icon

Nemôžeme si dovoliť kúpaliská

29. jún 2025

Ste tu takí čo si nemôžete dovoliť v lete kúpaliska ? Hlavne čo máte viac detí ako to riešite? Kam chodíte cez leto

Strana
z4
7lenka11
30. jún 2025
@really8

Btw, z trnavy su spoje uplne vsade, deti maju isto vlaky zadarmo, viem ze mi pred nejakym casom vybehlo na fb permanentka na senecke jazera za 15e na cele leto. Neskumala som podmienky ale v tomto regione je milion moznosti ako sa kupat aj za par korun. Ale vyplakavat na internetoch ako vsetko zdrazelo je proste stale narodny sport.
@vevesh
@7lenka11 ja fakt nechapem co tu stale hovoris o vesteni. Ved je uplne logicke ze akakolvek zivotna neprijemnost (co zdrazovanie, choroba, strata prace, hocico) sa lahsie ustoji s jednym dvoma detmi ako so 4. To nie je len o tom mat gule si spravit x deti a tvarit sa ze staci ze ich lubim. Cim skor ludia pochopia ze tento svet je o peniazoch a bude to len horsie tym lepsie pre kazdeho. A ak ti moje slova pridu necitlive alebo primitivne tak je to len o tom ze zatvaras oci pred realitou alebo sa snazis byt za kazdu cenu ta pekna.

@really8 nezatváram oči, ani nemám potrebu byť za peknú, viem konštruktívne debatovať aj keď sa s niekým nezhodujem v názore alebo si myslim svoje.. no na rozdiel od teba mam aspoň kusok empatie voči ľudom, ktorým sa možno v živote nedarí až tak, akoby si predstavovali alebo sa im dramaticky zmenila životná či finančná situácia.. je uplne jedno, či stojí kúpalisko 3 eurá alebo 15 eur na osobu.. pre niekoho sú obidve sumy veľa, pre iného je to zanedbateľný peniaz.. ale nikomu by som nenapisala, že si teraz pre to nemal robiť deti 🫣 proste autorke je ľúto, že je v situácii, v akej je, možno 3 roky dozadu ešte vstupné na kúpalisko pre nich problém nebol, teraz je a je jedno z akých dôvodov.. narážať na deti mi príde absolútne hlúpe

cukroska
30. jún 2025

Miestne kúpaliská bez termálnej vody bývajú celkom za rozumné ceny -vsttupné.Ale úplne chápem, že sk Vás je viac,aj to dačo stojí. A hlavne keď deti aj vidia jedlo, zmrzlinu a ťažké povedať, že nekúpime,lebo nato nemáme..Tak sú aj priehrady,jazera, kde sa nevyberá ani vstupné,ale nie všetky sú bezpečné.

7lenka11
30. jún 2025

Autorka, ak chcete vodu, tak si vyberte bezpečné jazera. Pripadne veďte deti k inej forme oddychu, napríklad hory, opekačky, stanovačky.. my chodíme s deťmi na kúpaliska, ale nie je to moja šálka kávy, nemám pocit, že deti o niečo prichádzajú, keď tam nejdeme.. veď uprostred leta sa tam nedá ani hýbať, nie to ešte plávať..

ronie338
30. jún 2025

Chodili sme k Dunaju sa kúpať, alebo na zlate piesky na neplatenu stranu. Pri Dunaji sme aj stanovali týždeň partia asi 4 rodín aj viac víkend skoro každý sme tam boli. Dá sa aj v rieke kúpať. Na kúpalisko malo a ja ani teraz nechodím rada, radšej malému na balkóne nepustím bazénik a keď spi vycvachtam sa v ňom ja, pripadne ideme na dvor ku babke a tam ma väčší bazén a tam sa výhra. A to si viem dovoliť kľudne každý deň ísť. Na zlate sme šli teraz keď som bola u našich a šli sme na platenú časť lebo tam je s malým lepšie

martin96321
1. júl 2025
@petracandle

@sense k rieke?? Kto by normálny by dovolil, aby sa mu decko kúpalo v rieke 😃

@petracandle Kedy naposledy si videla rieku?😎 Nemyslim v dokumente

eskop
1. júl 2025

My bývame cca 50km od Trnavy, napr senec ma zadarmo vstup pre deti do 6rokov tam chodíme radi.. a sem tam chodíme do ds napr ale pre 3 vstupne plus nejaké male občerstvenie, zmrzlina a sme na 100ke za tri hodiny .. našťastie mame doma bazen ale je to prepal pre hocijaký rodinu.

petrusa87
1. júl 2025

Tak aj ja ako dieta sme isli na kupko asi 4x za cele leto, proste na to nebolo a hotovo a zabalili sa tam chleby so sebou. Prezili sme. Aj teraz chodime skor na kupalisko ( v nasom meste),poobede ked je lacnejsie a nejdem tam na zranici rozflakat majland. Teraz je taka rozmaznanejsia doba, kedy iba skoro vsetci by chodili po dovolenkach a vyletoch ale to neni najdôležitejšie.

janka609
1. júl 2025
@hiro

@petracandle " Kto by normálny by dovolil, aby sa mu decko kúpalo v rieke 😃"
Ja hej 😅 Najviac sa im páčilo keď som ich takto hore ťahal a púšťal 😊

