Je 1700 EUR za dovolenku na Slovensku veľa?
je cca 1700 euro vela , odhad na 13 dni, 12 noci.
strava ubytko benzin atrakcie.(atrakcie nie len platene ale aj priroda zadarmo)
3 osoby
premyslam ci sa viac neoplati ist k moru ale to tiez vyjde asi dost draho nie?
kam sa chystate vy za kolko
@guiseppinka tam kde vždy, budeme ubytovaní v lunz am see, už poznáme majiteľov a ich ubytko je úplne super.. 🙂 ale chceme sa ísť pozrieť už aj do Álp, čo nie sú už potom ďaleko.. (teda ak to vôbec vyjde, lebo manžel má zdr.problemy)
Tie karty sú úplne super, hlavne vďaka nim aj prídeme na mnoho veci ktoré by sme si inak nevšimli 🙂 ty si odkiaľ? Viem že sme si už o Tom písali, ale nepamätám si
@jana_eyre_2 cez nas idete, schadzate u nas z dialnice. Idem ip poslat
My ideme do albánska, 2 dospelí a 7 ročne dieťa, letenky 300€, apartmán na pláži 350€, jedlo je tam lacné, cca 5€ v reštaurácii porcia takže áno, je to extrémne veľa za mňa 😃 tu nevedia čo pýtať..
My ideme do albánska, 2 dospelí a 7 ročne dieťa, letenky 300€, apartmán na pláži 350€, jedlo je tam lacné, cca 5€ v reštaurácii porcia takže áno, je to extrémne veľa za mňa 😃 tu nevedia čo pýtať..
@sima2111 albansko musi byt nadherne, no tento rok sa na zahranicie necitim a ano tu nevedia co pytat preto musim velmi rozmyslat kam pojdeme
More nás vyšlo allinclusive Grécko pre 4os min rok s vreckovym 3tisic. Slovensko do 1000€ vždy ale my chodíme na Slovensku vždy chata alebo privát, obedy v reštaurácii, atrakcie aj turistika. Tento rok ideme Slovenský raj ubytovanie drevenica 10€ osoba noc. Rátam že nás to bude stáť do 700€ na 5noci z toho ubytovanie 200
More nás vyšlo allinclusive Grécko pre 4os min rok s vreckovym 3tisic. Slovensko do 1000€ vždy ale my chodíme na Slovensku vždy chata alebo privát, obedy v reštaurácii, atrakcie aj turistika. Tento rok ideme Slovenský raj ubytovanie drevenica 10€ osoba noc. Rátam že nás to bude stáť do 700€ na 5noci z toho ubytovanie 200
@blackcat8885
@blackcat8885 o kde je take lacne ubytko ???:O
Drevenica Bukovinka cez hauzi. Ale keď má niekto vysoké nároky tak pre neho to nie je. Nám to stačí budeme tam iba spať, cez den výlety
Nepozeraj sa na to to cez peniaze ale za to , čo ťa baví a čo ako rodina chcete zažiť. Ja napríklad, nemám rada ležanie pri mori, neviem si predstaviť byť niekde v rezorte. Aj slovensko je pekne, 1700€ je primeraná cena. Ak ste s tým spokojní, to je úplne jedno, kam idú iní
Nepozeraj sa na to to cez peniaze ale za to , čo ťa baví a čo ako rodina chcete zažiť. Ja napríklad, nemám rada ležanie pri mori, neviem si predstaviť byť niekde v rezorte. Aj slovensko je pekne, 1700€ je primeraná cena. Ak ste s tým spokojní, to je úplne jedno, kam idú iní
@hipuska ano
@miruska655 to by som teda rada vedela, kam idete na tu dovolenku za takuto cenu. My sme rezervovali Chorvatsko na 9 noci, len apartman bez stravy a stoji nas to skoro 1200€. Chorvatske ubytovanie islo za 2 roky hore takmer 2-nasobne.
@andrea_82 nech sa páči, chodíme sem ideme už tretí rok, takže tu nás to vyjde 1290 euro 😊 https://www.hrvatska.sk/vir/happy-pineapple-apa...
Hej išlo, preto ideme od 20.8. do 9.9. 😉
@andrea_82 nech sa páči, chodíme sem ideme už tretí rok, takže tu nás to vyjde 1290 euro 😊 https://www.hrvatska.sk/vir/happy-pineapple-apa...
