Kam na dovolenku s 5-mesačným bábätkom?
Kam na dovolenku s 5mesačným bábätkom v lete? Netušim, ci nabrať odvahu na more a či rok počkať
Vsak kludne take krajiny ako mas napr Rakusko ( rozne jazera, priroda), potom take ako Taliansko, Chorvatsko, alebo co mate dostupne pre vas konkretne.
Ja to tiez riesim nas bude mat 10 mesiacov uz teraz ked ma 7 lozi.. a ako rozmyslam nesedi mi ani piesok po ktrorom by lozil a mal ho vsade a ani kamene.. vsetko horuce.. neviem rozmyslame ze pojdeme do alp, kocik prechadzka, spanok na cerstvom vzduchu, lezanie na deke na trave, okupeme sa trochu v bazene.. pride mi to najlepsie a kedze sme z BA tak do 400 km mam alpy.. este mame aj starsieho tomu by bolo samozrejme lepsie pri vode ale uz bol 4x tak tento rok zvladne bez.
So staršou sme boli v 5M na severe Talianka, s mladšou v tom veku v Portorož. Za mňa to boli veľmi dobré dovolenky, ešte také bezstarostné. 😂 Ja odporúčam. 😉
Mam 10 mesacne a ideme do Slovinska. Par dni v horach, par dni pri mori, aby si aj starsie dieta uzilo vodu.
My chodíme po Slovensku ale len tak uplne hocikde len akoby zmeniť miesto.. ja si to celkom užívam bez stresu v kľude a keby sa niečo zvrtne ideme domov
Kdekoľvek.. My sme boli s pol ročným v Taliansku, keď mal 10m tak v Ománe, treba vyskúšať a uvidíš. Môj syn miluje cestovanie, more, čiže s nim je to bezproblémové. Iné deti vrestia celý let.. Ty si poznáš dieťa ako zvláda zmenu prostredia, cesty atď.
S 5 mesačným sme boli letecky AI Severný Cyprus takto pred rokom. Akurát teploty, malo ľudí, more teplučke. Ja by som autom s takým malým nešla, jednoduchšie a praktickejšie mi prišlo letecky. Ak by si chcela autom, tak kľudne Rakúsko, Taliansko, Chorvátsko, Slovinsko. Prakticky hocikam. Takému malému je to jedno, prispôsobí sa hocikde, strategicky je to za mňa menej náročne ako s dieťaťom čo lozí/chodí a pod.
Mam 10 mesacne a ideme do Slovinska. Par dni v horach, par dni pri mori, aby si aj starsie dieta uzilo vodu.
@diewcatqoo a kam idete? Vies prosim poradit nieco?
@diewcatqoo a kam idete? Vies prosim poradit nieco?
@jajanka31 byvat budeme kusok od Bledu, mame to ako vychodzi bod do Triglavskeho narodneho parku. Planujeme prejst Bled, Bohnij, Bovec, vodopady, udolie Soce, Vintgar, mozno este Veliku Planinu a Postojnsku jaskynu (uvidime, ako nam vyjde cas a pocasie). Potom sa presunieme na juh, zatial este nevieme, ci zostaneme v Slovinsku pri mori alebo pojdeme kusok juznejsie, do Chorvatska. V Slovinsku nie je moc plazi vhodnych pre deti, je nieco v Portorozi a v okoli Koperu, ale to byva preludnene, kedze toho slovinskeho pobrezia je len kusok.
V Slovinsku sme uz boli, ked bol starsi syn malicky, tak teraz to planujeme s mladsou dcerou.
@jajanka31 byvat budeme kusok od Bledu, mame to ako vychodzi bod do Triglavskeho narodneho parku. Planujeme prejst Bled, Bohnij, Bovec, vodopady, udolie Soce, Vintgar, mozno este Veliku Planinu a Postojnsku jaskynu (uvidime, ako nam vyjde cas a pocasie). Potom sa presunieme na juh, zatial este nevieme, ci zostaneme v Slovinsku pri mori alebo pojdeme kusok juznejsie, do Chorvatska. V Slovinsku nie je moc plazi vhodnych pre deti, je nieco v Portorozi a v okoli Koperu, ale to byva preludnene, kedze toho slovinskeho pobrezia je len kusok.
V Slovinsku sme uz boli, ked bol starsi syn malicky, tak teraz to planujeme s mladsou dcerou.
@diewcatqoo vau a to toto vsetko stihate? Ako dlho tam budete? A este maleho budete mat v nosici alebo to je aj dostupne kocikom?
@diewcatqoo vau a to toto vsetko stihate? Ako dlho tam budete? A este maleho budete mat v nosici alebo to je aj dostupne kocikom?
@jajanka31 zatial tyzden, uvidime. Ono je to tam relativne vsetko na kope, takze uvidime. Vsetko nie je dostupne kocikom, takze dcera na niektorych usekoch pojde do nosica a inde mame naplanovane, ze sa rozdelime, ze jeden bude s mladsim a ten druhy pojde niekam len so starsim dietatom.
@jajanka31 zatial tyzden, uvidime. Ono je to tam relativne vsetko na kope, takze uvidime. Vsetko nie je dostupne kocikom, takze dcera na niektorych usekoch pojde do nosica a inde mame naplanovane, ze sa rozdelime, ze jeden bude s mladsim a ten druhy pojde niekam len so starsim dietatom.
@diewcatqoo je tam pekne?
Na Slovensko. Mam 3 deti, a do roka sme sa nikdy nettepali mimo SR.
boli sme v chorvatsku s takym malym a super.potom sme este boli v budapesti a tiez ok.
@jajanka31 Slovinsko je nadherna krajina. Mas tam hory aj more,krasna priroda. Za mna dovolenka v Slovinsku bola jedna z najkrajsich. Aj sme pobehali dost vela,aj si oddychli pri jazerach a mori.
@jajanka31 no, keby sa mi tam nepacilo, tak tam uz nejdem druhykrat. Ale kedze tam idem znovu, tak ano, mne sa tam paci. Pogoogli si, podla toho, co som napisala, ako to vyzera tam, kam ideme.
@diewcatqoo tiez zvazujeme dovolenku do Slovinska kvoli nadhernej prirode a Postojnsku jaskynu uz mame dlho v plane, mame totiz velmi radi jaskyne 🙂 aj ste vsetko z toho, co si napisala postihali? Ktore miesto z toho odporucas najviac vidiet? kam ste sa potom presunuli k moru, do Chorvatska? Zvazujeme bud Slovinsko, Lignano v IT alebo Chorvatsko (nie vsak daleko), nevieme, co by bolo lepsie, ideme takto prvykrat.
Chceli by sme tiez tak isto, kombinaciu prechadzky v prirode, vidiet pekne miesta a zaroven si aj oddychnut pri more, idealne piesocnata plaz, deti uz mame vatsie (10 a 13), takze co sa tyka chodenia, tak zvladnu bez problemov 🙂

Boli sme, určite odporúčam