icon

Poradíte hotel v Tatrách, kde varia pre hostí s intoleranciami?

31. júl 2026

Konecne by som si chcela uzit dovolenku a NEVARIT SI.🙈 Poradite, len na zaklade vlast.skusenosti hotel vo vysokych tatrach, kde by mi vyhoveli? Mam histamin.a laktoz.intoleranciu a konecne si chcem uzit par dni bez varenia. Pri hit potrebujem cestve, nekorene, bez octu, paradajok, ... plus bezmliecne. Nejem ani bezlaktozove. Potesil by ma tip na taky super hotel. 🤩

anonym_30ef8b
31. júl 2026

obávam sa, že taký hotel neexistuje

patrike
31. júl 2026

Na celiakiu by som ti poradil Permon, ale na taky desivy mix intolerancii jedine apartman a varit si sama.

muchotrafka298
1. aug 2026

Nemyslim si, ze by si niekde takyto hotel nasla. Lebo mas toho tolko, ze by Ti museli varit nielen zvlast, ale aj v inek kuchyni. Co je nerealne.

kp7333
1. aug 2026

Vacsina hotelov ponuka bufetove stoly, zamerala by som sa na baby friendly hotely, tie varia aj nekorenene jedla pre mensie deti. My v Tatrach chodime do hotela Slovan, varia chutne a vedeli sme vybrat aj ked boli deti male - nejake masko na prirodno, ryza/zemiaky, dusena zelenina...Skus zavolat na recepciu a informovat sa.

anonym_ca14c7
1. aug 2026

@anonym_autor neporadim, ale je hrozne kolko ludi ma v sucasnosti intolerancie rozneho druhu, aj v mojom okoli je ich cim dalej, tym viac. Drzim palce, aby ste nasla to, co hladate a bola spokojna.

autor
1. aug 2026
@muchotrafka298

Nemyslim si, ze by si niekde takyto hotel nasla. Lebo mas toho tolko, ze by Ti museli varit nielen zvlast, ale aj v inek kuchyni. Co je nerealne.

@muchotrafka298 hit je hrozna😞

muchotrafka298
1. aug 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 hit je hrozna😞

@anonym_autor hlavne v tom, ze musis mat vsetko cerstvo varene. Aspon co ja viem od kamaratky, ze nemoze to byt prihrievane a pod. A toto Ti v ziadnom hoteli nezarucia, ze nebude jedlo ohrievane, ze bude pre teba cerstvo varene.

autor
1. aug 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor hlavne v tom, ze musis mat vsetko cerstvo varene. Aspon co ja viem od kamaratky, ze nemoze to byt prihrievane a pod. A toto Ti v ziadnom hoteli nezarucia, ze nebude jedlo ohrievane, ze bude pre teba cerstvo varene.

@muchotrafka298 ved v hoteloch denne varia, nie? Cerstvo..

luliu
1. aug 2026

A ja zase tvrdím opak. Akýkoľvek lepší hotel uvarí pre ľudí s akýmikoľvek intoleranciami. Stačí vopred ich kontaktovať a uvidíš, že nebude problem

muchotrafka298
1. aug 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 ved v hoteloch denne varia, nie? Cerstvo..

@anonym_autor no ked myslis. Nikto nevie, ci to jedlo je cerstve v zmysle prave urobene alebo to je v mikrovlnke nieco ohriate spred par hodin. Videla si niekedy relaciu Na noze o tych restauraciach? Aj tam tvrdili, ze vsetko cerstve a mikrovlnka ficala o stosest.

anonym74
1. aug 2026

Presne ak je hotel dobry a kontaktujes ho dopredu nie je problem, taki Svedi maju milion intolerancii, alergii atd a nikdy sme nemali im problem vyhoviet, samozrejme ak sa to vie dopredu, kuchyna sa vzdy zariadi ( pracujem v zahranicnom hoteli)

autor
1. aug 2026
@luliu

A ja zase tvrdím opak. Akýkoľvek lepší hotel uvarí pre ľudí s akýmikoľvek intoleranciami. Stačí vopred ich kontaktovať a uvidíš, že nebude problem

@luliu dakujem.skusim.mas tip na taky hotel vo vysokych tatrach?

autor
1. aug 2026
@anonym74

Presne ak je hotel dobry a kontaktujes ho dopredu nie je problem, taki Svedi maju milion intolerancii, alergii atd a nikdy sme nemali im problem vyhoviet, samozrejme ak sa to vie dopredu, kuchyna sa vzdy zariadi ( pracujem v zahranicnom hoteli)

@anonym74 nic extra nepotrebujem. Len cerstve jedlo. Bez mlieka. Napr kuraci steak na oleji so solou, bez cierneho korenia. K tomu listovy salat bez rajciny a octu. Grilovanu cuketu na olivaci.. alebo ghee.. nikdy som to neriesila, varila si na apartmanoch, ale rada by som si uzila par dni bez varenia.🩷

autor
1. aug 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor no ked myslis. Nikto nevie, ci to jedlo je cerstve v zmysle prave urobene alebo to je v mikrovlnke nieco ohriate spred par hodin. Videla si niekedy relaciu Na noze o tych restauraciach? Aj tam tvrdili, ze vsetko cerstve a mikrovlnka ficala o stosest.

@muchotrafka298 myslim si, ze toto si napr v mojom pripade nemozu dovolit. Ak by som mala reakciu? Zazalujem ich...

muchotrafka298
1. aug 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 myslim si, ze toto si napr v mojom pripade nemozu dovolit. Ak by som mala reakciu? Zazalujem ich...

@anonym_autor ved prave, ja som mala byvalu kolegynu, co mala tolko intolerancii a roznych zdravotnych problemov, ze si varila doma. Lebo sa bala, ze dostane z nejakeho jedla reakciu a ocitne sa v nemocnici, ked nevidi, ako to bolo pripravovane a z coho. Nikdy nejedla v restauracii, ani v zahranici. Lebo nevidela pripravu a mozu Ti stokrat povedat, ze ano, toto a toto tam nie je a mohlo to tam byt, ze sa napr.jedlo pripravovalo s niecim co nemohla.
Ja by som na tvojom mieste skusila kontaktovat hotely, ktore pre teba v Tatrach prichadzaju do uvahy, kedze asi mas aj nejake svoje ine poziadavky, ci by Ti vedeli zarucit a vybavit taketo "dietne alergicke" stravovanie. A uvidis dopredu, ako pochodis.

amonet
2. aug 2026
@anonym_autor

@luliu dakujem.skusim.mas tip na taky hotel vo vysokych tatrach?

@anonym_autor skusila by som Grand Praha a Atrium tam mam skusenost s najlepsim vyberom bufetov