@miruska655 no na svk najst daco pod 90 eur je zazrak. takze ano, pri mori to vyjde lacnejsie kedze more je zadarmo.
@betulinka1 za 1700 sa kluudne dostanes do ceny v taliansku - ubytovanie nebudes mat v prvej rade pri mori, ale pobehnes si (mozno pojazdis autom), strava je tam lacnejsia ako na sk. Benzin bol tiez minule lacnejsi. Jedine, co je v taliansku drahe, su dialnice. Ale tak da sa ist aj normalnymi cestami pre extremne sporovlivych....
@vevesh suhlasim, ze strava je lacnejšia. Chodime tam pravidelne ale na 13 dni aj a ubytovaním aj strava, diaľničné, poistenie, zabalit lekárničku, opaľovacie kremy atd.. drobnosti, ktore sa ti natárajú …nereálne pre 4 ludi. Zase nemozes niekde zobrat deti a nemozete zmrzlinu, nemozete toto a toto, lebo to nie je v rozpočte. Sama vies kolko lákadiel je tam pre deti, ked tam chodis. Plus ak ma byt kilometer od mora a kazdy den nabalená s detmi šlapať hore dole ubytko, more…to nie je dovolenka…V tomto pripade je lepsie ako to riesi autorka a ostane na chate s bazenom, pobehaju okolie, zrúcaniny, budu si opekať….za mna uplne super pre deti
Ja dám radšej túto sumu za Tatry, ako byť niekde pri mori v Albánsku, v Chorvátsku či v Bulharsku. Hory mám proste radšej ako more. A čo som ja pozerala dovolenky v zahraničí a porovnala s dovolenkou doma, vždy, vždy mi aj tá najlacnejšia verzia vyšla na cca tisícku na osobu v zahraničí. Áno, niekde bolo super ubytko za super cenu (napr. taká Madeira), no len letenky by boli sakra drahé prave vtedy. Porovnávala som vždy rovnaký štandard, čiže nie že chatka pri mori verzus hotel na Slovensku, alebo varenie pri mori a doma All in a pod. A vždy to zahraničie vyšlo drahšie. Resp. áno, možno by som si našla za nižšiu cenu Egypt, ale ja do Egypta nejdem, lebo nechcem. Keby som si mala vybrať more v Turecku alebo hory u nás, tak beriem hory, aj keď by mi niekto navrhol, že celú dovolenku zaplatí.
Nepíšem, že dovolenka v Turecku či v Egypte je fuj, prosím, nebrať osobne. Autorka, myslím si, že ta vaša cena je fajn.
43,5 € na osobu a deň? Si z lacného kraja. Kdekoľvek.
@sima2111 uz ste boli niekedy v Albánsku? Na ktorú oblasť sa zamerať?. A more majú čisté?Ubytko hľadáš cez booking? Dík za info🙂
podla mna do 2000Eur za dofcu na SR je fajn cena, tiez idem na cele leto a mam zopar tripov a hotelov buknutych na SR, Tatry a Liptov a len za hotely som uz dala viac ako 1000Eur a ratam ze takych 2000 Eur este miniem, ale ja idem na SR na hory po 15 rokoch, takze je to nieco co chcem zazit a na cene mi nezalezi. Inak tiez mame dovolenku v Spanielsku na tyzden a ta ma napriklad vysla 3000 Eur pre 4roch, takze neviem kde v zahranici a pri mori najdes lacnejsie, mozno nejaky last minute a nie moc dobry hotel. Co som pozerala dofce tak 800-1000 Eur na osobu je taky standard.
