Je bezpečné chodiť v Jasnej bez skupiny?
Ahojte, chysáme sa budúci týždeň na pár dní do Jasnej. Idem sama s dcérou. Len relax a nenáročné prechádzky. Mám v pláne Symbolický cintorín a späť - po žltej a po modrej od Vrbického plesa do jaskyne, absolvovať jaskyňu a naspäť busom. A teraz otázka ako je to tam s medveďmi toto leto? Kedysi sme to absolvovali v pohode, minulý rok už nás varovali, že skôr ak by sme išli ako skupina. Tak sme išli len lanovkou na Chopok a troška okolo plesa. Prípadne kde sa spýtať?
@maya_hi sama chodím po trasách kde je predpoklad, že niekto bude, su to skôr vychádzky s takmer nulovým rizikom úrazu. To by som potom len doma sedela lebo každý má niečo. Jedna opatruje rodičov, ďalšie majú deti, ktorým sa nechce a nemôže ich ešte nechať samé, ďalší cez víkend rodinný program atď.
Takže bud budem sedieť doma na zadku, chodiť popri cestách a dýchať výfukové plyny alebo pôjdem sama.
Mimochodom čoraz viac stretavam práve ženy stredného a staršieho veku čo takto chodia. Ono zhodou okolností už aj na naozaj frekventovanej vychádzkovej trase sa mi stalo, že hodina a jeden človek lebo troska mrholilo. Inak to tam je ako na korze. Cyklisti, chodci, rodiny s deťmi.
Áno občas sa stane, že niekto sám sa zraní atď, ale čo registrujem väčšia je šanca, že sa stanem obeťou dopravnej nehody.
Paradoxne sama až taky problém nemám, teraz ale cítim zodpovednosť za dieťa v mieste, ktoré nepoznám až tak dobre.
A áno nechodím skoro ráno, neskoro večer a mimo trasy tam, kde to nemám aktualne pochodené krížom, krážom.
@janage pozri FB stránku Parťák na turistiku. Normálne sa vieš dohodnúť zo dňa na deň s niekým 😉

Tak ak by sa niekomu zišlo info. Na Priehyby pešo v pohode, maco veľký starší podľa záznamov z lanovky a odsledované tými, čo sa starajú o ovce a salašnícke psy chodí o cca 4 ráno a 22 večer. Mladších macov vyhnal dole. Pešia cesta na Chopok cez deň, keď idú lanovky úplne bezpečná.
Po žltej na cintorín zopár ludi išlo, baby co išli za cintorín smerom k jaskyni mali rolnicku. 90% sa ale otáčalo späť. Niektorí už pri pamätníku na Ostredku. Trasu hodnotím ako vhodnú pre rodiča s deťmi.
Vrbické pleso ako na korze🙂
Keďže bolo začiatkom týždňa naozaj chladno chodili sme sa prejsť vždy až po 10h.