asi vyjde lepsie ale nejak sa mi tento rok nechce ist do zahranicia. max cechy

zuzubb007
5. jún 2025

Zahraničie lepšie to určite nie, len ubytko na týždeň vyjde 1000 eur Taliansko a Chorvátsko ak letecky tak pod 3000 nieje šanca aj to len na tyzden

petracandle
5. jún 2025

@zuzubb007 Taliansko bolo vždy drahšie ako Slovensko a Chorvátsko posledné roky tiež. Skôr také tie all inclusive v Turecku, Tunisku atď vyjdú najlacnejšie.

muskazlata90
5. jún 2025

Podľa mňa to je super cena. Však to je skoro 2 týždne. Inak vsimla som si, že sa spustil hejt voči ubytovanie na Slovensku. Tak ja zas musím povedať, že podľa mňa je cena porovnateľná so zahraničím. Keď porovnávam 4* hotel na SR, musím porovnať cenu v 4* hoteli v zahraničí. Nemôžem porovnávať hotel v SR a apartmán v Chorvátsku. Čo som pocestovala v poslednej dobe, tak ČR, PL, Chorvátsko, Taliansko, všetko okolo 2k za 1 týždeň vrátane stravy, ale všade som bola veľmi spokojná so službami. Za posledné 3 roky som bola asi 3x na Slovensku a všade bolo skvelo. Ešte pre porovnanie, Rakúsko sa mi zdá drahšie. Krajiny ako Tunis, Egypt, Atď. Neporovnavam, tam nechodím, mám citlivé trávenie.

petracandle
5. jún 2025

@muskazlata90 presne. Mali by vidieť koľko už roky platíme keď ideme "turistikovať' Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko, Slovinsko atď

autor
5. jún 2025

@zuzubb007 tak mozno ma dakto len poznamosti daky apartman v chorvatsku ale posledne som pocula ze drahe je jedlo, aj dialnica isla hore

autor
5. jún 2025

@muskazlata90 ano, mam na to cas s rozumom planovat vylety 🙂 tak ja cely zivot hospodarim dobre, len teda aj tak palka. ale taka je doba. asi lacnejsie sa uz neda, a ostat doma? ved aj doma miniem denne 10-20 euro strava drogeria atd.

autor
5. jún 2025

jedno ubytovanie ma dokonca pri chalupe aj bazen, zas usetrime na kupalisko.

zuzubb007
5. jún 2025

@petracandle omyl Taliansko je lacnejšie ako Slovensko a služby a správanie ľudí je neporovnateľne s našimi otravenymi zamestnancami dovolím si tvrdiť chodím tam takmer každý rok, potraviny lacnejšie, ubytovanie 900 eur na 7 noci s bazénom a vlastným dvojposchodovým apartmánom, pizza stojí 8 euro, u nás už aj viac akurát, takže za mňa dovolenka na Slovensku by neprešla, z totálnym rozhadzovanim dáme 2000 a to teda 4 osoby, a to naozaj, že nepremýšľam čo kúpiť v Italy

petracandle
5. jún 2025

@zuzubb007 v Dolomitoch a Alpách teda ani náhodou 😃 pri mori možno