icon

Nemôžeme si dovoliť kúpaliská

29. jún 2025

Ste tu takí čo si nemôžete dovoliť v lete kúpaliska ? Hlavne čo máte viac detí ako to riešite? Kam chodíte cez leto

zuzanaete
29. jún 2025
@petracandle

@sense k rieke?? Kto by normálny by dovolil, aby sa mu decko kúpalo v rieke 😃

@petracandle My sa niekedy chodime kupat do Dunaja a myslim, ze sme normalni. 😀 Nie sme tam jedini

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sense
29. jún 2025
@petracandle

@petracandle bežné sme sa chodili kúpať do váhu....a teda nebývali sme tam sami.... By si sa čudovala koľko ľudí sa chodí kúpať do rieky ....

ariannazara
29. jún 2025

Mozem si dovoliť kúpalisko, a nejdem. Take ceny ze nebudem toto podporovať.

1gramofon
29. jún 2025

Ja keď som bola decko tak sme nechodili často k vode pretože v meste nebolo kúpalisko a rodičia nemali ani čas, ani peniaze. Občas sa šlo do lesa, alebok jazeru, ale to sused bral deti a tak zobral aj mňa lebo sme sa kamarátili a mali voľné miesto v aute. Alebo sme šli vlakom/autobusom ešte s jednou rodinou. Pamätám si ako sme v stropkove čakali na autobus, bolo hrozne teplo, okolo vysoké stromy. Vtedy bolo normálne, že sme boli pred bytovkou, nikto to neprežíval. A strašne som chcela bazén na balkóne, niekto asi mal menší bazenik na schladenie a ja som závidela.

hiro
29. jún 2025
@petracandle

@petracandle " Kto by normálny by dovolil, aby sa mu decko kúpalo v rieke 😃"
Ja hej 😅 Najviac sa im páčilo keď som ich takto hore ťahal a púšťal 😊

zuzanita1609
29. jún 2025
@hiro

@hiro ozaj podarená foto😄. Dakedy naozaj stačil potok a "duša" z traktora, napríklad 😁.

miskakyska
29. jún 2025
@hiro

@hiro Slnečné skaly?

sparrows
29. jún 2025

Ja chodím väčšinou len na jazerá. V okolí BŠ sú super

balerina2025
29. jún 2025
@sparrows

Ja chodím väčšinou len na jazerá. V okolí BŠ sú super

@sparrows tak ano, to je ina kava taky Tajch, myslim tym max luxus

sparrows
29. jún 2025
@balerina2025

@sparrows tak ano, to je ina kava taky Tajch, myslim tym max luxus

@balerina2025 presne 🙂 aj keď osobne chodím hlavne na Belian, lebo je to blízko autobusovej zastávky 😂 a majú tam dobrý langoš

balerina2025
29. jún 2025
@sparrows

@balerina2025 presne 🙂 aj keď osobne chodím hlavne na Belian, lebo je to blízko autobusovej zastávky 😂 a majú tam dobrý langoš

@sparrows vyskusala som zatial len pri salamder resort.😔

mamina7070
29. jún 2025

Napis kde byvas aspon okres lepsie sa poradi sj aj lacnejsie kupaliska alebo jazera kde sa da aj zadarmo kupat

bosorkabb
29. jún 2025

Môžme chodiť na kúpalisko, dokonca máme v meste aj jazerá ale nechodíme. Na mňa moc ľudí, hluk.
Tak máme bazén na chate. Mne to vyhovuje viac.

autor
29. jún 2025
@mamina7070

Napis kde byvas aspon okres lepsie sa poradi sj aj lacnejsie kupaliska alebo jazera kde sa da aj zadarmo kupat

@mamina7070 Trnava

zuzana76
29. jún 2025

a kolko mate deti? pozerala som cennik trnavskeho kupaliska dospeli 10, deti 7-15 rokov - 5 eur a deti pod 6 rokov 1,50 a ak byvate v Trnave, tak zvyhodnena vstupenka 6 eur , 3 eura a 1 euro, to nie je take strasne

marianarem
29. jún 2025
@patus_2

Ženy, len zo zvedavosti sa pýtam, ako vyzerajú tie jazera vo vašom okolí kde sa kúpte? Lebo teda jazera u nás sú práve synonymom toho, kam by som v živote nevliezla. Voda mutná, ryby, žaby, sinice... Rieky to isté.

