icon

Je karavan pre rodiny s deťmi naozaj výhodný?

4. sep 2024

Mame 2 deti 4 a 2 rocne. Zvazujeme s manzelom kupu obytneho privesu. Hlavne pre deti v zmysle ze budeme chodit na dovolenky, da sa povedat po celej eu v okruhu 1500km. Tak asi 10 rokov. Rozmyslam ci to bude bavit aj tie deti. Prives stoji cca 25000 k tomu samozrejme by sme ho chceli garazovat co v BA je draha vec. Potom aj v campoch sa plati a cela rezia stk atd.. prenajimat ho nechceme. Ono to bude za tie roky aj 40000 aj viac s tym ze ked ho predame tak sa mozno 15 vrati.
Dovoleniek aj vikendovych bude viac nez keby ze ideme raz rocne do turecka na all. Len neviem ci to all by tie deti nebavilo viac - mna teda nie.
Ak tu je niekto kto ma karavan, prives ako sa k tomu stavaju vase deti? My s manzelom sme aj za aj by sme na to tesili ale ked to deti nebude bavit a nutit ich do takychto dovoleniek.. no neviem. Kazdopadne deti su vo veku kedy ani nemaju tusenia ze mozu ist autom v ktorom sa da spat hocikde a ze je to nejaky styl dovolenky. Ale tiez ked budu mat 12/10 tak uz si to budu uvedomovat ze chodime stale len privesom a nikdy nie letecky na all.. ci sa vobec nemam na to takto pozerat?
Kazdopadne tie dovolenky pre 4 su tak drahe ze neviem co bude o 5 az 10 rokov. To bude aj 40000 malo keby clovek chce chodit na all a po roznych pobytoch kazdy rok.

Strana
z2
luccija
4. sep 2024

Je to vaše rozhodnutie vôbec nepozeraj na to, že deti možno povedia, že dovolenka All je niečo čo nemáte.No tak jednu takú dovolenku si raz za čas spravíte zase budete mať iné zážitky.Ja by som do toho išla aj, keď zrátaj všetky poplatky ten hotel vyjde lacnejšie a hlavne, keď budú vacsie😀keď vieš, že ho budete využívať kúp ho.Ale ja by som ho aj prenajímala čo ty nechceš ..
Máš ešte malé deti bude sa im páčiť všade, kde vám...ale aj tak by som ho aspoň raz požičala, aby ste aj vy dospelí videli čo to obnáša.U nás na ulici majú karavan dve rodiny a veľa ho využívajú.

autor
4. sep 2024

@madeincssr mame kde parkovat aj ked na ukor ineho..

lubina
4. sep 2024

tak kym su male deti je to ok. Ale musis mysliet aj na to, ze ako budu chodit do skoly a mat aj ine zaujmy (co je pre toho 4 rocneho uz za dva roky), tak neviem, ci budete chciet aj vy chodit cez vikendy na karavan. Je to ale ozaj iba na vas, jeden ti povie ano, iny zasa nie...

dzejny656
4. sep 2024

Ja ti odporúčam najprv si párkrát karavan požičať a skúsiť si zopár takých dovoleniek. My si obcas karavan poziciame. Popravde, moju 5 ročnú to nebaví, nemá rada tento typ dovolenky (a ani ja, len môj muž), bavi ju to len ak ideme aj s kamaratmi co maju tiez deti. Naša malá na dovolenke najviac miluje more, vodu, aquaparky, animácie, rôzne atrakcie pre deti atď. Ja by som tiež klasickú dovolenku pri mori za karavan nevymenila.

macatt
4. sep 2024

Moj kamarát má karaván a chodí takmer každý víkend s rodinou niekam, má dvoch chlapcov 10 a 5…všetko má už zmapované, je veľa možností.. raz som bola tiež, čo ma moc nenadchlo, lebo vkuse pršalo.. jeho chlapci to však milujú, trochu by mohol byť problém ak máš dievčatko, to si v blate váľať celý víkend neviem predstaviť..
Lebo ideš do sprchy, na WC v dláždi, do reštiky v daždi, nie ako v hotely, kde máš nohy v suchu a náhradný program si vieš urobiť ľahšie..

