icon

Kedy navštíviť tiché miesta na Slovensku?

2. mar 2026

Ahojte,poznate pekné miesta priroda lahka turistika na slovensku? Kedy ist aby tam bolo čo najmenej ludi? Nejake naozaj zaujimave pekne miesta také oddychové a hlavne kludné bez návalov ľudí

anonym_949de6
2. mar 2026

Keď to tu napíšem, tak to už nebude kľudné miesto bez návalov ľudí.

simca06022011
2. mar 2026

asi mimo vychytenych turistickych miest hocikde.. ved na turistiku ti v SR fakt staci vyjst k najblizsiemu kopcu / lesu.. tiez ak to tu clovek napise, aj tam kde je fajn a par ludi, bude naval ak niekto hlada taketo miesta 🙂 turisticke cesticky su fakt vsade hadam

stelly652
2. mar 2026

Ahoj no ja by som ti odporučil ísť do Liptovského Jana Hotel Alexandra tam je viac zelene kľud není taky nával,ruch si blízko lesa pamätám sa keď som tam bol škoda že len na dva dni lebo to sme vyhrali rekreačný poukaz máš tam turistiku,cyklo trasi..Hlavne je dobre isť cez leto

sisska96
2. mar 2026

My sme išli v pondelok. Nikde nikto

anonym_5e75d1
2. mar 2026

@anonym_autor Chod ked prsi (ale nie v burke), to tam nikto nie je😅

anonym_7cfe6c
2. mar 2026

Poloniny?

24mima
2. mar 2026
@stelly652

Ahoj no ja by som ti odporučil ísť do Liptovského Jana Hotel Alexandra tam je viac zelene kľud není taky nával,ruch si blízko lesa pamätám sa keď som tam bol škoda že len na dva dni lebo to sme vyhrali rekreačný poukaz máš tam turistiku,cyklo trasi..Hlavne je dobre isť cez leto

@stelly652 my sme boli v tom hoteli ubytovaní cca 4 roky dozadu a moc ho neodporúčam. Na izbe sme nevedeli vetrať, lebo na balkóne stále niekto vyfajcoval. Sme nefajciari s malými deťmi , dosť nám to vadilo. Namiesto horského vzduchu dýchať smrady.

patrike
2. mar 2026

Sedlo Polany, Bor = vsetko pri Chopku, kusok od lanovky uz len kamziky.
Krakova hola a dolina Vyvieranie (ak sa nebojis medvedov).
Rokliny Slov. raja cez pracovny den v mimosezone.
Babina pri Rakovci.
Kloptan alebo Volovec.

vespertine
Včera o 05:31

Návaly ľudí sú možno v Tatrách, Liptov v lete, Súľov...inak nejaké extra návaly nie sú. Napríklad Malé Karpaty - čokoľvek si vyberieš, možno vás bude v tej chvíli zopár 🙂 My chodíme na jar a v lete s deťmi cez víkendy do Karpát a teda žiadne návaly. Tie sú pri najznámejších miestach. V okolí pomaly každej dediny na Slovensku máš x turistických trás. Minulý rok sme išli z Vyhní jednou krásnou trasou a až som sa bála, lebo sme za celý čas nikoho (!) nestretli. Boli letné prázdniny, napr. kúpalisko tam bolo plné v tom čase. Treba mať oči otvorené, zaujímať sa a zistiť si.

btus
Včera o 06:35
@anonym_7cfe6c

Poloniny?

@anonym_7cfe6c aj tam je celkom dosť ľudí. 🙂 Ale sú krásne.

btus
Včera o 06:44

málo ľudí chodí z Čertovice na Štefáničku, málo je z Magurky na Ďurkovú, Z Baukovej na Latiborskú hoľu, Ďurková a Naspäť Bauková. Málo bolo na chodníku z Ďurkovej na Donovaly, Och Chopku smer Ďurková, Chabenec, Hrebeň Malej Fatry od Veľkého Kriváňa po Suchý, hrebeň Veľkej Fatry, spomínané Poloniny ( Nová Sedlica - Kremenec - Čiertaž - Riaba Skala), Pohorie Burda, CHKO Cerova vrchovina ( Hajnačka, Soví hrad...) Pekná je aj prechádzka zo Sebechlieb na hrad Čabraď. Je toho veľa. stačí hľadať, prípadne pozri Televíkendy, tam je veľa inšpirácii.
Trasy si vieš naplánovať na: https://mapy.dennikn.sk/ alebo mapy.cz turistická mapa

ivicatolic
Včera o 06:47

@anonym_autor tiché miesta sú podľa mňa všade, všade nie sú ľudia.... stačí zbehnúť poza nejakú dedinku, objaviť krásnu poľnú cestu, ktorá ťa zavedie na nejakú výhľadňu, alebo vstúpiť do lesíka a len tak kráčať popri potoku 😊❤️

anonym_7cfe6c
Včera o 08:13
@btus

@anonym_7cfe6c aj tam je celkom dosť ľudí. 🙂 Ale sú krásne.

@btus neviem no.. ja tam malokedy stretavam ludi. A to chodim najviac v sezone, maj - september. Vacsinou len policajtov, co pochodzkuju popri hranici alebo zopar Poliakov. Najviac ludi je na trase Kremenec - Velka Rawka, tam su sami Poliaci, pripadne este sa da stretnut nejaky turista na trase, ktoru spominas ty, Nova Sedlica - Kremenec - Riaba Skala. Ale nie je to nic strasne, ani zdaleka Tatry alebo Slovensky raj 🙂

btus
Včera o 09:24
@anonym_7cfe6c

@btus neviem no.. ja tam malokedy stretavam ludi. A to chodim najviac v sezone, maj - september. Vacsinou len policajtov, co pochodzkuju popri hranici alebo zopar Poliakov. Najviac ludi je na trase Kremenec - Velka Rawka, tam su sami Poliaci, pripadne este sa da stretnut nejaky turista na trase, ktoru spominas ty, Nova Sedlica - Kremenec - Riaba Skala. Ale nie je to nic strasne, ani zdaleka Tatry alebo Slovensky raj 🙂

@anonym_7cfe6c tak to áno, s Tatrami alebo Rajom sa to nedá porovnávať. My sme asi mali "šťastie" na turistov. Hore na Kremenci ich bolo ako maku. Nejaký klub turistov, uškriekaní 60-70 roční turisti. No, katastrofa. Vieš si predstaviť, celý autobus. 🙂 Ale nám sa tam tak páčilo, že ešte asi prídeme.

anonym_7cfe6c
Včera o 10:40
@btus

@anonym_7cfe6c tak to áno, s Tatrami alebo Rajom sa to nedá porovnávať. My sme asi mali "šťastie" na turistov. Hore na Kremenci ich bolo ako maku. Nejaký klub turistov, uškriekaní 60-70 roční turisti. No, katastrofa. Vieš si predstaviť, celý autobus. 🙂 Ale nám sa tam tak páčilo, že ešte asi prídeme.

@btus aha. Tak to ja som na Kremenci nikdy nestretla viac nez 5 ludi 🙂

selenka7
Včera o 13:07

Závažná Poruba na Liptove, boli sme tam ubytovaní v penzióne Zivka, pekné túry sa dajú robiť v okolí, my sme si vyšľapali na Poludnicu. Boli sme začiatkom júla a nestretli sme ani nohu.