@hiro Super úžasné 👍😄úplne s tebou súhlasím ja som vyrastala v Trenčíne chodievali sme aj na kúpalisko aj na Váh a myslím že pri vode je to sto krát lepšie ako tie preplnené predrazene kúpaliska aj teraz chodím s mojím synom ku Váhu skoro každý deň je tam kľud a hlavne môžem zobrať aj psov 🫶

elvenprincess
1. júl 2025

@petracandle kedysi, kým ešte bol ako tak čistý, sa ľudia kúpali v Dunaji (a nie je to zas tak dávna minulosť). Vo Váhu sa kúpu ľudia dodnes, aj deti. Takže áno, kúpe sa aj v riekach.

wudz
1. júl 2025

My chodíme aj na kúpalisko, ale omnoho menej často ako na jazerá či potoky. Stačí trocha prúdu, kaskáda a deti sa zabavia pol dňa. Do toho lovia malé rybky, stavajú si hrádze. Stromy okolo spravia tieň, zároveň máš aj slnko, keď chceš, omnoho menej ľudí ako na kupku... Základom je mať dostatok jedla, potom tam vydržíte hodiny 😀

perlita007
1. júl 2025
@petracandle

@sense k rieke?? Kto by normálny by dovolil, aby sa mu decko kúpalo v rieke 😃

@petracandle by ste sa čudovali, aké krásne plážové kúpalisko je urobené pri rieke......

bambulka224
1. júl 2025

Keď boli moje deti malé, na mestskom kúpalisku stalo vstupné 1€ dieťa, 2€ dospely.
Dve deti + ja. Desiata vždy zo sebou. Keď sme sa vracali, išli sme na zmrzku ( malú). Inak by som ich odtiaľ nedostala.
Stretli aj kamošov, kamošky.
Nechodili sme každý deň.
Tak pôjdeš 3*cez prázdniny. Koľko máš detí?

zuzana76
1. júl 2025
@perlita007

@petracandle by ste sa čudovali, aké krásne plážové kúpalisko je urobené pri rieke......

@martin96321
@perlita007 je rozdiel rieka a rieka, v takej Nitre by som sa nekupala, ani neviem o nejakej plazi, takze zalezi, kde byva autorka, ak nema na vstupne na najblizsie kupalisko, mozno nema ani auto a nema sa ani ako dostat k vhodnemu miestu na kupanie. V Trnave co som pozerala je Trnavka a Parna, podla mna tiez nie vhodne na kupanie.

kajakamura26
1. júl 2025
@really8

@7lenka11 tak vidis ze moze. A mozem to napisat aj ako dcera, polosirota. Tieto bachorky ako vsetko zdrazelo a bla bla si nechaj pre niekoho s dvojcifernym iq. To je prekvapenie ze sa zdrazuje? Ocakava niekto zlacnovanie alebo ze budu veci stat najblizsich 20 rokov rovnako? Ja nemusim poznat ako ziju ani kolko ma deti. Sama povedala ze ma viac deti a ze im ani na kupalisko nevychadza. A ak su fakt z trnavy a nemoze si dovolit ani miestne ktore rozhodne nestoji 50 e za vstup tak su na tom fakt mizerne a chudata deti. Takze primitivny je tu niekto iny.

A ja si zase myslím, že má aj @really8 pravdu...
Možno píše trošku tvrdšie ako by bolo úplne milé čítať, ale kus pravdy tam je...
A že 5000% zdražovanie...to som sa pobavila 😁

torysheer
1. júl 2025

Chodíme na Zlaté piesky zo zadnej strany zadarmo. .Mam tri deti a som s nimi sama, takže hotdogy aj cigánsku na všetky tieto výlety nosím z domu. Ale raz za čas chodíme aj na dovolenku(skôr výlet )na pár dní, na tú šetrím, takže vtedy si ,,vyhodíme z kopýtka "

pikachu999
1. júl 2025

Normálne k váhu alebo bazén doma

mdse
2. júl 2025

U nás v okolí 40km nie je žiadna plaváreň a kúpaliská stoja od 17e pre dospelého, deti 15e ak si dobre pamätám. Takže nie,pre mňa je to fakt veľa teraz na rodičáku, takže ako možnosť je ísť na priehradu 20km autom, tam je to zadarmo. Jedno z detí chodí s kamošky pod horu, kde je vybetónovaná nádrž na kúpanie, ale teda voda ľadová. Ako pubertiačke by mi to vôbec nevadilo, v tej vode sme sa kúpali ako deti. Stavali sme si po prúde potoka hrádze.

mdse
2. júl 2025
@janka609

@hiro Super úžasné 👍😄úplne s tebou súhlasím ja som vyrastala v Trenčíne chodievali sme aj na kúpalisko aj na Váh a myslím že pri vode je to sto krát lepšie ako tie preplnené predrazene kúpaliska aj teraz chodím s mojím synom ku Váhu skoro každý deň je tam kľud a hlavne môžem zobrať aj psov 🫶

@janka609 toto je riadne super

margotka17
3. júl 2025

Podľa toho, kde bývaš si pozri okolie. Možno sú rôzne prírodné kúpaliská bez veľkých poplatkov, jedlo si vezmeš z domu.

Strana
z4