@vevesh suhlasim, ze strava je lacnejšia. Chodime tam pravidelne ale na 13 dni aj a ubytovaním aj strava, diaľničné, poistenie, zabalit lekárničku, opaľovacie kremy atd.. drobnosti, ktore sa ti natárajú …nereálne pre 4 ludi. Zase nemozes niekde zobrat deti a nemozete zmrzlinu, nemozete toto a toto, lebo to nie je v rozpočte. Sama vies kolko lákadiel je tam pre deti, ked tam chodis. Plus ak ma byt kilometer od mora a kazdy den nabalená s detmi šlapať hore dole ubytko, more…to nie je dovolenka…V tomto pripade je lepsie ako to riesi autorka a ostane na chate s bazenom, pobehaju okolie, zrúcaniny, budu si opekať….za mna uplne super pre deti
@betulinka1 tak lekarnicku,kremy, poistenie a spol..musis nabalit aj na sk, nielen do zahranicia🫣🫣ja nehovorim, ze to nie je super pre deti (detom sa rata akykolvek cas straveny s rodicom a je jedno ci sk alebo zahranicie), len hovorim, ze velakrat je slovensko abnormalne predrazene oproti zahraniciu a sluzby ubohe, kvalita nedostatocna, cena premrstena. Ako bonus mas vsade nevrly personal, cest vynimkam. Ja tiez chodim dovolenkovat na sk, lebo byvam v zahranici. Ale zahranicim som rozmaznana a urcite veci prehodnocujem 2x, pokial to zaplatim....
Boli sme teraz na predlzenom vikende na Strbskom plese, 3 noci, povodna cena 580eur, ale mali sme zlavu + rekreacny poukaz, cize nas vyslo ubytko 240 eur, hned pri prichode dan z ubytovania 18 eur, benzin neratam, mame elektro, Bachledka Chodnik korunami stromov 75 eur, obedy 50 eur.. v lete nejdeme nikam, asi az v zime do tepla
43,5 € na osobu a deň? Si z lacného kraja. Kdekoľvek.
@tiezjedna preco? ved nemusime kazdy den platit za atrakcie 🙂 niektore su zadarmo
Podľa mňa to je super cena. Však to je skoro 2 týždne. Inak vsimla som si, že sa spustil hejt voči ubytovanie na Slovensku. Tak ja zas musím povedať, že podľa mňa je cena porovnateľná so zahraničím. Keď porovnávam 4* hotel na SR, musím porovnať cenu v 4* hoteli v zahraničí. Nemôžem porovnávať hotel v SR a apartmán v Chorvátsku. Čo som pocestovala v poslednej dobe, tak ČR, PL, Chorvátsko, Taliansko, všetko okolo 2k za 1 týždeň vrátane stravy, ale všade som bola veľmi spokojná so službami. Za posledné 3 roky som bola asi 3x na Slovensku a všade bolo skvelo. Ešte pre porovnanie, Rakúsko sa mi zdá drahšie. Krajiny ako Tunis, Egypt, Atď. Neporovnavam, tam nechodím, mám citlivé trávenie.
@muskazlata90 ja porovnavam nie 4* hotely, ale apartmány s vlastnou kuchyňou a ranajkami v cene na Slovensku, v Čechách a v Poľsku, a Slovensko je jednoznačne najdrahšie. A v tom porovnani mám zahrnuté aj Zakopané, ktoré je drahšie ako zvyšok Poľska.
@sima2111 uz ste boli niekedy v Albánsku? Na ktorú oblasť sa zamerať?. A more majú čisté?Ubytko hľadáš cez booking? Dík za info🙂
@kajka100 Ahoj, áno boli sme keď to ešte nebola taká bežná destinácia 🙂 Čím viac na juh ideš tým je lepšie ale pravdaze aj drahšie. Také oblasti ako Ksamil alebo Vlöre sú už s cenám úplne inde 😃 my ideme do oblasti Golem, 5km dlhá pláž popri ktorej ide promenáda, veľa reštaurácii, barov, zábava pre deti rôzna 🙂
@miruska655 a mozem sa spytat, mate v tomto apartmane pitnu vodu? Lebo viem, ze Vir mal s tymto problem, preto som tam nechcela ist.
@muskazlata90 ja porovnavam nie 4* hotely, ale apartmány s vlastnou kuchyňou a ranajkami v cene na Slovensku, v Čechách a v Poľsku, a Slovensko je jednoznačne najdrahšie. A v tom porovnani mám zahrnuté aj Zakopané, ktoré je drahšie ako zvyšok Poľska.