@patus_2 U nas v BA je jedno jazero, ktore nie je oficialne nikym prevadzkovane, takze nie je tam plavcik a len jeden bufet a nejake vodne bicykle, plazicky vacsinou len take male, na niektorych miestach len schodky do vody. Ale voda je uplne priezracna, cista, takze tam chodime so synom.

25jesss25
29. jún 2025
@zuzana76

a kolko mate deti? pozerala som cennik trnavskeho kupaliska dospeli 10, deti 7-15 rokov - 5 eur a deti pod 6 rokov 1,50 a ak byvate v Trnave, tak zvyhodnena vstupenka 6 eur , 3 eura a 1 euro, to nie je take strasne

@zuzana76 tak zase to naozaj nie je veľa, za takú cenu aj keď len raz za mesiac- jedlo z domu a hotovo

euka210
29. jún 2025
@petracandle

@petracandle moj manzel si stavali hradzu a kupali sa v potoku. 11r syna to od mala taha k potoku cez cestu a s kamaratom sa tam hraju, davaju kamene, snazia sa o hradzu. Min.rok nam vycistili potok kvoli povodni a vodu mame teraz po clenky.

7lenka11
29. jún 2025
@really8

Tak ono zaklad je spravit si tolko deti aby som im zvladla to kupko zaplatit. To ste prepasli. V zivote by som ich nevzala k potoku, pred jazerami a priehradami mam celkom respekt. Proste asi moc na vyber nemate. Chodte do lesa sa schladit

@really8 to ako naozaj môže jedna matka/zena napísať druhej toto? “Tak ono zaklad je spravit si tolko deti aby som im zvladla to kupko zaplatit.” Prosím ta, ty poznáš autorku, ty vieš koľko má deti, aké staré, kde žijú? Ty vieď o tom, že za posledné roky všetko zdraželo násobne násobne? Maš informácie k ich predošlej a súčasnej finančnej situácii a ideálne aj vešteckú guľu budúcnosti? Či pri plodení pred 10 rokmi mala počítať, že kúpalisko v 2025 v BA pre tri osoby ich vyjde 50 eur+, keď ešte pár rokov dozadu bola cena tretinová? Ženy fakt musíte písať takéto primitívne komentare?

really8
30. jún 2025
@7lenka11

@really8 to ako naozaj môže jedna matka/zena napísať druhej toto? “Tak ono zaklad je spravit si tolko deti aby som im zvladla to kupko zaplatit.” Prosím ta, ty poznáš autorku, ty vieš koľko má deti, aké staré, kde žijú? Ty vieď o tom, že za posledné roky všetko zdraželo násobne násobne? Maš informácie k ich predošlej a súčasnej finančnej situácii a ideálne aj vešteckú guľu budúcnosti? Či pri plodení pred 10 rokmi mala počítať, že kúpalisko v 2025 v BA pre tri osoby ich vyjde 50 eur+, keď ešte pár rokov dozadu bola cena tretinová? Ženy fakt musíte písať takéto primitívne komentare?

@7lenka11 tak vidis ze moze. A mozem to napisat aj ako dcera, polosirota. Tieto bachorky ako vsetko zdrazelo a bla bla si nechaj pre niekoho s dvojcifernym iq. To je prekvapenie ze sa zdrazuje? Ocakava niekto zlacnovanie alebo ze budu veci stat najblizsich 20 rokov rovnako? Ja nemusim poznat ako ziju ani kolko ma deti. Sama povedala ze ma viac deti a ze im ani na kupalisko nevychadza. A ak su fakt z trnavy a nemoze si dovolit ani miestne ktore rozhodne nestoji 50 e za vstup tak su na tom fakt mizerne a chudata deti. Takze primitivny je tu niekto iny.

vevesh
30. jún 2025
@really8

Tak ono zaklad je spravit si tolko deti aby som im zvladla to kupko zaplatit. To ste prepasli. V zivote by som ich nevzala k potoku, pred jazerami a priehradami mam celkom respekt. Proste asi moc na vyber nemate. Chodte do lesa sa schladit

@really8 ked sa mi narodilo dieta, kupalisko stalo 8 eur pre 3 osoby-ci uz na sk alebo v de. Dnes minimalne 80e vstup pre 4 na sk, 350e pre 5 v de. A to je vzostup ceny za necelych 15rokov. Takze na urcite veci sa neda pripravit....

