Poradíte hotel v Tatrách, kde varia pre hostí s intoleranciami?
Konecne by som si chcela uzit dovolenku a NEVARIT SI.🙈 Poradite, len na zaklade vlast.skusenosti hotel vo vysokych tatrach, kde by mi vyhoveli? Mam histamin.a laktoz.intoleranciu a konecne si chcem uzit par dni bez varenia. Pri hit potrebujem cestve, nekorene, bez octu, paradajok, ... plus bezmliecne. Nejem ani bezlaktozove. Potesil by ma tip na taky super hotel. 🤩
Na celiakiu by som ti poradil Permon, ale na taky desivy mix intolerancii jedine apartman a varit si sama.
Nemyslim si, ze by si niekde takyto hotel nasla. Lebo mas toho tolko, ze by Ti museli varit nielen zvlast, ale aj v inek kuchyni. Co je nerealne.
Vacsina hotelov ponuka bufetove stoly, zamerala by som sa na baby friendly hotely, tie varia aj nekorenene jedla pre mensie deti. My v Tatrach chodime do hotela Slovan, varia chutne a vedeli sme vybrat aj ked boli deti male - nejake masko na prirodno, ryza/zemiaky, dusena zelenina...Skus zavolat na recepciu a informovat sa.
@anonym_autor neporadim, ale je hrozne kolko ludi ma v sucasnosti intolerancie rozneho druhu, aj v mojom okoli je ich cim dalej, tym viac. Drzim palce, aby ste nasla to, co hladate a bola spokojna.
Nemyslim si, ze by si niekde takyto hotel nasla. Lebo mas toho tolko, ze by Ti museli varit nielen zvlast, ale aj v inek kuchyni. Co je nerealne.
@muchotrafka298 hit je hrozna😞
@muchotrafka298 hit je hrozna😞
@anonym_autor hlavne v tom, ze musis mat vsetko cerstvo varene. Aspon co ja viem od kamaratky, ze nemoze to byt prihrievane a pod. A toto Ti v ziadnom hoteli nezarucia, ze nebude jedlo ohrievane, ze bude pre teba cerstvo varene.
@anonym_autor hlavne v tom, ze musis mat vsetko cerstvo varene. Aspon co ja viem od kamaratky, ze nemoze to byt prihrievane a pod. A toto Ti v ziadnom hoteli nezarucia, ze nebude jedlo ohrievane, ze bude pre teba cerstvo varene.
@muchotrafka298 ved v hoteloch denne varia, nie? Cerstvo..
A ja zase tvrdím opak. Akýkoľvek lepší hotel uvarí pre ľudí s akýmikoľvek intoleranciami. Stačí vopred ich kontaktovať a uvidíš, že nebude problem
@muchotrafka298 ved v hoteloch denne varia, nie? Cerstvo..
@anonym_autor no ked myslis. Nikto nevie, ci to jedlo je cerstve v zmysle prave urobene alebo to je v mikrovlnke nieco ohriate spred par hodin. Videla si niekedy relaciu Na noze o tych restauraciach? Aj tam tvrdili, ze vsetko cerstve a mikrovlnka ficala o stosest.
Presne ak je hotel dobry a kontaktujes ho dopredu nie je problem, taki Svedi maju milion intolerancii, alergii atd a nikdy sme nemali im problem vyhoviet, samozrejme ak sa to vie dopredu, kuchyna sa vzdy zariadi ( pracujem v zahranicnom hoteli)
A ja zase tvrdím opak. Akýkoľvek lepší hotel uvarí pre ľudí s akýmikoľvek intoleranciami. Stačí vopred ich kontaktovať a uvidíš, že nebude problem
@luliu dakujem.skusim.mas tip na taky hotel vo vysokych tatrach?
Presne ak je hotel dobry a kontaktujes ho dopredu nie je problem, taki Svedi maju milion intolerancii, alergii atd a nikdy sme nemali im problem vyhoviet, samozrejme ak sa to vie dopredu, kuchyna sa vzdy zariadi ( pracujem v zahranicnom hoteli)
@anonym74 nic extra nepotrebujem. Len cerstve jedlo. Bez mlieka. Napr kuraci steak na oleji so solou, bez cierneho korenia. K tomu listovy salat bez rajciny a octu. Grilovanu cuketu na olivaci.. alebo ghee.. nikdy som to neriesila, varila si na apartmanoch, ale rada by som si uzila par dni bez varenia.🩷
@anonym_autor no ked myslis. Nikto nevie, ci to jedlo je cerstve v zmysle prave urobene alebo to je v mikrovlnke nieco ohriate spred par hodin. Videla si niekedy relaciu Na noze o tych restauraciach? Aj tam tvrdili, ze vsetko cerstve a mikrovlnka ficala o stosest.
@muchotrafka298 myslim si, ze toto si napr v mojom pripade nemozu dovolit. Ak by som mala reakciu? Zazalujem ich...
@muchotrafka298 myslim si, ze toto si napr v mojom pripade nemozu dovolit. Ak by som mala reakciu? Zazalujem ich...
@anonym_autor ved prave, ja som mala byvalu kolegynu, co mala tolko intolerancii a roznych zdravotnych problemov, ze si varila doma. Lebo sa bala, ze dostane z nejakeho jedla reakciu a ocitne sa v nemocnici, ked nevidi, ako to bolo pripravovane a z coho. Nikdy nejedla v restauracii, ani v zahranici. Lebo nevidela pripravu a mozu Ti stokrat povedat, ze ano, toto a toto tam nie je a mohlo to tam byt, ze sa napr.jedlo pripravovalo s niecim co nemohla.
Ja by som na tvojom mieste skusila kontaktovat hotely, ktore pre teba v Tatrach prichadzaju do uvahy, kedze asi mas aj nejake svoje ine poziadavky, ci by Ti vedeli zarucit a vybavit taketo "dietne alergicke" stravovanie. A uvidis dopredu, ako pochodis.

obávam sa, že taký hotel neexistuje