@letfenixa Čo ja viem či tie poľské Tatry sú lacnejšie... Ja som na to už stokrát pozerala, ale vôbec sa mi to nezdalo. Navyše keď do toho zarátam, že u nás nám to preplatí zamestnávateľ, tak fakt by som do Poľska kvôli Tatrám nešla. Ale veeeeelmi zvažujem more na severe v Poľsku. My sme roky chodili do apartmánu v Novej Lesnej, za celý poschodový apartmán sme v 2023 platili 53 eur na noc.. beriem, teraz určite aj oni išli cenou hore. Minuly rok sme boli traja v Hoteli Atrium v Novom Smokovci, polpenzia, wellnes pre nás, pre dieťa, dozor pre dieťa, programy do bludu a platila som 980 eur na celý týždeň od soboty do soboty v júli (využila som nejaké bodíky na bookingu a rezervovaná som ešte v januari). Plus mužovi časť preplatí zamestnavatel. Ja neviem, je to tak veľa? Za takú sumu som nenašla nič v zahraničí, za čo by som bola ochotná vymeniť hory..
@letfenixa Čo ja viem či tie poľské Tatry sú lacnejšie... Ja som na to už stokrát pozerala, ale vôbec sa mi to nezdalo. Navyše keď do toho zarátam, že u nás nám to preplatí zamestnávateľ, tak fakt by som do Poľska kvôli Tatrám nešla. Ale veeeeelmi zvažujem more na severe v Poľsku. My sme roky chodili do apartmánu v Novej Lesnej, za celý poschodový apartmán sme v 2023 platili 53 eur na noc.. beriem, teraz určite aj oni išli cenou hore. Minuly rok sme boli traja v Hoteli Atrium v Novom Smokovci, polpenzia, wellnes pre nás, pre dieťa, dozor pre dieťa, programy do bludu a platila som 980 eur na celý týždeň od soboty do soboty v júli (využila som nejaké bodíky na bookingu a rezervovaná som ešte v januari). Plus mužovi časť preplatí zamestnavatel. Ja neviem, je to tak veľa? Za takú sumu som nenašla nič v zahraničí, za čo by som bola ochotná vymeniť hory..
@oblecenie99 ano zohnat pod 90 eur malokde. malokde
@oblecenie99 tak lacnejšie sú. A tá suma, čo si dala v Atriu, je pre mňa suma za Chorvátsko.
@miruska655 a mozem sa spytat, mate v tomto apartmane pitnu vodu? Lebo viem, ze Vir mal s tymto problem, preto som tam nechcela ist.
@andrea_82 u našej pani nie, teda neviem mali to robiť tak keď prídeme uvidíme či už má aj ona, lebo postupne to poťahuju, ale nám vďakabohu nevadí a ani nevadilo že nemá pitnú vodu fungovali sme normálne s prevarenou a na pitie sme mali kúpenú veľkú vodu, nevideli sme v tom žiaden problém 😊
@oblecenie99 tak lacnejšie sú. A tá suma, čo si dala v Atriu, je pre mňa suma za Chorvátsko.
@letfenixa To fakt by bol hotel s polpenziou, animáciami a wellnessom v Chorvátsku v júli na týždeň pre troch? Za tisícku spolu pre troch? Môže byť, ja sa nehadam. Ako som písala vyššie, práve Chorvátsko je jedno z destinácií, ktoré by som osobne za hory nevymenila. Ak niekto zvažuje, či Tatry blízko, alebo more v Chorvátsku a viac hodín cesty autom (to by som tiež nešla), ale závaží len a len cena, tak áno, potom chápem výber v zahraničí. Na druhej strane, mne sa nezda, že by tie hory boli až také out, v porovnaní s morom v Chorvátsku, že musia byť zákonite lacnejšie, len preto, že sú "len" u nás. Ale čo musím uznať, preluskala som teraz booking, a ceny išli vyššie neskutočne, ale to všade, nielen u nás.

@jana_eyre_2 kam idete tento rok? Ci budete niekde blizko nas. My sme so segrou kupovali karry a uz sme sli krems melk krems a 2/3 karty zaplatene
@guiseppinka tam kde vždy, budeme ubytovaní v lunz am see, už poznáme majiteľov a ich ubytko je úplne super.. 🙂 ale chceme sa ísť pozrieť už aj do Álp, čo nie sú už potom ďaleko.. (teda ak to vôbec vyjde, lebo manžel má zdr.problemy)
Tie karty sú úplne super, hlavne vďaka nim aj prídeme na mnoho veci ktoré by sme si inak nevšimli 🙂 ty si odkiaľ? Viem že sme si už o Tom písali, ale nepamätám si