icon

Je voda v Podhájskej skutočne rádioaktívna?

Dnes o 04:54

ahojte, chceme ist s deckami na par dni do podhajskej na tie termaly, ale kamoska ma nastrasila ze tam bola kauza s vodou a radioaktivitou. boli ste tam niekto v poslednej dobe? nesmrdite potom od tej siry este tyzden? hlavne ma zaujima ci su tie bazeny ciste, lebo daktore recenzie na nete su hrozne.

anonym_405017
Dnes o 05:11

@anonym_autor ja len toľko že voda v Podhajskej neobsahuje síru.
Obsahuje vzácne minerály ako sodík, vápnik, horčík, draslík, lítium, bróm, jód a fluór.

martul
Dnes o 05:19

@anonym_autor Kamoška má aký stupeň retardácie?

unicornlady
Dnes o 05:28

Spomínam si, že bola Podhájska chvíľu zatvorená. tu máš info

https://www1.pluska.sk/regiony/zdravotnici-reag...

anonym_d34b4d
Dnes o 05:41

Boli sme tam raz a dost. Za nas hrozne plne, samy dochodca, voda studena. Nuda. V tej hnedej vode sme neboli .

kiki68
Dnes o 05:42

Radioaktivna voda je v Bad Gastein vdaka obsahu radonu. Ale je to ok a vsetci o tom vedia a mas aj pobyt v tej vode kvoli tomu nejako odporucany. Ale v Podhajskej toto urcite nemas. A tiez budu odporucane casy stravene v tej termalnej vode.

dzina007
Dnes o 05:51

My chodievame do Podhajskej kazdy rok na vikend s kamoskou s detmi. Deti to tam maju velmi radi. Voda v klasickych bazenoch je normalna nie termalna, v tych ani vacsinou dochodcovia niesu, ti sa rochnia v tych teplych mineralnych ale aj tam sa da najst miesto.
Z tie peniaze je to fajn.
My to tam mame radi prave aj preto ze su tam klasicke restauracie, deti nemusia byt na fastfood strave, ceny su tam normalne, tobogany tiez vedia zabavit.

anonym_3f5f48
Dnes o 06:34

ako naposledy keď sme sa odtiaľ vrátili sme svietili 2 dni na zeleno, ale to som myslela, že sme sa len spálili......keby bola rádioaktívna, tak asi by to tam zatvorili, alebo ak je to v liečebnej norme, tak by to mali niekde uvedené, nie? odpadnem

stankadu
Dnes o 07:10

A chcete isť na vonkajšie kupalisko alebo do wellnes (dovnutra)? Mne osobne sa vonkajsie kupalisko nepáči, lebo je tam studená voda v klasickych bazenoch. Ale vnútorný wellnes je perfektny. Chodim tam pomerne často, najmä v zime. Ta hneda voda je výborna na dýchacie cesty a aj pohybove ustrojenstvo, aj ked je dost tepla. Ak by ste isli do týchto končin, radšej vonkajšie kupalisko v Nových Zámkoch alebo Dudinciach (toto je malicke, ale prijemne)

sara07
Dnes o 07:13

my sme chodievali ale prestali sme , skôr nám teraz vyhovuje kombinacia bešenova - termal bazeny + welnes + pre deti atrakcie bazeny ...
radioktivita tam určite nie je 😂 však si pozri zloženie vody ... sira tobôž nie ... a keby bola sira vo vode tak to vieš ihned pretože smrdí ako sa vraví ako vajcovka,

sara07
Dnes o 07:21

ako maju dôchodcovia zdarma vlaky , tak v termal bazen je dost obsadeny , neviem či je tam ešte nápis na stene, že ked sa vymočia do bazena že sa sfarbí voda na fialovo .. na poslednej našteve som proste tam nevliezla ,hlava na hlave ..neviem či to už opravili ale v šatniach sa extrémne šmykalo ..
ja mám termal bazeny rada , v pieštanoch vleziem aj do bahna..

natalka13
Dnes o 07:28

Radon pod bytovkou ci domom mas zmerany?