madeincssr
4. sep 2024

@macatt ked karavan/obytne auto vlastnis, prave pocasiu mozes lahko prisposobovat terminy a/alebo ciele vyletov. Ide len o to, aby to bavilo viac ako len jedneho clena rodiny. A absolvovat v sezone 15-20 vyjazdov sa da (aj ciele v SR, CR a okolitych krajinach su takmer nevycerpatelne), len to musi rodinku bavit. S obytnym autom (najma kompaktnejsim) sa daju absolvovat aj mestske ci velkomestske vylety.

lasona
4. sep 2024

Bratranec ma karavan a chodia takto cez letné prázdniny na mesiac..teraz prešli turecko, albánsko.. veľmi si pochvaľujú...ze navštívia také kraje , čo by inak nevideli...opustené čisté plaze, bez mrte turistov...deťom sa to paci

autor
4. sep 2024

@wade a ako to teda je s obytnym autom sa moze stat hocikde a s privesom len v kempe?

wade
4. sep 2024

NIe je to take jednoduche. Zalezi od krajiny, ale vo vacsine mozes prespat v aute, ak rano pokracujes dalej k svojmu cielu. Plus vo vacsine krajin europy mas tzv. Stellplatzy, ktore mozes vyuzit iba s obytnym autom (su vacsinou vyrazne lacnejsie ako kempy, ale nemaju WC a sprchu, iba vylevku a elektrinu). V karavane (privese) nemozes na ulici, alebo pri dialnici spat. Ale vela karavanistov to tak robi.

autor
4. sep 2024

@wade dakujem

madeincssr
4. sep 2024

Pre inspiraciu navstive veltrh Caravaning Brno, obvykle byva zaciatkom novembra a najvacsi klud (a takmer vsetky karavany pristupne) tam je v prve dni - stvrtok a piatok.

andrea_prestastna
5. sep 2024

No deti mam zvyknute 2 a 7 na stany karavan opekacky les a camping. Nie sme typ obchodak. Sme turisti. Zvaz ci nekupite radsej auto van napr multivan , ford alebo ine co vyuzijete cely rok bezne a nebude len stat v garazi a platit poistku ake vyuzijete ho denne, my to tak mame, muz vyuziva auto na ryby a ja bezne na velke vylety berem velke auto. Druhe mame sharan aby sme mali tiez pohodlie, skola, nakup,atd, hlavne neplatis myto potom , vsade sa vieme zaparkovat, menej stoji cela cesta nic nas neobmedzuje na rychlosti

andrea_prestastna
5. sep 2024

Vobec by som sa deti nepytala ved su male nechapu to tak. Uvidia svet a budu mat krasne zazitky. Moj syn miluje kresatkom zapalovat ohen a mala opekat, neries co bude neskor, teraz zijes nie za 10rokov rozmyslaj co bude

dankabetka
5. sep 2024

ahoj, my sme boli 1x ked mali chlapci 5a2 roky, vtedy sa im pacilo velmi ....chceme ist nabuduce leto zas karavanom , budu mat 9 a 6 a uz sa tesia, je to trosku ina dovolenka, urcite by som Vam odporucila si ho pozicat parkrat a podla toho uvidite, mne osobe sa paci aj tento styl, ale aby som preto kupovala hned karavan, to asi zas nie 😉

olusik112
5. sep 2024

Všetko zaleži na konkretnom človeku ako to ma niekomu pieskova plaž nevyhovuje niekomu zas kamenista. Mna all strašne nudi obmedzuje a nevyhovuje nam. My sme cele leto na cestach s karavanom pogoglime čo kde je zaujmave a už tam trielime. Ked je chladno ideme po meste turistika ked horuco k vode. Ked sa nam chce ideme do kempu a zas potom len tak na luke. Deti mame 13-10-3. A niktore nefrflalo že nemaju pohodlie.
Čo ale nemusi platit na každe dieta.
Dokonca mi hovoria že spolužiaci zavidia kolko sme v lete toho prešli precestovali zažili. Tym že sme mali lacne ubytovanie sme im doži čili vo všetkom čo chceli kolotoče aqaparky bobove drahy proste všetko čo chceli

moonlight1210
5. sep 2024

Nez sme si kupili, tak sme si ho parkrat od znamych pozicali.
Zistili sme, ci nas to bavi a na co vsetko mame pri kupe dokladne pozerat.

Odvtedy ho mame a cestujeme hore-dole po Europe. V Barcelone nam ho vykradli (ale to sa dalo cakat) a severske krajiny su karavanovy narod. Takze vybavenost parkovisk a kempov skvela. Tam sa jazdilo a kempovalo najlepsie. Tam by som sa este rada vratila.

Strana
z2