aceris
30. jún 2025

My nechodime napriklad nikam. Ani kupalisko ani jazero. Nemam kapacitu ustrazit sama deti pri vode kedze su neplavci zatial. Do jazera nevleziem, lebo mam hned daku pliagu zospodu a liecim sa tyzdne. Takze nahradny program inde🤷

7lenka11
30. jún 2025
@really8

@7lenka11 tak vidis ze moze. A mozem to napisat aj ako dcera, polosirota. Tieto bachorky ako vsetko zdrazelo a bla bla si nechaj pre niekoho s dvojcifernym iq. To je prekvapenie ze sa zdrazuje? Ocakava niekto zlacnovanie alebo ze budu veci stat najblizsich 20 rokov rovnako? Ja nemusim poznat ako ziju ani kolko ma deti. Sama povedala ze ma viac deti a ze im ani na kupalisko nevychadza. A ak su fakt z trnavy a nemoze si dovolit ani miestne ktore rozhodne nestoji 50 e za vstup tak su na tom fakt mizerne a chudata deti. Takze primitivny je tu niekto iny.

@really8 no comment…. 🫣🫣🫣🫣

really8
30. jún 2025
@vevesh

@really8 ked sa mi narodilo dieta, kupalisko stalo 8 eur pre 3 osoby-ci uz na sk alebo v de. Dnes minimalne 80e vstup pre 4 na sk, 350e pre 5 v de. A to je vzostup ceny za necelych 15rokov. Takze na urcite veci sa neda pripravit....

@vevesh pripravit je jedna vec ale nikto pricetny snad necaka ze ceny budu rovnake 15 rokov. Toto vecne plackanie ako vsetko zdrazelo. A teraz poviem pre mnohe asi sokujucu informaciu, o 10-15 rokov bude to kupalisko (ak bude fungovat) este drahsie. A ak autorka nema 3e na dieta na vstup na miestne kupalisko tak je to velmi smutne a zrejme si nemoze detom dovolit zaplatit ani xy dalsich veci. V konecnom dosledku mi je luto tych deti

vevesh
30. jún 2025
@really8

@vevesh pripravit je jedna vec ale nikto pricetny snad necaka ze ceny budu rovnake 15 rokov. Toto vecne plackanie ako vsetko zdrazelo. A teraz poviem pre mnohe asi sokujucu informaciu, o 10-15 rokov bude to kupalisko (ak bude fungovat) este drahsie. A ak autorka nema 3e na dieta na vstup na miestne kupalisko tak je to velmi smutne a zrejme si nemoze detom dovolit zaplatit ani xy dalsich veci. V konecnom dosledku mi je luto tych deti

@really8 no nesuhlasim, narast cien o 1000 % az 5000% v tak kratkej dobe na kupalisko necakal nik. Ano, rata sa s inflaciou, ale takou ako u "mlieka". Tam nemas 1000% narast za 10-15 rokov. Takze urcite aktivity vedia "vykolajit" rozpocet tak, ze s tym neratas a neda sa na to pripravit. Napriklad taka zoo bola velmi draha, ked sa mi dieta narodilo. Teraz je to jedna z najlacnejsich variant na vylet.🙃

7lenka11
30. jún 2025
@really8

@really8 a ty možno tiež vies, že je zdražovanie a zdražovanie.. je obrovský rozdiel, ak stúpnu ceny o 10% a ak stúpnu o 200%.. takisto sa rodine zmení finančná situácia vplyvom choroby, zmeny prace atď.. keby mal každý vestecku guľu ako ty, tak by sme vlastne asi nikto ani deti nemali.. ale však jasne, to je také “ľudské” napísať : “na čo si robíš deti, keď je problém so skolkami.. na čo si robíš deti, keď nevieš zaplatiť predražene kúpalisko.. na čo si robíš deti, keď nemajú každý týždeň nové oblečenie..”.. za mňa čistý fail toto napísať akejkolvek mamičke.. neboj sa, všetci sme pricetni, ale stačí sa pozriet čo sa deje vo svete a u nás a v akej dobe zijeme.. samozrejme, že sa mnoho rodín dostalo do finančnej tiesne, však také drahé potraviny nemajú ani v niektorých okolitých krajinách, nájmy sú na maxime, hypotéky katastrofa.. škoda že si nenapisala pár rokov dozadu, zrejme by si nás usmernila v tom, či a koľko deti mať

really8
30. jún 2025
@7lenka11

@really8 a ty možno tiež vies, že je zdražovanie a zdražovanie.. je obrovský rozdiel, ak stúpnu ceny o 10% a ak stúpnu o 200%.. takisto sa rodine zmení finančná situácia vplyvom choroby, zmeny prace atď.. keby mal každý vestecku guľu ako ty, tak by sme vlastne asi nikto ani deti nemali.. ale však jasne, to je také “ľudské” napísať : “na čo si robíš deti, keď je problém so skolkami.. na čo si robíš deti, keď nevieš zaplatiť predražene kúpalisko.. na čo si robíš deti, keď nemajú každý týždeň nové oblečenie..”.. za mňa čistý fail toto napísať akejkolvek mamičke.. neboj sa, všetci sme pricetni, ale stačí sa pozriet čo sa deje vo svete a u nás a v akej dobe zijeme.. samozrejme, že sa mnoho rodín dostalo do finančnej tiesne, však také drahé potraviny nemajú ani v niektorých okolitých krajinách, nájmy sú na maxime, hypotéky katastrofa.. škoda že si nenapisala pár rokov dozadu, zrejme by si nás usmernila v tom, či a koľko deti mať

Btw, z trnavy su spoje uplne vsade, deti maju isto vlaky zadarmo, viem ze mi pred nejakym casom vybehlo na fb permanentka na senecke jazera za 15e na cele leto. Neskumala som podmienky ale v tomto regione je milion moznosti ako sa kupat aj za par korun. Ale vyplakavat na internetoch ako vsetko zdrazelo je proste stale narodny sport.
@vevesh
@7lenka11 ja fakt nechapem co tu stale hovoris o vesteni. Ved je uplne logicke ze akakolvek zivotna neprijemnost (co zdrazovanie, choroba, strata prace, hocico) sa lahsie ustoji s jednym dvoma detmi ako so 4. To nie je len o tom mat gule si spravit x deti a tvarit sa ze staci ze ich lubim. Cim skor ludia pochopia ze tento svet je o peniazoch a bude to len horsie tym lepsie pre kazdeho. A ak ti moje slova pridu necitlive alebo primitivne tak je to len o tom ze zatvaras oci pred realitou alebo sa snazis byt za kazdu cenu ta pekna.

dkethe
30. jún 2025

Paddleboard (lidlovsky v akcii - jediny naklad) jeden pre dve osoby - a program zdarma na cele leto vybaveny 😍 na kupaliska nikdy nechodim, aj ked na to mam 🤢

aceris
30. jún 2025
@really8

Btw, z trnavy su spoje uplne vsade, deti maju isto vlaky zadarmo, viem ze mi pred nejakym casom vybehlo na fb permanentka na senecke jazera za 15e na cele leto. Neskumala som podmienky ale v tomto regione je milion moznosti ako sa kupat aj za par korun. Ale vyplakavat na internetoch ako vsetko zdrazelo je proste stale narodny sport.
@vevesh
@7lenka11 ja fakt nechapem co tu stale hovoris o vesteni. Ved je uplne logicke ze akakolvek zivotna neprijemnost (co zdrazovanie, choroba, strata prace, hocico) sa lahsie ustoji s jednym dvoma detmi ako so 4. To nie je len o tom mat gule si spravit x deti a tvarit sa ze staci ze ich lubim. Cim skor ludia pochopia ze tento svet je o peniazoch a bude to len horsie tym lepsie pre kazdeho. A ak ti moje slova pridu necitlive alebo primitivne tak je to len o tom ze zatvaras oci pred realitou alebo sa snazis byt za kazdu cenu ta pekna.

@really8 nevsimla som si, ze by autorka vyplakavala. Len ta debata sa zvrtla. Ja nechapem ako niekto moze chodit co i len na zmrzlinu kazdy den. Ze im nie je luto dat 50 a viac eur mesacne na kusok zmrzky🤷 ale to som ja, pre mna je to zbytocny vydavok. Radsej za tu cenu kupim detom hracku ci spolocensku hru len tak mimo sviatkov, aby sme mali co robit doma. A rovnako kupalisko nemienim hanit ludi ked povedia, ze je drahe a nemaju na to. Niekto tu pisal ze 12e v pohode aj kazdy den. Ako fakt?? 20x do mesiaca a hodit oknom za mesiac 240eur? Fuuu...su aj ine sposoby zabavy🤷